måndagsläsning!

Damlaget hade sin tryout i lördags då vi kunde se lite nya ansikten, hade enligt uppgift varit en bra heldag med två träningspass och lunch!
Vi får se vad som händer i framtiden med dom spelarna, men helt klart fanns de potentiella spelare med ute på planen i lördags!
Redan igår på fystesterna fick vi se ett nytt ansikte, vet dock inte om det är något som är klart så avvaktar att nämna några namn.
På morgonkvisten fick jag läsa nyheten att Rimbo dam till kommande säsong spelar i div1, hade ju varit spännande med ett tufft derby annars! (Ni minns väl publikuppslutningen på herr matchen)
Ordförande Åkerlind säger att det beror på den unga truppen och att man vill utvecklas på en lugnare nivå. Tråkigt för Upplandshandbollen som ett tag såg ut att ha tre lag i riksserien allsvenskan och ett lag i elitserien.
Men vi ser fram emot att få se utvecklingen i Rimbos damlag under året.

sillyseason

Jo men nu kommer den här härliga perioden på året då man verkligen inte vet varken ut eller in..
Här kommer dock säker fakta!
Hon har Skånela IF som moderklubb, hon har fart utan dess like, hon har alltid ett leende på läpparna.
Till hösten kommer hon ha en ny klubbadress, adressen heter VästeråsIrsta.
VästeråsIrsta kommer bli en energiknippe och fartfylld spelare rikare och Skånela kommer bli en fattigare. Såklart är det m6an, landslagskaptenen jag talar om #3 Miranda Larsson.
Att flytta hemifrån är en del av livets gång, att dessutom flytta 10 mil från familj och vänner till en stad där man aldrig bott förut, det är stort!
Den unga talangen väljer nu att lämna hemmaborgen i Märsta, hon ska nu testa sina vingar i de vitklädda Västeråslaget, och jag tror det här är början på något stort. Mer träning, tuffare träning, tuffare motstånd, bättre matcher och framför allt!!!! Ansvaret att göra 10 mål per match ligger inte längre på hennes axlar, hon ska nu utvecklas och bli en etablerad elitseriespelare med bra tränare och spelare runt sig, vilket gör mig stolt.
Som ni vet har jag skrivit en del om denna talangfulla tjej, ni vet det mesta och hon vet att detta beslut gör mig stolt som framspelare, damlagsspelare, och vän till henne! Jag hoppas att hon en dag kommer tillbaka, att vi spelar på samma planhalva, i samma kläder, med samma klubbmärke på bröstet!
Men MIRANDA det här är du värd efter allt slit och all träning du lägger ner! Din korta närvaro i knäligan den var guld värd för mig även om den inte gynnade laget (fast det gjorde den ju in direkt eftersom du kom tillbaka till kvalet)!
Jag önskar dig stort lycka till och visa gurkstaden vilken lirare du är!
//Frasse
Här följer en bildserie:

IrstaBlixten!

Ja då har vi avverkat en helg i handbollens tecken..
På fredagen åkte vi ner till Västerås för att spela första matchen i turneringen... Jag kunde inte åka med men fick raporter om att man spelat som en påse nötter... Ingen match som går till historien som välspelad direkt...
Upp tidigt på lördagmorgon (trodde jag innan jag fick höra samlingstiden på söndagen) och då var det ju iförsig snöstorm aktigt och många bilar fick vi se liggandes i diket.
Vi hann passera bålsta och örsundsbro sen var det krut torrt på vägarna? Här snackar vi lokalskur av snö...
Väl framme så kändes det direkt på uppvärmningen att dom inte var nöjda med gårdagen, bra fart och mycket kriga. 3 vinster den här dagen och då den chock tidigare samlingstiden dagen därpå... 07.00 skulle vi ses i Bombardier Arena en söndag morgon!? :O först tänkte jag, ooh morgon match, men sen tänkte jag jo kanske.
Vi sågs där många var trötta men med en mycket väl genomförd uppvärmning så såg faktiskt tjejerna mycket piggare ut än vad motståndet gjorde! SKÖNT!
Här såg vi till att vinna för att sen ta oss an HK Lidköping i semifinal och där fick vi se oss besegrade, tjejerna kommer tyvärr inte upp i nivå alls... Många slitna kroppar idag men det var bra kämpat vi når en semifinal och kanske kan vi vara nöjda med det om någon vecka eller så!
//Frasse

slutspelskollen! Och en intervju!

Damerna: IK Sävehof och Skuru IK är klara för semifinal efter 3-0 i matcher mot VästeråsIrsta respektive Spårvägen HF.

Herrarna: Guif och Kristianstad är klara för sin semifinal när man precis som på damsidan slagit ut sina motståndare 3-0 i matcher. Guif-Malmö och Kristianstad-Alingsås

Bytte några ord med Skurus dirigent och m9a Emelie Westberg igår efter vinsten och det var en glad 2 målskytt och semifinalist som snällt svarade på mina frågor.

Emelie har Skuru IK som moderklubb och har just signat på för två år till i klubben liksom tvillingsyrran Johanna gjort (grattis tills Skuru som får behålla sina duktiga talanger). Hon (Emelie) håller till på m9 positionen i anfallsspelet och dirigerar som 3a bakåt. Häftig spelare som jag sett i många år då vi är födda samma år och våra lag har haft många duster på handbollsplanen genom åren!

Såhär lät det igår efter segern:

Vad hade du och ditt Skuru för målsättning inför säsongen 2011/2012?

Målsättningen var att hamna på slutspelsplats och när vi hade uppnått det så ändrade vi till att hamna bland de fyra bästa i serien. Därefter har vi haft kortare mål.

Hur har din säsong varit?

Jag är vädligt nöjd med min säsong. Jag tycker att jag har utvecklats både som spelare men också som ledare och tar ett större ansvar i laget. I och med ansvaret har jag växt in i rollen mer och mer som en ledare i laget och där har också mitt spel utvecklats.

Hur ser du på lagets styrkor respektive svagheter?

Styrkor vi har i laget är många. En jämnhet på spelarna gör att det är alltid någon som har dagen och kan prestera och om någon har en mindre bra dag så är det andra som tar ansvar. Sen har vi ett jäkla go på alla, enorm vilja bland alla! En svaghet skulle väl vara att alla inte har spelat jättelänge tillsammans och inte många spelare med rutin i ett långt gånget slutspel.

Går Skuru för guldet i år eller känner ni er nöjda med det här?

Nu kan man inte nöja sig. Nu är det all in som gäller!

Vad blir/är nyckeln till en eventuell finalplats i SM slutspelet 2011/2012?

Nyckeln blir att vara kyliga i slutskedet av jämna matcher och att vi får till vårt försvarsspel lika bra som i kvartsfinalserien

Hur laddar ni om för semifinal?

Njut idag men fullt fokus på att ladda upp både fysikt och mentalt med bra fysträning, bra insatser på träningarna och analys av vårt spel.

Laget har inte tagit sig såhär långt sen 2006, kanske vänder det nu? Har Larholm rätt manskap för att ta sig till en SM FINAL? Den som lever får se! :)

Jag tackar och bockar för den pratstunden och kan inget annat än önska Emelie och sitt Skuru lycka till!

FOTO: JAN "PINNEN" PETERSSON


avancemang!

SKÅNELA IF

HERRARNA I ELITSERIEN & DAMERNA I ALLSVENSKAN 2012/2013


RSS 2.0