torsdag

ooh lala jag vill ha dig, den jingeln sitter fast i mitt huvud, den vill jag höra många ggr på matchen :)

ikväll är de dags för träning igen, hoppas att alla är lika taggade som jag, för ikväll så är det bara kötta och göra massa mål! :)

På söndag är de dags, alla timmarna vi lagt ner i allas våran borg, i spåret, i gymmet, alla platser där det har varit jobbig försäsongsträning.. Nu är de dags att plocka fram blåstället ur garderoben på riktigt, det har spelats träningsmatcher med blandade resultat men nu börjar det på riktigt! :) på söndag står vi där med skosnörena åtdragna precis perfekt, nyrensade bollar, de nya matchstället, klisterlukten. Jag är taggad nu kör vi förfan! :D

//en otroligt taggad mitt9 :)
  #åtta


snart snart snart


tjennaa brudaaar!

träningsledig kväll då. så varför inte skriva lite i bloggen? bara för att tänka handboll, i stort sätt heeela tiden.
men hörrni, snart är det dags! på söndag gäller det, då smäller det. SERIEFUCKINGPREMIÄR! har knappt insett det förrän idag. när jag skrev orden på ett annat ställe, och jag nästan rös av dem. seriepremiär... time to get taggish nu asså! det är jag. snart är vi på gång, på riktigt!

på söndag, på söndag - då med counterstrike i högtalarna (ja okejdå, jag erkänner.. den låten är helt klart given som inspringningslåt. antar att det blir den, om ingen kommer med nåt höjdarförslag?) springer vi in och står inför årets första hemmamatch. HK Spåret are going down! I can't wait!!


HARRY PÅ TRE
.. NU JÄVLAR TJEJER!!

/taggad jävla vänsterkant
number seven


I'm back!!

Hejsan brudar.

Nu är jag tillbaka från stället där jag var Det börjar på F (kan inte stava till det hihi).
Vi förlorade alla matcher vilket sög lagom mycket men som alla vet börjar
dom flesta länder med landslag redan när dom är 13 år, sweden är lite sega.
Så lagom till EM kvalet i Mars 2011 ska vi nog se till att vinna!!

Men för mig har det gått toppen även fast jag inte förstod ett enda ord
av vad våran skånska landslags tränaren sa men jag får väl ta och plugga lite skånska.
Det ska bli skönt att slippa träna i 40 graders värme och dricka 13 liter vatten om dagen.


jag orkar inte skriva mer för jag är jätte super duper hungrig!!!
Jag har haft det toppen men har längtat hem till allt och alla. 

Jag hoppas ni har tränat på som fan, för på söndag ska vi fan vinna!!!!

Ses i vikinga hallen ikväll, :D:D:D:D:D

Nummer 3 Miranda LLarsson


ny vecka.

Vi hälsar Miranda välkommen hem efter sin resa med landslaget, har inga direkta resultat så väntar på hennes rapport under morgondagen! :)

Nu startar veckan, sista förberedelseveckan inför seriestarten, nu drar de igångpå allvar. Hoppas att alla sjukdomar har blåst bort i all höstblås i helgen och att alla kommer ner mer taggade än någonsin. För att göra denna vecka till den bästa tänkbara.

Lite info om laget, efter träningsmatchen mot guif hade vi två skadade spelare med oss hem, Ramona var en av dom men hon repade sig snabbt och spelade redan samma helg medans vi fick ett tyngre besked från Elin B.. bakre korsbandet tackade för sig och gick av.. Vi lider med dig Elin men hoppas kunna se dig i hallen titt som tätt (typ varje dag) ändå! :) tråkig start på säsongen men sånt som händer tyvärr..

Matchdag är alltså söndag 3e oktober kl.14.15 i vikingahallen.

Kommer garanterat fler inlägg ju närmare matchdagen vi kommer!

Ha en bra vecka allesammans!

//Frasse #8 

Ledig helg!

Efter många veckors slit, svett och handboll i vikingahallen har vi äntligen fått en ledig helg! :D

Denna ”handbollslediga” helg ska jag åka ner till Göteborg och titta på Champions League mellan Sävehof och Kolding. Kan helt enkelt inte hålla mig borta och det är jag säkert inte ensam om. ;)

Nästa helg är det seriepremiär hemma mot HK Spåret och då gäller det att alla är friska, vattenflaskorna fyllda, skorna knutna, eld i hjärtat, is i hjärnan, alla på topp, ja ni fattar galoppen! Nu kör vi SKÅNELA! Seriepremiär söndagen den 3 oktober klockan 14:15! Be there! :D

Hoppas alla får en trevlig helg så kör vi igång på måndag igen! :D

Harry på tre... 1, 2, 3 HARRY!

Karin #19

MIRANDA LARSSON


STORT LYCKA TILL I SPANIEN OCH LANDSLAGET!
VI HEJJAR PÅ DIG MIRANDA LARSSON


/DAMLAGET MED FLERA!


JSM DAG 2

Söndag morgon och vi skulle samlas 08.13 exakt för lite genomgång i teorisalen. Efter att Janne gått igenom spelidén för dagen så var det dags för en liten joggingtur, inte lång alls, utan mest bara för att vakna till liv. Uppvärmningen såg väldigt lojj ut redan från start och Janne fick till och med ryta till lite. Det blev en brottningsmatch som "straff". Matchen startade 09.30 och vi började tagga till. Motståndet stod Hammarby för och det blev helt klart en jämn match. Vi drog längsta stråt och vann tillslut med 18-13. En riktigt bra insats bakåt denna match (vilket var våran klart starkaste sida under hela helgen!)
Matchens lirare: Frida Moberg

Efter matchen var det dags för att titta på matchen mellan Irsta och Tyresö. Skulle Irsta vinna skulle det innebära att vi var tvugna att slå Tyresö i sista matchen. Men efter en jämn match hela vägen tog Tyresö kommandot och vann matchen, så då var det klart. STEG 3 NÄSTA!

Men klart som sjutton att vi skulle in och slå tyresö ändå. Uppvärmningen fick denna gång ske i b-hallen och tro det eller ej, men det är mer psykiskt än vad ni anar. Men in till A-hallen kom vi en kvart innan match och vi se en läktare full med människor vilket var riktigt roligt. Matchen var jämn från början och vi hängde med riktigt bra. Våran spelidé var att göra Tyresö riktigt frustrerade, så vi bokstavligen GICK upp med bollen i anfall för att sedan tempoväxla. Detta funkade ett bra tag, tills de överlistade oss och listade ut nya vägar. Matchen slutade med vinst för Tyresö med 19-25.
Matchens lirare: Rebecca Pihlgren

Så vidare till Steg 3: Skånela och Tyresö

Summering: Vi hade ingen press på oss inför den här helgen. Vi hade hälften av spelarna från damlaget och hälften av spelarna som inte spelat på 1.5 år. Det var inte många som trodde på oss, och visst är det skönt att slå från underläge? ;) Vi hade som mål att efter varje match kunna titta in i varandras ögon och säga "jag gjorde det bästa jag kunde". Det målet fyllde vi allihopa och jag tycker vi ska vara riktigt nöjda med resultaten. Nu hoppas jag att vi får några mer träningstillfällen inför Steg 3 så hoppas jag att det kommer gå minst lika bra!

"ååååååååååååååh sopa"

/Anna

JSM-dag 1

Vilken eftermiddag! SIF-Irsta! 15-14! :D Småchipparna samlades kl 14.00 med genomgång inför matchen. Sedan gick vi ut på en promenad och sedan var det dags för att byta om och gå in på banan. Under uppvärmningen såg man verkligen i allas ögon att det var något på gång. Vi skulle kunna se varandra i ögonen och säga ”jag gjorde allt jag kunde” efter matchen och det lyckades vi med. Kl 15:30 blåstes matchen igång och lagen följdes åt hela den första halvleken som slutade 7-7. Andra halvlek fortsatte i ungefär samma stuk som den första till vi med 7 minuter kvar av matchen ledde med 3 bollar. Irsta gjorde ett mål, ett till mål och sedan ledde vi endast med en boll, men vi lyckades hålla ifrån och vann till slut matchen med 15-14. En jättebra insats med tanke på förutsättningarna och vi hoppas att Lubbe även imorgon drar på sig de oövervinnerliga Peter Jöback skorna så vi har chans till ytterligare vinster av matcher! :D Käka bra och sov gott tjejer så ses vi imorgon! Då tar vi dem!!! Ååååååååååå sopa!!!!! ;D Karin #19

Ett litet inlägg till mina små chippar inför helgen

Jag vill bara önska er ett jätte stort lycka till i helgen. Gå nu in och visa vart skåpet ska stå!! Ni är vana att möta mycket äldre och mer rutinerat motstånd typ så gamla som jag (100 år) =P så det här blir en lätt match för er =) Jag tror på er!! Det är faktiskt lite komiskt att hela vårt lag ska spela J-SM förutom, jag, Frasse, Jennie, Elin, Bella och Elin, det säger en hel del om medelåldern i vårt lag, haha! Alla förväntar sig att det är jag som ska komma med rutinen i laget, jag är lixom van vid att vara yngst men helt plötsligt är jag 100 år äldre än alla andra =) Usch vilken ångest!! Nej meningen med det här inägget var ju att önska er alla sötingar som ska spela J-SM i helgen lycka till så...... Lycka till tjejer!!! Puss och kram, Fia #13

inför helgen

Vad kan man hitta på under en håltimme i skolan? Jo man kan ju skriva ett blogginlägg :D

Detta är mitt första inlägg, men jag hoppas på att jag kan lyckas hålla samma höga standard som de tidigare. ;)

Som de flesta säkert redan vet så är det junior-sm steg 1 på hemmaplan i helgen där jag och resten av junisarna ska försöka kämpa oss till en plats direkt till steg 3. Hoppas på att få stort stöd från alla som tar sig till hallen och hejar på oss. :D

Lördag:
15:30. SIF-Irsta HF

Söndag:
09:30. SIF-Hammarby IF HF
14:15. SIF-Tyresö

Ettan och tvåan från varje grupp går vidare direkt till steg 3 (4-5 december) medan 3:an och 4 får ta den längre vägen och gå via steg 2 (30-31 oktober), men självklart så hoppas vi att vi slipper denna. :P

Från början skulle vi ha spelat i Hallsberg, men när Järnvägen drog sig ur var man tvungna att hitta annan ort att spela på och då föll lotten på Märsta. Denna information nådde vissa spelare senare än andra och så sent som i slutet på förra veckan hörde man: ”Va? Ska vi spela hemma?” så för att verkligen bekräfta det för alla: JSM STEG 1 SPELAS I MÄRSTA! ;D

Ikväll är det dags för träning igen och uppladdning inför helgens matcher och om vi uppnår den höga standarden som vi har så vet jag att vi kommer att bli riktigt giftiga i helgen.

Well, that was it!

Vi ses ikväll tjejor! :D

Karin #19

helluuuu


what up in tha hoods?!

jessica här, ni vet den där vänster6an. ja, vi alla är ju typ kändisar nu efter frasses lilla inlägg. och apropå det så tyckte jag att frasse ska bli omnämnd här, även hon. så här kommer hon, vår lagkapten;

Sarah "Frasse" Fransson
#8

Det här är tjejen jag lärde känna redan för flera år sen när hon var en av mina ledare under en sommarhandbollsskola. Hon är ifrån Rimbo i grund och botten och kom till Skånela för några år sen. I laget tillför hon enorm kunskap, glädje och trygghet måste jag säga. Som vår lagkapten är hon en riktig klippa, och har koll på allt och alla. Det mesta iaf hihi. Hon spelar på niometer och har ett lurigt skott och bra spelförståelse. Under sin tid här i Skånela har hon även fått prova på spel i högsta serien. Den här säsongen tror jag att vår tränare Anders kommer känna sig stabil och trygg med sin högra hand - Sarah Fransson.


there she is

read and weep, läs och njut. you name it, hoppas det smakar!

______________________________________________________

 

För övrigt tycker jag att folk ska pallra sig mot Vikingahallen för att titta på mig och mina chippar som spelar JSM. Så gör det!!

annars får ni ha det super så länge!
yours truly

Jessica #7



Nu kommer ett inlägg om spelare/tränare/ledare som ska spela/vara med denna säsong

Nyförvärv (Helt nya för säsongen 2010/2011)

H6
Sofia Lydén #13

Vänsterhänt höger 6a som spelat för klubben sen barnsben, lämnade handbollen för ett par år men nu var det dags att damma av skorna (läs fick nya vid säsongstart) En tjej med mycket glädje och med glimten i ögat blir det en hel del skratt både på träning och match. Som ”tant” i laget kommer hon få stå för rutinen i vårt väldigt unga lag (men det gör du väl mer än gärna?). Hon startade karriären med Skånelas framgångsrika 86 tjejer, var iväg på några riksläger, gjorde ett par säsonger i föreningens A-lag som då verkade i högsta serien! 

9M
Elin Boström #15
En spelare som också är fostrad i Skånela men har varit iväg på äventyr, senast från Pandora nere i Skåne/Ystad. Rutin från elitserie och de framgångsrika 86 tjejer. Här är e tjej som tillsammans med Sofia är äldst och kommer få dra tant lasset, men det gör dom ju så gärna. J otroligt stark i sitt skytte och bakåt, ja hon gillar att smälla på, på egen planhalva.  

MV
Anna Lincoln #12

En av de 4 burväktare vi har för denna säsong, senast från grannarna Rosersbergs IK, har en bakgrund i Skånela som ungdomsspelare men flydde sen över gränsen och spelade med RIK 3 säsonger men är nu tillbaka. Ska bli kul att se henne under säsongen, fortsätter formkurvan som den gjort kommer det nog bli hårt om platserna vid match uttagningarna.

M6
Frida Enger-Sällberg #11

Från föreningens 92 tjejer, har gjort samma resa som Anna L flydde över gränsen som vänster6a och gjorde ca 3 säsonger i RIK (Rosersberg) men är nu tillbaka i den röd/vita tröjan men nu denna gång som m6a. Där hon får kriga med Miranda. Ser ljust på framtiden, allt har gått i en rasande takt och nu får motståndarna se upp med denna spelare också, bakåt är hon en riktig fighter och smäller på ordentligt framåt rullar de på, jag kan bara se till mina egna passningar som Frida nu fångar som om det vore godis hon fångade. J Kan ryggen få vara ifred så har vi två riktigt starka m6or i år.

M6
Miranda Larsson #3
Från det egna ledet, den framgångsrika talangen, 94a tjejen som kan charma de flesta tränarna med sin fysik och löpsteg. Hantering av boll kan man inte heller säga någonting om. Vi kan ännu än gång välkomna en duktig m6a till laget vilket var väldigt behövligt. Den här tjejen startade sin handbollskarriär inte allt för länge sen med föreningens 94 lag (som varit framgångsrika i både usm och partillecup och mycket mer därtill) En tjej med mycket energi och glädje att vara yngst är inte alltid lätt men den här tjejen tar denna uppgift med en klackspark! Den här kommentaren är den som dyker upp oftast och är man yngst så är man ;) ”va? Nej nu hängde jag inte riktigt med”

H6
Karin Mattsson #19

Närmast från Sollentuna, vänsterhänt höger6a som varit i klubben redan förra säsongen och provat på. Nu bestämde hon sig för att lira med Skånela och för oss ännu en vänsterhänt att checka in på kontot.

9M
My Pettersson #18

Tidigare Rimbo, Vassunda och har faktiskt Skånela som moderklubb. 9M spelare med ett skott av hög kaliber (Miranda, hög kaliber = typ jätte hårt skott) Ett bra tillskott, som garanterat kommer ha en stor roll i JSM laget.

9M
Elise Hedlund  -
                           skadad
Närmast från BSK, har tyvärr inte kunnat spela tillsammans med henne ännu så spelarkvaliteter kan jag inte yttra mig om förutom att jag vet att hon har en riktig hagelbössa till skottarm. Om kan få komma tillbaka och vara skadefri nu så tror jag att hon kan ta upp kampen om en plats i startsexan.  

Spelare från förra året som valt att spela ett år till (hade eller förnyade sitt kontrakt under eller efter maj 2010)

9M
Isabella Engström #21

Kändis från förra säsongen, har ett grymt skytte och även genombrottet kan man beskåda med ett leende på läpparna. Kan hon hålla sig från skadorna och sjukdomarna så kommer detta vara en spelare att se upp med.

9M
Ramona Stegfors #25
               halvskadad
Känd som ”100% satsning utsida 2” favorit positionen är väl utsida 2 på våran höger sida. Riktig fighter bakåt och speedad framåt. Hoppas att hon slipper skadorna hon dragits med under försäsongen, då blir hon en lovande spelare både i div1 serien men även en spelare att se upp för i JSM.  

9M
Madelene Hildén #14
               halvskadad
En av ”tanterna” eller ”gammal räv” får stå för en hel del rutin i laget. Startade sin karriär i Spårvägen, men kom till Skånela i 5e klass och spelade då med föreningens 88a tjejer och sen fortsatte det upp i B lag och även ett par säsonger i A laget. Krigare bakåt och skytt i anfalls spelet, med hennes speed i fas2 spelet kommer vi kunna göra enkla mål.  

MV
Rebecca Pihlgren #92

Skånelait från början till slut. Rebecca är också en av  målvakterna som fightas om matchtiden i höst. I JSM kommer hon och Anna L vara ett radar par och vara en stor del av laget i höst. Även här en spelare som formkurvan pekar åt rätt håll!

V6
Malin Hasselhuhn #17

Intressant spelare som också kommer från det egna ledet, en av de yngsta tjejerna (93) som fortfarande lär sig mycket, bra kontrings spelare och tillför rikligt med glädje och energi till laget.

Spelare med kontrakt inför året. (skrev kontrakt innan maj 2010)

9M
Sarah Fransson #8

Svårt att skriva något om sig själv!

MV
Emelie Malm #30

“Draco Malfoy” En keeper som är överallt, är det någon som kan göra än frustrerad på träning så är det Emelie när hon är precis överallt I målet. Form kurvan även här pekar rakt upp. Tur vi har dig bakom oss och inte framför oss på match!

V6
Jessica Karlsson #7

En vänster6a från egna ledet som utvecklats enormt de senaste två åren men framför allt under försäsongen i år. Ska bli kul att följa denna spelare då hon har att vasst skott grym steg i sättning. Bakåt jobbar hon ihop med mig och i och med det så kommer hon iväg på kontringarna klockrent bara att kasta iväg en smörpass. Som sagt denna spelare ska bli kul att följa i höst förvånar mig inte om hon kommer vara med i toppen av skytteligan.

H6
Jennie Johansson #2

Vår speedkula på h6 positionen. Har vässat till skottet i år, nu inväntar vi bara den där klockrena knorren som ska komma spontant! ;)  detta är en spelare motståndarna kommer få stora problem med, så se upp. Bakåt är det en ettrig höger2 eller höger1.

MV
Elin Agerskov #1

Burväktaren som dragits med en knäskada från vårsäsongen som hon nu fått opererat och hennes väg tillbaka från sjukhusgympa har påbörjats. Elin är den målvakt som står för rutin och kunnande i laget, med hennes rutin av många säsonger i elitserien och även många hår i utvecklingslaget så är det henne vi ska fråga om hur skyttarna placerar sina skott hon har stenkoll. Hoppas att rehab tiden blir kort och att du snart är tillbaka i målet igen!

 

Ledningen

Tränare
Anders Ericsson NY*

Denna man har en väldigt lång merit lista, nu senast TRIM – SM guldmedalj hängandes runt halsen. En tränare med mycket energi och brinner verkligen för spelet, vikingahallen och i år DAMERNA. Hur han hinner med allt är intressant att försöka förstå sig på, jag ger mig inte in på det för då kan vi sitta hela natten och fundera. Men en kille som har full koll på läget, välkommen till damlaget Anders!

Lagledare
Piah Sandberg NY*

Mamma till My ny för denna säsong det är hon som tar hand om omplåstring, tejpning, massage, frukt, laguppställningar,  allt det här tillsammans med Pegon

Material
Per-Erik Gustavsson

Går också under namnet Pegon, förgyller tillvaron i damlaget han gör oftast allt perfekt och så kryddar han med lite extra bra ovanpå det redan perfekta. Fyller våra vattenflaskor med ett leende på läpparna masserar upp en trasig axel, hämtar bollar + västar är med och skrattar med oss i laget drar ett roligt skämt kör en av bilarna eller ordnar en buss, beställer och hämtar maten på laggen. Fixar alltid allting, utan Pegon vad hade vi gjort då? Han var med redan förra året och börja kunna de här med damhandboll nu! ;)

 

ALLA! VÄLKOMMNA TILL SKÅNELA OCH SÄSONGEN 2010/2011


//FRASSE#8



Hej tjejer!

Va kul att det är fler och fler som går in och skriver =)
Tänkte bara gå in och skriva lite till er och tacka för att ni har gjort det så lätt för mig att komma in i laget, ni är verkligen underbara allihop!! Man är alltid lite nervös när man ska träna första träningen med ett nytt lag men tack vare er så släppte det nästan direkt.
Imorn ska vi spöa s*iten ur Guif och visa Frenne att vi är grymma =) Det blir nog en tuff match men det stoppar ju inte skånela damer, eller hur!!
Nu är det väl snart dags att hoppa i säng men vi ses imorn! Natti Natti, sov gott!
Kramar Fia #13


sååådärja

Jag måste bara säga att den här bloggen är mycket enklare att förstå än hemsidan, tummen upp för det!

Jag kände att jag var tvungen att lägga in ett inlägg,
hade lite svårt för lösenordet när det var baklänges och grjer
men det gick bra tillsist.

Jag får inte bort så det inte blir tjocka bokstäver men men.

Men jag ville bara säga att jag saknat er och handbollen sjukt mycket under helgen.
Hade så gärna varit med i helgen mot Rimbo men det kommer fler chanser.

Ses imorgon brudar. TAGGA NU!!!!!!!!!!!!

vet inte hur man gör en såndan där cool grej innan man skriver sin siffra men
Nummer 3, Miranda!


Skön bild tycker jag. Pöss


INFÖR BORTAMATCH MOT GUIF

Idag är det måndag och efter en intensiv helg så har vi fått en välförtjänt vilodag. Imorgon är det nämligen dags för våran sista träningsmatch innan säsongspremiären den 3 Oktober. Motståndet står Guif för. Det är dags för oss igen att åka i samlad trupp till Eskilstuna (som ni vet var vi där för en vecka sen!) Mot Göksten blev det som ni vet vinst, så självklart hoppas vi på detsamma nu!

Guif har jag inte så där jättebra koll på, bara att de har tre gamla skånelaiter med i laget. Frenne Båverud, som vi flesta haft som tränare, Jozefine Nygren och Jenny Salo. Men även vi småttingar (92or) känner nog igen några till då de har många spelare födda just 92 i sitt lag. Rutinerade tjejer som vi mött i många år.

Vi kommer åka med en full trupp hoppas jag och jag hoppas även att alla är taggade till tusen!
"Laget före jaget"
Anna #12


match&träningshelg avklarad!

Var de fler än jag som gjorde tabben att lägga mig i sängen efter dagens träningspass? Det får jag lida för nu kan jag tro!

Söndag innebar ett 2timmars pass (läs 1.5 timme) med handboll, Bra tempo, mycket skratt men väl genomförd träning helt enkelt! Har en känsla av att det är ett par trötta kroppar med inslag av träningsvärk som inväntar morgondagen med spänning (läs "ännu en måndag och ny vecka" pust & stånk) hihi.

Närmsta veckan ser ut på följande sett!

Måndag - Tränings ledigt 
Tisdag - Match Guif - Skånela
Onsdag - Individuellt pass
Torsdag - Träning
Lördag & Söndag - arrangerar små brudarna jsm hemma i vikingahallen. ;)





Nästa inlägg jag kommer skriva kommer att handla om nyförvärv inför denna säsong, kan bli rolig läsning har ett par ideér redan men de får vänta till senare i veckan, kanske blir ett helg inlägg vem vet! Då började fantasin tryta för idag tajm att sova!


Lycka till, till dom som startar serien under närmsta veckorna vi i Skånela väntar till 3e oktober!



Frasse #8


En tuff lördag

Hej hej!

 

Då var man hemma efter en rätt lång och tuff dag. Dagen började med att vi hade samling kl.09.00 i kulturplats Vikingahallen. Därefter en behövande promenad så att alla skulle piggna till. Planen stod ledig och bara väntade på att massa spralliga tjejer skulle komma ut och kasta lite boll :) Matchen kunde ha börjat bättre för oss i dom vita tröjorna, Rimbo drog ganska snabbt ifrån rätt ordentligt och efter 1:a halvlek var spelad stod det 9-22. Efter en givande samling med kloka ord från både Anders och Janne var laget taggade för att gå ut och ge Rimbo lite stryk. Med ett tänk om att det stod 0-0 på resultattavlan och ett byte från 3-2-1 försvar till 6-0 ryckte vi upp oss ordentligt och spelade lika i 2:a halvlek. Matchen slutade 20-33 kanske inte det bästa resultat men med tanke på att vi fortfarande är inne i en period där vi spelar ihop oss så är vi hyfsat nöjda ändå. Efter matchen väntade det lite mat och därefter teori med Anders. Vi avslutade dagen med ett 40 minuters fyspass med Niklas följt av 1 timme och 20 minuters handboll med Anders.

 

Imorgon kl.10.00 är det dags att samlas i vikingahallen igen för ett handbollspass. Man lär ju säkerligen vara rätt sliten, eller iallafall jag som är aningen äldre än dom andra små söta chipparna i laget ;) men sen får vi vila på måndag för att ladda om till träningsmatchen på tisdag borta i Eskilstuna mot Guif.

 

Nu ska jag lägga mig i soffan och inte röra mig ur fläcken förren det är dags att bege mig till sängen :) Tack tjejer och ledningen för en jätte trevlig och bra träningsdag! Ses imorgon.

 

Kramar Fia #13

 


Skånela - Rimbo


Skånela-Rimbo


Prestige står på spel :)

Då var det dags för match mot Rimbo imorgon. Det är mycket prestige som står på spel. Skånela - Rimbo, det står ju prestige över hela matchprotokollet =) Det kommer bli en tuff match med tanke på att Rimbo ligger i allsvenskan men vi ska nog visa vart skåpet ska stå. Ingen sätter sig så lätt på Skånelas damer ;)
Ikväll blir alltså en lugn kväll men nyttig mat och mycket sömn så vi alla är fräscha imorgonbitti kl. 09.00 när det är dags för samling i kulturplats Vikingahallen (hör ni det nu tjejer, ingen slarv ikväll! =P)
Nu tog min fantasi slut men jag hoppas att ni kommer och stödjer oss imorgon kl. 10.30!
Kram Kram Fia #13

Första inlägget från lagkaptenen!

Hej hallå!

Här kommer första inlägget på denna blogg, här kommen ni kunna läsa om allt som händer i Skånelas damlag under året, det kommer finnas bilder och text att skåda :) Vi hoppas på många olika skribenter och fotografer :)

Lite fakta om vad som hänt under försäsong 2. (försäsong 1 var bara fys, springa, fys, springa hela tiden)

Träningsmatcher:

SIF-IFK Tumba                          Förlust (hittade inga siffor)                 

SIF-Westermalm                        23-21

SIF-Åkersberga                          29-15

Göksten-SIF                               15-29



Här kommer ett referat från våran Eskilstunatripp!
 

GÖKSTEN BK-SKÅNELA IF       Måndag 6/9                          Träningsmatch nr 4

Måndagens samling startade på olika håll, stora delar av laget hade som vanligt samling vid vikingahallen medans 6 spelare +
Anders åkte från Solna vid 16.30 tiden, efter en trafikrapport på radion visade det sig att vår plan att åka
genom stan var rätt körd. Så tillbaka till Märsta och mot Eskilstuna. Väl på plats i Ellfolk arena så var det bara att byta om
och ut på planen och värma upp, lite oroväckande var vår loja uppvärmning, men vi hade ju ändå suttit i bil nästan 2 timmar
så vi får ha lite överseende med det tycker jag. När Anders hade funderat och valt vilket lag han skulle ställa på banan,
knäskydden uppdragna, skosnörena knutna och matchtröjorna var på så kan jag meddela att man kunde se en viss glöd i
ögonen på laget men det var långt ifrån den glöd man brukar kunna se. Till en början var det lite trögt passningarna satt
inte riktigt där dem skulle, då passade Göksten på att ta ledningen med 1-0. Sen stängde vi bakåt, mycket bra snack från
Pihlgren bakåt gjorde att vi lätt kunde stoppa attack efter attack från Göksten. Med många bra räddningar från Pihlgren blev
det lätt att ställa om och kontra, med tre fas 1 spelare som alla var hungriga på boll kunde vi dra ifrån och leda med 9-1
som mest innan vi släpper in mål nr 2 som kom ungefär en kvart in i matchen. Något som vi ska ta med från den här
matchen är försvars och målvakts spel som får mycket högt betyg, retur tagning efter räddning också väldigt höga betyg.
Vi börjar också hitta bra samarbeten två och två/tre och tre i både anfall och försvar det resulterar i att vi lätt hittar nya
lägen och har lätt att stänga bakåt. Denna match får vi även till ett par m6 starter framåt det är alltid glädjande att se att
de fungerar. Målmässigt springer vi ifrån i protokollet i andra halvlek tappar vi tyvärr lite av det aggressiva försvarsspelet
och lite tekniska fel, men totalt sett tycker jag att det är en godkänd insats och vi har ännu en gång fått svar på ett par
frågetecken inför seriepremiären. Jag känner inte att vi kan dra några slutsatser om seriekollegan efter denna match men 2
nya poäng inkasserade och hemresan blev ganska okej även om det nästan handlar om 2h i bil.


Nya tag på träningarna i veckan så väntar vi på nästa träningsmatch!


Harry på tre, 1,2,3 HARRY




PÅ ÅTERSEÉNDE 

SARAH FRANSSON #8


Nästa träningsmatch är hemma i kulturplatsen Vikingahallen.
lördag 11/9              10.30


                                                 
VS            




TJAA! :D

Det här är en blogg som kommer handla om allt som sker runt Skånelas damlag!
Enjoy!

RSS 2.0