blir som en fem åring igen!

Tittar ut genom fönstret, tittar ut igen, och igen.. Ja det är sant den första snön faller från himlen och det blev helt plötsligt lite mysigt här på tingvalla!

Nu till det vesäntliga! :) Ännu en söndag man kan sitta och vara riktigt nöjd över dam&herrlagets poängplock :)






//Frasse

Skånela helg igen!

Härliga poäng trillar in på kontot!
Hörde nyss att herrarna tog hem det nere i Eslöv, 2 pinnar med hem i bagaget (om dom nu kommer hem i denna storm) och F-95 vann ju sin match igår, det går bra nu kompis det går bra nu!

Till våran match då!
Till en början bytte vi mål med varandra och vi hittade inte riktigt rätt i kontrings spelet, bakåt fungerade det hyfsat och det känns som att vi har dom på gaffeln hela tiden. I mitten av första halvlek glömmer vi bort att dom har några starka individuella spelare och låter dom spela in på M6 och gå på genombrott eller skjuta mellan två av oss försvarare... I pausen så uppmärksammade båda tränarna om att tjejer ni måste var med på dessa prestationer..

I andra halvlek släpper spärren i kontringsspelet och vi är ofta 2 eller fler helt fria på deras planhalva! Bra utkast och snabba ageranden gör att vi lätt kan kontra på dom. I det uppställda anfalls spelet hittar vi också rätt många gånger, känns som att vi knäckt koden på anfallsspelet också! Fortsätter vi i den här takten så kan vi bli svårstoppade under vårsäsongen!

Vi kan enkelt bevaka ledningen de 10 sista minutrarna, och vi gör det riktigt bra.

Bra krigat tjejer!

Vem ska vi tacka? ska vi tacka oss själva? Varför ska vi tacka jag väljer att lyfta på hatten för Ingse. Jag ger ett stort credd till Ingsefysen, att vi orkar kriga vidare och att vi verkligen fortsäter springa den inställningen har du nog stor del i! Ingse du gör ett grymt jobb med oss ute i kylan!

Matchens lirare Elin G och Sara Klysing.



Målskyttar: Miranda Larsson 8, Elin Ståhl 7, Sara Klysing 4, Julia Törnqvist 3, Elin Gustafsson 3, Josefin Ekwall 3, Jessica Karlsson 2, Isabella Engström 2, Elise Hedlund 1, Sarah Fransson 1,Matilda Lundin 1.

//frasse

Direkt från vikingahallen!

Sitter på VIP och har just sätt Skånelas utvecklingslag spela sin match mot Vassunda IF, i första halvlek så såg matchen redan vunnen ut man spelade enkelt med kontringar och enkla rullestarter.
Många bra räddningar från Cecce som agerade vägg emellanåt!
Man går till halvtidsvila med siffrorna 17-3 och vad sa man i paus är frågan?

I andra halvlek kommer det ut ett helt annat lag känns det som, efter 18 minuter i andra så leder vassunda med 2-6 på 18 minuter hinner vi göra 2 mål,...? skönt att vi ändå kan vinna matchen relativt enkelt utan att stressa ihjäl oss!
Just nu pågår matchen mellan Skånela IF HJ och UIF i herr trean. SIF leder med 11-5 efter 22 minuter i första halvlek.
Snart väntar matchen mellan Skånelas f-95 och lidingö. Laget kommer med en veckas bra träning och med lite vinnarinställning så ska vi nog se till att ordna 2 friska poäng i eftermiddag!

Två poäng spelade vi hem mot självaste Lidingö som vi aldrig slagit i seriespel!



//Frasse

tidsfördriv

Nummer på tröjan: 8
Position: M9, V9
Skomärke: Adidas
Nuvarande förening: Skånela IF
Hall/sand/gräs: Hall
Träning/match: match!
Favoritspelare: Isabella Gulldén, Robin Andersson
Har du fått 2min-utvisning: Ja
Har du fått rött kort: Ja
Har du gjort mål: Ett par stycken 
Förlorat en match: Ja, med 15 år som handbollsspelare har det blivit några förluster.
Skadat dig i en match: Ja, korsband x2
Vunnit en match: Ja, med 18 år som handbollsspelare har det blivit ett par vinster också. 
Spelat lika en match: Ja
Varit i ett annat land med laget: Räknas Skåne som Danmark ;)
Stått i mål på en match: Nej, målvakt har aldrig varit min grej! 
Tycker du om handboll?: Jag ljuger ju om jag säger nej!?



JSM steg 3

Förlåt jag har ju glömt att meddela er lottningen för juniorernas steg 3.

Så här ser damjuniorernas grupp ut:

SKÖVDE HF (Arrangör)
LUGI HF
HK LIDKÖPING
TYRESÖ HF
SKÅNELA IF

Man åker alltså till Skövde den 3-4 december för att slåss om en plats i steg 4 (ni vet steget före steget alla ungdoms/juniorspelare vill spela)

Och såhär ser herrjuniorernas grupp ut:

Hästö IF (Arrangör)
Bjärnums HK
HK Aranäs
RP IF Handbollsklubb
Skånela IF

Grabbarna får alltså sätta sig i bussen ner till Blekinge för att ta sig till steg 4.

LYCKA TILL
//FRASSE

halva veckan har snart passerat,

Javisst, två träningspass är redan avklarade.

Ikväll är det ledig kväll från handbollen, min plan är att för första gången denna säsong bara inte göra någonting jag kommer att laga min mat göra i ordning min matlåda titta på tv och sen sova, för usch vad det här vädret/årstiden gör än trött. Känner att i dessa tider vill man ju bara ligga på en massagebänk och njuta av livet men men jobbet kallar och man ska vara på tå!

Inledningen på veckan har vi sprungit, kontringar, kontringar, kontringar måndagen kändes som en riktig genomkörare riktigt bra fart och kul hade vi, SÅKLART!

till helgen vankas hemma match igen, Åkersberga kommer till borgen men mer info om detta kommer under veckan!

//Frasse



Trevlig läsning allesammans!

Herrarna:
http://marsta.nu/Sport.aspx?articleId=7214

http://www.sigtunabygden.se/sigtunabygden/sport/skanela-vann-seriefinalen-1540858.aspx

http://www.unt.se/sport/skanela-starkast-i-seriefinalen-1541028.aspx

http://norrteljetidning.se/sport/1.1443117-rimbo-forlorade-derbyt

http://norrteljetidning.se/sport/1.1443511-karlsson-slar-ifran-sig-kritiken

Damerna:
http://www.unt.se/sport/stark-vandning-av-skanela-1541091.aspx


vilken Skånela helg!

Vilken inramning, jag stog på min balkong och tittade mot borgen och såg att parkeringen fylldes på. Ett tag kände jag att fan jag vill också se matchen och i nästa sekund tänkte nej usch va svettigt och sitta där bland alla människor ;) (nej så tänkte jag inte, men tankarna for snabbt över till vår match)

Samling idag var på annan plats, Krogen lite till bjöd på mackor och vi kunde snick snacka lite inför matchen en lång promenad runt midgårdsfältet så fick vi smita in i hallen och bara av att öppna dörren gjorde att pulsen höjdes och man riktigt kände hur bra tryck det var i hallen!

Bra tryck, jo jag tackar helt smock fullt med folk men vi gjorde helt enligt planen och hängde i B-hallen men visst tjuvgluttade vi lite innan vi verkligen slog på allt fokus på vår match. Härlig uppladdning och bra fart inne i B-hallen sen hörde vi slutsignalen och det var dags för oss att flytta in i A-hallen och först trodde jag att folket satt kvar för att kolla på oss sen hörde jag speakern säga "och matchens lirare i Rimbo är" då gick det upp för mig att aha dom har inte lämnat hallen ännu ;)
Men det satt en hel del kvar och kikade på våran urusla start.. hoj hoj håll i hatten usch vilken start, skrämde vi iväg er? vi ber om ursäkt men vi satt kvar på krogen lite till och käkade mackor och snackade skit, men vi som tur var tog tag i det hela och vi fixade 13-13 i halvtid. Mycket tappade bollar och en del skott utanför och såklart ett par missade returer som ställer Bolton spelarna helt ensamma med vår målvakt.. I andra halvlek så tar vi tag i matchen och släpper aldrig greppet om den, känns som att försvarspel kommer igång ordentligt och vi hittar luckor på utsida två och tar hjälp av m6 och spelar även ut till kanten!

26-22 blev slutresultatet i dam matchen och vi kunde åka hem med 2 pinnar i väskan riktigt skönt!

Målgörare Skånela: Miranda Larsson 7, Sarah Fransson 5, Elin Ståhl 4, Matilda Lundin 4, Julia Törnqvist 3, Louise Wallmo 2, Josefin Ekwall 1

Matchens lirare: Miranda Larsson
Matchens prestation: Matilda Lundin


i herrarnas match blev det 34-29 och resultatet för i helgen är Skånela - Rimbo 5-0 (av alla helgens matcher)





Godnatt glada Skånelaiter och alla ni andra också!
//Frasse


helgens match

Vi tar emot Bolton hemma i borgen. Bolton som jag inte har stenkoll på men hört på byn att dom fått in några starka ess inför denna säsong.

Enligt mig så är det bara trycka på gas pedalen och köra, från första signal till sista! Jag hoppas att herr matchen innan blir lite tändvätska för oss i damlaget!
Vi har haft en bra vecka där vi repeterat och fått ordning på det som krånglat tidigare.

Det blir en riktig Skånela dag i rimbo nu på lördag, F-95, P-96, U laget dam, SIF herrar. Har man ingenting för sig så kan man ju pallra sig till Sparbankshallen.

Skånela då,

Miranda Larsson är tillbaka på banan efter sjukdom. - GILLA

Elin A har vi sett till på träning men inte helt frisk. - OGILLA

Sen har vi nog full galopp i båda lagen, kan bli en bra Skånela helg trots att förköpsbiljetterna till herrmatchen varit slut sen i måndags.

//Frasse




Biljett trycket har varit hårt i veckan!

Förköpsbiljetterna är slut.. Hör och häpna hallen kommer bli rejält full på söndags eftermiddagen!

Jag har haft lite bloggtorka i veckan och det beror helt på brist av tid, tyvärr har jag fått fokusera på massor av annat än er och bloggen.. Men nu är jag tillbaka! :)

I helgen vankas det dubbel senior match. Söndag är speldagen, först ut är herrarna som smöter Upplands rivalerna Rimbo, 15.00 är det avkast, för dig som inte ordnat en biljett se till att vara i tid vid insläppet. Direkt efter det så kliver damerna in som möter de gul klädda laget från söder. tror dom har som slogan "Handbollsklubben på söder" 16.45 är det avkast i denna fight.

Herrarna har en förlust med sig i bagaget och är garanterat revansch sugna efter göteborgs förlusten förra helgen, medans rimbo kommer med en hemmaseger mot Hallby. Kan bli en tuff fight synd att vi missar kanske årets match..

Damerna då, kommer också med en förlust mot hemmastarka Lidingö. Bolton passade på att två poäng hemma i Västertorpshallen föregående helg. Kommer bli en tuff match även här. De lag som spelar mest diciplinerat kommer gå ur denna strid som vinnare!






Lidingö-Skånela "tidig seriefinal"

Matchdags!

Efter en vecka med mycket hårda tag bakåt är det i helgen dags att ta sig an topp laget i serien. Lidingö står på menyn, vi tar oss till Gångsätrahallen för att se vad Lidingölaget har att erbjuda.

Laget är intakt och vi har slitigt på ordentligt i veckan, på lördag gäller det att högprestera.

Själva hallen är ju ingen hitt, men att dra på sig matchtröjan sisådär 4 minuter innan matchstart gör att man hittar den där glöden och taggar till ordentligt.,

Nu var vi ju lediga på höstlovs veckan ingen match den helgen så vi är rejält sugna på att lira igen!

Under morgondagen kan vi nog publicera ett inlägg med någon av spelarna i damlaget.

I helgen är det dubbelmöte, så Sifen tar sig an Enköping hemma i borgen. Vi hoppas på en fortsatt serieledning i div II serien.

Slutligen, önskar jag herrarna lycka till i sin borta match mot Önnered och kanske har vi 4 seniorlag i toppen efter denna helg!

//Frasse

matrialare/plåstraomledare/instruktör/övningsvisare

ja precis det är min roll i distriktslaget Uppland F-96

I helgen gjorde vi våra första fighter i de gul/röda färgerna. Lite nervösa var tjejerna till en början, efter dom två första matcherna på lördagen så kom några stycken fram till mig och sa

"vi var jätte nervösa att vi skulle vara jätte dåliga och så skulle ni ledare stå där i pausen och inte veta vad ni skulle säga"

Att vi såhär i efterhand vet att den tanken skulle dom inte ens behöva tänkt eftersom detta gäng kunde beta av motståndare efter motståndare och inkassera 2 poängare efter 2 poängare.

Att se dessa talangfulla tjejer är lika häftigt varje gång, men den här gången kunde jag mig se att vi till och med spelade som ett lag långa stunder under matcherna. Roller i laget börjar sätta sig och man vet vilka som kontrar och vilka som vill skjuta utifrån osv..
Kul att se, efter snart två års slit av uttagningar, träningstillfällen, bredd&elit läger, svettiga dagar, väckningar 06.30.. Ja nu har vi inte så många såna träffar kvar snart är det dags för er tjejer att spela SverigeCupen.

Helgen var hur bra som helst, tjejerna och jag bodde i en lokal mellan lördag och söndag (Tack Marie Ekenman för lokalfixet.) Men jag vet nu att jag ska inte anställa någon av tjejerna som varken diskare eller städare ;) haha


Bilder kommer när jag fått några av någon av alla fotografer! :)

//Frasse

OBS! Har du glömt att lämna in din intresseanmälan?

Här kommer en hälsning från Arlandagymnasiets handbollsinstruktörer!

Hej!
Vi instruktörer på Arlandagymnasiet med inriktning på handboll vill härmed påminna om att det är dags att intresseanmäla till nästa års handbollsgymnasium.

Vi är ett NIU-certifierat handbollsgymnasium där eleverna erbjuds schemalagd träning fyra gånger i veckan. Valbara program är för tillfället: Naturprogrammet, Samhällsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Handelsprogrammet.

Intresseanmälan MÅSTE var gjord absolut senast 1/12-11 via svenska handbollsförbundets hemsida: (se länk via skanela.se).
www.skanela.se

Chefsinstruktör för gymnasiet är Dag Lundin. Han är idag tränare för Skånela IF:s herrlag i allsvenskan. Tidigare meriter är bl.a. svensk mästare för herrjuniorer samt tränare elitserien damer. Till hjälp har han idag Magnus Eriksson, assisterande tränare Skånela IF herrar, Jimmy Karlsson, spelare i Skånela IF, herrjunior tränare Skånela IF samt RIKS-instruktör P94, Per Eriksson-Romild, herrjunior tränare Skånela IF.

Vid frågor kontaktar Ni:
Dag Lundin

070-385 67 00
[email protected]

Vi ser fram emot DIN ansökan!

Mvh,
Personalen

22.22

ny vecka väntar!

Damerna kommer att inleda en intensiv vecka, efter att ha tagit det lilla höstlovet så ska vi dra igång igen med träning. Själv har jag pysslat med handboll de senaste dagarna även fast vi har spel ledig helg.

Frågan är egentligen vad ni läsare vill läsa om? jag har själv lite tungt med idéer just nu, är det höstvädret? har ni några förslag så kommentera gärna inlägget och det gör ni här precis under texten!

I nästa inlägg kommer jag skriva om upplandscupen, där jag befann mig i helgen!

//Frasse

höstlov!

Spelledigt till helgen och damlaget har höstlov.

Denna vecka har präglats av alternativ träning och Ingsefys.
Under måndagskvällen så tog Pirjo tag i taktpinnen kastade oss i vattnet och på med musiken, men först på med "flytbälten" (hon ville inte riskera att vi sjönk redan under det första 5-7 minuterna.)

Nu dunkade musiken ur högtalarna och vi kunde höra Pirjo´s påhejjande i högtalarna, "trampa vatten, upp med armarna, kör, kör, kör trampa, trampa" och som vi skrattade.

Jag hamnade bredvid Miranda såklart, hon höll på att sjunka redan från minut 1 så jag hade det lite små tufft att hålla mig ovanför ytan även jag eftersom jag skrattade oavbrutet åt Miranda.
Detta pass var roligt, inspirerande och det är något vi snart igen kommer att göra, stort TACK till Pirjo som körde skiten ur oss och jag har iaf träningsvärk i armarna.. ;)

Tisdagen hade vi som vanligt Ingsefys, idag hade hon en annan plan..
    - Inomhus
    - Cirkelbana
    - Jobbigt
    - Jätte jobbigt
    - JOBBIGT
Denna bana var rejält krävande, men vi körde skiten ur oss innan vi skulle träna handboll efteråt. Här kände jag själv att "fyfan va tunga ben jag har" vattengympan satt i.  
Dagen till ära körde vi höstlovs handboll =minihandboll, i en och en halvtimme. 5 lag, 4 som spelade 1 som dömde.

Igår onsdag när jag skulle till jobbet.... TRÄNINGSVÄRK.NU usch men då känner man ju att man tagit i :)

Vi i damlaget har resterande tid av denna vecka "egenträning" och är tillbaka i vardagen igen på måndag.

//Frasse

Idag är man stolt SkånelaIT

Herr Allsvenskan



Herr div III


Dam div I


Dam div II


Damerna: http://www.sigtunabygden.se/sigtunabygden/sport/skaneladamer-ny-tabelltvaa-1512642.aspx
                http://damhandboll.nu/ (längst ner)

Herrarna: http://www.sigtunabygden.se/sigtunabygden/sport/seger-infor-1600-askadare-1512106.aspx
               http://marsta.nu/Sport.aspx?articleId=7092

/Frasse

RSS 2.0