det snackas om..

- Sabina Jacobsen skadar knät under förlust matchen mot Brasilien, hur allvarligt är man inte säker på men det sägs röra sig om en menisk skada.. När ska hon få vara skadefri? Jag hoppas på ett snabbt ingrepp och en bra rehab så hon snart är tillbaka i träning igen, är OS kört för hennes del?
Man plockar ialla fall in Ida Odén som ersättare...

- Härnösand verkar enligt källor ta den allsvenska platsen till hösten, Boden får harva i div1 med andra ord!

- AnnaCarin Petersson, föredetta Skånela lirare numer Skuru spelare sen 6 år tillbaka lägger skorna på hyllan, på hennes blogg säger hon att det känns bra med det här beslutet och ska nu jobba 100% som sjukgymnast.

- Emma Petersson (tvillingsyrran) lämnar också upp skorna på hyllan med 6 år i Nacka klubben säger hon på sin blogg att motivationen sviktar och det fungerar inte att kombinera heltidsjobb med handboll..

- Jennie Johansson Också en gammal skånelait väljer efter tredjeplatsen i elitserien att hitta på annat.. att testa sina vingar på annat håll lockar och nu får hon göra det hon kanske velat väldigt länge?

Tre spelare från en klubb som avtackas samma kväll, hur fyller man dessa luckor? Jag har sett er spela, tränat/spelat tillsammans med Jennie och det blir ett stort avbräck för handbolls sverige ni har bjudit på mycket kamp, snygga mål och inställning! Lycka till i fortsättningen!

- Varför pågår spelarflykten i "Real Lugi" nu senast Maria Adler?

- Per Johansson, visste inte att den killen hade så mycket humör? Rött kort i Turkiet matchen för att han slängde Time Out kortet i golvet istället för på sekreteriatbordet? Med vinst i bagaget med landslagsläkaren som coach kanske kommer läkaren att komma med något bra tips till herr Johansson under OS?

Allt för mig, snart dags för lite gristräning och brännabort det överflödiga! :)

//Frasse




försäsong..

Ny vecka, nya möjligheter! Haha klyschigt är ju bara förnamnet!
Hårdträning för hela slanten, laget kör på och Ingse bara njuter av att se oss slita. Själv har jag precis ökat träningsdosen och kör på riktigt rejält jag också. Idag blir det häng på vikingafältet där damlaget tar sig an brännplattan open!

Till veckan kommer det komma ännu en presentation av någon från damsidan, så jag låter er hållas ett tag till! :)

vill du bli kommunmästare?

Det är frågan som ställs i helgen!
Herrarna ska till helgen genomföra den nyblivna traditionella brännbollsturneringen som går av stapeln på vikingafältet.

Har du inte anmält dig? Kom dit och umgås med spelarna i seniorlagen eller bara glid omkring och titta på brännbollsturneringen och de matcher som spelas under dagen och varför inte avsluta dagen på Krogen lite till där man kan fira vinnarna av årets turnering eller bara sätta sig och äta en bit mat och återigen träffa de lag/spelare som ska representera föreningen i handbollens finrum till hösten!
Välkommna!

låt mig presentera, nr3

Nr 3 på presentationslistan står alltså den kvicke v6an också från norr..
Elin Nygårds

född 1993
modeklubb abrå hk
H/V hänt: Högerhänt
position: v6
Denna kvicka vänster6a har vi alltså hittat i Bollnäs och Arbrå HK, det är en liten spelare med bra spelförståelse och hittar därför ofta rätt i anfallsspelet men kan också lyckas "knycka" bollen av motståndarna i försvarsspelet. Hennes styrka är också att kunna lyfta laget genom att sprida glädje omkring sig och är såklart en målgörare.
Detta är tillskott som vi verkligen är i behov av, en tjej som vill ha boll, vill göra mål och kan göra mål!
Jag önskar dig lycka till och varmt välkommen till Märsta, Borgen och Vikingahallen
Elin Nygårds
//Frasse

damlaget fortsätter med sina pusselbitar inför säsongen 2012/2013

Ja ännu en spelare har skrivit sin autograf på ett Skånela kontrakt!

Nyförvärv nr 2
Emma Schmidt Lyrberg
född 1989
moderklubb avestabrovallen
V/H hänt: vänsterhänt
position h9
Det är den vänsterhänta 9 meters spelaren från "norrland" som ska stå för en hel del skytte och tillhör en av våra längre spelare (180cm) vilket kan gynna oss även i vårat försvarsspel.
Det här är en tjej med krut i och hon kommer inte vika sig en sekund utan ge 110% i alla situationer. Emma ser detta som en chans att utvecklas och att få vara med och spela i det högre divisionerna i Sverige.
Detta är en vinnarskalle som verkligen hatar att förlora men lika mycket som hon hatar att förlora så älskar hon att vinna!
Jag själv har bara sett henne i den ena matchen då div 2 laget fick stå pall hennes enorma skytte och enligt uppgift så gjorde hon totalt 17 kassar mot just HF SIF.
Jag vill hälsa dig välkommen till laget och föreningen nu startar en resa som kan bli hur kul som helst!
Emma Lyrberg_hs2
//Frasse

första påskriften på damsidan

Nyheten som skapade läsarrekord (276läsare) Fick inte publiceras ännu och återkommer när Skånelas damansvarig väljer att lägga ut detta på www.skanela.se
Nu får ni hållas! :)
Nu har dom skrivit en text som publicerats så nu testar vi igen!

halloj i stugorna idag kunde damlaget göra klart med de första nyförvärvet!

Medans Herrlaget gjorde klart med sin nya målvakt så passade damerna på att signa på med en ny gammal m6a. Hon kom till oss som 17 åring från dom norrländska skogarna.. Var med och tränade med de dåvarande elitserielaget i Skånela, för två år sen valde hon att lämna klubben för Nacka laget Skuru, efter att hon fått korsbandet raserat och spelat med allsvenska gänget Nacka HK så väljer hon nu tryggheten i Märsta och Skånela IF.

 

Josefin Karlström

född 1991

moderklubb Alfta GIF

V/H hänt: Högerhänt

position: M6

Jag som gammal rumskompis till denna träningsvilliga vinnarskallen hälsar dig hjärligt välkommen tillbaka dit du hör hemma, på plan syns vi först i vår!

 

Välkommen tillbaka till de rödklädda!
//Frasse


Nya ansikten!

Ja, det blev som jag trodde.. Vi fick allt se lite nya ansikten.. Kanske blir det klart redan nu till veckan, den som lever får se!


nu är vi igång

Säsongen är igång och det är löpning och fys som står på schemat...

Jag kör på med min träning på eget håll och idag hade jag en sån där riktigt dålig träning.. Alla övningar kändes super jobbiga och jag fick mjölksyra tidigt i varenda övning!
Men var och besökte våra kollektiva träning idag och det var nog inte någon som inte hade en sån där fin röd färg i ansiktet!

Dom körde på ordentligt och fick sedan en skön nedjogg för att sen avsluta med strech, bra jobbat!

Vi fortsätter och på onsdag ansluter U/J spelarna till träningen också och kanske vi kan få se några nyförvärv?

Den som kommer får se! :)

//Frasse

kort vecka, snart helg

Hallå i stugorna, just hemkommen från match i Rosersberg.. Damlaget spelar sommarserien och kvällen till ära så hade man SthlmPolisen på besök.

De orangeklädde hängde på hemmalaget i inledningen och det såg ut att bli en tajt match, men det är ju inte så mycket skönspel man får se... Någon drag i armen, en och annan knuff lägg där till lite knuff och gruff på m6an så har du ungefär utseendet på en sommarseriematch..

Rosersberg plockade till slut hem två poäng i hemmahallen inför 20 personer.
Här kan man se kontraster, Skånelas damlag drar igång med försäsong med full fart framåt, backe upp och backe ner, armhävning efter armhävning samtidigt som grannkommunen fortsätter att lira boll! :)

Kul att se att Rosers tagit hand om många avdankade spelare som fortsätter även om nivån är div3 så är det kul att man ordnar en verksamhet som passar alla! Man kunde också tro att Rosersberg har babyboooom då två av tre (då ska man veta att den tredje är en manlig ledare) ledare stog med magen i vädret, kanske föds nya handbollstalanger inom kort!?

Till kvällens slutspels matcher:
Ska Hammarby lyckas hålla sig kvar i elitserien, det är den stora frågan! Ikväll vinner man mot VI som inte har något att spela för. Kan man hemmaslå OV Helsingborg på söndag är elitserien ett faktum, ska du se matchen? Då lär du vara i god tid till Eriksdalshallen på söndag!

OV Helsingborg, gjorde ingen kanon match ikväll, vill man till elitserien? På söndag gäller det!

Sävehof herr valde att göra damerna sällskap till Malmö Arena den 12 maj precis vad man önskade inför denna fight.
Guif får dock lira en match till då man inte lyckades vinna matchen i Kristianstad ikväll. Kan Kristianstad utmana och sno biljetten till SM Finalen för guifarna? Eller ska firma Aren, Zacke, Tholin visa sin hemmapublik att man ska ner till MalmöArena?



//Frasse

1 maj

valborgsfirande igår skön "göra ingenting" dag idag. Solen skiner ordentligt utanför fönstret och man får tillfälle att bar göra sånt som behagas!

På tvn rullar Skuru-Lugi och frågan är om Nacka laget orkar kvittera i semifinalserien, man förlorade senast nere i Lund i paus har vi 12-12 på tavlan och Skuru visar verkligen att man läst på om Lundalaget..

Kul att se hur man "slåss" bakåt och inte ger motståndaren en millimeter att röra sig på.

Men kommentatorerna är ju roliga att lyssna på..

Den här var lite spännande:

Lugi anfall: "Linn Larsson har vi inte sett mycket av i denna match"
Skuru tar bollen och går till anfall "Men denna tjej Johanna Larsson har vi sett mer av"
Skuru tjejen heter faktiskt Westberg...


Som jag skrev i tidigare inlägg så kommer vi alltså inte se Rimbo HK dam i 2012/2013 års upplaga av allsvenskan, men vilket lag får ta den platsen senaste ryktet säger att Boden och Härnösand är tillfrågade!

RSS 2.0