Skånela Handball tournament 2012

I helgen vankas arrangemang i vikingahallen, föreningen bjuder upp till turnering där jag vet att damsidan representerar föreningen med ett juniorlag, massor med handboll kommer att spelas så har du ingenting annat för dig så är det bara att pallra dig ner till hallen och se framtidshoppen spela .
 
Titta in på hemsidan för mer info de närmaste dagarna!
 
//Frasse

ingen dator, inga inlägg....

här var det dött som i kyrkan!
 
Ändring ska det bli!
 
då ska vi se, herrarna inkasserade alltså sina fyra första poäng i föreningens historia. Hemma mot Redbergslid vann man med uddamålet och borta mot HK Aranäs lyckades man fiska in poängen, nu senast fick man dock se sig besegrad av guifarna från eskilstuna. Laget man mötte var klasser bättre och Guif som lag passar inte Märsta laget enligt tränare Dagge.
 
Damerna då, hemma mot Hallby tog man två poäng och fortsatt obesegrade i vikingahallen, SKÖNT!
I söndags begav man sig ännu en tidig morgon neråt i landet, denna gång Helsingborg.. 7 timmar buss satte sig i benen helt klart, inte nog med bussresan ner så fick man lämna ett par spelare hemma för b la skador och sjukdomar.. Man krigade på men vi kom inte riktigt rätt i försvarsspelet och då blir de tufft på bortaplan... 34-27 i denna match, mycket mål.. "Gör vi 27 mål ska vi vinna matcherna" citerat coachen.
 
//Frasse

Juniorlaget spelade ikväll..

Man tog emot Bolton tidigare ikväll, det som präglade matchen rakt igenom var tekniska fel från hemma laget, man spelar stressat och det ser emellanåt ut som att det brinner i bollen... Bolton var smarta och förvaltade våra misstag vilket visar sig när slutsiffrorna lyser på tavlan..

Jag följer dessa tjejer på hyfsat när håll och vet att dom kan så mycket bättre, i försvarsspelet skymtar man emellanåt lite nonchalant och man hjälper inte polarn bredvid.. I såna här matcher är det viktigt att visa laget före jaget både framåt och bakåt!

Såna här matcher gör mig frustrerad, och att sitta på läktarn de kan ju göra så man får grått hår.. (Å andra sidan är jag ett par år för gammal för juniorserien men endå)

Nya tag snart är de ny match och två nya poäng ska bärgas!

//Frasse



Herrarna jagar nästa två poängare,

och kan de bli på bortaplan denna gång? Imorgon onsdag åker man ner och tar sig an HK Aranäs, tar man poäng här kan man få lite andrum och känna lite vinnarglädje igen!

Killarna som ångade på hela förra året och många härliga söndagar i hallen som slutade med två poäng efter två poäng, har helt klart gått en tuffare start.. Hade man t ex vunnit första matchen mot Bajen hade nog situationen sett annorlunda ut. Men som sagt jag hoppas att killarna levererar imorgon och plockar hem dessa viktiga poäng!

//Frasse


Tillbaka i borgen!

Bloggen lyfter på hatten för herrlaget som bärgade sina två första poäng i högsta serien!

Nu kan också Sigtuna kommuns invånare invänta första spadtaget för den nya arenan som skall byggas!
På matchen levererade man denna nyhet för de 702 åskådarna som såg herrarna plocka 2 härliga poäng!

//frasse


Damlaget levererar

2 viktiga poäng bärgades hemma i vår borg!
Kalstads laget IF Hellton kom till start med ett lag som på pappret såg väldigt starkt ut. Matchen startade bra med Skånela ögon sett! Sen tajtade det ihop sig för att sen kunna koppla greppet igen!
Kul att se målvaktsspelet i denna match då Elin tar både distansskott och frilägen (till friläge lägger vi också straffräddningen!)

27-20 blev slutresultatet och vi kan lägga ännu några mål till målskillnaden!

Vi kan också läsa att Guif gick på pumpen mot skara och att ov&boden kryssade. Den här serien kan nog sluta hur som, iaf efter serieledande önnered!

//frasse


Junnarna sätter nivån!

En match som var tajt in i det sista.
Men Märsta laget tar med en poäng med från Partille, viktigt att plocka poäng i dessa matcher!!

Enligt uppgift ska skånelas Isabella Engström göra en av sina bättre matcher och framhålls också på hemsidan!
En junior som går in och sätter nivån med att först punkta en av partillespelarna och sen visa sig vara helt orädd och testa domarnas nivå genom att tucha punktspelarens hand detta straffar domaren bortalaget med att ge unga Maja Wiklund en två minuters utvisning...

Kul att höra att de yngre spelarna tar plats och visar att man vill slåss om en plats i a-laget. Maja som till vardags är en duktig försvarsspelare men också viktig i u lagets anfallsspel och har ofta bra procent i läget!

Slutresultat 27-27

/frasse


göterborgsresanr2

Hej hallå!
 
Till helgen vankas alltså bortamatch 2 i göteborg.,
Motståndarlaget heter Partille och jag hoppas att tjejerna käkat någon form av taggtråd för att kunna plocka med sig två poäng hem till Märsta.
 
Vi kommer med en bra match i benen och gott självförtroende, ska detta kunna rubba göteborgarna?
 
Matchstart 16.30 i Ugglumshallen
 
//Frasse

dagen mitt i veckan

Onsdag, halva veckan avklarad, check!
 
Startade min lediga dag med att kasta mig in i köerna imorse till sjukgymnasten för att faktiskt få lite beröm för all träning som läggs ner på mitt skadade knä. Tack för den bra starten på dagen, det uppskattas!
 
Men dagen började ju mer underlig än vad jag kunnat ana, det hela börjar med att det är kö från röljusen i märsta ut på motorvägen... trög start med andra ord, nästa som händer en bil tränger sig in i fullfart mellan mig och bilen framför mig och jag fick hänga på hornet... När jag kommit till järva krog ja då minsann kommer de en gubbe åkandes med nercabbad bil... hmm
 
Jaja, åter till något mer vesäntligt!
 
HANDBOLL såklart ;)
Damerna trummar på, fortsatt bra tempo på både handbollen och fysträningen vilket är kul att se. Med seger i bagaget så är det ju såklart gamla mot unga på fotbollen på måndagen! Och det vart en rafflande seger för dom gamla.
 
Sent igår spelade föreningens u/j-lag match mot tumba slutade med förlust tillslut.. Enligt uppgift ska lagets försvarsspel fungera utmärkt men man hade svårt att dra dit bollen. Men nya tag redan imorgon då det är träning igen och dessutom ny match redan på lördag!
 
//Frasse

2 viktiga poäng i borgen

Liksom rubriken lyder, två mycket viktiga poäng bärgades hemma i borgen.
Jönköpingslaget Hallby stog upp bra till en början och hemmalaget hade tufft att hitta rätt. Men sedan avlossades kanon efter kanon, mycket kul att se att -96 tjejerna går i bräschen för laget och tar för sig ordentligt.

Kul att se ett fungerande försvarsspel med härliga fas 1 kontringar på det, målvaktsspelet fungerade också utan anmärkningar. Det är på den här nivån vi måste spela för att ha en chans att hänga på i toppen!

Slutresultatet 32-17 bevisar på bra kontringsspel och hårt spel bakåt!

Kul att se glädjen och energin nere på banan, de får en annan att bli ruskigt sugen på att lira igen!

Vi tackar publiken som kom ner och klappade händerna och stöttade laget!

//frasse


Lördag igen

Idag väntar uppladdning för säsongens andra hemma match.

Imorgon väntar hallby från Jönköping, Skånela har två mycket bra matcher i inledningen medans hallby haft de lite tuffare. Men i denna serie verkar inte de spela så stor roll då alla verkar slå alla..

Skånela ska enligt uppgift kunna komma med fullt lag och hemma i borgen är vi trygga och jag hoppas kunna se ett fartfyllt spel och fler målvaktsräddningar än sist!

En spelare som jag tror på i denna match är Fanny Blanck, en spelare som fått vara frisk och skadefri och har haft chansen att spela in sig i a lags tröjan i år. Om hon bara tar för sig direkt från början blir hon ostoppbar och hon står ju för en del smällar bakåt också!

Välkomna till vikingahallen, matchstart 15.00

//frasse


RSS 2.0