Skånela kammade noll..

Inget utav representationslagen lyckades ta poäng i de omtalade viktiga mattcherna under söndagen.

Grabbarna hade en supporterskarar på ca 30 personer på plats i Helsingborg och damerna hade ca 15 personer på plats i publiken.

I Västerås lyckades man alltså inte trycka dit tabell fyran, utan man fick se sig besegrade efter 60 minuters spel. Det jag saknade  denna fight var helt klart den där hrliga fighting imställningen, att kasta sig efter varje boll och trycka in varje skott. Man slarvar en del i hemspringet och det är där jag tycker felet ligger man är för slarvig helt enkelt över hela banan, man går inte hundra procent in i varje läge vilket gör det enkelt att spela försvarsspel i denna match!


Killarna gjorde enligt Örjan en bra match och det var först i slutet som man lyckades få 2 minuters utvisningar som rörde till det och man fick se sig besegrade av dåvarande serietvåan som nu också är serieetta i den allsvenska herr serien..

Nu är det bara att köra på ordentligt i veckan och se till att ta resterande poäng!

//Frasse

En söndag i handbollens tecken!

Här kan ni följa herrarnas match mot OV Helsingborg.. OV Helsingborg-Skånela IF

Och här kan ni också följa damernas tuffa borta match mot VI. VI-Skånela IF 
Det utlovas också direktsänd match från Västerås och den matchen hittar du här

Hoppas du får en trevlig söndag!!

Med fokus på A-laget



Att säga att du vill till Allsvenskan innebär inte nämnvärt stora förändringar men att vilja spela i Allsvenskan och att ändra på saker för att uppfylla den drömmen är en stor förändring.

Såna här saker pratade vi om på försäsongen 2011/2012, mycket har hänt sen dess.

- Vi har vunnit 14 fighter och förlorat 3,
- vi har gjort 447 mål och släppt in 380
- som blir en plus statistik på +67 mål.



Laget visste om att vi skulle vara ett av dom yngsta i serien när vi drog igång, vi visste också att detta var första året som senior för årgången f-94. Hur skulle vi tackla det? jag menar det är ju trotsallt lite skillnad på A-flicks handboll tredje högsta serien i svensk damhandboll!

Min egen reflektion är att vi ibland har hamnat i någon form av A-flicks handboll emellanåt vilket har visat sig på statistiken, med det menar jag inte att seniorspelare aldrig gör tekniska fel eller skjuter i blocket för det vet alla att man kan göra! Men jag tycker att mot slutet av denna serie har många ryckt upp sig, tagit sig i kragen och visat att man vuxit in i rollen som seniorspelare redan under sitt första år som junior!



Ingse har kört skiten ur oss inte bara i somras utan också under de här mörka månaderna, vi har svettats, sprungit, SKRATTAT, kämpat, hejjat på.. You name it! Det är här vi fått våra snygg muskler! :)
Matte kom in i gruppen i höstas och har gjort det bra, Karin har varit med sen vi startade och med vår rafflande start med olika saker hit och dit så måste man vara nöjd med resultatet! Johan har tagit hand om oss material mässigt, det är han som skämmer bort oss med flaskfyllning och tejpning. Men det är också av honom man kan få en avhyvling av om man inte ställer tillbaks vattenflaskan eller kastar träningströjorna ej tillbaka vända i påsen, men vi gillar dig! :) Janne&Håkan är dom som kollat strykningar och tider samt bussbokning osv!




Här ovan ser ni alltså ledartrojkan som under säsongen som gått försökt få ihop allting.

Damlaget då, Nu går man enligt uppgift för att vinna serien vilket är jätte kul och som jag sagt redan från början, tar man poäng av VI på bortaplan så kan vi nog blicka framåt men jag säger bara "bollen e rund och alla vill slå serieledarna"



Har du ingenting för dig varför inte sätta dig i bilen till Västerås och heja fram damerna på de sätt ni gjorde förra året då ni packade er in i bussar och hejade på herrarna!(jag vet att den matchen var deras biljett till allsvenskan!)
 Ni hittar till hallen och vet hur man gör!

Damlaget har nu stora chanser att avancera till en högre division, kommer man att göra det? vad blir tungan på vågen? vem tar sin chans att kliva fram och leda laget? allt detta kommer ni förståss få svar på inom kort. Jag kommer att göra en intervju med M9 spelaren Matilda Lundin!

//Frasse



liverapport!

Information inför helgen!

SIGTUNABYGDEN, stans tidning säger sig ska liverapportera från både dam och herr matchen.

Damerna möter VI (VästeråsIrsta) och Herrarna OV Helsingborg. Du som alltså inte kommer att kunna se matcherna på plats på söndag kan nu alltså följa dem båda via webben och det gör du enklast genom att klicka här !

Tänkte försöka skrapa ihop några snabba frågor inför båda lagens väldigt viktiga matcher i helgen!

Allt från nu, hörs under kvällen!

VÅRSTÄDNING!

Halloj mina vänner!!!


Stortädningen har varit framme, vad tycker ni om de nya utseendet?
Vad vill ni läsa om?? Ge mig tips och hjälp så får ni lite smaskig läsning inom kort! :)

//Fransson

då var helgens bataljer avklarade!

4 poäng till skånela och och vilket rafflande slut på söndagseftermiddagen...

Killarna hade på något sett grepp om sin match hela tiden även om man gjorde något man inte brukar göra alltså "tekniska fel" tycker att herrlaget har hållit sig ifrån den posten men idag kastade man bollar lite hejvilt och chansade många gånger. Men man bjöd också på finlir så det jämnade ut sig!

Alltså fortfarande serieledning i herrallsvenskan och nästa helg väntar OV Helsingborg på bortaplan, supporterbuss??

Damerna då, att sätta dit Göksten blev inte så enkelt som jag uttryckte det i tidigare inlägg, ja kan det ha varit säsongens sämsta insats? lyckligtvis så är det poängen som räknas och inte insatsen, antalet tekniskafel/bortaskade bollar vill jag inte ens ha statistik på... Och emellanåt tröt och inställningen, men man lyckades ordna upp de där och kunde sen vinna med ett mål men det satt långt inne.. Både jag och Miranda hade det tufft på läktaren men skönt med 2 poäng även här!

Och tränarduons ESS då, jo det var som många redan listat ut Astrid "Asse" Nilsson och dessutom hade man plockat med experten på 9 meter, Jessica Söderman fd. Carlsson. Just idag fick man inte riktigt flyt i spelet men det kommer säkert lagom till nästa vecka det vankas tuff fight igen och kanske får vi se dom i de röda tröjorna då med?



//Frasse


Tycker du om att kolla på handboll?

Precis, gillar du att se handboll? dessutom gillar att kolla på damhandboll, så kan jag plussa för damernas match idag direkt efter herrarna.

Tror tränarduon kommer bjuda på något helt speciellt idag, ta dig ner till för att se matchen så får ni också se dagens överraskning! :)

Ni som känner till Skånela IF och sett dom spela år in och år ut kommer garanterat gilla eftermiddagens ESS! :D

Be there! Men först hejja fram herrarna till ännu en säker vinst! :)



Gamla goda tiden!

/FRASSE


sparbankshallen!

Javisst, passade på att besöka en handbollshall när man ändå inte hade något på agendan! ;)

Idag stog Rimbos dam&herr lag på schemat! :) Och först ut var damlaget,

Det var lagom tomt på läktarna en kvart innan matchen skulle starta, och visst har jag liten förståelse för publikraset då laget inte gått som tåget denna säsong. Men å andra sidan... Är det inte nu dom behöver publiken som mest?

Jaja åter till matchen, dagen till ära mötte man formstarka Gustavsberg som tagit många viktiga poäng senaste tiden.
En riktigt jämn match men med allt för många tekniska fel från hemmalaget... Ibland var det jobbigare att sitta på läktaren än att spela tror jag!

I andra halvlek får man ordning på t ex målvakts spelet man fick ihop några räddningar och kunde göra några kontringsmål. MEN denna seger satt långt inne.. Vet inte hur många anfall man hade innan man gjorde 31-30 och kunde sen rycka lite och man bjöd faktiskt den lilla skaran publik som tagit sig till halen på lite godbitar! :)

Kul för er tjejer två viktiga poäng i striden om att hålla sig kvar i allsvenskan. Det man är lite intresserad är hur deras trupp kommer att se ut nästa år i såfall och hur skulle den se ut i en eventuell nedflyttning? tankegångar som jag tycker kan vara roliga att spekulera i!

Herrarna då.. Ja dom hade det inte lätt idag, det var en tuff match och man hade lite svårt att hänga dit bollen. Men man är endå med i matchen och efter 6 minuter så räddar Ante en straff och det kändes som att hemmalaget ändå tänkte hänga på och göra upp om dessa två poäng.. Det gjorde man och vi hade en jämn match men också här kunde man se många tekniska fel och ibland också allt för dåligt försvarsspel..

Andra halvlek så böt man mål med varandra och emellanåt höll man andan då man klantade till det, men man tog tag i matchen och gick upp i ledning sen kom Warta tillbaka och tog ledning och man kvitterade med 30 sek kvar Warta går till anfall, spelar mycket mycket sakta och det blir lite irriterat domarn tar aldrig upp armen som alla väntar på och Warta får ett frikast med 4 sek kvar och man lyckas få ut bollen till sin högerkant som drar dit bollen precis innan ljudsignalen löd och man kunde se ett gäng besvikna grönklädda killar..

Kommentarerna man kunde höra efteråt var:
-det händer ju inte..
-inte igen...
-samma sak som mot önnered borta.
-det finns ju inte på kartan..

Imorgon ses vi i VIKINGAHALLEN/BORGEN hoppas jag!

//Frasse


Kan det bli 4 poäng på söndag?

Då var det helg igen då!

Just nu är högläge, kyla och kryckor det som susar i min skalle då jag är nyopererad.
Men livet går vidare och redan på söndag spelar man match igen, både dam och herr!

På söndag kan ni bege er till Vikingahallen för ännu ett dubelarrangemang i hallen, herrarna tar sig an IFK Ystad och damerna Göksten, som ni redan vet.

Killarna macherar in lagom till kl 15.00 och damerna direkt efter 16.45, kom i tid för att få en bra plats, och glöm inte att sitta kvar och heja fram damerna också. Vill vi ha herrarna i elitserien och damerna i allsvenskan nästa år? Kanske kan du göra skillnad?

Herrarna leder som bekant serien med 1 poäng före tvåan OV Helsingborg, liksom damerna som leder sin serie före Lidingö med 3 poäng (men dock har Lidingö en match mindre spelad)

Inför matcherna då, herrarna kommer med ryggen full av bra träning i veckan bra fart och fläkt. Med rätt inställning så vinner man mot ett av seriens just nu formstarka lag. KOM IGEN NU!
Damerna då, man har ju tyvärr dragit på sig några skador här på slutspurten, MEN jag tror stenhårt på truppen som är kvar, man har inställningen och man vill vinna varje match så nu är det bara på med blåstället och köra (citerat Matte Ryd)

Vi hoppas på mycket folk på båda matcherna och självklart hoppas vi på ER publiken!
väl mött i Vikingahallen! :)

//Frasse

Intervju med damlagets Louise Wallmo!

Damerna har också bra läge att vinna serien, Jag tog ett snack med Lollo i damlaget och fick dessa svar:

Vad är främsta anledningen till att det gått så pass bra som det har gjort hittills denna säsong?

Alla har gjort sitt och viljan att vinna finns hos alla. Sen mot slutet så har vi fått ännu mera fart på träningarna så det är bra.

Hur sammanfattar du säsongen hittills?
Annorlunda men lärorik. I början av säsongen så var det lite struligt med tränare och sånt men jag tycker att det har blivit bra.
Det har varit lite annorlunda att gå från ungdomshandboll direkt till seniorhandboll men det har fungerat bra och vi kommer bra överens i laget.

Skånela IF toppar serien med ett jagande Lidingölag som ligger tvåa. Är du förvånad över hur det ser ut i tabellen?
Jo, lite förvånad är jag nog. Men det är fortfarande jämt i toppen så vad som helst kan hända.

Att ni nu har ledningen innebär ju också att många lag vill slå er. Hur är det att spela med den pressen?
Jag känner ingen press, dom flesta lagen i serien är ju äldre än oss så dom borde känna mer press. Pinsamt att förlora mot yngre ju!

Hur är det med mediabevakningen på ert lag?

Det står om oss i tidningen varje vecka så den är väll bra!

Lirare, vem är seriens lirare enligt dig? (typ, någon du imponeras av eller aa du vet)

Miranda Larsson, finns väll ingen i våran serie som gör fler mål och är så snabb som henne.

Ibland har laget haft svårt att verkligen dra dit bollen, vilken målvakt anser du vara den bästa i serien?
Helt ärligt så har jag ingen koll på någon spelar i våran serie. Det hänger väll mer på oss och våra mindre bra avslut..

Vad är din styrka på planen?
Oj, vet att du ogillar mina hängspärrar iallafall, haha. Annars kan jag inte komma på att jag har någon speciell styrka.

Tror du att damlaget spelar i allsvenskan nästa år?
Ja, jag hoppas att vi gör det iallafall. Så länge vi spelar bra så har vi chansen

Jag önskar er lycka till i de fyra sista fighterna och jag ska hejja på som tusan från läktarn! Jag och mina kryckor såklart! :)

//Frasse


Intervju med herrarnas landslagsmeriterade V9.

Jag hade tänkt att prata med storskytten och vänster9an Viktor Östlund.
Till vardags håller han till på v9 och bombar in ex antal mål per match han är dessutom stor försvarsbjässe bakåt och det är inte många lirare som rundar honom utan att få sig en smäll.

Hej Viktor!

Ni går som tåget som de flesta tidningar/bloggar skriver om er, vad svarar man på en sån fråga när man får den för tusende gången på ett år och att du alltid blir jämförd med brorsan är väl också vardagsmat för dig?

Ja, att det är riktigt roligt att det har gått så bra för oss.

Såhär lät vår konversation:

Vad är främsta anledningen till er framgång denna säsong?
Den främsta anledningen är att vi har fått behålla alla spelare en längre tid nu och att vi tror på det vi gör. Sen en till anledning är Danne som har vari riktigt grym i målet under hela säsongen.

Hur sammanfattar du säsongen hittills?
Grym säsong hittills. Mycket löpande har varit vår framgångsfaktor under denna säsong.

Skånela IF toppar serien och OV Helsingborg är tvåa. Är du förvånad över hur det ser ut i tabellen?
Jag är inte förvånad över dom andra lagen som är i toppen. Vi visste ju inte riktigt vart vi stod innan säsongen, men vi visste ju att vi hade ett bra lag. Fast att det skulle gå såhär bra kunde man knappt drömma om.

Att ni nu har ledningen innebär ju också att många lag vill slå er.
Hur är det att spela med den pressen?
Det är bara roligt tycker jag. Jag spelar bättre när det är press på en, istället för att spela matcher som är betydelselösa.

Hur är det med mediabevakningen på ert lag?
Den har inte varit allt för stor ändå tycker jag. Tycker det borde varit lite större ändå.

Målvakter, vem är herrallsvenskans bästa enligt dig?
Jag tycker Västerås målvakt var riktigt bra när vi mötte dom. Sen är nog Danne en av dom bästa också tycker jag.

Bästa utespelaren i herr allsvenskan?
Får väl vara tråkig och säga Boqvist på den. Han gör nästan aldrig ett felbeslut och är bra bakåt också.

Vad gör du bäst på handbollsplanen?

Svår fråga, men skulle väl säga att försvaret är min starka sida. Men man måste förbättra allt både försvarsmässigt och anfalsmässigt för att utvecklas ännu mera.


På söndag kan ni se grabbarna "in action" då man tar sig an Ystad hemma i borgen. Kom ner och se killarna som älskar att vinna!

Foto: Sandra Jansson, Ögonblick

//Frasse

Hyfsad Skånela helg!

Helgen är avklarad och matcherna också, i helgen kunde man ta 6 av 8 poäng på senior nivå plus f-95 som tog hem sina två poäng. Ett lag som jag inte har allt för bra koll på är ju herrSIFen, jag märker själv hur jag glömmer bort dom på inför helgerna texterna och jag känner bara allmänt att det är ett lag som jag helt enkelt bara glömmer... Bättring på den fronten i framtiden! :)

Då ska vi se, för damerna gäller följande för kommande vecka. Det att bibehålla samma härliga fart och fläkt som tidigare. Fortstätta på temat "sätt bollen i mål" och självklart den här härligt goa stämningen i laget! :)
Till helgen väntar Göksten på hemmaplan och känns som att det börjar bli dags att sätta dit dom ordentligt, senast vann vi men de kändes trögt..

En intervju med någon av damspelarna tänkte jag skrapa fram också.. och för att inte vara sämre så tänkte jag checka av med någon av killarna i herrlaget också! så två intervjuer denna vecka!

Allt för denna gång!

äntligen helg igen!

Ja så var det dags för helg igen då!

D2 spelar imorgon mot Vallentuna, Vallentuna som alltid kommer med ett gäng som krigar på till sista minuten. Nu har serien vänt och vi har bra koll på de flesta motståndare likväl som alla motståndare har koll på oss så det kan bli en tuff match om vi inte går för fullt från början! Men jag tippar endå vinst till rödklädda skånelaiterna! :)

Dam1an då, på söndag vankas en långresa igen (nu var det längesen...) till Borlänge ska vi.
När vi mötte laget tidigt på säsongen så var vi starkast i borgen och vann med 6 bollar om jag inte missminner mig helt. Borlänge är dock otroligt starka på hemmaplan så det resultatet behöver ju inte säga någonting, men å andra sidan så var det nog första matchen som vi inte låg under med 0-5 i inledningen av matchen så vi får se vad denna fight har att ge oss! :)

Truppen då, Den skall vara intakt förutom dom två långtidsskadade spelarna (My och jag).

Tränarna då, dom e också med och känns som att dom båda är sugna på att vinna i helgen och som Matte brukar säga "det finns 4 poäng att vinna och det ska vi göra också"

Herrarna reser till Jönköping och ska ta sig an Hallby. Enligt hemsidan så hoppas man på samma bra inställning som man hade när man mötte dom hemma i borgen, där blev resultatet 47-24 (20-11 i paus).
Liverapportering utlovas enligt hemsidan!

F-95 spelar borta mot Skogås kommade söndag, dock utan sin materialare då jag själv tar en handbollsfri helg på annan ort så återseende blir först på söndagkväll!
Den förra matchen vann man enkelt, och man kunde spela ut hela registret. Så vi hoppas på en liknande match! :)

.... and the winner is...

Greger "gammelgubben" Burnelius.

Jag mäktade endast med 70kg.. dock persade jag med 12 kg så jag är nöjd! nu väntar returmöte innan sommaren! Och video kommer inom kort! :)

utmaningen antagen!

Ja ni hörde en utmaning...

Frasse VS Greger

Efter en hel helg i Göteborg utan större framgångar så kom jag på värsta idén.. När vi stog på MAX så utmanade jag Greger i bänkpress och han antog utmaningen..

Ikväll (Måndag) är det dags, nu ska vi se vem som lyfter tyngst (snacka om att pressen ligger på gubben)

Tävlingsplats: Vikingahallen, gymmet!
Tid: 20.00

födelsedag och heldag i vikingahallen!

Lördagen spenderades i bullar och kakornas tecken. Självaste jag fyllde ju år, men söndagen kom snabbare än vad jag kunde ana och dagens skulle spenderas i hallen. först ut var f-95 som tog sig an rimbo och fullkomligt mosade moståndet skön start på dagen! :)

Kl 15.00 var dags för herrarna att göra entré och det gjorde dom inför 700 + åskådare i vikingahallen.
Matchen startade och grabbarna tog ett rejält grepp, även om Lindesberg höll jämna steg målmässigt så kände man att det här tar dom. Precis innan paus signalen ljöd så drabbades hemmalaget av en utvisning och skulle starta andra halvlek med en mann kort.
Direkt efter paus så gör man något som publiken nog inte räknat med, full fart från början och Skånela med Tim i spetsen snor två bollar i försvarsspelet och kan kasta på kontring eller kontra själv. Tror man spelare 3-0 på Lindesberg innan de orangeklädda killarna från Lindesberg kunde göra mål med en mann mer på banan! Imponerade att se moralen där! 
Man började slarva lite och fick några tekniska fel innan man återigen greppade tag om matchen och jag tror att hemmalaget ledde med 4 bollar, då kom en liten svacka och inte förens det återstod ca 8 sekunder så kunde man döda matchen och vinna de två viktiga poängen som matchen handlade om.

glädjehoppen efter slutsignalen är häftig att se på. Har aldrig träffat ett gäng som älskar att vinna på det här sättet, dom älskar publiken (publiken älskar dom), dom älskar spelet och dom älskar sättet dom sänker sina motståndare med.

Efter herr matchen så entrade också damerna, här var det dags för seriefinal.
Skånela-Lidingö.

Vill inte vara tjatig men ja damerna inledde även denna match med underläge 1-5.. Man gör lite förändring i uppställningen och försvarsspel och får ordning på det hela man är ikapp om och förbi.
i paus så vette katten vad som sas men det verkar som att truppen somnat till lite?
föra målet trillade in efter 14 minuter om jag inte missminner mig? första målet i andra halvlek på för damerna in i maskorna efter 14 min..? Det duger inte, det är inte okej.. Här får Lidingö chansen att föra matchen dit dom vill, dock så krigar vi på och håller jämna steg men bortalaget håller undan och vinner med en boll.

Nu är det uppryckning från vår sida som gäller, vi har allt i egna händer "släpp handväskan" så kör vi!

//Korsbandsskadan!

summering av helgen!

(bloggar från mobilen igen. 6.15 burr -18 på termometern)

Alltomhandboll hade fel igen.

Ja tyvärr hjälpte det ju inte oss.. Vi höll inte riktigt måttet i de matcher som det behövdes. Vi inledde matchandet briljant med en seger mot Kristianstad, det kändes riktigt bra (det är ju alltid skönt att inleda med 2 poäng i ett SM steg) senare på kvällen skulle vi möta Kropps som vi tycktes ha rätt bra koll på. Men här gick vi på pumpen rejält och vi fick åka hem och sova med en riktig brak förlust i bagaget..

Middag på hotellet som skulle vara potatisgratäng och kyckling men med miss från kocken? Så hade maten visst tagit slut när vi kom 20 pers och var dö hungriga efter denna förslut..
Men hotellet erbjöd något snarlikt, CHILICONCARNE????????????? minus statistik på hotellet just nu.. Till råga på allt så tog maten slut igen innan alla vi fått mat så dom som kom sist fick smaka på hotellets lax också.

Det var ett glatt gäng som myste omkring på hotellet och det kändes som att man verkligen förstog vad morgondagen hade att erbjuda, det var verkligen skarpt läge nu! Söndag morgon så var det dags för promenad vid nio tiden sen frukost på det runt kvart i tio tiden. Jag har nog aldrig ätit så mycket till frukost men oj vad laddad jag kände mig.

Vi kom till hallen dom första två masserades, matchprotokollet fylldes i (dock fel eftersom dom valde att byta ställ utan min vetskap så där drog man till med sitt första gula kort som ledare också), jag kände att vi var laddade! Bra uppvärmning och vilken start på matchen vilken glädje och energi det kändes länge som att fan de här tar vi hem...

I första halvlek hänger vi på dom och vi har ett par målvakts räddningar och även fått igång kontringsspelet som lyst med sin frånvaro ett tag.. Men i andra så punkteras matchen i slutskedet och vi fick se oss besegrade i den jätte viktiga matchen.. Det som kan ses som en tröst är ju att både Kropps och HF Farmen gick vidare till steg fem, det var dom två lag som slog oss i helgen..

Det blev alltså inget steg fem i år.. Men dom här tjejerna har mer att visa så inväntar nästakommande utmaningar så se upp där ute!


//Frasse


RSS 2.0