SKÅNELAS DAMER!

Nu är vi här igen få inlägg nästan inget innehåll.... Inte OK!!!

Imorgon kommer ett utförligt inkägg om statusen i laget, runt laget, serien, spelare. Kanske någon intervju också nu lägger vi i en högre växel och hoppas att ni hänger på. Hoppas publiken kommer tillbaka till borgen på söndag då vi tar emot stockholmspolisen. Som sagt imorgon kommer ett eller flera inlägg ! :)

GODNATT!

//FRASSE





Foto: Sandra Jansson
SKÅNELA-LIDINGÖ


tung vecka

Skånelas damer, kämpar vidare med hårdträning efter en tung förlust mot serietvåan Lidingö. 31-33 blev slutresultatet efter hemsk inledning 1-6 och efter en grym upphämtning direkt efter paus, 5-0 på de inledande 4 minutrarna var uppskattat! 

Mer info och läges rapport kommer senare i veckan!

//Frasse 

coacha ditt lag via din iPhone - ladda ner appen på appstore!

Hej hallå alla!

Nu hade vi fått en sån där rackarns bloggtorka.. Vi mötte Arbrå i 9/1 då jag personligen var på jobb konference, tjejerna skötte sig exemplariskt (läs väldigt jobbig start på matchen och en cool upphämtning från 13-7 till 22-28). laget tränade på och matchade mot p-96 under tisdagen och träningen fortsatte veckan ut avslutades med match mot p-95 på torsdagkvällen (då förövrigt herr handbollsVM startade). Bra uppladdning inför lördagen då Rp linköping stog för motståndet, vi packade in oss i den stora - lilla Ellénius bussen, så beskrev Fia bussen iaf ;)

Det blev ett stopp för lite mat i Nyköping, maten bestog av burk mini majs, burk champinjoner, burk ärtor, burk ris, burk köttgryta, enligt hilda ;) vidare mot hallen som dessvärre var en liten besvikelse för mig iaf som inte spelat där tidigare, det var liksom ingen vikingahall känsla vill jag lova. Men till matchen- RP startade bäst men vi trevade på. Försvarsplanen fungerade som vi hoppats på, inte lyfta på deras 9meters spelare utan vänta in dom och stoppa dom. Vi gör ett mål och så gör odm ett och så gör vi ett, sen kommer deras tränare på att dom ska punkta hilda och det gjorde han riktigt rätt i för de gjorde de enkelt för oss andra fem att spela på stora ytor. vi gjorde ett litet ryck och ledde med en boll och Anders lägger in time out kortet och nu kommer liksom innebörden av dagens rubrik.
Anders säger vilka som ska spela under de sista 1,5 minutrarna, sen säger han såhär
Anders: Janne hade du kombinationen på iphonen?
Janne: Aa, kolla här tjejer..
Laget: alla lutar sig in mot mitten och kollar på den lilla 3,5 tums skärmen.
Janne: Hängde alla med?
Laget: Visa igen! :)
Han med hjälp av sin lur förmedlade alltså en kombination som i vartfall jag inte hade tränat på en endaste gång, domarn blåste igång spelet och here we go, 9-11 är ställningen i paus (vi gjorde alltså mål på iPhone kombinationen)
Sen rullade matchen på och ett tag såg det kassaskåps säkert ut, men i vanlig ordning vill Skånelas damer bjuda publiken (läs familjen Stegfors + busschauffören) på lite spänning så RP knappade in till 19-20 innan vi tar tag i det igen och sen vinner med 19-22. Bra jobbat brudar!

Målskyttar i Skånela IF:
(Hela 7 olika målskyttar redan innan paus är inte fy skam!)

Sarah Fransson 5, Madelene Hildén 4, Kajsa Him-Jensen 3, Jennie Johansson 2, Ramona Stegfors 2, Isabella Engström 2, Jessica Karlsson 1, Sara Klysing 1, Sofia Lydén 1, My Pettersson 1.


arbrå - skånela

Det behövdes en halvlek för bortalaget att komma in i matchen, men i andra halvlek var man det bättre laget...

 

Matchinledningen hade annars stora likheter med senaste matchen mot Irsta - bra försvars och målvaktsspel men Skånela hade fruktansvärt svårt att göra mål. En stor del i det hade Arbrå's målvakt, Emma Hillgren, som stundtals var rena väggen.

När Madelene Hildén gör sitt och bortalagets 3:e mål så har det gått 21:20 och hemmalaget har gjort 9 mål. Målkrampen fortsätter hela första halvleken och bortalaget mäktar endast med att göra 7 mål. De 5 första gör Madelene Hildén, de två sista målen gör Jessica Karlsson repektive Sara Klysing under halvlekens sista 90 sekunder... Arbrå har då lyckats väl med sitt kontrings- och kantspel och ledde rättvist med 13-7.

Skånelas halvtidspaus handlade mycket om avslutsstrategi och tempot i uppspelen. Alla var rörande överens om att ösa på i uppspelen och sätta dit bollen...

 

Andra halvlek börjar bra och bortalaget gör 2-0 (trots en 2 minutersutvisning) på de inledande 3 och en halv minutrarna. Men Arbrå fortsätter att streta emot och efter 8:36 leder man med 16-11.

Bortalaget kryper dock närmare och när Madelene Hildén med reduceringsmålet 18-16 gör sitt 9:e mål, så finner Arbrå coachen det för gott att ta sin time out. Arbrå gör förvisso 19-16 direkt efter time outen, men sen är det faktiskt Skånela som verkar ha fått mest ut av sin time out... 19-16 (15:07) förvandlas på dryga 6 minuter till 19-22 (ledningsmålet 19-20 sätter "hemvändaren" Sophie Lif efter 18:35). Skånela drar sedan på sig en 2 minutersutvisning, vilken Arbrå vinner med 2-0 (21-22 med 6 minuter kvar att spela). Men de nästkommande 3 och en halv minutrarna vinner bortalaget med 4-0 (21-26 efter 28:54) och matchen är avgjord.

Ramona Stegfors avslutar målskyttet med 22-27 och 22-28 under matchens sista halvminut, vilket även innebär att Skånela vinner andra halvlek med 21-9 (!!!).

 

Efter en mycket jobbig första halvlek så slås man så här i efterhand av hur fokuserad och taggad stämning som ändå rådde hos bortalaget.

Ett grymt försvars och målvaktsspel , full fart i upppspelen och ett betydligt mer begåvat skytte under andra halvlek är den avgörande faktorn denna eftermiddag i Bollnäs.

Till matchens lirare i bortalaget utses Madelene Hildén, vilket känns helt rikitgt (11 mål framåt och ett outtröttligt slit i mittförsvaret). Men det är fler som kan nämnas, tex Kajsa Him-Jensen och Isabella Engström för sitt försvarsarbete, Ramona Stegfors och Sara Klysing för sina vardera 5 mål i andra halvlek och sitt utomordentliga försvarsspel i zon 2, Jennie Johansson för sina 3 fullträffar från h6 i andra halvlek och Sophie Lif för ledningsmålet...

 

Målskyttar i Skånela IF:

Madelene Hildén 11(3), Sara Klysing 6, Ramona Stegfors 5, Jennie Johansson 3, Jessica Karlsson 1, Isabella Engström 1, Sophie Lif 1


b-rudar


yoooo!

är det någon mer än jag som är sjukt jävla trött i kroppen idag? positivt att det bara är tisdag .. nä men tänkte bara visa att jag lever om någon undrade, och att jag sitter i arlandagymnasiets underbara ljusgård. jag kan dessutom inte säga annat än att jag ääääälskar den stora bilden på den nya fina headern. kan inte sluta skratta åt BELLA! haha helt oslagbart måste jag säga! apropå det ... GOoOOoD WOooOORK MED HEADERN ANNA! sicken pärla du är på sånt assåå!

som ni inser så är inte arlandagymnasiet världens roligaste skola, och jag har faktiskt ganska tråkigt. tihi. men jag vill bara säga ett sanningens ord; NI ÄR ASGRYMMA TJEJER! ett riktigt härligt gäng som jag gillar starkt! dessutom är jag eeeextra stolt för våra poäng vi samlat in de senaste dagarna --- BRA JOBBAT!! ska vi ta ännu en vinst ikväll mot killarna aight? klaaaaart!

kanske ska man ta sig en solning i solariet så att man är brunare än frasse när det fanskapet kommer hem?? hihi, busigt! vi ses ikväll tjejer, PIGGA OCH GLAADA!

HEEEEJDÅÅÅÅ
PUSSPUSSPUSSPUSSPUSS

Jessica, Myran, Jessan ... you name it - kärt barn har många namn!

MATCHREFERAT SKÅNELA - IRSTA

Idag var det våran tur att ta oss ann Irsta på hemmaplan. När vi mötte Irsta på bortaplan spelade vi riktigt bra handboll och tog med oss två viktiga poäng hem. Alla hoppades nog att denna match skulle sluta på samma sätt idag igen, vilket den även gjorde. Vinst med 18-14 (vinst med 20-14 på bortaplan).

Men detta var ingen lätt match och det var inte förrän i mitten på andra som segern såg klar ut. Det var en seg start då det stod 0-0 på tavlan väldigt länge. I första var det lite för mycket man mot man lägen framåt samtidigt som vi hade ett riktigt bra försvarsspel och målvaktsspel. Detta var alltså anledningen till att det blev så få mål i första halvlek då både Emelie och Irstas målvakt Josefin var riktigt stabila. Halvtidsresultat: 6-7

Under hela matchen tröck vi framåt med mycket kontringar och mycket snabba uppspel hela tiden vilket resulterade till lätta mål, men även till att Irsta såg ruskigt trötta ut. Vi hade vår ork hela matchen och det var det vi vann på denna dag. Andra halvleken blev mycket målrikare och slutresultatet blev tillslut 18-14. Två härliga poäng till!

Matchens lirare: Emelie Malm
Matchens prestation: Jennie Johansson

På söndag väntar bortamatch mot Arbrå!

2011

Nytt år - nytt och fräscht på bloggen?
Jo det tycker jag låter som en bra idé och har gjort om headern lite. Men eftersom vi har alldeles för lite bilder med det här laget så finns det inte så många, och framförallt inte så många bra bilder vi kan använda oss av. Jag själv tycker vi ska ändra på den här saken! Är det någon som har bilder så får ni jättegärna skicka dom till mig och om inte annat tycker jag vi försöker fixa någon som tar lite kort varje match? Någon förälder som tar från läktaren eller vad som helst? Kom med tips, åsikter och idéer!

Anna

dags igen!

Då är det slut på de såkallade jullovet, bloggen har sovit klart och damerna är pågång!
Asså va? vi har ju tränat hela december månad, 3:e försäsongen för året. :)

Laget har varit lite sårbart under speluppehållet, många har fått vinterviruset som spridits i många hem denna jul (hosta, feber, förkylningar). Men nu hoppas vi att alla har ätit sig friska och varit ute i det fina vädret så man står pall för den tuffa starten som väntar! (Igår vet jag att några provade pulkorna för första gången iår och dom funkade bra)
Ikväll tränas det som vanligt och tisdag och på torsdag är det ju match mot Irsta, dessutom spelar vi mot Arbrå redan på söndag. Gäller att äta ordentligt dricka mycket och framför allt sova. Nu är de slut på sena kvällar och långa sovmornar ;) MYCKET APELSIN OCH VARM CHOKLAD HIHI

Diktatorn har talat ! :)

ikväll blir det tuff träning med Niklas i gymmet sen tillsammans med p-95 förbereder vi oss för torsdagens match, första matchen på 40 dagar känns att man tappat matchtempot rejält!
Men mer taggat än någonsin :D

//Frasse

RSS 2.0