redan valborg

Tiden tickar på och vi hänger på. Träningarna är i full gång (som om ni inte redan visste det?!) och hyffsad uppslutning på träningarna :) den där känslan man får när man ser att Ingse dyker in en kvart innan träningen "usch va jobbigt det kommer bli idag" och hon bara ler åt än, eller när Anders dagen innan "löpning" säger knyt skorna ordentligt jag har laddat på rejält och det tycker jag ni också ska göra, det är vad jag kallar försäsong :)
Man vet att dagen efter så får man rulla ur sängen för att ens ta sig upp haha så länge man fortfarande skrattar åt det då är det bara köra på!

Alltså,
-träningsvärk upp över öronen
-tränare sökes fortfarande
-Anders blir kvar ett par veckor till
-mini handboll är kul
-gymmet börjar bli för litet
-Ivanhooe används flitigt, till och med Anders frågar efter honom numer!
-VI ÄLSKAR VIKINGAHALLEN







Frasse


långfredag

är det idag som man ska säga Glad Påsk eller var det igår, eller ska man vänta till imorgon?
Ja det kanske var ovesäntligt men ändå :P

Nu är första veckan över, vet inte om man kan säga att det värsta är över nu för jag antar att alla höjer ett snäpp på sitt pass nästa vecka för att det här var "uppvärmningsvecka"... Jaja den som lever får ju se!

Damernas veckor ser iaf ut såhär:

Måndagar: Ingsefys (man vet aldrig vad hon hittar på men jobbigt är det garanterat)
Tisdagar: Gym + handboll
Onsdagar: Löpning (sist var det burebacken vad kommer härnäst?)
Torsdagar: Cirkelfys
Lördag: Eget springpass

Jahaja, nu tar bloggen lite påskledigt och hoppas att jag kommer på något att skriva om.. nu har ni ju fått läsa ordet träningsvärk ett antal ggr den här veckan.. Kanske kan använda mer en ett ord i fortsättningen :D

GLAD PÅSK på er!





/#8 Sarah Fransson


onsdag mitt i veckan

Jag har tagit påskledigt, super skönt :)
Att vakna av värkande lår och rygg betyder verkligen att här tränas försäsong :p laget samlades i gymmet och betade av ett pass med skivstänger, chins, dips, ryggresningar ja ni förstår. Sen gav vi oss ut på planen där Janne förberett de klassiska polska vågorna sen kontring med en som jagar hem (oj oj många springtimmar kvar innan man är stark i den övningen) sen blev de lite uppställt 4 mot 4 med problem lösning! Skön handbollsträning!

Det blev långdusch för dusch trion, vi firade att jag var ledig idag och att Bella skulle åka bil hem (det hör inte till vanligheterna) :)

den snygga headern har Madde Gustafsson gjort. Mycket fin, stort TACK! Där kommer det under tiden rulla olika bilder. Ska också se om det går att ordna så att det tas lite bilder under försäsongen! :)

Nu ska jag ta tag i i min första lediga dag och läsa på om allt som händer i handbolls världen sen ska jag bege mig till Norrtälje, Rimbo, Rosersberg avslutar allt flängande med massage i Rosersberg :)

CIAO!





vårstädning!

Som ni kanske lägger märke till så har Madde vårstädat lite i bloggen, såhär kommer det se ut ett tag fram över tills jag får något ryck och vill göra om :)

Med en aningens träningsvärk i kroppen ska jag snart bege mig ner till hallen för ett gym+boll pass :)
Hoppas på bra uppslutning idag :)


Rikslägret är över för denna gång, Enligt uppgift hade Skånela med 3 spelare i all star team, 2 på kill sidan Jesper Filén och Viktor "Sigge" Bergström och på tjej sidan kunde man läsa Miranda Larsson som dock inte spelade matchen under tisdagen.

Tyck gärna till, vad vill ni läsa om?

/F


Nu, nu, nu, nu

Första passet avklarat, 8 spelare på plats och såklart allas våran Ingse som snältl ställer upp när det krisar som mest! :) Tacksamma är vi det vet du! :)
Det var uppvärmning med ett par jogging varv runt vår lilla egenformade bana som vi utgick ifrån hela passet.. sa jag uppvärmning shit ja du det kändes ju att man itne riktigt hade tränat fyra dagar i veckan under ledigheten! Men de ska väl ändå kännas att man är tillbaka på banan (läs vikingahallens gräsplättar) rätta mig om jag har fel!?

Vi fortsatte iaf med ett par hej vad jag springer med armarna och lyfter knäöna upp till hakan och sen ska man titta framåt och göra det hela lite fort om man kan :) sen bildade vi ringen och man fick hitta på lite skojiga övningar och tro mig det här var jobbigt! Efter enslurk vatten skulle vi testa på att accelerera (kan jag det?) i vilket fall så fick vi lite små tips hur man gör och tillslut såg det iaf hyffsat ut!! Lite mång/långstegs hopp och en bens hopp plus lite jämfota hopp. Slutligen en underbar STRECH, samtidigt kikade vi på landslagsmatchen som spelades i hallen!

Alles för denna gång och jag bara älskar att 3 av 4 e ok!


FÖRSÄSONGEN ÄR IGÅNG!!!!

//FRANSSON

helghelghelg

Riks ungdomarna är idag inne på sin andra dag, första dagen klarade man av alla fystester, vilket såg ut att ha gått bra. chins, dips, brutalbänk, cooper, snabbhet, spänsttest, styrketest, smidighetstest, benböjstest vikt&längd, fotografering. Sen var det träningspass på kvällen!

Skånelaiterna har skött sig bra enligt uppgift, många var nog lättade när alla fystesterna var klara. Nu är det mycket fokus på handbollsträning och dessutom teoripassen med många olika talare. På tisdag väntar all star matchen och personliga samtal!

Nu har vi varit lediga färdigt i damlaget, vi har räknat ner och det återstår endast denna söndag innan vi kommer varje kväll känna den där fruktansvärda träningsvärken... Man somnar ovaggat varje kväll och man hatar sina löparskor för ett tag!! Idag samlas en lite den av damlaget för att avnjuta en riktigt god lunch ute i Odensala :) Kan man kalla det uppladdning inför morgondagen? :)

Just nu känns det som att det är lång tid kvar tills det blir riktig handbollsträning i´gen eftersom all (läs en gång i veckan) boll träning är liksom planerat ur fys/jobbigt/springa synvinkel... :) Jag klängtar till augusti/september, men först kommer det massor med sommar och kul :)



En bild man kan ta fram och titta på under alla dessa jobbiga fystimmar som väntar ! :p

//Fransson


fredag på riktigt!

Hallå i stugan!

Idag är det ju fredag (äntligen.) Och jag inledde dagen med en skön sovmorgon (läs klockan ringde 5.30) och den fortsatte in mot stan för att där ställa upp mitt gigantiska påskägg som köpts!


Så vi har lite påskfirande här idag mucho kul! (med tanke på att träningen börjar på måndag passar vi på att fira det eller?)


Igår genomförde vi(f-95) sista passet innan ett litet uppehåll på 3 veckor, det vart matchspel blandat med f-96. Såg mycket bra ut faktiskt! Så imorgon åker riks spelarna ner till Katrineholm och Duveholmshallen, men dom andra får sig en rejäl vila, även om dom insisterade på att dom inte ville ha ett uppehåll så kommer dom tacka mig/janne/greger, när vi sen drar igång med rejäl fysträning :)




//FRANSSON


wiiho, fredag eller?

FAN OCKSÅ! jag vaknade och trodde att det var fredag, icke sa nicke tusan också..

Det smusslas och pusslas, hemlisar och telefonsamtal. Ja det är väl de vi kallas silly season.
Tränare saknas till damlaget det väntar vi på (likväl som ni väntar på skytteligan, men tro mig jag är på jakt efter dom sista matchprotokollen) vilka ska spela nästa år? ja det är många frågor som ställs.

Träningen börjar på måndag och tur är väl de att Anders ställer upp och kör med oss fram till sista april iaf, sen visade det sig att han sitter nere i Duveholmshallen (riks) medans vi springer rumpan av oss i vikingahallen men ändå! :) Bästaste Ingse ställer upp och kör lite mördar fys ett par pass framöver "enligt uppgift" (som SE&HÖR skulle ha skrivit) :) och Janne tar handbollen på tisdag tack för det!

Så till Duveholmshallen då, riks 1&3 går av stapeln i helgen och spelare åker ner lördagmorgon och kommer hem trötta och jävliga på tisdag, Skånela har 6st representanter. fördelningen är tyvärr lite ojämn men å andra sidan vad gör det? :)


Damlaget: Miranda Larsson (född -94)
F-94: Elin Ståhl, Josefin Ekwall
F-95: Emma Jansson, Stephanie Forss
P-94: Jesper Filén, Viktor "Sigge" Bergström, Viktor Ericsson (född -95)

























BILDEN PÅ SIGGE VÄGRAR LADDA UPP SIG SÅ ÅTERKOMMER MED BILD!



Jag önskar er alla stort LYCKA TILL och passa på att impa på förbundskaptenerna så hoppas vi kunna se fler skånelaiter i de blå gula matchtröjorna! :)

//Frasse


april

På måndag startar damerna sin försäsongsträning efter att ha varit lediga sen serien slutade tidigt i mars! Själv har jag inte gjort många träningsknop, dock har jag gjort en massa annat, som att vara i hallen, varit i hallen, varit i hallen lite till och sen varit i hallen lite till! Det har varit usm, avslutning, 95 tjejer som tränar, 95 tjejer som vill köra extra i gymmet.. Den lediga tiden har i vilket fall gått i en rasande fart, ingen ny tränare är klart för damerna vilket känns sådär eftersom vi drar igång snart hur ser truppen ut, vilka spelar vart, vem gör vad? det är frågr man ställer sig i dessa tider, man vill veta vad som händer men ingen vet någonting..

Men nu siktar vi på beach -11 snygga magar, rumpor och ben vill vi ha :)

/F

säsongen 2010/2011

.. är nu officiellt avslutad, den årliga ungdomsavslutningen gick av stapeln igårkväll, då alla lagen presenterades nere på plan, lagen som skulle ha priser fick det och årets ungdomar, domare, ledare, cafeteria, ledare, skånelait.

Många duktiga människor finns det i denna förening!

Årets B ungdom:
- Andreas Söderman (P-96)
- Filippa Sarenbrant (F-96)

Årets A ungdom:
- Jesper Byström (P-94)
- Miranda Larsson (F-94/Damerna)

Årets Juniorer: (Bjarnes minnesfond)
- Victor Östlund (HJ/Herrarna)
- Ramona Stegfors (Damerna)

Årets föreningsdomare:
- Philip Hedlund (HJ)

Årets Cafeteria:
Britt-Marie Ericsson

Årets ungdomsledare:
-Fredrik Lindqvist
- Johannes Reicke

ÅRETS SKÅNELAIT:
PER - ERIK GUSTAVSSON (Damerna)
Vi i damerna är riktigt stolta över att du är med oss, tar hand om oss, skämmer bort oss" Du är bäst "Pegon"

Grattis till alla er som vunnit serier, presterat bra under seriespel, turneringar och slutspel. Nu väntar lite ledigt för att sen börja träna försäsongsträning! Eken cup, partillecup väntar också för många utav lagen!


Inväntar bilder från Sandra som tog bilder under hela kvällen!

//F



panta mera!

Hallå alla glada, glöm inte att vi har ansvaret för att sortera alla burkarna som ungdomslagen kommer in med nu på onsdag, kolla på hemsidan för att se vilken tid du/ni har!

Start: 17.30 - 22.00



/F


känslan!

Den där lördags/söndags morgonen då du ställt klockan, planerat frukosten, hunnit med en givande promenad i morgon solen. När du vaknar och mår sådär bra som man bara kan göra, att räkna upp allt i huvudet så du fått med dig allt, skorna, tröjan, shortsen, handduken.. Känna den där känslan när du packar ner matchtröjan.. Komma ihåg från senaste matchen, hur inspelet gick fram eller hur bollen for in i nätmaskorna bakom målvakten. Att se de där leendet, att höja näven mot taket och se upp emot publikhavet som tagit sig till vikingahallen för att se dig spela. Att ställa upp i spelargången för att invänta Stefan Wittberg som ska ropa i skånelas damer, att invänta honom att säga de tröjnummer som du valt att spela med på ryggen det är en mäktig känsla som gör mig glad, känslan att vi i laget ska visa publiken härlig handboll och för att kriga och visa stort hjärta för emblemet vi har tryckt på bröstet på matchtröjan.. Det är mäktigt!!
Såhär känner jag, men inte just nu!

Den här känslan längtar jag efter att få känna igen!

En av mina tränare sa en gång, "det är inte siffran på ryggen som gör dig till den spelare du är på plan utan det är du och ditt emblem på tröjan som gör dig till spelaren vi ser på banan."

/F






Vi betar väl av en till då!


GRATTIS BÄSTA JOSSAN EKWALL PÅ 17 ÅRS DAGEN!



HOPPAS ATT DU FÅR EN TOPPENDAG!

//FRASSE


slutspel för hela slanten!

Jahaja, det visade sig att alla tjejerna inte hade gjort som jag, laddat upp med pannkakor till frulle (på ryktens omväg hörde jag att Janne dock hade gjort som jag)

Igår: Match mot Skogås, tjejerna kändes taggade som bara den när dom kom in på banan! Men vi fick en trög start och sen bar det av, vi höll jämna steg tll en början men de ville sig inte riktigt denna lördagsmorgon så vi fick se oss besegrade... 30-18 till Skogås... en kvartsfinal är inte dåligt i ett slutspel med tjejer födda året tidigare än oss! Inte nöjda men ändå nöjda, tjejerna har enligt uppgift gjort en bra säsong med mycket svett och kämpa hela året! Eftersom jag bara har hoppat in såhär på slutet har jag inga fyndiga exempel, men så är det :) Men vem vet kanske får vi se mer av mig i ledartröjan! :)

På order av Madde så kommer också ett "referat" från deras match:
Idag tog jag mig upp och åkte med 94 tjejerna in för att se deras final, vilket var mot självaste Skogås som vi blev utslagna av i lördags morse.. Lätt match blev det för våra silverbrudar, lite trögt i början men sen ser man hur dom fullkomligt kopplar greppet om matchen och kontrar eller rullar sönder motståndarna. Kul att se att Madde får tag på ett par bollar och att det smäller ordentligt i SIF försvaret! Dock kom ingen efterlängtad Julia - Miranda pass som jag satt och väntade på hela matchen men å andra sidan vinst med 16 bollar om jag inte ljuger allt för mycket får jag vara nöjd med, något man kan inspireras av är att hela laget gör mål förutom de två målvakterna, idag fick båda två kastas in i hetluften kul avslutning tycker jag!
En guldmedalj som fick äran att hänga runt dessa tjejers halsar delades ut av landslagspelare från Stockholmsområdet!

Här vet jag att Madde fick matchens lirar priset och att Louise Wallmo fick årets lagkompis. Men av mig får hela laget beröm och ni ska sträcka på er efter er prestation under hela säsongen GRATTIS


Bilder kan dyka upp efter hand då jag inte hunnit se över om några lagts ut!!

//Frasse

f-95

stockholms slutspelet har startat, har ingen koll på hur det gick för dom andra Skånela lagen, men vi (f-95) spelade ikväll mot Tyresö borta i Trångsund, östra gymnasiet/Skogås hemma hall. Några kände till hallen andra inte. Jag har aldrig spelat där i vilket fall började kvällen med utdelning av matchtröjor, (damernas gamla borta ställ SÅ SNYGGA) sen blev det uppvärmning i en korridor. Kändes som en skön stämning i laget när dom gled ner för trappan och ut på banan. Som vanligt så var jag på några av tjejerna och knuffades lite och småbråkade med dom så att det blev lite skön stämning :D
Medans Janne & Greger tjibbade om hur dom skulle avgöra matchen med vilken taktik osv, pernilla kolalde så flaskorna stog på rätt ställe och att tejpen snällt låg i väskan att lindorna var ihop rullade osv!

Matchen blåstes igång och hej vad det går när vi spelar, 0-6 blev sen 2-9 till skånela laget wiiiho tänkte jag skön start på min tränar karriär först DM guld sen denna eleganta start! Vi hade bra flyt matchen igenom, hade en lite dipp i andra halvlek då motståndarna Tyresö som inte gav sig kröp närmare och som sämst hade vi två bollar upp.. Med en punkt på deras stjärna tidigt i matchen hade vi greppet om matchen tiden ut. Lina stor spelade i målet och tog en hel del vitkiga räddningar då utespelarna inte riktigt skötte sina kort! Det tackar vi för.. Tänk på oss gamla som börjar bli till åren (läs janne, greger, pernilla) HAHAHA.. En skön vinst blev det och 24 mål stänkte vi dit, medans Lina endast släppte in 19 mål. MYCKET BRA!





Matchens lirare : LINA!
Frasses lirare: HELA LAGET för den grymma försvars insatsen!
Slutresultat: 19-24

Äventyret fortsätter imorgon!
SAMLING 10.20

12.00 Kvartsfinal Skogås - Skånela Sköndalshallen!

På återseende!
//Frasse

 


vad är det för en massa födelsedagar?

HIPP HIPP HURRA FÖR VÄRLDENS BÄSTA MIRANDA IDAG!

17 ÅR



HOPPAS DU FÅR EN TOPPENDAG!

//FRASSE


födelsedag!

DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR ELINS FÖDELSEDAG HURRA HURRA HURRA!






STORT GRATTIS TILL ELIN STÅHL SOM FYLLER ÅR IDAG!

//frasse


avslutat

Hallå i stugorna, det är lite dåligt med blogguppdateringar just nu, men det är lite halv dåligt med nyheter dessutom..

Avslutningen gick som tåget, många verkade nöjda och vi hade toppen kul! prisutdelningen då, här får ni vinnarna av de olika kategorierna:

Frasses priser
Årets skyttedrottning: Miranda Larsson
Årets buse: Ramona Stegfors
Årets rookie: Josefin Ekwall
Årets kämpe: Karin Mattsson
Årets apa: Jessica Karlsson
Årets att lita på: Emelie Malm

Ledarnas priser
Pegons
hårding: Ramona Stegfors
Årets ställis (Anders): Sarah Fransson
I got my shit together (Janne): Jennie Johansson
Årets TP (Anders): Sarah Fransson
Årets kämpe (Piah): Elin Agerskov
Årets fysprestation (Ingse): Sarah Fransson

Utöver dessa priser hade också Pegon tryckt upp små foton på alla i laget, så man fick en fotoram med en bild på sig själv tack Pegon.
Ett stort TACK ska Pegon också ha för att vi fick hålla till först i hans lokal sen hemma hos honom det var guld värt!

Jag har dessutom provat på ledar rollen i f-95 gänget, det är spännande och lärorikt, man ser allt från andra vinklar och ja jag förstår både Janne och Anders nu när jag ser hur dessa tjejer agerar på banan.. HAHA
Kanske kommer det att komma lite inlägg som kommer handla om det nya uppdraget jag tagit på mig! :)
Till helgen spelar vi nämligen slutspel i Stockholmsserien, vi startar på fredag med borta match i Skogås (19.50 en fredagkväll jo ja tackar)

//Frasse

RSS 2.0