2011-12-24



GOD JUL ÖNSKAR SKÅNELAS DAMER!


23 december 2011

dan före dopparedan.

Imorse kom jag inte ut för julen stog för dörren!

dagen har bestått av shopping och fix inför julafton och allt där till, alltså inte mycket till handboll dagar som denna..

Igår tränades sista passet (med f-95) innan ledigheten, vi i damlaget drar igång igen den 27e december (lång ledigt jo ja tackar jag).
Träningen bestog av mycket teknik, stegi sättningar dit och kullager hit sen match spel och gissa om jag fick en för tidig julklapp när jag bara fick spela anfalls spel :) TACK JANNE! :)

Igår konstaterade vi att det finns glesa granar och så finns det glesa granar.. våran första granjakt avslutades efter ca 30 minuters jagande och vi var nöjda tills vi kom hem och tog ut den ur bilen OMG gleeees men kul hade vi :) haha

Även detta konstaterande kom igår: Ordet defenitivt är inte alltid det lättaste att säga.. måste få ett godkännande på att jag får lägga ut videon så ska ni få se när vi har pratskola! :)

Nu dags för knäck, julmusik och middagsfix! :)

-Kål me if ju must

statistik är alltid kul!


Här ser vi antalet besökare denna månad, ni läsare har lagt er på ett snitt runt 30 besökare per dag förutom som i måndags när ni kunde läsa om t ex Miranda Larsson för då var ni 204 personer som gick in och läste, 204 besökare är också läsar rekordet! :)
//frasse


i en önskad intervju med landslags stjärnan!

Hon har många priser som vaktar hennes pris skåpet där hemma, matchens lirar tröjorna används flitigt och kanske väger ungdoms OS medaljen som skiner som självaste diamanten i samlingen tyngst vad vet jag. Nu i helgen inkasserade hon tillsammans med upplands f-94/95 ett silver nere i Katrineholm när "juniorelitcupen" avgjordes, inte nog med silvermedaljen runt halsen så fick man även se henne i all star team som bästa m6a, till råga på allt tjingade hon också första platsen i skytteligan.

Bara att lyfta på hatten för dig Miranda, du radar upp prestationer och framgångar. 

Du springer oavbrutet på matcherna (och träningarna) och skulle du tappa bollen så är du inte sen med att ta tillbaka den i nästa försvars situation. Vad är det som gör dig till den spelare du är?
Som spelare så har jag mycket att tacka att jag gått på friidrott som liten. Men även viljan och att ha en bra tränare som har format mig till den spelare jag är idag.
Som ni förstår så har alltså m6 talangen ett grymt löpsteg och ett härligt flås men också den där starka viljan att vinna och att alltid bli bättre.

Att hon gör många mål kan inte ha undgått någon.. Man vet att det är bara att kasta bollen rakt upp i banan så fångar hon den och förvaltar bollen mycket väl i 9 fall av 10. Som playmaker så är det väldigt skönt att ha en sån spelare framför sig i anfalls spelet, ja för det är precis hon står framför mig och vill bara ha bollen. Hon har räddat mig många gånger när jag trasslat till det ordentligt och lurat både med och motspelare och inte har en aning om vart jag ska göra av bollen, precis då dyker hon upp med armarna i "bollfångar position". Det tackar jag för.

Vad gör Miranda när hon inte tränar? frågan är har du någon tid över till annat än träning?
När jag inte tränar, vilket inte är allt för ofta (även du Miranda kallar vikingahallen för ditt andra hem kanske) så gör jag som många andra umgås med vänner och familj. Mycket annat hinner man inte med. Men nu är det snart jullov och då blir det mer fritid vilket ska bli skönt.
Enligt uppgift så kommer Skånelas m6a att ligga på latsidan under jullovet, inget jobb som väntar 17 åringen.. Men ett par löprundor och en och annan vända på gymmet blir det nog om jag känner henne rätt!

Hur är det att representera det blå gula färgerna då? Att dessutom få bära kaptensbindeln måste ju vara stort? 
Att bli uttagen i landslaget är riktigt stort men att bli utsedd till lagkapten är ännu större. Så jag har fått vara med om två mäktiga grejer i ett.
Att bli uttagen som lagkapten i landslaget var en simpel cermoni, det var inför All star matchen på riks 1an som förbundskaptenen "Buttan" och hennes assisterande tränare "Madde" meddelade att "vi har kommit överens som att en upplänning som inte kan vara tyst ska vara lagkapten alltså Miranda Larsson"

Vad är skillnaden på landslaget och klubblaget?
Den största skillnaden på landslaget och klubblaget är motståndet, spelarna vi möter när vi är ute med landslaget är mycket bättre än dom som spelar i de klubblagen som vi möter med Skånela.

Hur blir det kommande året med landslag respektive klubblag? Jag vet att förra året hade du en tuff sommar då du knappt var hemma någonting, väntar ännu en sådan sommar?
Det kommande året med landslaget är ännu lite oklart. Det som hittills är klart är VM i augusti och en turnering under Partille cup (EuropeanOpen G18)
Förra sommaren var det full fart men det var bland det roligaste jag gjort, så mycket människor man träffat och bra handboll.

Med den goda träningsnärvaron i klubblaget och samtidigt hinna med allt annat så vill jag återigen lyfta hatten för denna spelare som far land och rike runt för att vara med på Robbans alla event, landslagssamlingar, samt spela JSM, juniorelitcupen och en massa annat. Du är en stor förebild för många!

Ser du att det är möjligt för Skånelas damlag att knipa första platsen i årets upplaga av div 1 östra?
Jag ser det som en stor möjlighet, vi ligger bra till och har ett lag som är tillräckligt bra för att nå en vinst i div1 östra.

Kommer Vikingahallens kära publik kunna få se dig fortsätta kontra och bjuda på show till nästa säsong?
Vad som gäller om jag stannar eller inte efter säsongen är inte klart. Jag har skrivit på ett års kontrakt som går ut nu i vår och går sista året på gymnasiet så vad som helst kan hända.

Miranda går till vardags på Arlandagymnasiet på ELITprogrammet, där tränar hon handboll och fys 4 pass på dagtid och resterande tid går åt till att plugga till prov, redovisningar och dyl. På kvällstid har hon 3 handboll + fys pass (2) att klara av innan hon sen kan lägga sig på spikmattan för att sova.

Har du några tips till dom yngre spelarna som sitter och tittar på dig när du spelar, hur lyckas man så som du gjort hittills?
Jadu jag vet knappt själv hur jag lyckats. Men det hela handlar väl om att alltid vilja bli bättre och något som jag själv värdesätter högt är att tycka det är roligt, om du inte har kul på banan så blir det svårt att prestera. Träningsviljan kommer man långt på!

....Men din vinnarskalle har ingenting med dina framgångar att göra?
Jo självklart är det väl så, men har man kul och får bevis/kvitto på att det man gör är/blir bra så blir det mycket enklare. Känslan av att vinna måste alltid vara starkare än rädslan av att förlora!

Det här visste du inte om Miranda Larsson:
Hon har två stycken GB glass gubbar på sitt rum, GB gubben har hon döpt till Gusten och sen har hon en med Gustens föräldrar.

Här har vi Gustens föräldrar!

Kort och gott, här har ni landslagskaptenen, m6an i Skånela, skytteliga ledaren och såklart ingen mindre än Miranda Larsson.

Foto: Sandra Jansson, Ögonblick

Jag tackar Miranda för pratstunden och önskar dig fortsatt lycka till och nu ser vi till att knipa första platsen i serien!

//Fransson

steg fyra a-ungdom (killar)

Arrangör: Skånela

Grupp 2A
Norrköpings HK
Skånela IF
Kroppskultur UF
HK Eskil

Grupp 2B
Notlob IK
Uppsala SIF
H 43
Kärra HF

Steg 4 för våra A-ungdomar! (tjejer)

Tjejsidan

Arrangör: Önnereds HK

Grupp 1A
Önnereds HK
HK Varberg
Rimbo HK
Kärra HF

Grupp 1B
HK Farmen
Kroppskultur UF
Kristianstad IF
Skånela IF


UPPLANDS JUNIORER!

Vilken helg, resultat dit, resultat hit, seger där, förlust där...

Allt detta slutade med att HJ spelade till sig guldmedaljer och pokal och DJ tog hand om silvermedaljen söndagen till ära..
Främsta prestationen på länge på juniorsidan! Credd till er, och mycket roligt att ni fortsätter att sätta Uppland på Sverige kartan.

Om fyra veckor så har vi nästa gäng som ska ner till Katrineholm och försvara de gulröda färgerna.. mer info om detta kommer!

Stort grattis till er juniorer!

All star team får ni när jag hittat den infon :) Vet att Miranda representerar upplands färger på tjejsidan och att jerry och Josef tog hand om två platser på killsidan!

//FRasse

söndag i vikingahallen!

Imorgon startar jul veckan, allt det sista ska fixas, julklappar, granen, pepparkakorna, julkalenderns sista avsnitt spelas denna vecka..

Ja ni förstår även denna söndag var vi bänkade i vikingahallen för att se Skånela herrarna ta sig an Hästö för andra gången denna säsong.

Matchen startade inte som vi är vana, man hade svårt att göra mål på förre Skånelaprofilen Niklas Samuelsson, lite krampaktigt spel emellanåt och man kunde inte göra ett Skånelaryck när man behöde det.
Men att leverera som man gjort hitills kanske är lite omänskligt? ja vad vet jag.. Tycker att grabbarna ska vara glada för denna poäng som man nu fick med sig ur denna strid, man hade problem med att sätta dit bollen matchen igenom och man kunde till slut kvittera.

Nu går man på julledigt och vi ser fram emot en vårsäsong med fortsatt framgång för herrarna!


Efter herrmatchen tog F-95 emot starka Tumba som man slog tidigare i SM och visst fanns det lite nervositet till en början.. Kunde vi göra det igen? kunde vi slå dom igen?
Och som vi gjorde det, har Palle hittat tillbaka till rollen som skytt igen? har Patrice hittat rätt mellan stolparna? har Maja hittat höjden i skottögonblicket? enligt mig så var detta stora delar lagets framgång idag som ändå saknade 4-5 spelare till dagens match. 12 bollar var differensen mellan lagen när matchuret ljöd med sin signal. :) 2 poäng till Märstalaget! :)
Nu delar man tredjeplatsen tillsammans med Huddinge HK.


torsdagsmatchen

Hur skulle det gå? 0, 1 eller 2 poäng?
Jag tyckte att uppvärmningen kändes sådär lite halv dålig fart osv.. Men matchen var igång och vi spelade jämt i målprotokollet, dock var det ju missarnas afton! Vet inte hur många skott vi sköt utanför eller på målvakten men om jag pratade om många tekniska fel i div1 matchen så kan ni ju då föreställa er att detta var av samma rang fast med missade skott!

Arbrå hade som mest en fyra måls ledning och emellanåt kändes det helt omöjligt, dom fick trampa igenom vårat försvar alldeles för enkelt och kunde då skjuta från 6 meter mot en ensam målvakt. Efter en stund in i första halvlek kom Maja in på h2 och fick stopp på deras v9 som tidigare fick klampa in lite som hon ville.. Men Arbrå ville mer, dom löste vårt 5-1 försvar och fick fortsätta att komma rätt så ensamma mot våra målvakter.
Kontringsspelet kommer igång i mitten av halvleken och jag tror att det var vår räddning då man i andra halvlek knappade in på bortalaget och låg under med endast en boll. Men att kvittera var ingen lätt match....

Skånela anfall, miss, Arbrå anfall, miss, Skånela anfall, miss, Arbrå anfall och mål istället för lika så blev det två måls differens igen och så höll vi på ett bra tag innan vi kunde kvittera och gå om och leda med ett mål när det återstår 30 sek av matchen då gör den talangfulla 95 tjejen Lina en trippel räddning och hela händelsen avslutas med att domarna blåser straff (täckning innanför tror jag, inte helt säker) och bortalaget kan kvittera och gör det med en sekund kvar av matchen.

Andra halvlek var en kämpahalvlek man fick verkligen ta i och kämpa för den här poängen, Skånela tjejerna kan se denna poäng som att man "vunnit en poäng" medans Arbrå får nog känna att man "förlorade en poäng".

Målskyttar: Elise Hedlund 7, Jessica Karlsson 3, Charlotta Wenner 3, Paulina Glimmerud 3, Lina Bjerregaard 2, Louise Wallmo 2, Frida Enger-Sällberg 2, Gavia Beverskog 1.

Nu har båda serierna tagit uppehåll, nu väntas träning, träning, träning sen drar vi igång med match under v.1 igen! :) Bloggen kanske tar lite julledigt, jag har inte bestämt mig ännu. Får se om det finns något skoj att skriva om.

Kan komma en hel del bilder nu när det inte finns så mycket att skriva om, får samla ihop lite matchbilder som ni ännu inte fått se!

//Frasse


två härliga pinnar till Örjans majbrasa!

Javisst, tisdagsmatchen blev till en enda stor vinst, 24-16 skrevs slutresultatet till.

Dagens match var jag lite orolig för om jag ska vara ärlig, det var tisdag vanlig vardag och match.. Man kommer från sitt liksom någon har jobbat en annan har gått i skolan jo men ni förstår på tisdagar tränar man och på helgen spelar man match ;)
Men vilken start vi fick, 10-2 efter de 20 inledande minutrarna kändes det som att vi hade matchen som i en säck. Nu skulle vi bara bevaka ledning.. hoj hoj har nog aldrig sett så mycket tekniska fel, vad berodde det på? vad var det med bollen? blandades det vax och klister på bollen? orsakade det många av alla dessa fel pass.. Ja emellanåt kändes bollen blöt och min första tanke var helt klart "nu har matilda varit framme igen" sen tänkte jag efter fan det är ju jag som har spelat det tre senaste minutrarna på m9 nej det kan inte vara hennes fel och så fick jag tillbaka bollen och vips ja då var den klistrig igen... Jag tror att kombinationen med vax och klister på samma boll blir ingen bra kombination..

hur var matchen då?

Jo tekniska fel statistiken kommer ni kanske få ta del av efter att jag kikat på filmen, annars då? Jo vi hade problem när dom stötte högt med sin center, nej vi utnyttjade inte dom stora ytorna bakom deras center.. Varför varför varför? Det är frågan jag ställer mig, det kändes som att i andra halvlek smög sig en känsla på oss som sa "Nu måste vi bevaka den här ledningen, inte tappa inte tappa ledningen nu" ja det hela krampade lite grann.. Men vi håller motståndarna en bit ifrån oss i målprotokollet och vi gör många målvaktsräddningar både Elin och Madde gör en bra insats. Men jag vill hävda att vi krampar litegrann även fast vi vet vad vi kan!

Vi gör en hel del kontringsmål vilket gör att vi ändå känner lite flyt så tack vare vårat offensiva försvars spel så kan vi gå ur striden med vinst, två poäng och ett leende på läpparna! Tack vare laginsatsen idag kan vi vinna, men nu är det dags att höja sig, nu åker ribban upp på WR höjden nu vänder serien och nästa match i div1 är mot just RP Linköping hemma i deras hall. 

"Vi vann matchen och det var kul att tränarduon ville vara med"

Matchens lirare: Miranda Larsson
Matchens prestation: Julia Törnqvist

Målgörare: Miranda Larsson 8, Elin Ståhl 5, Sarah Fransson 4, Matilda Lundin 2, Julia Törnqvist 1, Elise Hedlund 1, Elin Gustafsson 1, Josefin Ekwall 1, Isabella Engström 1


Ny match!

Denna gången i div2 man tar emot Arbrå HF hemma i vikingahallen!

Denna match kommer att bli viktig för placeringarna i serien, vinner man denna match hänger man på i toppen med samma poäng som serieledarna Strands IF på 19 poäng och lämnar självaste Arbrå på 16 poäng och då har man en 3 poäng mellan sig.

Hur vinner man mot ett lag som Arbrå?
Tränarna tror starkt på att man plockar med lite yngre tuffa och spelglada brudar tillammans då med dom tjejerna som till vardags spelar och tränar med div1 laget ska vinna matchen.
Jag är nog lite inne på samma spår, att ta med Elin i mål som har mycket rutin kan skapa trygghet bakåt genom att bara vara med på bänken det kan höjja den lite yngre målvakten Cecce som garanterat kommer få förtroende från tränarduon.

Att t ex ha med Jessica Karlsson som jag tror har en formkurva som pekar ganska mycket rakt upp nu kommer att göra att laget får lätta kontringar och kan ställa om snabbt. Anna E-S som i gårdagens match tog för sig och levererade ett par mycket bra spärrar kommer att tillsammans med Lotta vara en stor del i div2 lagets vinst imorgon torsdag. Att sen kasta in unga Paulina Glimmerud (född -95) på v9, med ett skytte som heter duga, med lite extra fart under skorna och lite inställning så kommer hon tillsammans med Maja Wiklund (också född -95) vänsterhänt höger6a vara en stor del av laget. Maja som också är en försvarsklippa kommer att slå ner en och annan Arbrå tjej! Gavia såg vi redan i Avesta matchen att hon är med och konkurerar om en plats i div2 laget får hon komma upp och skjuta blir hon svår att stoppa i denna match.

Välkommna till vikingahallen ännu en gång denna vecka!

"känslan av att vinna, kommer aldrig att försvinna"

//Frasse

LUSSEKUL 2011-12-12 VIKINGAHALLEN


https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=10150405496531022&set=vb.641921021&type=2&theater
För er med facebook (för er andra så håller jag på att ordna så att den läggs upp på youtube så jag kan lägga in den här) gå in på länken ovanför så får ni se årets bästa lucia tåg direkt ifrån vikingahallen aka BORGEN!



F&P - 02 + Herr&Dam



Grabbarna!



Let´s go girls!


här går det undan, veckomatch!

Matchdag tisdag,
Damlaget tar emot RP Linköping matchstart 19.30 vikingahallen

RP då, har plats 7 i tabellen med fyra vinster och sex förluster åker laget alltså till Märsta för att försöka sig på dessa två poäng. Hemmalaget som kommer med sju segrar och två förluster i bagaget vann senast med G/T Söder och har bra känsla i gruppen, träningen under söndagen kändes riktigt bra och vi hade riktigt bra tempo!

RP har som bekant fått hem sin landslags och proffs meriterade Fanny Lagerström, här har vi en skytt att se upp för. Med många år på nacken gäller det att vara på tå mot henne hela hela tiden!
I övrigt så har jag endast mött RP Linköping två gånger tidigare (Det var förra säsongen, då Janne gick igenom en ny kombination med sin häftiga iPhone om ni minns de inlägget?) min magkänsla säger att det är ett lag som krigar enda in i kaklet så att säga, deras genombrotts spelare kommer garanterat ge oss en match denna tisdagskväll.

Vi då! Jo, vi kommer med full trupp och kommer garanterat spela vår härliga kontringshandboll och tuffa försvars spel med snabba omställningar.. Med en riktigt bra söndagsträning känns det riktigt bra faktiskt! Hoppas att vi får se lite folk på läktarna också vi vet att ni hade en bra dag på läktarn igår under herr matchen och vi gör allt för att bjuda er på lite skön spel också! Välkomna till hallen!

lite kuriosa, RP´s junior tjejer har liksom våra tagit sig vidare till steg 4 i årets upplaga av USM


//Frasse

jag säger bara herrarna...

Vilken fart, vilken fläkt, vilken show.. Ja man bjuder verkligen hemmapubliken på show när man redan i slutet av första halvlek börja välja ur sitt register när man avslutar..

En bra första halvlek där man kunde låta bollen göra jobbet och Danne i målet tog det han skulle när man i paus hade ledning med 23-9 kändes ju inte seger direkt hotad och då kunde man se hur spelarna riktigt njöt av dom fulla sittplatserna på läktarn som hejjade på dom.
Det kändes redan från de första fem minutrarna att detta inte skulle bli så svårt utan man kunde helt enkelt lufta hela bänken och debutanten Patric Haglöf måste få ett godkänt betyg i den här matchen även om det första skottet satt en bra bit ovanför ribban men jag tycker helt klart att han gör en mycket bra insats i matchen och att bli punktad i sin första seniormatch säger ju en hel del om att man är farlig med boll!

Grabbarna kunde enkelt vinna med 38-22 och vad är väl bättre än när vi alla tar poäng under helgerna, söndagarna blir så mycket enklare då! :)
Fortsatt serieledning i allsvenskan, GRATTIS

Nya skånela låten presenterades precis innan match start och visst klappade publiken med i refrängen allt! Den här låten har varit ett samarbete mellan Jens Hult, dam och herr laget som tillsammans har producerat en ny föreningslåt, dennal åt kommer att spelas många gånger till så kasta er ner i hallen till nsäta hemma match (som för damerna är redan på tisdag) så ska vi se att du får höra den.
Men när Stefan/Lollo tryckte igång den gamla hederliga "Vi ska visa Sveige vad vi kan" så kändes publiken mer hemma på något sätt.

gruppseger och.....

sedan tidigare var ju redan avancemanget till steg fyra klart!
Man slår Kungsängen i morgon matchen, man ska enligt korta rapporter haft en tuff start på matchen och i paus låg man under med två bollar, andra halvlek var bättre och det var en tuff match och vinsten var endast med en boll...

Slutresultat: 21-22
Matchens lirare: Filippa Sarenbrant 

Jag lyfter på hatten för brudarna!





Grymt bra jobbat tjejer, synd att man missar er när ni levererar. Jag ser fram emot steg fyra (jag är spel ledig och SKA åka med er!) Stort GRATTIS till er från mig!


från usm igen!

F-95 vinner sin andra match relativt enkelt, slutresultatet skrevs till 34-17. Skön start på helgen för mina brudar, hoppas att det fortsätter så imorgon.. Nu väntar nog middag och sen en skön natts sömn på luftmadrass! :)

Denna match utsågs storskytten Paulina Glimmerud till matchens lirare, stort grattis till det!

Killarna hade en dock en tuff start på SM helgen, man torskade med udda målet mog arrangörsklubben Notlob IK 24-23. Bara att ta nya tag imorgon och ta sig viddare till steg fyra genom att vinna resterande fighter!

Stort lycka till imorgon skånelaiter!

Härliga bilder, en lördag som denna!

Herr allsvenskan



Dam div 1



Dam div 2




Herr div 3




Damerna inkasserar nästa 2 poängare.

Matchen inleddes med vårt nu mer standard beteende att ligga under med 7-2 och sen hämta upp och gå om!

Ja jo, vi alla är överens om att hallen är inge rolig att spela i... Vi hade väl ca 6 stolpskott i inledningen och första målet gjordes på kontring av självaste kontrings specialisten Miranda Larsson.

Ju mer tid som går så kommer vi in i matchen och vi får tag på dom bakåt och vi får igång spelet i anfallet och kan krypa närmare.. En bra time out av Matte och vi liksom kastas in i matchtempot ordentligt och nu började det flyta på, vi var ikapp och om en sväng och sen var det paus en välbehövlig sådan och Matte kunde ännu en gång förmedla sitt budskap om att ta för oss och våga!

I andra halvlek tar vi tag i det och går om i målprotokollet och drygar ut till en 5 måls ledning redan i minut 42, skulle vi orka bevaka denna ledning? Vi har ju sett det förut att det inte riktigt är vår grej att bevaka men vi har blivit duktigare!
Det gick hyfsat, matchuret tickade på och vi bytte lite mål fram och tillbaka men sen hamnar vi i en liten dipp och vi får inte tag i dom bakåt GT Söder kommer närmare och vi tar avslut som vi inte får göra men sen reder vi upp det och rycker ifrån till en sju måls ledning innan domarn blåser av matchen och vi får gå och strecha och duscha.. 

Målen. Skånela: Miranda Larsson 9, JuliaTörnqvist 4, Elin Ståhl 3, Josefin Ekwall 3, Isabella Engström 3 och Sara Klysing 2 Sarah Fransson 1

Skönt två poäng här, två poäng i herr matchen, en poäng i div 2 matchen och inväntar resultat från herr trean också och slutade det med en nio måls vinst! HEJA SKÅNELA

HF SIF dam spelade alltså lika mot AvestaBrovallen, Ringde upp Lollo för att få ett litet ref,

Hennes spontana kommentar var: Hemma domare, vi jobbar inte hela vägen tills domaren blåser och där kunde många av Avesta spelarna göra några mål. Vickan gör en bra match och även Gavia gjorde en riktigt bra match på sin kant, Cecce tar det hon ska och går med ett godkänt betyg från matchen.
efter att ha missat två viktiga straffar i matchen så får man med sig en poäng från dalarna .. Bara att köra på och komma igen! :)

Matchens lirare: Elise Hedlund

Imorgon väntar träning och sen herr match (igen, andra matchen denna vecka), Trelleborg gästar Vikingahallen Märsta och du kommer väl?

//Frasse


FLICKOR95USM, MATCH 1

Första matchen avklarad, SM nerverna lagt sig och Märsta laget har inkasseratsin första vinst i steg tre vilket är väldigt intressant då man slog starka Stockholms laget IFK Tumba HK med 32-21, stark inledning på detta steg vilket är glädjande framför allt för en annan som sitter hemma och inte ser matcherna live.

Fick lite kort info om matchen av Greger, ett samtal som varade i ca 5 minuter men han fick så mycket sagt att det räckte gott och väl..

Det var en glad och positiv tränare som blev uppringd av mig påväg hem från Sköndalshallen,
Hur gick matchen? jo jag antar att du har hört resultatet då svarade ja det har jag men hur var matchen?

Den var hur bra som helst, väldigt mycket stämde och Lina tog mycket bakåt och vi hade bra utdelning på skyttet framåt.

Min egna slutsats av den kommentaren är helt klart att mina brudar har skött sig exemplariskt och jag hoppas att ni fortsätter med. Vill inte behöva vara nervös en sekund här hemma! DEAL!?

Slutresultat: 32-21
Matchens lirare: Lina "Väggen" Sjögren

Killarna i Märsta och tjejerna i Nacka!

Tjejernas grupp!

Nacka HK
Skånela IF
RP IF Linköpin
IK Sävehof

Killarnas grupp

Skånela IF
Alingsås HK
Redbergslid IK
Lugi HF


helgen är här!

I helgen vankas halv lång resa för div2 laget nämligen AvestaBrovallen.. Kommer det något oväder? Idag när jag åkte in till jobbet var det i vilket fall inte lätt att se vad man skulle köra i all fallande snö (läs regn med lite snöinslag).
Div1 damerna sticker iväg till Sköndalshallen och tar oss an GT Söder. Hoppas kunna ta oss dit utan problem.

laget som ska till AvestaBrovallen har fått två tillskott som till vardags inte håller till i damtruppen och vi välkomnar Gavia från f-95 och på kärt återseende säger vi också välkommen till Lollo Gustafsson som nu mer brukar stå i speakerbåset på dam&herr hemma matcherna eller träna föreningens f-00. Kan bli en spännande syn!

Div1 laget åker med full trupp, hoppas kunna slå hemma starka GT Söder. Här har vi ett intakt lag och träningarna har sett bra ut. Bra fart och lite jävlaranamma.
GT Söder har starka spelare individuellt och utnyttjar oftast motståndarnas svagheter otroligt bra, typiska GT Söder har sina rutinerade spelare som ofta håller i taktpinnen och sen kommer dom unga duktiga talangerna in och visar vad dom kan. Höjer ett varningsfinger för hemmalagets Gabrielle Hagman!

Sköndalshallen 15.00


närmare titt på USM F-95

Laget kommer alltså att sticka upp till Alfta för att ta sig an uppgiften att spela sig till en plats i steg fyra som spelas om någon månad.

Ställde några frågor till Fanny som till vardags spelar höger 9 eller vänster 6 i laget.

Hur kommer det går i helgen?
Jo de kan nog gå bra.

Nog...? lite utförligare svar kanske? Kommer ni vinna?
Haha ja det tror jag.

Finns det någon spelare som du tror kan vara lite av en nyckel spelare i helgen?
Ja, Emma Fernis skulle jag säga då.

Efter årskiftet kommer dessa unga adepter visa upp sig nere i Katrineholm då SverigeCupen avgörs. I detta USM lag så spelar tre av upplands 17 uttagna spelare (Emma, Fanny, Filippa), att få träna ihop sig såhär nära inpå turneringen tycker Fanny bara är till deras fördel.

Såhär ser alltså gruppen ut:

IFK Tumba HK
Skånela IF
Alfta GIF HF
Kungsängens SK

Står vi som vinnare på söndag? Bra fråga bara ni har svaret!



hemmasteg

Nu väntar ett stegfyra hemma i borgen och denna gång är det HJ som tar hand om arrangemanget!

Återkommer om info ang detta! :)

SM helg!

Det bästa med att ta en liten paus från skrivandet är ju att man har så mycket att skriva om när man börjar igen!
Lite sjukdom och trött i huvudet har gjort att pausen blev längre än väntat.

I helgen spelades juniorSM steg 3.
DJ åkte till Skövde och kastade boll där man tillslut kunde knipa 2a platsen i gruppen efter formstarka arrangörsklubben Skövde som vann alla sina fyra matcher medans Skånela laget gick på pumpen mot självaste Skövde. Laget hade lite små skavanker någon stukad fot och någon förkylning men kunde endå ta sig vidare vilket är positiva besked för ledar duon!

Såhär gick det i matcherna,

HK Lidköping - Skånela IF 19-28

Skånela IF - Lugi HF 21-20

Skövde HF - Skånela IF 17-14

Tyresö HF - Skånela IF 18-25

Killarna stack iväg till Karlskrona, grabbarna knep första platsen en poäng före favorit tippade HK Aranäs som var det enda laget som tog några poäng från Märsta laget. Och enligt uppgift ska det ha varit ett rafflande slut när killarna "bara" skulle spela av det sista tre minutrarna.

Såhär gick det för dom,

HK Aranäs - Skånela IF 25-25

Skånela IF - Bjärnums HK 35-18

Hästö IF - Skånela IF 24-34

RP Handboll - Skånela IF 20-23


Det var en liten rapport för SM helgen, nu inväntar vi lottningen för steg fyra som väntas komma på fredag natt och kanske får vi arrangera ett steg fyra hemma i borgen vem vet?

//Frasse

Lussekul!

Ni glömmer väl inte bort att komma ner till hallen måndagen den 12/12 då klubben bjuder på finbesök från självaste lucia tåget?

Pallra er ner till hallen så tror jag att ni kommer ni få en trevlig tillställning.

Vikingahallen måndag den 12/12 18.00 startar kalaset!

F-95

Till helgen ska vi upp till metropolen Alfta, vi inledde säsongen med att dra upp två svängar till dessa skogar (Alfta div 2 och Arbrå div 1) Tyvärr kommer jag inte kunna åka med (en tredje gång) eftersom vi i damlaget lirar match på lördagen... Men såhär ser gruppen ut

IFK Tumba HK
Skånela IF
Alfta GIF HF
Kungsängens SK

Tjejerna har bara den senaste veckan utvecklats enormt och det finns talang i den här gruppen, jag hoppas att alla håller sig/blir friska och att vi också håller oss skadefria så vi kan åka med fullt lag! Det blir en halvtuff grupp men kopplar vi på vinnarskallarna så tror jag att vi ska fixa det här!

Håll i hatten för här kommer de gå undan!

Lycka till ledar trion också!

damlaget

Ja vi i damlaget har haft en skön helg utan match eftersom chipparna var iväg till Skövde och lira lite boll, sov på hotell och käkade buffé ;)

Men nu är det på med allvaret igen, igår genomfördes träningen men det var nog inte mycket mer än så! Men vi fick iaf känna på en liten ny gammal rörelse vilket var skoj!

Ikväll väntar supr fys med super Ingse, känns som att hon laddat rejält till denna genomkörare. Tror det blir "vi äldre" eftersom chipparna idag har upplands samling.
Efter fysen så går vi in i hallen och spelar 30 minuter mot just upplandslaget, sen har jag ingen koll på vad planen är? men hoppas på lite mer boll än bara 30 minuter! :)

Mer info ang helgens match kommer i veckan!

//Frasse

en fick se rött medans den andre spyr sig grön i ansiktet!

Ja här kommer ett försenat inlägg!!

Under tisdagen så togs vi om hand av Ingse, här skulle det springas.. Hon hade kallat på förstärkning i form av F-95, nu var vi full mannskap igen eftersom stora delar av damlaget mötte Norges u17 landslag senare på kvällen så kan man säga att det blev ett litet bortfall på spelare, men det styrde vi upp! :)

Vi kämpade ute i den hala backen precis vid hallen.. Skottkärra i lerig backe jo jag tackar men kämpa gjorde vi :)
Kul att ni var med bruuuuuudar! :)
Efter vårt fyspass så var det snabb dusch sen så fick vi glo lite på matchen, det började riktigt bra och man var jämsides i målprotokollet hela tiden, det såg riktigt bra ut! Efter lite tekniska fel och något fel pass så fick vi se de där Norge rycket som dom gjort i alla matcherna under sin Sverige turné. Dom kunde tillslut vinna med 9 bollar över vårat komponerade u17 lag.

ledig onsdag väntade så jag passade på att kasta mig in i bilen och åka till Rimbo för att se deras damer ta sig an Skara HF.
En match som till en början såg ut att bli en enkel två poängare hade många ögonblick som fick mig att le, under första halvlek fick vi bevittna en match som gick i de grönas tecken man gjorde till en början enkla mål och hade bra koll på Skara i försvars spelet, sen hamnade det grus i maskineriet och man producerade inga mål framåt men höll fortfarande gästerna på avstånd.
Är det typiskt damhandboll att man ska börja köra "one (wo)man show" bara för att allt inte riktigt rullar på som det ska? varför inte bara göra som grabbarna luta er tillbaka på ert grundspel? jag har upplevt det själv, jag såg det igår och jag har sett det många gånger förut varför händer det såhär?

Tyvärr fick Cassandra se domarn dra upp det röda kortet mitt framför ansiktet på sig redan i första halvlek medans Ronya står och spyr i papperskorgen vid sekreteriatet inför en halvfull Sparbankshall.

I andra halvlek känns det lite krampaktigt man spelar lite alibihandboll och hoppas att någon annan löser problemen åt än. Jag kräver en uppryckning men bara för att jag vet vad ni kan, publiken är där funktionärerna är där ett motståndarlag står på andra sidan visa att ni också är där ta för er visa er 90:-s betalande publik att ni också kan vinna, ta vind på herrarnas framgång!

Matchen slutade 24-26

Man hade matchen och kunde/orkade inte knyta ihop säcken jag var helt säker på att man skulle ta dom här åtta poängen Skara x2 och Tyresö x2.

Mitt tips, ta tag i er själva gör det ni är bra på för då är ni svårstoppade! Heja Rimbo!



Vart tog de här glada gänget vägen? på med gladläpparna igen och kör bara! Ni tycker ju om att vinna? 




Detta är vad jag kan pyssla med på onsdagar då jag inte spelar handboll själv har även med hjälp av pappa och lillebror fått ihop min nya soffa så nu ligger jag skönt i den om kvällarna!

På återseende

//Frasse


RSS 2.0