Damerna har chans att avgöra hemma i BORGEN!

På söndag är det dags, avgörande i kvalet till allsvenskan!

Som ni vet så vann Märstalaget med 7 mål borta mot Härnösand på söndag spelas alltså returen på hemmaplan.
Inför mötet så har man +7 i bagaget och helt klart fördel med hemmaplan när herrarna ska hyllas i pausen (publikmässigt).

Förhoppningsvis ska det inte bli mer svårspelat än vad det var uppe i norr i onsdagskväll, hoppas dock på att vi höjer oss ett snäpp för alla passningar som gick till fel adress och de tekniska felen gjorde att matchen blev avslagen!



GLÖM INTE BORT ADRESSEN TILL VIKINGAHALLEN PÅ SÖNDAG!
VI SES DÄR. MATCHSTART 17.00

 


Kvalmatch 1:2

SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNELA!

Första matchen slutar alltså 18-25 inget skönspel för fem öre, men Elin "the wall" Agerskov höll oss kvar i matchen och våra skyttar kom igång ordentligt!

Gött med vinst på bortaplan och lite målmarginal inför returen hemma i borgen!

363 tittare på livebloggen, hela laget tackar och bockar för stödet på hemmaplan!


Nu hoppas vi att ni sluter ut på söndag precis som ni gjorde med herrarna i eriksdalshallen!

VI SES DÄR!

//Frasse

Liveblogg!

Titta på livebloggen och se oss i första kvalmatchen av två mot Härnösand!

http://www.skanela.se">http://www.skanela.se">www.skanela.se

Här hittar ni livebloggen!


Den ständiga tvåan!


FOTO: SANDRA JANSSON




Ja så kan vi kalla det,
Skånelas junior tjejer (som också spelade final i ungdoms sm förra året) fick se silvermedaljen hängas runt halsen på dem även iår.. Man kämpade men orkade inte riktigt hela vägen men om vi tittar tillbaka (som jag kommer att göra här på bloggen) på lördagskvällen så har jag full förståelse, vilken urladdning, vilken match!


Fick rapporter om att första matchen mot Kärra HF inte var någon hitt, tjejerna kom inte upp i nivå alls.. Man blev utskåpad av Göteborgslaget.. 36-19 var ett faktum men tjejerna var långt ifrån nöjda.
Lite mat i magen och snart började uppladdningen inför matchen mot Spårvägen från Stockholm, ett Spårvägen som vi mötte förra veckan i sista seriematchen i div 1Ö.
Här klaffade spelet lite bättre, man fick bättre tag på dom bakåt och vi fick ett par viktiga målvaktsräddningar och vi kunde gå som segrare ur striden vilket i sig var väldigt viktig ifall man ville nå semifinal, hem och sova var det som stog på schemat nu för att få ut maximalt av tjejerna kommande dag.



Här startade min och flizanp´s resa ner till Norrköping, vi startade vid 8.00 tiden på lördagsmorgonen.
Pigga och glada satte vi oss i den silvriga faran som skulle ta oss ner till Norrköping.
Lite hemliga åkte vi ner, ingen visste att vi skulle dyka upp och så kom vi fram tillslut och anslöt till den redan tillresta supporterskaran. Och vilken match vi kom ner till, Önnered-Skånela vilken fart bra kontrinsspel från Märstalaget bra tryck i andra fasen. Häftig match! Pricken över i var väl att den var så pass jämn, så fort något utav lagen gjorde mål så svarade motståndarna med att göra mål dom också. Tidigt i andra halvlek så drabbas Fanny av sin tredje 2minuters utvisning vilket innebär rött kort och man får se resterande del av matchen från läktaren.. Jag tänkte lite fort, "ojoj, försvars dirigenten, rött kort nu redan?" Det skulle bli tufft men man slet på ordentligt och kunde sen rycka åt sig en stabil ledning och vinna med 23-29. SEMIFINAL var ett faktum.


FOTO: VIKTOR LJUNGSTRÖM

Konstaterande: semifinal 1-3 år yngre än några av lagen. Man stog alltså som 1 av 4 lag som återstod som sämst kunde man alltså bli 4 (på USM språk delad 3) skulle man vara här? hur kommer det sig att man lyckas på det här viset? vi ska ju inte ens tala om "Dagges" framfart den senaste veckan.. Jag hörde någon säga, "Dagge du borde ju spela på hästar eller köpa en trisslott"

Det blev lång vila efter 11.00 matchen mot Önnered, för semifinalen var först 19.45 på lördagskvällen supporterskaran fördrev tiden med att shoppa, sitta i solen, titta på landskamp, äta middag och lite sånt smått och gott medans spelartruppen vilade upp sig ordentligt på hotellrummet. Motståndet för kvällen var VästeråsIrsta. Även dom har vi mött i stora drag i serien, där också VästeråsIrsta har tagit 4 av 4 poäng av oss.. Vi slöt upp på läktaren och det var riktigt skön stämning inför matchen, go känsla i kroppen när laget kom in i hallen och man låter som värst!

Och som det skulle bli..... Jämn tillställning lagen låg 1 eller 2 mål före och så gick man ikapp, så såg matchen ut Madde gjorde väl sina bästa 50 minuter i detta SM eller? Räddning efter räddning, kast på kontring you name it.
När 50 minuter hade gått så stog det 20-20 sen fick vi se 2x5 minuter förlängning och där var det också lika 24-24 så publiken bjöds på 2x5min till och här bjöds vi på ännu ett lika resultat och vi kunde vänta oss en shootout.

Hela shootouten kan du se här

Hela kalaset slutade alltså med en röd seger, och planen anfölls av de tillresta Skånela fansen som hejat, svettats, varit nervösa, låtit osv. En final väntade oss!


FOTO: VIKTOR LJUNGSTRÖM

IFK Tumba - Skånela IF i en JSM final, heja Stockholm!

Finalen, ja tyvärr orkade inte laget stå upp fullt ut under den tredje speldagen.. Matchen kändes nästan körd när vi hade 4-0 på tavlan! I paus hade vi 15-5 och slutresultatet skrevs till 25-16.

Men jag kan inte säga annat än att jag är SÅ JÄVLA STOLT ÖVER ER TJEJER! Ni gör det så himla bra när ni väl lägger manken till och kör fullt ut!!




Det är med tårar i ögonen jag fått ner detta på prent, har försökt till 100% fått med känslor och beskrivit så ni fått en inblick i hur det var, men det är inte lätt ska ni veta!

Jag lyfter på hatten för er tjejer ni gör mig STOLT!


FOTO: VIKTOR LJUNGSTRÖM


FOTO: VIKTOR LJUNGSTRÖM

Årets upplaga av AllstarTeam:
MV: Hanna Daglund, VästeråsIrsta, V6: Andrea Johansson, Tumba, M6: Miranda Larsson, Skånela, H6: Daniela Gustin, Kärra, 9M: Julia Eriksson, Kärra, 9M: Sofia Wiberg, Tumba, 9M: Amanda Sundberg, Sävehof, MVP: Sandra Eriksson, Tumba  


FOTO: VIKTOR LJUNGSTRÖM


SM FUUUUUUCKING FINAL!

Ni är fan världens bästa tjejer!!
Skånelas damjuniorer a.k.a 93-96 tjejer!
Skånela-IFK Tumba 13.00
Packa er ner till Norrköping imorgon kl 13.00!!!!!!!!!
Jag älskar er brudar!
/frasse

juniortjejerna

Vinst i kvällens match och chanserna ser fortfarande ljusa.. Men det blir till att slita rejält om man vill ta sig en eventuell final!
Tyvärr har det bara varit en tafatt rapport från norrköpings resenärerna så har tyvärr ingen mer info än resultatet som blev, 20-15.
Mer rapporter kommer imorgon när det finns lite energi till SM tänk!
//Frasse

USM Steg 5

Tyvärr har det inte blivit den SM vecka jag tänkt mig denna vecka i bloggen men de kan bero på killarnas framfart, men första resultatet är levererat till mig och det slutade illa för juniortjejerna.... 36-19 facebookas det om nu, trög start men man mötte trotsallt Kärra som man redan innan visste hade ett starkt lag.

Bättre lycka i nästa fight, fram med brunkar instingten nu!

//Frasse

vi gör det igen!



HISTORISKT!!!!
Grabbarna gör det igen, finns det något stopp?

Eriksdalshallen, torsdag 22/3 - 2012 kommer vi någonsin glömma denna kvällen? Hela långsidan i hallen var fylld, säg någon som inte satt med sin telefon/ipad och letade resultat på göteborgs matchen?
Som tur var hade vi direkt kommunikation via Jesper Östlund och sedan kom och också Johan Båverud och höll oss uppdaterade.. Så spännande det blev och vilken glädje som utspelade sig!



"sittplats ställ er upp, sitt plats ställ er upp" Stående ovationer i 8 minuter och vi kunde höra skånelafansen sjunga
"vi älskar Warta"
va klockan gick sakta.. två sekunder kvar och domar tilldömer de rödklädda krigarna från märsta en straff och vem stegar fram om inte den unge talangen och målvakten Marcus Nilsson tyvärr så ställer sig DIF målvakten utanför målburen och beskådar den enkla straffen som Marcus dunkar in i mål och jublet utbröt i ett stort kaos. VINST VINST VINST!! har vi sveriges hetaste herrlag just nu? Har vi Stockholms bästa publik?




Jubel, segerdans och härliga vinnar skrik kan det bli häftigare? Vi, lilla Skånela ska till hösten entra handbollens finrum, min fråga blir vem är Märstas Apelgren???.. Mäktig känsla i kroppen än idag.



Hittat lite smått och gått på facebook, men antar att fler bilder kommer att komma den närmsta tiden! 


Världens bästa Mathias stötte vi såklart på när vi kom till Märsta som såklart skulle fira
storebrors framgångar denna torsdagskväll!


läsar rekord!



Igår toppade ni mina listor 219 personer besökte bloggen under hela dygnet, ni är otroliga.. Lämna gärna ett fotspår innan ni går, kanske har ni en hälsning till herrarna, skriv ner det i kommentarsfältet här under inlägget!


SKÅNELAS HERRAR!!

VI SKA SPELA ELITSERIEN NÄSTA ÅR!!!
Jag lyfter på hatten för er ni är överlägsna, och som vi tog över eriksdalshallen!!
Skånela klacken när den är som bäääääääst!
Que sera sera, vi håller på skånela!
Vi ses på krogen lite till ikväll!

Finrummet?

Just nu spelar vi i elitserien nästa år!!!!!! Heja heja

Eriksdalshallen dag 2

Grattis till Hammarby!
Vilket hästjobb ni gjort, och vilken inramning ni verkat greja på matchen igår.
Även fast man förlorade mot Skånegänget så lyckades man nå en kvalplats vilket är starkt jobbat och nu får vi se om kanske TUSEN1000 klubben kanske får ökad belastning på förköp av säsongskort, vem vet!?

Till kvällens aktivitet då:
Skånelas herrar entrar alltså Eriksdalshallen ikväll och det gör vi också! Den trogna publiken beger sig till Eriksdalshallen redan vid 17 tiden idag och ska klappa takten ikväll.

Nu är det upp till bevis grabbar och sen hoppas vi att HP Warta gör sitt!

Har du missat att det är match? På med den röda tröjan och kom till Eriksdalshallen ikväll matchstart 19.00, vill du åka tåget? samling 16.50 på Märsta station.

Du vill väl inte missa den festen??

sent inlägg.

Söndagen avslutades i vikingahallen, efter en heltrevlig serievinst middag med prisutdelning och god mat så pallrade jag mig iväg till vikingahallen för att se herrarna.. Det var dock inte bara jag som tänkt tanken att jag ville se herrarna spela mot VästeråsIrsta, det var alltså jag och 800 människor till.



Häftig inramning med så mycket hejjande folk och visst fick vi lite segerkänslan redan i första halvlek då man ledde med 7-2 och hade väldigt mycket stolpe in medans VI (VästeråsIrsta) hade en hel del stolpe ut.
Sen händer något VI tar timeout och får ordning på sitt spel och Skånelas spel gick i baklås emellanåt och man fick skjuta från konstiga vinklar. Lägg där till att VI´s målvakt började rädda en del bollar vilket gjorde att man tappade flowet... I paus hade vi siffrorna 10-13.


I andra halvlek kändes det uppgivet även om man snyggade till siffrorna till slut så fick man se sig besegrad hemma i borgen,(22-29) nya tag redan på torsdag då man möter Djurgården i Eriksdalshallen, har du inga planer tycker jag att du tar och hoppas på Skånelatåget som kommer åka in till Stockholm runt 17 tiden imorgon (torsdag) samling 16.50 på Märsta station. KLÄ DIG I RÖTT OCH SÅ FYLLER VI ENA LÅNGSIDAN!


Samtidigt så möter HP Warta serieledarna OV Helsingborg, kan dessa göteborgare hemmaslå de grönklädda skåningarna? upp till bevis imorgon, för om nu HP Warta skulle få för siga tt slå OV helsingborg och samtidigt vinner Skånela över Djurgården med 2 bollar då finns det en chans till direktplatsen till handbollens finrum elitserien.

Appropå Eriksdalshallen, vilket hästjobb man gjort i Hammarby Handboll. När man fick beskedet för exakt en vecka sen att man inte skulle få någon elitlicens nästa år så startade man ett projekt TUSEN1000, man skulle sälja minst 1000 säsongskort till nästa år för att dra in pengarna som liganämden ville att man skulle.. Senaste uppdateringen så hade man bokat 1301 säsongskort till nästa år. Medspelare, motspelare, gamla hammarbyhjältar, fans ja här ser ni kul att se att man stöttar sin klubb ut i fingerspetsarna. Häftigt att se att det finns ett sånt intresse för att ha klubben kvar i elitserien, men ikväll är det upp till bevis om dom lyckas fylla hallen med gratis inträde och dessutom slå de wienrödklädda spelarna från Lund.


obeskrivliga känslor!

gårdagen var en enda stor fest.. går inte att beskriva i ord nästa.. Men tänkten ämna några meningar om matchen och sen får bilderna beskriva resten

Uppladdningen var perfekt, lite mat i magen och lite snack om matchen innan det blev en prommis i de gråa vädret och visst kändes det att matchen som skulle spelas var lite halv viktig även om tränarna gjorde det riktigt bra när dom liksom inte blåste upp det allt för mycket..
In i hallen och musiken dunkades i högtalarna och man kände att det var lite stämning ändå :) bytte om och det spelades våran favorit lista på spotify "smakar bra".

En bra uppvärmning och skön stämning i laget, matchen va igång och bam 0-1 till spåret.. dom hängde med till 3-3 sen tog vi över matchen, kontringarna kom igång och ett par räddningar på Madde i målet gjorde att vi kunde köra på. Det var jätte bra försvarsspel smällde rejält i ett par av situationerna kul att se.

Vi drog ifrån och kunde sen vinna matchen med 37-21 och vilken glädje som utbröt. SERIESEGER och ett kval till allsvenskan väntar!



NI ÄR GRYMMA TJEJER!




 







Fotograf som alltid Sandra Jansson, Ögonblick

tankeställare!

I tre år har vi väntat, slitit, kämpat och svettats.. Om några timmar är vi där, vi har det i helt egna händer allt handlar om två poäng, vikingahallen och Skånela IF´s damer.

Ja, i tre år har vi harvat i serien om några timmar kan det bli ändring på det iallafall för att säkra ett kommande kval. Jag var med när vi ramlade ur elitserien, hamnade i div 1 serien, det var bara bita i det sura äpplet och här startade också tränarbytes trenden.. på tre säsonger har vi haft fyra olika huvudtränare, vilket i sig kanske inte är konstigt alls men å andra sidan är det optimalt? det är frågan man kan ställa sig!



Första året levererade vi inte riktigt vad vi kanske skulle ha gjort, men med mycket problem "in house" så fick vi nöja oss med att hänga kvar här stog Karin Nilsson vid rodret tillsammans med Janne Wiklund, Micke Mattsson, Helle Fosstveit och Fia Hedlund. Allt var rätt träningsupplägget, fysträningen, massagen och all frukt vi fick, tja men det ville sig helt enkelt inte.



Anders Ericsson tog över och som ensam tränare/coach/mentor/you name it (Janne hoppade in och hjälpte till här också men hade i första hand ansvaret för HF SIF) så styrde vi kosan ett steg närmare och vi hade ett tag häng på toppen. Den här säsongen var mest inriktad på individuell teknik och lösningar. Efter alla om och men så slutade vi som trea i serien och ännu ett tränarbyte var på ingång, dock inte så lätt denna gång....
Anders stog kvar vid våran sida långt in på försäsongsträningen innan man hittade en ny konstellation.



Karin och Robban, Ingse, Johan och Matte säsongen började lida mot sin start och vi hade tränat på ordentligt (i alla fall dom som fick träna) och med en tumult start i år kan man säga att vi har ståt upp ordentligt bra allihopa. Efter någon månad som ensam tränare klev Matte Ryd in som assisterande då det inte klickat med hela organisationen.
Efter det så tog också Matte över som huvudtränare och Karin blev gravid och på den vägen är det.. Nu har vi lyckats vinna rätt matcher och just nu har vi seriens alla lag bakom oss.. Vilken känsla!



Att imorgon mitt på dagen komma in i hallen höra musiken, se läktarna fyllas på.. Det hade jag velat uppleva som spelare, det kommer jag ju också att göra men på ett annat vis, läktaren blir min plats och det känns surt efter all tid man lagt ner och verkligen kämpat för att nå de här målet..

Jag minns orden som vi sa i början av säsongen "vi vill till allsvenskan" och det vill vi, så min order till er tjejer är, kör så det ryker!!!


skytteliga damer 2011/2012

Hej allihopa,
här kommer årets upplaga av skytteligan. Både div1 och div2 får en topp 10.



SKYTTELIGA 2011/2012
   
DIV 1        
1 Miranda Larsson 129   15 matcher
2 Elin Ståhl 114   19 matcher
3 Josefin Ekwall 76   19 matcher
4 Sara Klysing 28   18 matcher
5 Julia Törnqvist 26   18 matcher
6 Louise Wallmo 25   16 matcher
7 Sarah Fransson 25   11matcher
8 Matilda Lundin 24   18 matcher
9 Isabella Engström 17   14 matcher
10 Fanny Blanck 11   16 matcher
         
DIV 2        
1 Elise Hedlund 50   15 matcher
2 Lina Bjerregaard 46   18 matcher
3 Charlotta Wenner 39   18 matcher
4 Emma Fernis 35   4 matcher
5 Paulina Glimmerud 32   6 matcher
6 Jessica Karlsson 25   10 matcher
7 Emma Jansson 23   6 matcher
8 Miranda Larsson 22   2 matcher
9 Anna Enger-Sällberg 21   15 matcher
10 Fanny Blanck 17   6 matcher

bara en kortis idag!

trevligt trevligt, bra med goda återseenden såhär mitt i veckan.

Idag är det onsdag och ledigt från handboll, men en mysig löptur hade varit trevligt i vårvädret men icke, det blir lite böj och sträck lite balans.

Veckan börjar lite smått lida mot slutet, imorgon blir det sista handbollsträning inför helgen, igår såg det riktigt jäkla bra ut om jag får säga det själv.. bra fart härlig och attack och bra kampvilja i många av närkamperna!

Ska kolla läget om det kanske kan bli en trevlig intervju inför helgens drabbning. Och dessutom ska jag sammanställa skytteligan tänkte jag!


kärt återseende på planen!

Under gårdagens samling stog många av oss och sneglade bort mot "rehab hörnan" sjukgymnasten stog tillsammans med en av tjejerna i laget, hon sprang rakt fram, i sidled, hoppade och såg allmänt glad ut.. Matte pratade samtidigt om upplägget på dagens träning.. lyssnade någon? inte jag iaf, jag hade verkligen fullt fokus på hoppen och sidoförflyttningarna..

När dom andra gick för att hämta bollar för att passa igång så började jag gå bort mot sjukgymnasten för att få några ord ang mitt knä då studsar hon förbi mig...

"Aldrig mer rehab utbrister hon, jag är godkänd, jag gick igenom besiktningen"

-Jag fick liksom en OK stämpel i rumpan

Äntligen är hon tillbaka på banan våran egen landslagskapten! Till helgen hoppas vi se henne i en avgörande roll mot HK Spåret.

Det glädjer mig att du är tillbaka knäklubben tackar för den här tiden och du är alltid välkommen tillbaka även om du bara vill köra lite mage.. KÖR HÅRT!!



Vi, du&jag


F-95

Söndag kväll 18.55 är det matchstart, hur kom man på de klockslaget?

Jaja, söndag i alla ära och ännu bättre när man vinner!
Laget stog upp bra mot dessa gulklädda Bolton tjejer, vi försökte spela med fart aggresivt försvars spel och lite härligt kontringspel.. Dock var det inte alltid medgång när domaren blåste och vi lyckades dra på oss tre utvisningar på Emma Fernis vilket i själva verket kanske inte riktigt var befogat,.....

Men men vad gör man? kvällen slutade med 2 poäng till de rödklädda och ja nej det var inte en allt för välspelad match men å andra sidan kan man inte bjuda publiken på skön spel varje match! :)

Nu väntar en tuff match mot GT Söder till helgen som kommer men innan dess så ska Ingse köra skiten ur dom på fysen och en massa rolig handboll!!

//Frasse


rafflande slut!

Hej igen!

Helgen som varit, grabbarna åkte ner till Uddevalla för att möta Kroppskultur. Man tog bussen från vårt vikingahallen runt nio tiden sen bar det av och matchen skulle spelas av och man skulle erövra två poäng...

men så enkelt skulle det inte bli, en jämn fight målmässigt och laget kom inte riktigt upp i nivå enligt säkra källor.
det skulle bli en strid in på målsnöret, och det var med 5 sekunder kvar av matchen som dramatiken uppstod...

Eftersom jag inte var där och såg matchen så vill jag inte säga att detta är någon sanning!!!!

Men som jag fått det berättat för mig så hände följande, Kropps kvitterar och Dagge lägger in time out kortet till sekreteriatet och och allihopa uppfattar detta men på något vänster så slås klockan igång igen och tiden rinner ut delegaten väljer att bryta matchen som den är.... Samtidigt i detta skede så har Jesper blivit påsprungen av en Kropps spelare och ligger och tar sig mot knät och har enorma smärtor...
Han beskriver det själv som att "det är den värsta smärta jag känt, det kändes som att under benet var borta"
Vad och hur, ja vad som kommer att hända nu har jag ingen aning om men lite surt om man blev snuvad på 5-6 sekunder i ett så viktigt skede i matchen..

Man leder nu serien på målskillnad och vilken rysare det kan bli här nu på slutet, och DU vill väl inte missa de näst kommande matcherna på både dam och herr sidan! Båda lagen har allt att vinna och mycket att spela om.

Vill du vara med och påverka släpa dig ner till vikingahallen och se båda lagens sista hemma matcher för i år!

Skånela IF - HK Spåret       14.00 17 Mars (D)
Skånela IF - VästeråsIrsta  15.00 18 Mars (H)
  

//Frasse

Känslan av att vinna, kommer aldrig att försvinna

Nu vajjar de röd vita flaggorna i takt!

Nu har vi slagläge, allså följande gäller: Damerna står som ledare av div 1 östra och kan i och med sista omgången mot HK Spåret avgöra serien på hemmaplan. 17 Mars Vikingahallen 14.00

Och dessutom, nu ikväll lyckades OV Helsingborg tappa två viktiga pinnar i slutstriden i herr allsvenskan, så nu väntar vi in våra herrar som ska lyckas vinna i helgen och därmed återta ledningen i årets allsvenska.

Går det smärtfritt och som vi vill ha det så har vi alltså ett herrlag med direkt plats till elitserien och damlaget med en biljett till kval till damernas allsvenska till nästa år. Håll i hatten här går det undan!

Det var allt för nu. Hopas kunna byta några ord med någon i herrlaget för att höra vad dom har att säga med den här viktiga förlusten som OV kammade hem ikväll!

Återigen boka in herrarnas resterande matcher och även damernas match den 17 Mars se till att fylla hallen och visa att vi är Stockholms bästa handbollspublik!

Vi ses där!



//Frasse

Kämpa upp på tå...

Då blir det upp till kamp i sista omgången!

Lidingö passade på att slå VästeråsIrsta nu ikväll och man gjorde det med minsta möjliga marginal, en boll skilde lagen åt när slutsignalen ljöd!

Så nu uppmanar vi er publik att dyka upp i hallen och stötta oss på vägen till ett kval till allsvenskan! ni hittar evenemanget på facebook :)

I bloggen kommer det att komma upp uppdateringar och intervjuer allt eftersom och jag hoppas vi får en trevlig läsning! :)

//Frasse

folkfest i märsta

En liten påminnelse!

Ikväll möter 2an Lidingö 3an VästeråsIrsta i Bellevuehallen 19.45 är det avkast, redan ikväll kan alltså seriesegern säkras till Märsta. Men i vilket av fallen så går vi för två poäng i nästa hemma match mot Stockholmslaget HK Spåret.

Vill du vara med oss? Kom och se oss spela mot HK Spåret lördagen den 17 mars i våran borg VIKINGAHALLEN, kan vi fylla hallen till sista seriematchen?

Ska vi dessutom dagen efter fylla hallen igen då herrarna tar sig an VästeråsIrsta!

Se till att va där och se folkfesten! :D

//Frasse

Intervju med lagets ena mitt9a

Jag tog en sittning med Matilda under måndagskvällen!
Vi pratade lite om utgången av serien och slutet av säsongen, såhär lät det då!

Hej Matilda!

Hur är läget såhär i slutet av säsongen?
Det är bra, vi har haft en spännande säsong med lite upp och nergångar. Tränarbyten och jätte bra lagsammanhållning!

Hur känns det inför sista matchen?
Det känns jätte skönt att återigen ha allt i egna händer. Men samtidigt jätte nervöst för helt plötsligt ligger pressen hos oss! Spännande att vi själva kan avgöra serien och då på hemmaplan också.

Blir det några förändringar i programmet inför sista matchen?
Inte några jätte stora förändringar, vi kommer att köra på stenhårt med lite mer betoning på fys denna vecka men sen kör vi bara på!



Laget har ju trots två knäskador nu i slutet av säsongen ordnat upp det här och har alltså allt i egna händer inför sista omgången, det tycker jag är starkt jobbat, med tanke på att Miranda gör allt mellan 5-10 mål per match så tappar vi en hel del av målproduktionen och lagets snitt ålder sjönk ju lite grann då jag försvann ur bilden redan 15 januari. Det här unga laget tycker jag har skött sig riktigt bra i seniorsammanhang. Och nej jag har inte glömt bort er som tidigare spelat seniorhandboll, ni har skött er uppgift briljant och tillsammans har det gått riktigt bra!

Hur är känslan i laget?
Det har varit lite oroligt i laget i och med redan tidigare nämda skadorna på Miranda och Frasse, men känslan är endå att vi har ett bra GO i laget och det känns som att alla vill vinna den här matchen och stå som seriesegrare på lördags eftermiddagen den 17 mars.

Spontant, vad tycker du om laget vad är det som gör att vi vinner?
Framförallt de individuella prestationerna, titta bara på senaste matchen där Elin Ståhl och Jossan Ekwall gör 9 mål var, även när vi har Miranda med så kontrar hon in ca 60% eller mer av sina mål och det är där vi varit starka iår. Sen tror jag starkt på att många av oss har spelat viktiga matcher förut och det bär med sig rutin. (final steget, partillecup) Måste också medge att vi är starka i medgång!



Vem är din idol/förebild?
Idol är nog helt klart Luc Abalo den franska högersexan. Men förebild är nog ex Sävehofaren numer Viborg spelaren Isabella Gulldén, hennes spelsinne och ögon i nacken är något man tränar för att kunna ha själv!

Vad blir det i matchen?
25-23 Tror att det kommer bli en bra målvaktsmatch och att våra målvakter kommer upp i en hög nivå.

Jag önskar mig själv och mitt lag lycka till i sista matchen mot HK Spåret lördagen den 17 mars och hoppas att publiken hjälper oss att ta hem seriesegern, fyll läktarna och heja på oss så vi kan ta steget till ett kval mot allsvenskan!

Jag tackar Matilda Lundin för pratstunden och önskar också dig ett stort lycka till och kämpa på ordentligt nu!

 


tabell läget!


DAM DIV 1 ÖSTRA



HERR ALLSVENSKAN



DAM DIV 2



HERR DIV 3


Herrarna trummar på!

Och herrarna kammade hem två poäng dom också!

Men det skulle bli spännande, det var en jämn match målmässigt och man kunde inte aldrig göra något ryck.

Det var först i slutet av matchen man kunde avgöra och det var en målvaktsräddning och kontring som gjorde att man kunde leda med en boll när borta laget tog time out med en minut kvar!

Skönt tt båda lagen tog två poäng igen efter förra helgens poängsnåla söndag så var det tungt, nu hoppas vi att OV kanske tappar en och annan poäng under de sista omgångarna så herrarna får besöka handbollens finrum!

GO SKÅNELA!

//Frasse

60 min från ett kval till allsvenskan

Ursäkta, att vara sjukskriven är körigt.. Ben i högläge, kylbandage på, kryckor hit och dit man ska gå rätt och hela den biten och till råga på allt måste man göra lite tråkiga övningar som inte känns någonting men som är bra tydligen!? :)

Ja jag ber om ursäkt Janne "Wicke" Wiklund för att jag inte hade någon inför text till helgens match!

Men här kommer glädjande besked..

Under lördags eftermiddagen passade de gulsvarta laget från Torshälla besegra starka Lidingö, vips har vi allt i ena händer igen! Check på den tack för platsen till förarsätet igen!

Och under söndagen så spelade vi hem ännu två poäng, Arbrå stog för motståndet och det kändes som söndagslunken.. Arbrå gjorde första målet och sen bytte vi mål fram till 3-2 om jag minns rätt, sen åkte tåget! I bortalaget kunde vi se Skånelabekantingen Lina Landin som vaktade buren stora delar av matchen.

Enkel seger efter imponerade spel av Madde, Fanny och Jossan som gick i bräschen för hemmalaget!
Men mycket bra av hela laget, kul att se nu gäller det bara att köra på ordentligt i veckan för att ta sig an HK Spåret om två helger!

Frasses lirare denna match är Jossan Ekwall som ser ut att hittat tillbaka till sin form! Grymt

Matchens lirare: Fanny Blanck, Josefin Ekwall

Målgörare Skånela: Elin Ståhl 9, Josefin Ekwall 9, Sara Klysing 3, Stephanie Forss 3, Jessica Karlsson 1, Matilda Lundin 1, Louise Wallmo 1, Fanny Blanck 1, Isabella Engström 1

//Frasse


RSS 2.0