stegfyra a-flick önnered, göteborg

1.   

     Såhär säger tränare Janne om steg fyra!

1. Kort, vad tycker du/ni om lottningen

Ja, vad ska man säga.. Det finns inga enkla lottningar i Steg 4. Vi har absolut inte en ”lätt” lottning. Vår grupp är nog relativt jämn, en sk. ”alla slår alla” grupp där dagsformen avgör om man kommer först eller sist. Det lag som blir tvåa i vår grupp får sannolikt möta Kärra i semioff och om jag får välja så väntar jag gärna med att möta Kärra till finalen i steg 5 *lr*

2. Vilka tror du/ni går till finalsteget?

Kärra.. sen är det jämt skägg mellan oss, Kropps och Önnered. Hjärtat säger Skånela och Kärra

3. Har ni en intakt trupp, några skador?

Alla är tillbaks.. Vi har dock haft en del förkylningar, ömma knän och annat på vägen så att jag vet inte riktigt var vi står precis just nu som grupp. Vi har kört efter devisen ”prestation före resultat” under hela säsongen och nu börjar det väl bli dags att göra ”bokslut” med ”bäst när det gäller”. Tjejerna har haft en helt sjukt bra utvecklingskurva under den här säsongen och jag tycker det ser lovande ut. Får vi bara vårt spel att stämma så ska våra motståndare spela fruktansvärt bra handboll för att kunna slå oss.

4. Har ni någon/några spelare som ni tror extra mycket på inför detta steg?

Ja, generellt har vi ett skytte från 9 meter numer som vi inte haft förut och som gjort att vi inte längre ”rullar ihjäl oss”. Jag tror dock att steg 4 blir Fanny Söderströms turnering, våra motståndare har dålig koll på henne men ett tips till dom är att de inte ska stå på hälarna när hon har bollen J. Jag tror även att den relativt nyligen ”omskolade” V9 Maria Petersen (nu M6) kommer att bjuda våra motståndare på ett par överraskningar.  

5. Vilket lag vinner SM guld i år?

Kärra tätt skuggade av VI (VästeråsIrsta) och Huddinge.


Våran Sarah Frasse Fransson

Bloggen har inte varit allt för uppdaterad på slutet och det har sina anledningar. Det är Miranda Larsson skriver kan ju vara lite bra att veta. Anledningen att bloggen kommit i andra hand (kanske längre ner än så) beror på att Sarah Frasse Fransson har fått beskedet att hennes främre korsband är av samt att hon har en skada på menisken. Korsbands skador är sådant som händer absolut men nu är det tredje gången för hennes del, livet är inte alltid rättvist. Nu hoppas jag att hon får operations tid riktigt snabbt så hon kommer tillbaka starkare än någonsin. Vi leder nu Div.1(tror jag?kanske delar vi första platsen) och har stor chans att gå till kvalmatcher. Frasse har varit en stor del av framgångarna iår och mestadels för att hon har så mycket rutin som verkligen skulle behövas om vi går till kval.
Men nu spelar vi för henne isället för med henne.

Jag kommer sakna att ha Frasse på handbollspassen och matcherna.
Vem ska nu hålla koll på tiderna åt mig? vem ska man dra alla internskämt med? vem ska passa bollen så perfekt rakt i mina händer?
Men självklart kommer Frasse hänga i hallen lika mycket om inte mer nu.
Nästa säsong hoppas jag att hon är tillbaka starkare än någonson. Kanske spelar vi en säsong till tillsammans beroende på vart vi hamnar.

Du kommer komma tillbaka starkare än någonsin om du bara vill!
/Miranda Larsson

a-pojk spelar steg fyra på hemmaplan

1. Kort, vad tycker du/ni om lottningen?

När man är i steg 4 så är alla lag bra, så de spelar inte så stor roll vilket lag vi mötter. vi måste spela på toppen av vår förmåga om vi ska någon chans att ta os till final steget.

2. Vilka tror du/ni går till finalsteget?
Från grupp 1: IFK Ystaf, HK Aranäs Grupp 2: Norrköping, Skånela IF, Grupp 3: Sävehof, Guif Grupp 4: RIK, Lugi

3. Har ni en intakt trupp, några skador?
Ja vi har en skada på Jocob Norman som skadade knäet innan seriestarten, annars är truppen precis som vi vill ha den!

4. Har ni någon/några spelare som ni tror extra mycket på inför detta steg?
Yosef och Viktor tro vi blir väldigt viktoga för laget. Men även Andreas Söderman från p-96 tror och hoppas vi mycket på. Men generellt så har vi en jämn trupp där de handlar om vem som har bäst dagsform, och då kan vem som helst i laget gå in och leverera.

5. Vilket lag vinner SM guld i år?
IFK Ystad vinner A-pojks klassen.

Kom och stötta grabbarna hemma i vikingahallen och se till att skapa samma tryck som det var föregående helg då herrjuniorerna hade hand om arrangemanget.

/Hampus A-pojk


ny torsdagsmatch

.. Ja med tanke på facit från förra veckan så verkar det ju passa laget väldigt bra att spela på torsdagar! Ska Miranda ha målkalas igen och stänka dit 14 pytts? Ska målvakterna högprestera igen? Vem går in och tar ansvaret bakåt?

Det är dom svar jag får ikväll när jag åker dit och tittar på matchen från läktarplats (av olika anledningar.)

Laget då, Nu har vi fått lite kontunitet (heter det så?) i det hela, vi tränar på bra och sliter som djur på IngseFysen. Inomhus så har Matte klurat lite och vi får hänga med på hans tåg då han kommer med nya ideér vilket är super kul!
Tror vi är helt friska och skadefria förutom min långtidsskada som inte räknas in här ;) Att kunna välja ut 14 spelare från hela truppen måste vara mycket skönt för tränarduon att vi alla e på plats friska och krya är mycket viktigt den här tiden på året, man har mött alla lagen och man känner till varandra då är det extra viktigt att kunna spela med exakt dom man vill ha på banan.

Så mitt tips är:
-Klä på er ordentligt
-Ät mycket apelsin (C-Vitamin)
-Skratta

Bolton då? Ja som vanligt så brukar jag ju inte fokusera så mycket på motståndarna utan verkligen bara titta på vad har vi för material, vad vill vi åstakomma, hur vill vi agera/reagera på plan.
Men våra gulsvarta motståndare från söder tar emot oss hemma i Skanstullshallen kommer garanterat att vara revansch sugna efter 8 måls förlusten mot hemmastarka GT/Söder. Vinnande konceptet blir nog att fortsätta att springa ordentligt redan i första halvlek då får vi en bra start! :)

GO GO SKÅNELA!!

//Frasse



nya besked, jobbiga motgångar.

Tack Miranda för ditt inlägg tidigare idag, ni som inte läst det kan bara scrolla ner på sidan så kan ni läsa det!! OCH LÄS DET, TEXTEN BERÖR!!! STORT TACK TJEJEN!!

Jo jag tog mig en liten blogg paus efter JSM, inväntade svar från herr doktor ang mitt knä.

Och svar fick jag tro mig, fick vänta en hel extra dag dock.. Utan att höra någonting från läkarn så tänkte jag, kanske att jag klarar mig från en stor skada och kanske kan jag fullfölja hela säsongen..

Och så ringde han......
-"Du det här såg inte så bra ut, ditt korsband är av och så har du en liten skada på inre menisken"
Jahapp då var det konstaterat det blir till att se resterande matcher från läktarn (kanske från bänken om jag har tur) Nu kan jag bara hålla tummarna för att det här ska gå vägen, jag tror på er tjejer och hoppas att ni tror på det också för nu är det bara att köra slutspurten på den här säsongen.

Var det någon som sa rehab?
Jo jag tackar jag, först rehab inför operation, sen 6-8 månader efter det.. Det här blir som bekant tredje gången gilt för mig, nu ska här bitas i ett surt äpple och ta mig tillbaka för tredje gången för vem vill missa den allsvenska premiären i september? INTE JAG IALLAFALL!

Men till något lite viktigare just nu, F&P-95 har ju steg fyra i helgen och jag har gjort precis som jag gjorde med JSM lagen, skickat ut frågor och så fick tränarna svara dock har jag också denna gång bara fått svar från kill sidan. Så vi börjar med dom och ser om vi kan få in några svar från tjejsidan under dagen! (detta kommer i ett enskilt inlägg.)




Söndag, sa någon handboll?

7.15 piiip piiip piiip, väckarklockan ringde och det var dags att göra sig klar för avresa till Nacka bollhall.
Idag skulle jag följa JSM brudarna på nära håll då jag tittade på mycket handboll redan igår så var ajg lite extra sugen att se tjejerna idag.. Sagt och gjort så var vi iväg och trillade in i Nacka bollhall runt kvart i nio..
Då fick vi se RP slå hemmalaget Nacka och det var tunga gröna ben som lämnade planen då man troligtvis missar steg fem för första gången i JSM sammanhang på väldigt många år (någon sa 24 stämmer det?)
RP tjejerna gjorde det bra och ångade på, shit tänkte jag Skånela har RP kvar att möta.....

...Men först skulle man ta sig an Sävehof som inte är tippade att gå vidare till steg fem i mars hur nu det kommer sig är för mig ett stort frågetecken men men att tippa på förhand är ju kanske inte det lättaste..
Sävehof rivstartade och vi kom inte riktigt in i matchen så som vi ville, lite för få räddningar och alldeles för mycket fel beslut i anfalls spelet.. vilket resulterar i snabba spelvändningar och fint kontringsspel från göteborgarna. Matchen slutade 21-12 till de gulsvarta.

Laget gaskade upp sig helt klart men det var långt ifrån Brunkarform.... Lite mat, lite vila, lite snack, lite ögonbryns make over så var det dags igen... Nu skulle man möta RP som jag tyckte såg riktigt heta ut på deras morgonmatch, matchen startade med ett klassiskt målbyte, varannat mål hela tiden RP tog en två måls ledning och sen en tre måls ledning innan vi kom på att vi var på match och skulle leverera ;)
Sen vände man matchen och kunde i slutet spela ut ordentligt, steg fem var fixat, steg fem är bokat, steg fem i år igen.

BRUNKAR GÄNGET vilka bruuuuudar! Anna Enger Sällberg får mitt matchens kämpe pris, hon hann vara inne på banan i ca 30-50 sekunder innan hon fick sig en rejäl armbåge på ögonbrynet och sen var det kört, blodet sprutade och ett riktigt djupt jack. In till sjukan för henne sy hela 2 stygn på ögonbrynet och vilken story hon kommer kunna dra för barnen och barnbarnen i framtiden ;)
Efter matchen kastade vi oss in i bilarna och körde hem till våran borg då killarna skulle spela den avgörande matchen i sitt SM mot Lugi.... Fullsatt igen i hallen och bra tryck på läktarn men denna gång kunde man inte stoppa skåningarna Kalle Andersson gjorde en riktig uppoffring och spräckte ockå han sitt ögonbryn..
Jag lyfter på hatten för er allihopa ni har gjort en bra insats, men såklart ett stort GRATTIS till Skånelas egna Brunkargäng! Grattis till steg fem i Norrköping!

Snacka om att Johan skämmer bort bruudarna, Du är grym!


Bild lånad från Stephies blogg.


Lördag, i handbollens tecken!

Lördagmorgon!
Hotellfrukost och sen vidare till Vikingahallen, allas vårat andra hem.
Först ut för dagen var f-00 som har otroligt mycket ledare så jag valde att sitta på andra sidan och se på när man mötte ett riktigt starkt Handen. Vi höll jämna steg med bortalaget men i andra halvlek så orkade vi inte riktigt hela vägen och vi släppte in några mål medans vi hade svårt att dra dit bollen framåt.. Otur!
Nu drog SM igång borta i Nacka för tjejerna.. Där jag fick liverapport vilket är guld värt när man inte kan vara på plats av olika anledningar.
Istället för att vara i Nacka så han jag med en match i Knivsta för att sen kasta mig i bilen och åka tillbaka till Märsta för att coacha f-95 som mötte KSK mycket starkt lag som vi haft tufft mot men knäckte koden mot dom i USM uppe i Alfta, här blev det vinst och glada miner :)
Direkt efter in med nytt lag på A-hallen återigen f-00 (denna gång stog jag med på bänken och manade på brudarna) som skulle ta sig an Silwing Troja om jag inte minns helt fel, här fick vi också se oss besegrare, tjejerna orkade inte riktigt hela vägen och såg lite trötta ut efter tre matcher den här dagen, men det är bara att ta nya tag till nästa match! :)
Tillbaka till SM, tjejerna vann inledningsmatchen mot arrangörs klubben Nacka HK. Vinst i första matchen bådar alltid gott för SM sånt gillar vi.
Kl 18.00 drog arrangemanget igång på hemmaplan våra starka juniorer skulle kastas in i hetluften. Man skulle ta sig an Alingsås och hallen fylldes precis innan matchstart, jag såg en halvlek här innan jag var tvungen att sätta mig i bilen igen då damernas div2 lag skulle spela borta match i Knivsta (2a svängen i den lilla hålan) tyvärr så förlorade både grabbarna i vikinga och div2 tjejerna.
Div2 gänget såg trötta ut (då det var i princip samma gäng som gått hårt på KSK matchen tidigare idag) man fick se sig besegrade av lokalkonkurrenterna.. Bara att kriga på och jaga nästa poäng.
Det här var min lördag, betade av närmare 6 matcher denna dag som avslutades med en super god Taco middag och trevligt sällskap :)
//Frasse

fredagkväll

Fredagen började med derbyt och sen var vi igång..
Ja vi var i tid till Rimbo, vi fick ändå köa ;) Men mycket folk skulle in innan vi kunde se matchen dra igång, Rimbo inlede bäst och kunde enkelt ta ledningen och dessutom öka på den innan Dagge & Magnus samlade sina mannar för att få igång det där Skånela spelet vi är vana att se...
Grabbarna kommer inte riktigt upp i nivå, både Jimmy och Viktor såg lite bleka ut men det gav bara Thomas mer utrymme och som han gjorde det.. Det var en jämn och rolig match att titta på, precis som derbyn ska vara ! :)
Innan halvtid hann man gå ikapp, om och förbi och leda med två bollar och den röda publiken fick lite hopp om att det kunde bli en bra match ändå! :) I andra halvlek tog man tag i matchen och ledde som mest med tre bollar (jag kan ha fel här) men man släpper in de vilt kämpande hemma spelare i matchen ochdet får man inte göra om man möter Rimbo hemma i deras hall... Det skulle bli ett sekund drama, Thomas rivs ner ordentligt när det återstår 30 sek och Philip stagar fram för att slå straffen MEN! Rimbo målvakten Andreas Mattsson gör kanske en av sina viktigaste räddningar i karriären (skämt å sido) han räddar bollen och den studsar iväg till en Rimbo spelare i returen och nu får dom chans att avgöra..
Tur att man stoppar detta anfall och matchen fick sluta 27-27

torsdagsmatchen!

Ja veckomatch med det här laget har jag ingen speciell erfarenhet av men att Miranda Larsson var het var inget snack om saken!

Vi inledde matchen med att byta mål med varandra och vi kom inte riktigt upp efter deras övergång så dom fick möjligheten att skjuta på hela målet.

Efter ett par 6 minuter ungefär så kom vi på att "ja juste, agera försvarsspel måste vi ju göra" så vi tog tag i det och Miranda började sno dom bollar som inte togs om hand av någon annan som sedan kunde kasta bollen på den otrolige kontringspelare vi har i laget. Imponerande att se. Vilket målkalas hon ställde till med innan matchen var slut hade hon dundrat in 14 mål varav säkert 10 var på fas1 kontring med en spelare i ryggen!

Frasse betyg: FFFFF

Många höll klass denna torsdagskväll, målvakts Elin gjorde inte många misstag och var riktigt rapp ut med bollen så vi lätt kunde kontra. Jossan fortsatte att bomba in mål och även Jessica Karlsson som verkligen börjar toppa formen inför slutspurten fick hänga dit 2 bollar. Julia fortsätter att spela mycket smart bakåt och fick tyvärr se sig överlistad av målvakt och stolpar, "nästa sitter".

Jag skulle ju kunna sitta och rabbla upp hela laget men jag nöjer mig såhär och vi blickar lite framåt, i dagsläget så har vi en 3 poängsledning i serien då Lidingö har en match mindre spelad. JSM spelas i helgen och redan ikväll spelar herrarna sitt upplands Derby.

Hela laget får mitt betyg som ikväll blir FFFF, fyra frassebetyg, vi kunde ha stängt matchen helt och ökat på vår målskillnad, men i slutet så orkar vi inte riktigt och dom får göra några enkla mål. Bara att ta med sig och kämpa på!

Målskyttar: Miranda Larsson 14, Elin Ståhl 7, Josefin Ekwall 6, Sara Klysing 3, Isabella Engström 3, Jessica Karlsson 2, Matilda Lundin 2, Julia Törnqvist 1, Stephanie Forss 1

Matchens lirare: Måldrottningen Miranda Larsson!

UpplandsDerby

Herrarna då, jag har tyvärr inte hunnit snacka något extra med Dagge ellr Magnus inför denna match eftersom jag insjuknade tidigare i veckan så har jag inte alls hunnit med intervjuer eller liknande inför denna match. Tacka dom där uppe för att jag gjorde HJ´s SM intervju redan förra veckan. Den kommer att läggas ut ikväll!

Sparbankshallen kommer ikväll att fyllas, garanterat kommer vi få ett publikrekord utan dess like ikväll.

Till matchen då. Jag som sagt hann inte göra en intervju med varken tränare1 eller tränare2 men hann faktiskt med att byta några enkla ord med tränare2 (Magnus) igår.

Vad tror du om matchen?
Det kommer bli en riktigt tuff match, men gör vi det som vi är bra på och det vi har pratat om så hoppas jag att det ska gå vägen. Återigen mycket folk på plats, och det är trots allt ett derby.

Hur ser spelartruppen ut?
Vi har ju Jesper på sjuklistan som troligtvis missar matchen imorgon (läs idag) Men annars tror jag att vi har nästan fullt lag.

Jag önskar er stort lycka till, för mig är det ju som att komma hem en stund och det ser jag fram emot! Hoppas det blir snygg handboll och en spännande match hade varit kul!

Ska du se matchen, tro mig åk i tid alla vill se matchen, alla vill ha bra platser, ALLA vill stötta sitt lag, men låt detta bli en snygg inramning och låt grabbarna bjuda på lite konsthandboll så vi får njuta. Jag hoppas att publiken tar den roll man ska i en sån här match och vad du än gör få inte för att som Makedoniens klack börja kasta in saker på banan.

//Frasse


serieledning!

Jag provar att blogga från mobilen medans jag väntar in min kollega såhär på morgonkvisten! (06.20) 

Vi lyfter på hatten för RP Linköping som hjälpte oss ett steg närmare årets målsättning.. ALLSVENSKAN! Linköping tog hand om en av det två poängen i gårdagens match. handboll.info vägrade uppdatera sidan och lägga in resultatet så jag passade på att smsa deras tränare och frågade nyfiket vad det blev i matchen och han svarade snällt 20-20 och jag kunde sen sova gott!

Nu tjejer är det bara på med blåstället och kör! Ikväll väntar Åkersberga på bortaplan, bara att köra är min hälsning till laget.





 


dags för lite sm feber i bloggen

Men innan dess så ska vi gratulera en ung tjej som varit med och spelat viktiga matcher för klubben 94 tjejer.
I helgen spelade hon Sverigecupen och blev också utnämnd till bästa H6a.

STORT GRATTIS TILL DIG EMMA FERNIS -96



Upplands flickor -96 slutade som bekant 3a i turneringen.

18. Emma Fernis


Foto: Sandra Jansson


PJSM

Som jag annamat tidigare så kommer killarna att hålla till hemma i Vikingahallen.

Jag har intervjuat Jimmy som är ledare/tränare för laget och han säger såhär.

1. Kort, vad tycker du/ni om lottningen
En mycket tuff lottning, kanske den tuffaste steg 4 gruppen av dom alla.

2. Vilka tror du/ni går till finalsteget?
Skånela och RIK

3. Har ni en intakt trupp, några skador?
Alla är just nu skedefria och tränar.

4. Har ni någon/några spelare som ni tror extra mycket på inför detta steg?
Som lag är vi extremt starka. Vi tror på alla våra spelare, men det är väl främst dom spelare som har vart med och känt på a-lagsspel som kommer få ta mycket ansvar.

5. Vilket lag vinner SM guld i år?
IFK Ystad i HJ klassen.

/Jimmy Karlsson HJ



Jag kan bara önska er stort lycka till i kommande helg.

Vi Skånela faans beger oss självklart ner till Vikingahallen/Borgen i helgen. Matcherna kommer jag att publicera under veckan!

//Frasse

HJ 2011_2012

Foto: Sandra Jansson, Ögonblick


Skånela-GT/Söder

Viiiiiiinst!

Innan jag fortsätter skriva om dagens match så kan jag meddela att Upplands F-96 slutade trea i turneringen, efter att man slog göteborg så blev stockholm för tuffa helt enkelt.

Grattis tjejer, jag är stolt över er!


Så till matchen, vi inledde med ett bra försvars spel och skulle ställa om till kontring då mitt knä gav upp och redan efter 30 sek så fick jag lämna banan, men tjejerna var grymma och spelade på ordentligt drog dit bollarna och vi kunde få en betryggande ledning tidigt i matchen vilket var väldigt viktigt. Mycket bra målvaktsspel och vi fick tag i dom ordentligt bakåt det var nycklarna i dagens match!

Vi fick igång fint kontringsspel idag, och Jossan lossade bössan ett antal gånger och nätade hela 9 gånger kul att se att du är tillbaka på banan!
Miranda som vanligt målfarlig och riktigt bra försvarsspel, jag imponeras över ditt slit hela matchen!

Vi tog alltså två mycket viktia poäng, vi hänger kvar i toppen och har chans att lämna lite yta neråt i tabellen. Nu gäller det att hålla i och slåss för varje poäng som återstår denna säsong!

Denna match, bra kontringsspel, bra målvaktsspel, bra försvarsspel (emellanåt iaf)

//Frasse

vilken helg!

Fredag-Lördag

Fredagen inleddes match mot Blekinge där vi kunde spela ut vårt register ordentligt kul start för tjejerna.. Vår första tio måls skytt noterades i protokollet och det var idag Emma Fernis som tog hand om den uppgiften.. Redan här märkte vi att vårt försvarsspel inte var något vi kunde lita på och vi pratade om det i laget och sa att nu msåte vi ta tag i det här, jo jag tackar ja vi smällde på brai andra halvlek men alldeles för högt upp och motståndarna blekinge kunde hitta in till m6 ett par gånger men sger var aldrig hotad slutreultat 33-14.

Efter matchen var det ett glatt gäng som studsade omkring i dom trånga korridorerna och vi ledare pratade om försvars spelet, det håller ju helt klart mot ett lag som Blekinge men vad händer när vi möter stor disktrikten som skåne, göteborg, stockholm?

Redan i match två på lördagsförmiddagen fick vi känna på att vi inte var ordentligt täta bakåt, inspel till en rörlig m6a och en massa returer, jag känner igen mig i deras agerande då man et att shit jag vill kontra hela laget lyfter upp två och en halv meter från målgårdslinjen och där kommer bollen rakt ut till deras skytt eller m6a..
Här låste det sig lite när vi inte riktigt fick tag på bollen bakåt och då kunde vi inte spela det snygga kontringsspel som vi var vana att göra. Här fick vi dela på poängen, Västernorrland som vi mötte gjorde et bra och utnyttjade våra svagheter men vi hade också svårt att komma upp nivå i anfallsspelet.
Lärdom: Bättre snack bakåt, tagga igång ordentligt redan på uppvärmningarna.

Nu väntade stor distriktet Skåne... Här skulle det bli kamp och vi hade klara linjer genom hela matchen och det var... KÖR KÖR KÖR KÖR
Vi höll jämna steg hela matchen, vi fick igång kontringsspelet ordentligt och vi älskade att göra mål.. Hela bänken stog upp publiken klappade takten och vi vsade känslor på banan.. Nu kände jag igen er, that´s my girls! Det var sträckta händer mot taket när vi gjorde mål vi gjorde high five.. Det var då jag fick en liten flashback, det var för 6 år sen samma plats, samma hall, samma färg på tröjorna (dock en aning fulare) vi mötte göteborg i kvartsfinalen det var vi och A hallen mot göteborg.. Kände igen mig som satan i den här matchen.
Den här gången fick vi se oss besegrade men oj vilken match vi gjorde och hur vi hade spelat upp oss!

Buttan kom fram till mig efteråt och sa på en grov skånska: "De ä kul å se när det smäller lite, fortsätt spela såhär!"

Nu var det dags för mig att lämna skeppet, idag väntar nämligen egen match mot GT/Söder och oj vilken go känsla jag inför den här matchen! Jag vet precis hur jag vill att vi ska spela.

Och imorse kunde jag se att mina bästa bruuuudar slagit Göteborg med två bollar! Finalen är närmare än ni tror brudar kämpa på som bara den nu!

En stolt "skära upp frukt" ledare

//Frasse


Sverigecupen 2012

Nu ska vi snart sätta oss i bussen som tar oss till Katrineholm där Sverigecupen kommer att gå av stapel i eftermiddag.

Som vi har längtat efter den här helgen. Massor med träningar, sova över har vi gjort, lagat mat har vi gjort... vad har vi inte gjort?

Att följa en hel årgång i två år är rätt så häftigt. Jag gjorde själv samma resa för 6 år sen, samma år som jag drog mitt första korsband så startade år 2 för mig med upplandslaget... Kampen tillbaka har ni ju redan läst om, om ni vill läsa igen så finns det här.

NU ska tjejerna ta chansen att visa upp sig för handbolls sverige, det kommer vara ett par nervösa själar som sätter sig på bussen idag vid tolv tiden..
Som jag nämnt tidigare så kommer Sveriges U17 killar spela två uppvisningsmatcher i helgen där vi kommer att se Skånela bekantingen Jesper Filén i den blågula tröjan!

Såhär har det sett ut de senaste åren...

90- Tjejerna Gick till A-Semi.
91- Tjejerna Gick till B- kvart
92- Tjejerna Gick till B-Final
93- Tjejerna Gick till A-Final
94- Tjejerna Gick till A-Kvart
95- Tjejerna Gick till B-Final
96- Tjejerna Gick till ????


//Frasse

Fler födelsedagsbarn

F bloggen gratulerar även Cecce Åsén på 19 årsdagen (igår)

STORT GRATTIS!


Grattis på stora dagen!

Frasses blogg vill gratulera en nybliven 18 åring!
GRATTIS PÅ DIN 18 FÖDELSEDAG ELIN "G" GUSTAFSSON


handbolls söndag.

Satte mig i bilen till grannkommunen Rosersberg.

Rosersbergsdamer skulle ta sig an Westis (Westermalms b lag). Var länge sen jag såg RIK damerna, har hört att det har varit blandade resultat och jag visste inte vad jag kunde räkna med att se.. Men dom rödklädda tjejerna tog tag i matchen kunde enkelt vinna med 38-7

I RIK laget kunde man se många gamla lagkompisar, det kändes lite som en reunion. Många utav spelarna tog jag brons med i Sverigecupen och många andra har jag spelat med tillsammans i ett par år i RIK tröjan.
Kort och gott, kul att dom vinner kul att se så pass många gamla spelare som är i spel fortfarande.

Jag kan ju inte sluta imponeras av Thessan "TB" Andersson Bäckman. Det är inte många spelare som gör allt det tekniska så rätt som hon. Det behöver inte alltid vara snyggt men det är väl genomtänkt och helt tekniskt rätt! Riktigt kul att se!
Idag bjöd hon publiken i rosershallen bland annat på en snurr straff som dock inte gick i mål men det var riktigt snyggt.

/Frasse


mer handboll

Ja, men damernas div2 lag spelade ju också match igår..

Efter onsdagens botten napp i Ludvika så åkte ett gäng revansch sugna tjejer upp till Arbrå. Jag har tyvärr inte fått några rapporter där ifrån.. slutresultatet skrevs till 30-35 i Märsta färgernas favör.

Kul att spelare från f-95 som är med och stöttar tar för sig ordentligt, hörde bara om Palles 7 mål och mycket speltid men alla som är med och ger allt är värda att nämnas. Riktigt kul att det går bra för dom också!

4 av 4 möjliga poäng i helgen då!

Just nu spelar herrarna nere i trelleborg och visst ska väl dom också kunna ta med sig två pinnar hem!

vinst i vändningen!

22-24 stog det tillslut på tavlan när vi lämnade Linköping sim och sporthall på hamngatan 30 i Linköping.

Och självklart så bjöd vi inte alls på någon propaganda handboll.. vi började matchen med att ligga under med 3-7 innan vi verkligen kom på att det var dags att släppa tankarna på annat och fokusera på matchen. Vi fick igång konringsspelet och emellanåt fick vi faktiskt träff på deras skyttar/genombrottsspelare också.

Det kändes lite som a-flicks handbolls nivå på framförallt domarna men också spelet präglades av steg fel, eller felpass. vilket straffade oss tidigt i matchen, många utvisningar och väldigt ojämn nivå, hur länge kan jag hålla i spelaren utan att dom blåser? Ja i denna match gick man inte säker, jag sjlv drog på mig tre onödiga utvisningar och fick se 34 minuter från läktarn.

Tur hade jag att tjejerna skötte sig och tog till slut tag i matchen och vände och vann med två bollar.
Idag var jag tillbaka i en roll som jag hade förra året men inte haft iår, det är rollen som lagkapten det var jätte kul att vara tillbaka och till råga på allt lyckades jag vinna lottningen före matchen! :)

ännu en två poängare inkasserades och just nu har vi en serieledning med en match mer spelad än Lidingö!


Ha det!

/Frasse

distriktsverksamhet, klubbhandboll

Här går det undan!

Den här veckan har jag tränat 7 pass på fyra dagar, har inte tränat såhär hårt på hur länge som helst...
I måndags drog vi igång och vi gjorde det med besked, tempot höjdes rejält och redan i tisdags fick vi ju också känna på Ingses nästsa växel och fy sjutton.. Jag har inte kunnat gå på de två senaste dagarna har en sån fruktansvärd träningsvärk och inte nog med det så på min lediga handbollsdag ONSDAG så var jag iväg med mitt Upplands lag F-96 och här kastades jag in i två otroligt jobbiga kontringspass och skoja inte om jag var sliten igårkväll..

Idag genomförde vi ett pass med upplandslaget och sen hade damerna träning som vanligt med långlöpning vilket var mycket skönt men ack så jobbigt, in i hallen och avverka ett handbollspass och sen viare till f-95´s träning som var kort om folk så jag är rejält trött nu.. Orkar jag hålla mina blå öppna till 02.00 då hockeyn startar? Sverige spelar ju endå JVM final?

Som jag nämt tidigare så brukar Janne W alltid göra mig glad genom att alltid låta mig spela anfallsspel, byte efter byte så får jag endå stå kvar och se rejält nöjd ut när jag slipper stå i försvar ;) TACK IGEN JANNE! :D

Till helgen sticker vi ner till Linköping respektive upp till Bollnäs. Det är första div1 matchen efter uppehållet och andra div2 matchen.
Div2 spelade nämligen redan i igår (läs onsdag) där man tyvärr gick på pumpen mot Ludvika, tung hemresa med ankomsttid 01.30 hoppas ni alla hade en bra dag på jobbet dagen till ära! ;)

Herrarna åker som redan bekant ner till Trelleborg, och jag önskar dom såklart stort lycka till!



Miranda Berge

Fler nygamla ansikten som tillkommit i truppen nu i höst!

Miranda Berge,
Har spelat med F-94 en gång i tiden men valde sen att ta en paus och utforska välden från en annan synvinkel. Hon har synts till i vikingahallen en hel del ändå då hon har pysslat med uppochner verksamheten på lördagar och även varit Robbans högra hand runt olika evenemang.

Kul att en spelare kommer tillbaka och stärker upp truppen!

//Frasse

Måndagsträning i all ära!

Måndagsträning, ny vecka, trötta tjejer efter en hård helg.,

Jo jag tackar ja, lite halv dåligt fokus en bit in i träningen som förövrigt redan började kl 17.00 dagen till ära. Vi hade fått tagit herrarnas tid då dom skulle ha träningsmatch mot HK Eskil på våran tid.

Träningen rullade på och vi spelade lite försvar och lite anfall och såklart dom klassiska kontringarna kom mot slutet av denna träning och jag fick mig ett rejält gott skratt.

Vi har kontrat kanske tre svängar redan och eftersom vi var så himla många så tog det sin tid och man fick lite tid över att prata när man stog i kön och mitt i allt så kommer Anna på kontring och får en halvdan pass som hon inte riktigt får tag i och bollen studsar på golvet mitt framför Anna, mig och Matilda och på något vänster så lyckas Anna trampa på bollen så att hela benet gör någon mystisk rörelse och sen slänger hon sig i någon form av "Anja-sälen" och vi alla håller andan innan hon tittar upp med ett leende och vi alla andra brister ut i ett asgaaaarv!
Har nog inte skrattat sådär mycket på länge, hoppas att det inte är någon fara med dig Annsen! :)

Tack för det!

Nu har bloggen haft semester tillräckligt!

Javisst, jag valde att inte skriva något nu under mellandagarna.. Det berodde inte på att det inte fanns något att skriva om utan helt tvärtom, hade jag börjat skriva hade jag haft så mycket att skriva om så hade jag fått spendera mina lediga dagar framför datorn vilket jag inte alls kände för!

Ska försöka mig på en såkallad årskrönika så fort jag bara har lite tid över..

Men vad har hänt i mellandagarna då?

Skånela har haft två ungdomslag nere i Lund på Lundaspelen, f-95 representerade färgerna i G16 och p-96 visade upp Skånela färgerna i B15. Vi ordnade tyvärr inga monster resultat men som jag har förstått så har båda lagen gjort bra ifrån sig där nere.
Killarna vann Bfinalen och tjejerna åkte ur i kvartsfinal i Aslutspelet.
Stort tack än en gång till Sofia Petersén som filmade alla matcherna så man kunde se dom antingen live eller i efterhand!

Jesper Filén fick fortsatt förtroende av Johan Zanotti i juniorlandslaget som ska spela två uppvisningsmatcher mot Norge i januari (under Sverigecupen 13-15 januari) GRATTIS!

Upplandslaget f-96 hade en träningsdag i Rosersberg och kommer att ha ett läger till den 4-5 januari som blir det sista förberedelserna inför den kommande SverigeCupen. Här har Skånela 9 representanter som ska visa upp sig en hel helg i Katrineholm.

Damerna har tränat, Ingse startade med att köra på ordentligt i valstabacken och visst kändes det lite i låren men ändå skönt att vara tillbaka i "vardagen" med lite träningsvärk och lite blåmärken.
Handbollspassen har också sätt riktigt bra ut och det känns som att alla vi känner på oss vad som komma skall denna vår. Ska vi ha en chans så är det bara att köra på!

Herrarna har också slitit på ordentligt i Vikingahallen. Dagge&Magnus har verkligen pressat dom grabbar som varit hemma in i det sista.. Dom har fått slita rejält kan jag säga! Kul att se, ni har en härlig vår att se fram emot så det är bara att köra!

Det är vad som hänt i mina regioner under ledigheten och det är säkert fler lag/spelare som gjort massor som jag inte riktigt är uppdaterad på (ännu).

//Frasse


nya ansikten i damlaget

Under julledigheten har laget passat på att ändra/lägga till i organisationen/laget.

Matte har gått in som huvudtränare och Karin är numer assisterande tränare men både Mattias och Karin säger såhär:

"Vi tar ju iprincip alla beslut gemensamt så det kommer nog inte bli någon skillnad förutom att Matte kommer att stå som huvudtränare."

Sen ska vi även välkommna en ny spelare till laget!

Denna spelare kommer direkt från Skånelas ungdomsled. Ni kan ha sett henne på SverigeCupen, riks 1, Lundaspelen, i Vikingahallen eller juniorelitcupen. Hon håller till nere på högerkanten har vänsterhanden som verktyg och anfallsspel är väl hennes starka sida.,
FysIngse som förövrigt alltid hittar på smeknamn till alla för att det är så svårt att komma ihåg alla namn?! (hur hon nu förkarar det..)
Hon har såklart gett denna spelare ett smeknamn "1,05" Ja hon är alltså ingen Jordan längdmässigt men med ett bra skott och speluppfattningen är det heller inget fel så kommer alltså denna spelare att lyftas upp i damlaget nu efter jul och vi får se vad det kommer att innebära, kanske kommer hon göra sitt första inspring i vikingahallen, i damlagströjan redan om någon vecka?
Den som lever får se.. Denna spelare är alltså Stephanie Forss. En närmare titt får ni inom en snar framtid!

//Frasse


nu vänder serierna.

Damerna-
Vi kommer att starta vårsäsongen med att sticka till RP Linköping.
Lördagen den 7/1-2012 åker man iväg med bussen till Linköping för en viktig match.

Vill vi hänga på i toppen så kommer dom här inledande matcherna vara väldigt viktiga, alla matcher kommer för övrigt vara väldigt viktiga om vi ska ha en chans i toppen.

Enligt min egna filosofi så kommer inte Lidingö att tappa många poäng på vårsäsongen heller. Under höstsäsongen tappade man endast 4 poäng och det var mot Göksten borta och borta mot Bolton och Skånela har slagit båda lagen på höstsäsongen.. Man kan spekulera fram och tillbaka men jag tror att om vi ska stå som segrare när säsongen är över så måste vi först och främst ta två poäng av självaste Lidingö hemma i borgen och även högprestera i alla kommande matcher.

Herrarna-

Ja Skånelas herrar får sig en skön långresa i inledningen. Man åker ner till Trelleborg lagom revanschsugna efter den kanske sämsta matchen hemma i Vikingahallen denna säsong? av olika anledningar så var man inte lika slagkraftig som man brukar kunna vara.
Men visst anade vi att också herrarna var männskliga och kunde göra sämre matcher. Som jag förstått det så har man haft en klassisk försäsong under julledigheten och jag tror som sagt att grabbarna är rejält revanschsugna och är påväg att lägga i en högre växel i denna serie. Lycka till!

RSS 2.0