torsdags bus

Då var allt klappat och klart inför lördag, priserna är hämtade motiveringarna laddade! snart dags :)

Skytteligor osv kommer att presenteras efter denna lördag och jag vet att jag har lovat detta massor utav gånger men helt ärligt så har jag inte fått tag på matchprotokollen... Men det kommer jag lovar! För på lördag kommer skyttedrottningen att koras och dessutom årets utvisningsbuuuuse! :)

skulle vilja bjuda på massa skoj som bilder osv.. Men kan inte avslöja för mycket !

//Frasse

Ett EM är grejat!

Igår landade landslaget på arlanda. Ett EM i sommar är grejat! detta EM går i Tjeckien, så tjejerna får flyga ner dit och spela shortsen av motståndarna! :)

Till helgen väntas fest, damerna ska ha sin avslutning på Pegons bodega. Håller fortfarande på att planera alla detaljer, just nu ser det fortfarande ljust ut och enligt planerna så är vi klara lagom tills folket ska komma ;) dom praktiska delarna är klara och nu väntas bara finjustering! :)

Många utav lagen inväntar de årliga slutspelet i Stockholmsserierna, några lag har tagit träningsledigt (damerna) så just nu är det lite blandat kan man säga.. Damerna drar igång igen 18 april, då hoppas vi att allt ska vara klart med nya kontrakt, tränare, ledning runt laget.. Jag meddelar direkt när signaturerna sitter på kontraktet, vi får vänta med spännning och se vart alla damlags spelare, spelar till hösten och vem som tränar Skånela laget! :)

Det var nog allt för denna gången!
Återkommer när det kommit in några nyheter! :)

/Frasse

Måndag

Grabbarna slutade på en 7e plats, själv har jag inte hunnit med att se någon match men enligt uppgift så vann dom placerings matchen och slutade alltså 7a. 7e bästa lag i sverige av 105 lag (lite osäker, men har för mig att det var så många lag) som var med från början! Grattis till er!

Själv hann jag med Dop, 2 års kalas, lite party och DM i Enköping denna helg. Full fart vill jag lova och det var inte svårt att somna igårkväll.

DM då, var iväg med F-95 till Enköping. Vinst mot Tirfing, förlust mot Rimbo, vinst mot Vassunda och vinst mot Laik. Final blev det mot Rimbo som i gruppen ganska enkelt slog oss. Lite mål i matchen båda målvakterna skrapade ihop ganska många räddningar. Matchtiden tog slut och en förlängning väntade, "sudden" = första målet vinner. Maria tillsammans med sina lagkamrater vann uppkastet, det var lite av en ormgrop efter att bollen stutsat på olika ramar hit och dit men vi får tag i bollen och kan ställa upp och anfalla.

miss, miss, miss,miss. MÅL!
Emma Jansson fick skjuta in sista målet i matchen och därmed var vi distriksmästare! :) Ni e bäst brudar!





Tillbaka i vardagen, nu ska vi se om det finns något att rapportera om i veckan! :)

//Frasse


dag 1 - dag 2

Första matchen blev det förlust mot arrangörerna Hammarby med 19-8, men nu har grabbarna skjutit in sig i eriksdalshallen, så se upp för Skånelas P-96. Se till och vinn båda matcherna idag grabbar så har ni säkrat en semifinal plats! :)

QUE SERA SERA VI HÅLLER PÅ SKÅNELA!

//Frasse

P-96

I helgen är det dags igen, laget som så många träningar har varit med och sparrat damlaget inför deras viktiga matcher under säsongen ska till helgen åka till Eriksdalshallen och slåss om en medalj i USM B-pojk.

Jag har läst på litegrann, och kan se att alltomhandboll tippar dom som 6a, men det jag har sett av grabbarna och deras ledare hittils tror jag att laget är med och slåss om en medalj på söndag. Har ännu inte fått tag på varken grabbarna eller någon av ledarna men förutsätter att man åker till storstaden med full trupp!

Jag önskar grabbarna stort lycka till och har man ingenting för sig kan man ju planera in att se en match eller två i helgen! ERIKSDALSHALLEN

Helgens matcher:

FREDAG

18.30                  HAMMARBY – SKÅNELA

19.45                  KÄRRA – ESKIL

LÖRDAG

11.50                  HAMMARBY – KÄRRA

13.00                  ESKIL – SKÅNELA

16.30                  SKÅNELA – KÄRRA

17.40                  HAMMARBY – ESKIL

SÖNDAG

9.30                     1:A GRUPP A – 2:A GRUPP B                              SEMI 1

9.30                     1:A GRUPP B – 2:A GRUPP A                              SEMI 2

10.45                  4:A GRUPP A – 4:A GRUPP B                              7-8 PLATS

10.45                  3:A GRUPP A – 3:A GRUPP B                              5-6 PLATS

13.00                  FÖRLORARE SEMI 1 – FÖRLORARE SEMI 2    3-4 PLATS

14.15                  SEGRARE SEMI 1 – SEGRARE SEMI 2                FINAL



BILD TAGEN AV: ERIK HELIN

/Frasse


snabba puckar!

Här går det undan,
Först en känsloladdad kväll i söndags med en silvermedalj runt halsen och ett Lundagård som stutsade av glädje och ropade SM GULD SM GULD SM GULD,
idag tar lagkaptenen i svenska junior landslaget Miranda Larsson tillsammans med förbundskaptenen "Buttan" och hennes kollegor en samling med hela laget som gick av stapeln uppe på Arlanda Hotellby och som sen fortsätter med en träning nu på eftermiddagen och sen ett pass ikväll, för att tidigt i imorgonbitti ge sig av mot Vitryssland och EM-kval.


Tyvärr har jag inte kunnat nå Skånela ikonen under dagen, men jag önskar henne och landslaget lycka till!
Vid vidare avancemang åker dom senare i sommar vidare till Tjeckien i så fall.





Foto: Sandra Jansson

//Frasse


bloggen!

Tillbaka till vardagen säger dom, men jag tyckte om SM känslan.. Det var glädje, alla var glada, det var mäktigt. Snabbt kastas man in i arbets/skol vardagen.. Jag lägger en röst på mer tillställningar i vår Vikingahall så vi får fler sånna helger som denna.

Nu börjar väl mycket lida mot sitt slut, lagen har några matcher kvar i serien, något lag ska spela DM i Enköping, några lag inväntar slutspelet osv. Vi i damlaget har som jag redan tidigare berättat om ett litet break fram till 18 april. Ikväll ska vi se om jag får tillgång till de sista matchprotokollen för att kunna färdigställa skytte&utvisningsligan. Dessutom ska jag färdigställa damernas avslutning som går av stapeln lördag 2 april, vilket kommer bli en trevlig tillställning...

Lite info, denna blogg kommer att övergå till en mer allmän blogg där jag inte bara har fokus på föreningens damlag utan också de yngre lagen och lite smått och gott som händer. Självklart kommer det vara mycket inside info från damerna men kommer att göra bloggen lite mer allmän :)


 

Lagkänsla, fighting, kämpa, glädje. Allt detta bjöd ni på i helgen!


-Frasse
 

 

 


M Ä K T I G T!

SKÅNELA F-94 NJUT, VI  VAR DÄR FÖR ER SKULL!
(närmare 1000 pers i finalen)



QUE SERA SERA, VI HÅLLER PÅ SKÅNELA, VI HÅLLER PÅ SKÅNELA QUE SERA SERA




//F


måndag och vanlig vardag igen..

Hatten av för mina underbara tjejer! Ungdoms SM 2010/2011 är nu avslutat!


Helgen då,
Inleddes på fredag med en skön seger mot Lundalaget Lundagård. Skön start på helgen, man besgerade också Huddinge och Skuru och då var man klar för en semifinal i USM 2011 man ställdes här mot Göteborgslaget Kärra HF som man besegrade med 26-24 en FINAL väntade och tro mig hallen fylldes till max, det senaste jag hörde var att det var upp emot en 1000 pers i hallen och jag tvivlar inte på det för den ljudnivån som var var det väldigt skönt att jag hade fått en plats inne i speaker hytten och fick hjälpa publik och spelare genom att lira lite skön musik. Ja jag har drömt om låtar som "klappa händer när du är riktigt glad" & "Ra ta ta" Men allt detta gör gärna om igen, för tjejerna var bara så bra!

Man spelade lite krampaktigt i gruppspelet men det släpper tänkte jag, men vi (jag kallar 94 för vi nu) kommer inte riktigt till. Vi har lite otur med stolpe ut och lite för kåta på inspel till den för helgen starka krigar m6an Miranda Larsson. Målvakterna blandar och ger men jag ger dom godkänt om man tittar på det stora hela. 9 meters spelarna tycker jag kan mer, men det är USM FINAL och hemma i borgen med 1000 pers på läktarn jag hade också varit nervös så jag klandrar ingen. En uppstickare i helgen var Rosersbergs tjejen Louise Wallmo som tog för sig ordentligt kul att se (för en annan som redan spelare i damlaget då det kommer fyllas på under ifrån inom några år.) Kantspelarna då, jo det kontrades en hel del under helgen och många gånger med hjälp av både höger och vänster 6 så vände man ett par matcher. Höjer här ett finger för Julia Törnqvist som i finalen helt iskallt hoppar in och hänger dit tre bollar bakom duktiga Lundagårds målvakten, även Emma Fernis springer på höger sidan och gör det bra rakt igenom hela helgen. M6 positionen då, för det mesta såg vi landslagsmeriterade bolltalangen Miranda Larsson och hon gör det mycket bra, men ett par gånger kommer också Anna Enger-Sällberg in och gör absolut inte bort sig.

 

Rakt igenom hela helgen får laget med beröm godkänt! Man genomför helgen på bästa sätt, och att inför finalen vara det enda laget som är helt obesegrade i USM 2010/2011 det är stort tjejer så på min order tycker jag ni ska sträcka på er och vara stolta över silvermedaljen som förhoppningsvis hänger där hemma på väggen!

MAN ÄR STOLT SKÅNELAIT IDAG!

 

Bemärkelser i allra högsta grad, fick jag skulle jag ge er tjejer och tränarna/ledarna en varsin, för det är ni värda. Svenska handbollsförbundet är inte riktigt som jag tur är väl kanske det!?

Årets All star team :

Målvakt: Josefin Wickström Backa HK
V6: Enisa Seferaj Kärra HF
M6: Miranda Larsson Skånela IF
H6: Emma Fernis Skånela IF
9 m: Melissa Petrén Huddinge HK
9 m: Emma Berndtsson KFUM Lundagård
9 m: Jenny Carlson Kärra HF

MVP: Erika Nylund IFK Tumba HK

 

Årets skyttedrottning :

Från arrangörs klubben SKÅNELA IF



MIRANDA LARSSON

 

Jag vill tacka tjejerna framförallt för hur dom har genomfört detta SM. Det har varit kul att följa er och att vara en del av arrangemanget i helgen!

 Nu bjuder Sandra Jansson på lite bilder.






/




//FRASSE


fredagfredagfredag

Läs om en tränares morgon/förmiddag och sedan om Elin G´s morgon/förmiddag. Skulle vilja säga att det är lite skillnad ;)

 

Här kommer min dag idag, en dag som inte är som alla andra dagar, för idag är den fredag som är början på ett äventyr. På söndag vet vi hur dagarna gått. J

 

Kl. 6.30 – Kom en liten flicka in i rummet, kryper upp på magen och frågar sött: ”Är du vaken nu”. Detta efter en lång diskussion med sin pappa om hon får gå in och väcka mig eller inte, som jag givetvis vaknat av från första stund… Kl. 7.30 blev det en lång promenad till jobbet (60 min). Eftersom jag nog har någon light bokstavskombination så måste jag få röra på dig annars blir jag galen. Funderar mycket på helgen och kvällen. Tänker igenom spel och specifika matchsituationer.  Huvudet är fullt av handboll just nu J Kl. 8.30 är jag framme, hoppas in i duschen, äter frukost (fil och müsli) och sen har jag lönesamtal kl. 9.00. det gick bra, fortfarande bra löneutveckling vilket känns skönt. Det blir lite extra cash i fick till New York i maj J. Sitter och knappar lite på datorn nu fram till kl. 11.00 då jag ska hämta SPE10F och bege mig ut till Sickla där vi ska på studiebesök på Fortum. Där blir det mat (pastasallad)  och frukt. Här ska det pratas Energi och Energiutvinning – spännande grejer... Besöket är klart kl. 15.00 så då blir det att skynda hem, packa lite och sen sätta mig på tåget mot Märsta. Kl. 16.30 är det middag med laget och kl. 19.30 börjar det som vi längtat efter sååååå länge! Avkast i första matchen i Flick SM 2011 och Lundagård står för motståndet. Sen hem till den fantastiska familjen Lundin, äta, förmodligen prata en massa handboll och sen krypa upp i den enorma luftmadrassen i Matildas rum. Tack Matilda för att jag får bli din roommate under helgen! J

 

Inte så spännande på papper med känslan i kroppen av spänning  och förväntan övervinner allt just nu, och sätter världen i färg!

 

Kom igen nu BRUNKARGÄNGET!!!

// Karin





ELIN G

Jag bestämmde redan igår kväll att ta ledigt från skolan idag så jag kunde sova ut ordentligt idag. Klockan ställdes på halv tio i morse och efter att den hade ringt gick jag ut på en morgon prommis med min vovve. När jag kom in gjorde jag frukost, äggröra och mackor. Efter det rensade jag tankarna lite genom att titta på OC. Sen var det dags för ännu en prommis med vovven. Denna gång var vi ute i en timma. Riktigt sjönt. Därefter små fixade jag lite här hemma. Packade väskan med det viktigaste, fixade mig själv. Innan sammlingen träffade jag Matilda. Skönt för då började nervositeten komma. Sen var det dags för samling och gemensam middag med laget.

Snart smäller det!

vi ses i hallen :)

//Frasse

spelschema


Här kommer spelschemat för helgen, så är det bara att boka upp helgen!


Fredag 18 mars

 

 

 

15:00

Huddinge HK

-

Skuru IK

Vikingahallen A

16:30

Kärra HF

-

IFK Tumba HK

Vikingahallen A

17:45

Invigning Sigtuna kommun (5 min)

Vikingahallen A

18:00

Gustavsbergs IF HK

-

Backa HK

Vikingahallen A

19:30

Skånela IF

-

KFUM Lundagård

Vikingahallen A

Lördag 19 mars

09:00

Kärra HF

-

Gustavsbergs IF HK

Vikingahallen A

10:30

Backa HK

-

IFK Tumba HK

Vikingahallen A

12:00

Skånela IF

-

Huddinge HK

Vikingahallen A

13:30

Skuru IK

-

KFUM Lundagård

Vikingahallen A

15:00

IFK Tumba HK

-

Gustavsbergs IF HK

Vikingahallen A

16:30

Kärra HF

-

Backa HK

Vikingahallen A

18:00

KFUM Lundagård

-

Huddinge HK

Vikingahallen A

19:30

Skånela IF

-

Skuru IK

Vikingahallen A

Söndag 20 mars

09:00

1:a Grp A

-

2:a Grp B

Vikingahallen A

09:00

1:a Grp B

-

2:a Grp A

Vikingahallen B

10:30

4:a Grp A

-

4:a Grp B

Vikingahallen A

12:00

3:a Grp A

-

3:a Grp B

Vikingahallen A

13:30

Förlorare Semi 1

-

Förlorare Semi 2

Vikingahallen A

15:20 Nationalsång

Vikingahallen A

15:30

Vinnare Semi 1

-

Vinnare Semi 2

Vikingahallen A

ca 17:00

Prisutdelning

 

 


fredag - premiärdags!

Dagen D, Fredag, 18 mars 2011. Kär veckodag har många namn!

Idag är dagen då tjejerna gör premiär matchen i detta SM steg. Idag kommer vi att följa en eller fler av spelare från frukost till matchstart. Detta kommer dröja lite eftersom brudarna fortfarande sover, vilket jag tycker dom gör rätt i. Så fort jag får kontakt med någon av dom så kommer uppdateringar ske!

//Frasse


en dag kvar, dagen före dagen liksom..

Skånela F-94

 

Det visste du kanske om tjejerna i vilket fall vet jag att många av tjejerna är överens om många av frågorna jag ställde till hela laget.

 

Starkast i laget var det hårt enda in på mål linjen, Miranda tar första platsen enligt tjejerna själva. Jossan och Fanny tar han om silver placeringen. Tjejerna tränar som bekant ett ex antal pass i veckan, på skol tid har dom fyra mornar i hallen plus två kvälls pass. På kvällarna anser laget att Robin är den som tillåter mest bus under träningarna, av Karin fick jag reaktionen ”Men va? När jag och Robin kör träningen tillsammans så pekar han ju verkligen med hela handen” På banan tycker tjejerna att försvars spelet är deras starka sida, med deras otroligt tajta sammanhållning i gruppen ser man hur dynamiken i försvarsspelet används och blir till energi i kontringsspelet som också är något av deras specialité. Dessa tjejer spenderar ju som uttalat ett ex antal timmar i hallen och dessutom ett par timmar i omklädningsrummet, enligt uppgift så har Anna svårast att slita sig från hallen genom att va längst kvar i duschen, tätt följd av Lollo som inte heller vill slita sig från hallen, borgen, kulturplats, vikingahallen.

 

Dagge som är huvudtränare för tjejerna, har som ni redan vet tagit upp herrlaget till allsvenskan och har enligt tjejerna bra koll på läget, dock tror dom att han kommer dra på sig 2-3 gula kort under helgen. Karin och Robin håller sig i skinnet.

 

Leker/spelar eller tävlar tjejerna i någonting så får man se upp för Madde, Karin eller Lollo för det är stor risk att det förekommer fusk, eller som jag själv skulle sagt ”ta en enklare väg till en vinst”

 

Åter till SM steg fem ”steget som alla handbolls spelare vill spela”

Skytteligan kommer att vinnas av Miranda, som under säsongen har spelat med damerna och haft stort målkalas.

 

Vad kommer vara avgörande i helgen? Är det jag? Är det Ingses fyspass? Är det mina lagkamrater? Är det mina tränare? Är det mitt snygga plattade hår? Är det mina uppvikta shorts?

Det är frågan jag ställer mig, vad är det som avgör denna helg?

 

Tjejerna fick chansen att beskriva hur tränarna skiljdes åt, otroligt nog var dom ganska överens här också.. Men jag har plockat ut några beskrivningar som var övervägande och bra beskrivet. Dagge, ”the big boss” Han är där och petar i detaljerna så att allt blir bra. Små små detaljer som kan förändra en hel matchbild. Han vet hur det ska vara! Karin, du är den av tränarna som vi känner att vi kan prata med. Utanför banan kan vi sitta och prata om allt mellan himmel och gjord och sen knyter vi handbolls skorna och så är det på rikt och allvar. Karin känner oss bäst helt enkelt. Robin, han är nyast i laget och yngst på ledarfronten, han är den som kommer med bra tips. Han är lite av en tystlåten ”kom igen”. Robin använder mycket av sina egna erfarenheter han spelar till vardags i klubbens herrlag. Janne ”lagledarn” Ståhl, någon sa, ”utan Janne är vi nog inte såhär bra”. Allt han gör är så proffsigt. Han har koll på exakt allting, ”världens bästa Janne” helt enkelt. Ingse är den enda som är bäst på sin sak, alla andra kan lite av varje, men Ingse kan sin fys sina stgrech övningar. Hon är varierande. direkt citerat "Ingse är ju helt klart bäst på att fysa med oss"

 

Målproduktionen under årets SM steg har det inte varit några fel på alls, just nu leder laget den totala målskörden i SM på 436 mål på 10 matcher, kan låta mycket eftersom om man kikar på en hel serie t ex damernas div 1 så har man gjort nästan lika många fast på en hel serie. Detta beror främst på att man i steg 1 utklassade sitt motstånd och vann som mest med 79-10 snittet på mål per match leder laget och det ligger på 43,6 (all denna fakta kommer från Håkan Wallmo)

Då börjas det spekulera och jag måste ju såklart ställa frågan, ”hur många mål kommer laget göra totalt och per match osv”, så jag ställde frågan till målvakts Madde ”hur många mål måste motståndarna göra för att slå er” Hon svarar iskallt, runt 25. Då kontrar jag direkt och ställer också frågan hur många mål gör ni totalt i helgen och hennes svar blev då tja.. runt 68 kanske. Med snabb matematik kan man ju räkna ut att man är garanterad 4 matcher (tre grupp + placerings match, här kan jag ha fel men jag chansar) då skulle Skånela laget stanna på ca 17 mål per match och då ställer jag mig snabbt frågan varför ska då motståndarna behöva göra 25 för att slå er? Känn på den du Madde! De övriga gissar på någonstans runt 100-130 mål totalt i helgen.

 

Tuffast på plan, fulast på plan kalla det vad ni vill, finalstegets första utvisning för hemmalaget kommer enligt tjejerna att sittas av, Josefin Ekwall. Men den som tar hand om busligan totalt sett är Miranda Larsson. Finalstegets första målskytt för hemmalaget tror dom blir trumvirvel, ung till åren snabba kontringar hårfärgen är blond hon är vänsterhänt, född 1996, Emma Fernis.

 

Lagets största snackare, snackar mest hela tiden, jag säger absolut inte att det är en dålig egenskap dock kan det bli så att man missar en och annan detalj i spelet men vad gör det när man kan ställa sig sist i kön och låta dom andra som stängde munnen ett par minuter visa hur övningen ska gå till?  Nästan alla i laget har väl fått sagt tyst mer än en gång till den här tjejen, haha denna utmärkelse får Matilda Lundin.

 

Såhär tycker alltså tjejerna själva om sina lagkamrater, tränare, ledare, och allt runt i kring.

 

Ni får ursäkta att inget inlägg har kommit under dagen men det har tagit mig hela dagen idag och sammanställt och jagat alla svaren. Hoppas ni fick en trevlig läsning ! Imorgon är det dagen D. Jag var ner på träningen ikväll och det var inspirerande tjejer som var där och sköt (läs bombade) på målvakterna. Ska bli kul att se dom fightas i helgen.

Det kommer att dyka upp lite inlägg då och då, jag kommer också att hålla till på Skånelas hemsida. Ska försöka uppdatera så mycket som jag kan, men imorrn hoppas jag hinna med ett smaskigt inlägg.. Bild kommer under förmiddagen eller kanske senare inatt!

 

//Frasse


lagledar Janne fick frågan,

Hej igen!

ONSDAG
Nu är det mitt i veckan, liksom halva veckan, dagarna räknas ner, på fredag är det avkast för brudarna. Jag skrev ett inlägg inför steg 4 där jag beskrev de steget som "steget före steget alla vill spela" (som även citerades av ingen mindre än Håkan W senare.) Nu har tjejerna tagit steget till "steget som alla handbolls spelare vill spela" alltså steg 5. Mycket nervositet spritter i spelarna, ett hemma steg i borgen kan vi som Sunkan, beskriva som ett super drag, mycket folk, hög musik, taggade tjejer/tränare/ledare. Jag kan nästa svära på att publiken kommer hjälpa tjejerna att lyfta taket på kulturplatsen till helgen.

Men då till dagens intervju som är med tjejerna nästan allra mest tror jag, enligt uppgift dyker han upp på alla samlingar med laget.

Vem är Janne Ståhl?(berätta lite om dig själv)

Jag är 45 år gift med Eva och har aldrig spelat handboll själv, men blev ordentligt biten iom att mina döttrar började, Elin F-94 och Jenny F-97.

Jobbar på ÅF som konsult.


Vad har du för roll i laget?

Lagledare, Webbansvarig, i princip det mesta förutom att träna spelarna.


Hur är det att serva dessa tjejer träning efter träning match efter match?

Ett rent nöje, som de flesta andra i "branschen" så är man lite skadad, och tycker att det är fullt normalt att tillbringa åtskilliga timmar i hallen och framför datorn…

Kul att få vara med och följa deras utveckling, både på och utanför handbollsplan. Fantastiska tjejer!


Vad anser du vara det viktigaste i helgen?

Att våga vinna och att inte ändra på våra normala rutiner vid hemmamatcher, att se det som en vanlig seriematch.


Har tjejerna fått den obligatoriska "packlistan a la Janne" i veckan?

Tänkte vara lite wild and crazy och "släppa taget" för en gångs skull, men det kommer ett schema...


Janne har dessutom full koll på hela arrangemanget i helgen, allt ifrån vilka lag som kommer till den lilla detaljen som omklädningsrums skyltarna! Tro mig den här killen är en viktig kugge i Skånelas F-94

Jag på bloggen tackar för dessa svar Janne och önskar er ett stort LYCKA TILL!!






Anna, Madde



Hela gänget har Ingsefys.



Meditation är bra!



Miranda, Sunkan, Emma

på återseende
/ Frasse


F-94

Skånelas framgångsrika 94 tjejer har hunnit med en hel del i sina unga dar, två partille finaler, spel i Norden cup, steg fyra i sm två år på raken och jag kan säkert rabbla fler meriter. Till helgen spelas final steget i USM där Skånela laget kommer att visa upp sig hemma i Vikingahallen ”borgen” Mycket publik väntas.  

Laget består av 14 spelare varav 2st målvakter, laget har spelat ihop sen bollskolan, några har varit med hela vägen några har tillkommit och några har också fallit bort, summa summarum återstår 14 vinnarskallar som nått ett av sina mål för säsongen STEG 5 på hemmaplan. 10st av tjejerna valde att söka till elitprogrammet på Arlandagymnasiet, där tränar de x pass i veckan plus två kvällspass. Endast 5st av spelarna har Skånela som moderklubb.

Tränare för laget är Dag ”Dagge” Lundin som nyligen tog upp lagets herrar till allsvenskan, Robin ”effekten” Gustavsson som är tillbaka i herr laget efter en tids frånvaro, ”effekten” kommer ifrån herrarna, då laget inte förlorat en match (på 12 möjliga och vunnit med minst 10 mål) sen Robin kom tillbaka till laget, kan detta hålla i sig även i sm?.  Karin ”sunkan” Sundstedt har varit på många äventyr, ett tag i Skånela ett tag i Spåret, några svängar i landslaget liten visit i Skånelas utvecklingslag HF SIF och även tränare för dessa tjejer.

På bänken står också alltid Janne Ståhl, han är den som har kolla på konor, väskor, bollar, tjejerna, ledarna papperna ja man kan säga att han är allt i allo i laget. Ingse Björkman sköter fys, löpning, strech varje vecka dyker hon ner i hallen och tar hand om dessa vältränade kroppar. Laget har tre spelare som fått prova på
landslags spel. Miranda, Elin S & Josefin Ekwall.

Summan av kardemumman, detta är ett lag som alltid har kul tillsammans och har alltid en hög träningsnärvaro. Ett lag att se upp för i SM.


//Frasse


FOTO: INGSE BJÖRKMAN


dag 2

Idag är det intervju med Josefin Ekwall. Jossan som förövrigt har gjort sin alags debut denna säsong med mycket positiva resultat! Jag ska inte svära på det men tror hon slutade med 10 mål på tre matcher, vilket jag tycker är mycket väl godkänt. Till helgen ska Jossan tillsammans med sina vapen dragare visa att Skånelas F-94 är att räkna med. När jag ställde frågorna till henne var hon stensäker på svaren. Det är lite blandade frågor läs nedan vad Jossan säger om SM, sina förebilder och vad hon har för roll i laget.

Visste ni förresten att Jossan väljer hellre Vikingahallen än tv-soffan, och ska du bjuda henne på middag briljera inte med någon fiskrätt för en pizza från ett hak går lika bra ;)

TREVLIG LÄSNING!


Vilka lag har ni i er grupp?

Ja du jag har inte så stor koll men jag tror det är Lundagård, skuru och Huddige.

Har du koll på er grupp, t ex vilka som ni ska slå osv?
jag har inte så jätte bra koll men tror/ hoppas att vi vinner gruppen och tror vi kommer gå obesegrade genom gruppseplet vi möter ju skuru och huddige i serien och där vinner vi iallafall med minst 3-5 bollar så det ska nog gå bra sen lundagård har jag ett bra minne ifrån när vi vann mot dom i partille och då det ledde till att vi kom till final, sen tror jag att dom har väldigt respekt för oss och om vi kör vårat vanliga spel så vinner vi med minst två bollar.

Vilken roll har du i laget?

jag vet inte men jag har väl rollen att skjuta lite då och då.

Vem är din förebild i dam respektive herr landslaget?
Min förebild i damlandslaget är Johanna Ahlm hennes energi och glädje är grym så därför är hon min förebild. I killarnas gillar jag mest Dalibor Doder för att han är så jäkla bra helt enkelt.

Bästa Handbolls minne?

det är bägge partillefinalerna. Det kommer jag verkligen aldrig glömma för det var så mäktigt och roligt att spela handboll.

Fem snabba med Ekwall
Tv soffan– Vikingahallen
Vatten – Kaffe
Fisk – Pizza
Mallorca – Åre
Jeans – Overalls byxor

På återseende /Frasse


USM FEBER!

Denna vecka kommer att präglas av USM feber, mycket för att damerna endast tränar två pass denna vecka och att serien redan är slut. Vi inväntar också en färdigskytteliga, utvisningsliga och såklart lite bilder.

Så därför kommer jag inleda veckan med en intervju med Karin "sunkan" Sundstedt som är tränare för laget tillsammans med Robin & Dagge.

Hej Karin!

Berätta lite kort om dig själv?

Jag har två rätt tydliga sidor. Den ena sidan av mig är, och har alltid varit, väldigt målmedveten och lösningsorienterad där resultatet är otroligt viktigt, men där även resan mot målet är ett tillfälle att utvecklas. Har alltid satt höga mål och jobbat hårt för att nå dem, så på ett sätt kan man säga att jag är "målkåt" på fler än ett sätt :) Utan tydliga och attraktiva mål blir jag lätt ointresserad, omotiverad och rastlös. Min andra sida är totalt oseriös och älskar att skoja om precis allt :)

Hur hamnade du i Skånela?

Det började med att min storasyster (som är ett år äldre) började på handbollsskolan och att jag alltid följde med och tittade på träningarna. En dag så frågade de om jag vill vara med, och på den vägen är det. Jag var då 6 år och kom att spela med F-78 tills jag var 11 år, då jag bytte till min egen årskull. Gick upp i damlaget som 16 åring, spelade i två landslag under ungdomsåren (U + J) och blev uttagen i A-landslaget året jag fyllde 20. Har många år av spel i elitserien bakom mig, men för ca 5 år sen valde jag att trappa ner, och har tränat tjejerna tillsammans med Dagge sedan sommaren 2008.

Vad anser du är lagets starkaste, respektive svagaste sida?

Jag ser det inte som att vi har EN starkaste sida, utan att det är kombinationen av alla våra styrkor som gör oss så bra. Framförallt är det tjejernas målmedvetenhet, den fina lagandan där alla krigar för varandra, deras fysiska styrka och deras tekniska färdigheter som bör lyftas fram. Vi har ett lag med 14 tjejer där alla kan och vill avgöra en match (både på plan och i mål). Vi tränare kan ibland stå och se på spelarna på plan och sen vända blicken till bänken, där 7 lika bra spelare sitter. Vi har en bredd på spelare som gör oss unika i Steg 5. Jag har svårt att hitta några svagheter, och hur som helst är det ändå upp till våra motståndare att identifiera dem.

Hur ser statusen ut i laget?

Utan att låta för optimistisk så tycker jag (vi) att det ser väldigt bra ut! Det finns en glädje och kampvilja i laget som vara växt sig starkare för varje dag. Tjejerna har länge drömt om denna stund och det har varit deras mål sedan vi åkte ut USM B för två år sedan. Under denna säsong har det dessutom hänt otroligt mycket med varje spelare. Majoriteten av laget började på Elitprogrammet i höstas och under de senaste 6 månaderna har det ätit, sovit och skitit handboll. De har tränat och slitit jättehårt och det visar sig verkligen nu för det orkar mer, tekniken är bättre och de är starkare mentalt.

SM finalsteget på hemmaplan, för eller nackdel eller kanske både och?

Vad är det för fråga Frasse, ett finalsteg i Borgen kan väl bara vara positivt! :)

Hur har resan fram till steg 5 varit?

Lång och grymt rolig. Två år av blod, svett, skratt o

 

ch tårar och nu är vi äntligen här! Nu ska vi bara njuta och spela ut. I år har vi gått obesegrade igenom hela slutspelet och förhoppningsvis fortsätter det så nästa helg.

Vilka två lag möts i finalen på söndag eftermiddag? Står ni som segrare på söndag?

Skånela – Kärra
En spännande och välspelad match där vi står som segrare.

Vi ska lyfta taket på Borgen!

Tack Karin, vi ser fram emot att se er spela i helgen! Vi kommer gör allt för att lyfta taket i borgen!

så ni som läser bloggen ta med nära och kära och besök vikingahallen och stötta tjejerna till ett sm guld!



(Foto: taget av Madde G, hittad på facebook)

//Frasse

 


avestamatchen i bilder

ALLA BILDER TAS AV SANDRA JANSSON



team -94



"G"



Frace



Fransson



Frasse - Jennie



"G" testar lyckan



Hilda in action



Aj :)



Snart faller du



Hade jag rätt? ;)



Jennie i läget



Jag sätter en tia på att det är en lobb på gång?



Janne har sagt att hon ska hänga ut målvakten!?



Hej vad jag just fick en spricka i revbenet!



Domarn, ser du ingenting? Täckning innanför, knuff?



Lillplutten får mycket stryk! men mål blev det garanterat :)



Elin Ståhl debuterade i alagströjan, här fick nog bollen röra nätmaskorna.



Här testas lyckan igen.



Vickan fick äntligen göra sin hemma comeback :)

//Frasse


onsdagsmatch

Om Gabris är 39 och Jossan är 16 då är ålderskillnaden 23 år, och då måste ju också snitt åldern ha höjts med ett ex antal år eftersom Sophie också var med? Okej, ålder hit och dit fram och tillbaka upp och ner. Okej låt det vara färdig funderat för idag!

Vi kom till sköndalshallen med ett lag som skulle avsluta säsongen på bästa sätt genom att ta två poäng, dock utan ett par spelare som ingår i truppen. Vi hade alltså lyft upp Jossan från de yngre ledet och Gabris och Sophie från det äldre ledet. Matchen startade väldigt målsnålt, och bortlaget fegade lite i anfall och kom inte riktigt igenom som vi är vana vid. Jag själv stog för ett väldigt passivt spel anfallsmässigt, lite kramp aktigt kan man säga att det blev... Bakåt håller vi dock hyffsat hög klass och stoppar de som kommer fram farandes, Elin stoppar de som stoppas kan. Men åter igen vi hade ingen bra dag i anfalls spelet, just deras utgruperade man - man försvar fick oss att bli lite ställda.. Vi höll oss små steg framför hemma laget halvtids resultatet 7-9 säger ju en hel del om vårt krampaktiga anfalls spel.. Vi gör ett klassiskt skånela ryck i början av andra halvlek.. Men sen tryter det på energi, ork och det lilla sista man brukar få hjälp av domarn fick vi absolut inte idag.. Tyvärr!! kanske ska vi vara glada för en poäng kanske ska vi plocka hem två av två möjliga.. frågor vi kan bolla fram och tillbaka men inget kommer ändras för det!

slutresultat: 19-19
målskyttar kommer under morgondagen!

Nu tränar vi på slutspurten och gläds åt grabbarnas bravader i västerås GRATTIS TILL ALLSVENSKAN! 

ikväll spelar vi igen!

Då var det dags redan,

- söndag skånela-avestabrovallen vinst
- onsdag gtsöder-skånela avkast 19.00 sköndalshallen

samtidigt som vi gör upp om placeringarna i damernas div1 östra så spelar grabbarna om en allsvensk plats till nästa säsong.. Tråkigt att matcherna ligger på samma dag men enligt uppgift åker föreningen med två supporter bussar till västerås så hejarklack lär finnas på plats! Stort lycka till grabbar, se till att festa rejält inatt! :)

Alltså, vi sticker till sköndalshallen och slåss om två poäng och håller en tumme för att spåret är tillräckligt revanch sugna och slår Irsta ikväll hemma i brännkyrka, då har vi nämligen chans att placera oss som trea i årets div1 östra.

Såhär ser topp fem ut just nu.

Gustavsbergs IF HK                   21     17     1     3     593-463        35     130

Lidingö SK                                21     15     2     4     602-537        32     65

Irsta HF                                    21     14     1     6     462-453        29     9

Skånela IF                             21     13     1     7     558-509        27     49

Gökstens BK                             21     13     0     8     499-463        26     36


//Fransson


GRATTIS HF SIF!


DIV 3 BLIR NU DIV 2



Grattis till avancemang till div2, ni är grymma!
(Saknas ett par spelare på bilden, som för övrigt är tagen av Sandra Jansson)

//frasse


skånela levererar!

ja så kan man säga.. idag söndag bärgade nämligen både herr&damlag hem två poäng vardera!

Vi mötte Avesta som för dagen var klädda i vitt, efter en bra uppvärmning (kokhett i hallen, tyvärr inte av att det var överfullt i hallen men många fler än vanligt och det uppskattas!) så sprang vi som vanligt in till counterstrike låten, idag med klubbens söta f-00 tjejer! matchen drog igång och det var med en rasande fart, 4-0 blev 5-0 som blev 6-1, håll i hatten säger jag.. Sen slog vi av lite på tempot och Avesta fick komma närmare men sen öste vi på igen och såhär höll vi på ett tag. STORT PLUS till Miranda som springer och springer och springer när hon inte springer så krigar hon rejält inne på linjen, tar stryk som fan och efter de så kontrar hon ett par kontringar till! du e grym tjejen!
halvtidsvila: minns ej siffrorna men ledde med ca fyra bollar kan jag tro!
I paus fick vi order om att fortsätta springa på allt och att hänga ut målvakten ordentligt. sagt och gjort, i andra halvlek höjer vi tekniska fel kontot en aning men vad gör det med våra härliga brudar som springer på kontring så fort vi får chansen! Mycket bra målvaktspel av Elin Agerskov som förövrigt tog två 7 meters kast i eftermiddag och många viktiga räddningar rakt igenom hela matchen! Slutresultatet denna match 32-19 

Frasses att se upp för, som idag var Josefin Ekwall, skötte sig matchen igenom. Bombade in ett par bollar bakom Avesta målvakten och stog för ett par smällar som utdelades i Skånela försvaret idag!
Elin Gustafsson som gjorde sin andra dam match fick uppgiften att stoppa bortalagets elitserierutinerade Emma Seger, och gjrode det med bravur. Tror inte hon kom igenom en enda gång.
Elin Ståhl - dagens debutant, kom in och gjorde de som förväntades och fick stänka dit bollen, försvarsmässigt gjorde hon en bra insats!

Målgörare Skånela:
Miranda Larsson 8, Madelene Hildén 6(1), Jennie Johansson 5, Josefin Ekwall 4, Sarah Fransson 3(1), Elin Ståhl 2, Elin Gustavsson 1, Sara Klysing 1, Victoria Törnby 1, Elise Hedlund 1


STORT TACK TILL 94a TJEJERNA Elin S, Elin G, Jossan SOM VAR MED OCH STÄLLDE UPP IDAG NI SKÖTTE ER EXEMPLARISKT!!!!

HELA LAGET FÅR ETT STORT PLUS AV MIG IDAG, VI HÖLL OSS TILL PLANEN OCH GJORDE DET VI ÄR BRA PÅ!!!

Nu återstår endast en fight och den spelas på onsdag i sköndalshallen mot gt söder. Vi spelar för seriens två sista poäng och hoppas kunna placera oss på en säker fjärdeplats! då uppnår vi årets mål med att placera oss bland dom fem första i serien!
 

Grattis till grabbarna som idag tog sig ett steg närmare allvenskan!
Inväntar att Sandra ska publicera dagens bilder men det kommer nog först imorrn! :)

//FRANSSON

ännu en körkortstagare!

Vi gratulerar Frida till körkortet, ett efterlängtat sådant!






/F

sportlovsvecka

Sportlov? ja inte vi men skolorna har det såklart.. Ikväll är det uppladdning inför matchen på söndag! (Så Pegon kavla upp ärmarna och värm upp händerna för här ska masseras hihi)

Fart och fläkt blir nog kvällens melodi! Kan tro att Anders har några riktigt giftiga övningar i bakfickan som han plockar fram ikväll!
Annars rullar det på, får se om några fler är tillbaka ikväll efter vår lediga dag igår vem vet!?


//Fransson






Soffpotatis onsdag!

Onsdag i all ära, träningsledigt ikväll. Gårdagen bjöd på blite vardalig uppvärmning och sen match mot grabbarna (p-95) en jämn match som inte bjöd publiken på något utöver det vanliga! Lite halv hårda tag åt båda hållen men det är ju så det ska vara!
Onsdagen blir som sagt ledig och en väntan på torsdag då det är sista passet inför sista hemma matchen. Jag hoppas på lite uppställt spel och mycket kontringar! :)

Tror jag ska föröska hinna med en intervju med någon i laget innan helgen tar vid, har någon något förslag på vem som ska ställas mot väggen?!! Kom gärna med förslag! :D

En utvisningsliga håller på att sammanställs också, men den kommer inte publiceras förens tidigast torsdag i nästa vecka för då kommer också den slutliga skytteligan hamna här på bloggen och det blir ett bra tillfälle att lägga ut busligan också.

Annars är det bara tuta och köra, laget har några sjukdomar som vägrar lämna vissa av spelarna av vilken anledning vet jag inte ;) men vi hoppas att dom piggnar till snart!
glöm inte att titta förbi hallen på söndag då både damerna och herrarna spelar sin sista hemma match som det ser ut just nu. (Om det blir kvaltider för herrarna kommer det att spelas fler hemma matcher men vi litar på grabbarna och tror/hoppas på en serieseger)


Damerna möter Avesta 6/2 14.15





&



Herrarna möter HK Tyrold 16.00

BÅDA MATCHERNA SPELAS HEMMA I BORGEN!


tisdag denna tisdag

Gårdagens träning startade med gym med Niklas efter ett halvår med honom och vi fortfarande inte förstår att vi ska sätta upp mål med gymträningen... uppryckning från vår sida! Sen fortsatte handbollen i skrattets tecken.. bra eller dåligt!? kan skratta någonsin va dåligt? Nej precis, och jag tror att vi behövde denna träning. Och sen att Vickan sköt 311 ggr i Mirandas täck gjorde ju inte saken bättre, som jag skrattade! :) Att sen Hilda kommer på en bright idé att om man gör ett vanligt mål bara får man göra fem armhävningar skjuter man stolpe/ribba in blir det noll, skjuter man dock stolpe ut och eller missar så får man göra 10armhävningar.( Vi hade ingen målvakt i det ena målet) I vilket fall gjorde Hilda själv armhävningar varje gång vet inte om reglerna var så pass klara!? Grymt skön träning, alla fick chansen att avlossa ett par riktiga dundrade (OBS Vickan jag skrev att alla fick CHANSEN!) HAHA!

Nu vill jag uppmana till söndagens drabbning- Kom och se Skånelas damer&herrar, damerna spelar mot Avesta, och straxt där efter se våra framgångsrika herrar som krigar vidare i kampen om en allsvensk plats, herrarna tar emot HK Tyrold!
Söndagen startar redan 14.15 då vi i damerna gör entré i vikingahallen! och fortsätter sedan 16.00 då herrarna dundrar in i hallen! Hoppas att vi ses där!

Ikväll tränar vi vidare, hoppas att någon sjukling är tillbaka och kanske att några 94a tjejer syns till i hallen! Vi gissar på lite kontringsövningar och lite positions skott kanske? Den som lever får se :)

Idag har planerna för damernas avslutning påbörjats, kanske är det du som blir årets soffpotatis vem vet?

//Frasse 

RSS 2.0