FREEEEEEDAG

Såhär ser serien ut just nu!


Lag SP  V  O  F    +/-    P +/-
Strands IF 2   2   0  0    60 - 42 4  18
Vallentuna HK 2     1   1  0    43 - 33 3  10
Arbrå HF 3   1   1  1    67 - 79 3 -12
Team Rimbo HF 1   1   0  0    36 - 21 2  15
HF SIF 1   1   0  0    25 - 24 2   1
HK 71 0   0   0  0     0 - 0 0   0
Ludvika HF 0   0   0  0     0 - 0 0   0


Inför Skånelas omgång 2 kan vi se att lördagens motstånd ännu inte har spelat en endaste match. Frågan är om det kan synas en och annan premiär nerv då!?

Laget Skånela har tränat på denna vecka med mycket bra inställning på fysen kul att se. Handbolls delen har också tuffat på..

mot kvällningen  väntar min nya punkt som heter "Johan spekulerar" som också kommer att vara en stående punkt i bloggen kommer troligtvis att uppdateras varje fredag.



//Frasse

Charlotta Wenner

1. Moderklubb - Spånga HK
2. Födelseår - 1993
3. Vänster/Högerhänt - högerhänt
4. Siffra på ryggen - 23
5. Position - M6, men behövs det en kant så kan jag köra där också.
6. Förebild - Svårt, jag har många. Men måste jag välja en så är det min pappa.

Lotta är en spelare som jag inte känner till mer än att hon är blond ny i laget och väldigt rolig att tracka ;) haha nej men Lotta håller till inne på m6 och gör det bra. Träningsvillig tjej som alltid har humöret på toppp, sprider glädje och alltid GLAD. Lotta kommer närmast från Westermalm, där hon hade Robban som tränare. Jag hoppas att få se mer av denna spelare!

Välkommen till oss Lottisch (som Miranda hade sagt)

3 snabba med Lotta:
Makaroner/Pytt i panna
Skidresa/Solsemester'
Skvallertidning/Sportdelen i kvällstidningen




Lotta har dessutom turen att få sin spelar bild som presentations bild det är inte många som får det ;)

//frasse


hör och häpna jag är först! :D

ENLIGT SÄKRA KÄLLOR!
Nya ansikten syns till i Vikingahallen, eller nya ska jag inte säga eftersom denna ikon synts till en hel del i borgen. Dock inte senaste tiden.. Senast vi såg honom var när han var på besök med sitt Ricoh, iklädd en svart match tröja fick han se sig själv och sitt Ricoh besegrat av vårt herrlag. Denna person har gjort många matcher i Skånela tröjan..

Nya tränaren för Skånelas damlag är alltså Skånela sonen Mattias Ryd. Han ska tillsammans med nuvarande tränare föra damlaget mot nya och stora framgångar i div1 och div2. Jag hälsar Matte Ryd välkommen till damlaget och ditt nya uppdrag som damlagstränare. Det är inte "bara" att vara tränare för ett damlag vill jag lova!

Lite kuriosa, Matte Ryd tillhörde herrlaget som gick upp i ettan säsongen 1989/1990 och herrlaget har sedan dess varit stabila och pendlat fram och tillbaka i allsvenskan och div1. Enligt Skånelas hemsida tillhörde han de lag som bjöd hemma publiken på sevärd handboll. Såhär års har vi även sett honom representera Skånelas Trim SM lag! Jag hoppas att han kommer tillföra lite rolig handboll och inte bara den klassiska kombinations handbollen! :D lite fix & trix gör handbollsögon extra glada! :D
Matte var med när P-88 uppland vann B-slutspelet i Sverigecupen. Han har också tränat rosersbergs damer (då var jag en nyuppflyttad junior)

VÄLKOMMEN TILL OSS!




//Frasse


fy skam...

Dålig uppdatering i helgen för er som väntade på resultat från SM. Tjejerna levererade såklart. Jag såg endast kvälls matchen mot GT/Söder och det var ingen höjdarmatch om jag får tillägga min egen åsikt.. Men fyra av fyra möjliga poäng togs med från denna helg och det firades på kvällen med dunder och brak! :)

Efter en kanon kväll med stora delar av laget + lite annat löst folk så såg vi till att mötas upp i hallen iklädda mjukisbyxor. Där kunde vi se herrarna enkelt besegra motståndet som för dagen var Kroppskultur från Uddevalla. Cred till speakerbåset som uppdaterat musiken till i år. :)  

Kul att se så mycket folk i hallen, tror det totalt landade på 430 personer i vår borg! :) Riktigt bra drag var det emellanåt! jag längtar till vår hemma premiär som tyvärr dröjer till den 16 oktober!

Snart börjar en ny vecka med nya träningar plus en del besked för min del!

//Frasse

Damlaget 2011/2012 + - några



Vi är inte killar, vi är inte två meter långa, vi är inte landslaget men vi är SKÅNELAS DAMER
Och tillsammans är vi STARKAST!

foto: som alltid Sandra Jansson, kika gärna in alla hennes bilder på facebook.
Jag är väldigt tacksam för att jag får låna dina bilder till bloggen!

//Frasse


SM intervju!

Idag pratade jag en stund med m6an Anna Enger - Sällberg. Såhär svarar hon på mina frågor! :)

- Hur känns det inför helgen?
Det känns bra! Efter att ha tränat hårt med damerna nu tycker jag att vi har bra chanser i SM.

- Vem tror du tar första utvisningen?
jag ser framför mig jossan! haha ;);)

- Vem gör första målet?
Det blir nog Emma Fernis!


Tre snabba med Anna.

Karlsson på taket eller Bilar
(Gillar Bilar men efter dessa veckor med fokus på Karlsson bli det lätt Karlsson på taket ! )
Teletubbies eller Lotta på bråkmakargatan
Hitta nemo eller Trassel


SM I BLOGGEN!

Grupp 14

Skånela IF
LIF Lindesberg
Vadstena HF UTGÅR!
GT Söder

 

Vi samlas 1 h före match, mao 13:00 respektive 18:00.

Lör 2011-09-24
14:00   Skånela IF - LIF Lindesberg    Vikingahallen A
16:30 LIF Lindesberg - GT Söder Vikingahallen A
19:00 Skånela IF - GT Söder Vikingahallen A

Här kan ni alltså se tjejernas grupp som ska spelas i Vikingahallen i helgen.

Som ni kan se så har ett lag utgått och det kommer endast att spelas två matcher på lördagen. Kom och stötta tjejerna!

Jag ska försöka uppdatera så mycket det går och i eftermiddag kommer det en intervju med någon av spelarna såhär några timmar innan avkast! Har inte sett någon info på hemsidan ännu men det kommer nog annars kan ni hålla koll här ! :D

//Frasse

fransson informerar!

HERRARNA SPELAR TEDJE OMGÅNGEN I HERRARNAS ALLSVENSKA.

KOM NER OCH STÖTTA GRABBARNA FRÅN LÄKTARPLATS, INGEN VILL VÄL MISSA TREDJE RAKA VINSTEN? GÖR SOM OSS I DAMERNA INTA PLATS I VIKINGAHALLEN I TID SÅ NI ÄR GARANTERADE EN SITTPLATS.





DU ÄR UTMANAD, VI SKA FYLLA VIKINGAHALLEN! ATT INTE ANTA EN UTMANING FÅR SINA KONSEKVENSER.

//FRASSE


bloggen har en prat stund med damernas h6:a inför sm.

Här kommer en intervju med Karin Mattsson som till helgen ska spela matcher i Vikingahallen under SM steg 1.

Hej Karin, här kommer några frågor är du beredd?
Karin: Japp nu kör vi.

- Kommer ni att vara favoriter i sm?:
Jag tror vi har chans att komma väldigt långt i årets sm då vi har duktiga spelare som är vana vid tuffa och avgörande matcher. Vi kommer helt klart ta oss vidare direkt till steg 3, men att säga att vi är favoriter till att vinna hela skiten vågar jag inte säga. Finns massor med andra bra lag som kan snuva oss på titeln, men självklart hoppas jag på oss.

- Hur ser förutsättningarna ut inför detta steg?:
Vi har ett bra lag med duktiga spelare som alltid gör sitt yttersta för att vinna så det kommer gå kanon.

- Vilka blir nyckel spelare i helgen?:
Jag tror våra nyckelspelare kommer att vara att Miranda Larsson, Emma Fernis, Elin Ståhl, Josefin Ekwall..oj nu håller jag på att räkna upp hela laget. Vi har många duktiga spelare och alla i laget är stjärnor.

- Har ni alla spelare friska och hela?:
Ja självklart! Några småskavanker på vissa, men inget som hindrar oss.

- Steg 1 på hemmaplan, kommer det någon publik?:
Jag hoppas att vi kommer att få bra stöd från läktarhåll och hoppas på att många söker sig till Vikingahallen för att stötta oss och se rolig, tuff och bra handboll.

- Vad gör ni för att locka publiken till Vikingahallen?:
Vi kommer som alltid göra vårt yttersta för vinst så för det som vill se bra handboll är det helt enkelt bara att komma dit.

- Är ni tillräckligt samspelta för att spela ut hela registret redan i helgen?:

Ja, det tror jag. Även fast alla i laget inte kan varandra utan och innan så kommer det att lösa sig när vi väl står där på planen.

 Då har ni läst den första intervjun kan komma en till redan i eftermiddag! :)

//Frasse


Big, big world

Nu var ännu en träningsvecka igång, vi startade med ett handbollspass igår (måndag) med mycket folk på träningen det var riktigt kul när vi var så många! Alla spelarna iklädda de nya svarta träningströjorna ser riktigt bra ut från läktarplats hälsade en åskådare igår till mig i hallen.

En kille man inte väntar sig ska stå och fylla vattenflaskor nuförtiden är ju Pegon, men igår minsann mötte jag honom med vattenflaskkärran hack i häl och skrattade lätt och sa "oj det här ska ju inte jag göra, men nu är det gjort iaf.

Till helgen väntas DJ-SM, är det någon som känner helt spontant att man vill läsa om matcherna här på bloggen? vill man ha intervjuer? bestäm ni, kommentera och säg hur ni läsare vill ha det inför DJ-SM.
Jag skriver gärna, men då får ni bestämma vad som ska skrivas.. ANVÄND KOMMENTARSFÄLTET! :)

//Frasse


full pott!

Idag knöt herrarna ihop helgens matchsäck..

Efter en tajt match med många skott mitt på motståndarnas målvakt så hittade grabbarna rätt, skönt att dom kunde kamma hem 2 härliga pinnar till klubben. Full pott för seniorlagen denna helg!


Nu väntar träningsvecka, och laddning inför sm som spelarna födda 93 och yngre ska spela till helgen! :)

//Frasse

Match nr2

Norrland, norrland, norrland..
Trögare match har man ju inte spelat, knackig start underläge 2-0 innan vi gör vårt första mål. Vi är överrens om att vi inte är speciellt samspelta men att vi ska göra allt vi kan för att vinna den här matchen.
Matchen lunkar på och vi ligger som mest under med 3 bollar, vi får inte riktigt till försvarsspelet, och slarvar i hemspringet.. Känns som att med stor hjälp av Fanny så knäcker hon och jag koden fast självklart var det vi tillsammans som knäckte den stora koden att spela enkelt. Vi ska spela enkel rulle spel från vänster där kanten startar med en grym i sättning och sen tar vi oss vidare, här kunde vi straffa motståndarna rejält och tog oss ikapp i målprotokollet. Precis innan halvtid kvitterar vi och och Alfta får bollen, med Madde gör en kanon räddning.
I halvtid säger Karin att vi ska fortsätta spela enkel och vi alla var överrens. Alla sägr att det är en mäklig match men här ställs inga skor in frrens slutsignalen går.

Andra halvlek får en bra start ur Skånela ögon sätt, vi kvitterar snabbt och får många gånger chansen att gå förbi men vi stiker inte riktigt in näsan hela vägen och tidigt i andra halvlek så straffas vi med ett ött kort efter att Emelie lugnt och fint placrat sig bra och tar ner kontringsbollen och jag själv mitt klan arsel ser henne inte och kutar rakt in i henne.. olyckligt att domaren ser det som ett rött kort eftersom det inte ens blir någon riktig krock men regler är regler... en liten stukning och Johan får göra entré utan sin högra hand Pegon, ja lyckad eller inte? Johan sitter och halvsover på bänken jag hör fyra spelae plus Håkan tror jag som skriker JOHAN i kör, och in kommer han, utan linda och tejp. Men helt klart är han nu en tvätt äkta damlagare!!
summa sumarum, så knöt vi ihop säcken tillslut. vinst med 24-25.

Målskyttar: Frasse 5 (2), Lina 4 (2), Lotta 3, Julia 3, Elise 3, Karin M 2, Fanny 2, Anna 1, Matilda 1, Tant Sundstedt 1.

//Frasse

Direkt från bussen

hej alla glada här kommer hälsningar direkt från ellenius buss påväg mot skogen.

Vi har hört Håkans telefon plinga ungefär 56 gånger inom loppet av 60 minuter (plus paus) Ja, Janne har skickat varje gång det blivit mål, utvisning eller något liknande.. Ibland kom det tre sms med samma info ungefär.
Vinst för a-laget och div 1 man tvålade dit HK påret och seger siffrorna skrevs till 26-28. Många målskyttar upp mot en 8 spelare skrevs i protokollet men bästa skytt blev ja ni har hört det förut jag har skrivit om henne många gånger här på bloggen såklart. Skånelas 11 måls skytt heter Miranda Larsson.

Bra inledning för tjejerna och vi här i bussen kan ju inte se det som något annat än en självförtroende boost inför norrlandsfighten.
Målvakterna, Elin och Madde stog varsin halvlek och gjorde enligt uppgift en stabil insats i båda halvlekarna.
Nu ska tre spelare eskorteras upp till norrland medans vi fortsätter tuffandet mot tönnebro och mat stopp.

Håkan hade ordnat fram en superkul frågesport, alla fick varsin lapp och penna och sen började vi klura på dessa konstiga frågor han ställt.
Vinnare blev, Elise Hedlund (med hjälp av pojkvännen, men säg inte att jag skrivit det här)
2. Emelie Malm
3. Lotta Wenner.

Anna hälsar också att angränsande kommun till Alfta är Borås och det får väl avsluta från nu!
MAtchrefererat härifrån kommer nog på hemvägen om jag får låna internet av Elise! Allt från nu Tjatjao (som blixten mcqueen skulle sagt)

//Frasse

landslags spelare i Skånela!

Skånela levererar igen, två ungdomar som visat framfötterna för landslags ledningen. Denna gång är dom två killar från Märsta klubben. Låt mig presentera Jesper Filén och Erik Karelius. Killarna tränar till vardags i vikingahallen och Skånelas junior lag. Tror mig bestämt att båda två har varit upp och testat på herrlags verksamhet. Båda två går också på elit programmet på Arlandagymnasiet där man tränar 4-5 pass i veckan plus träning på kvälls tid med klubblaget.



Facebookade med Jesper Filén och han säger såhär:
Jag: Hej Jesper! Hur känns det med uttagningen till landslaget?
Jesper: Nej men det är helt klart en upplevelse att få åka ner till Skåne och träna med dom 23 bästa o Sverige, så det ska bli kul.






Här är hela Zanottis trupp som ska ner och slåss om en plats i landslaget den 15-16 oktober, då man genomför ett träningsläger i Lund.

Målvakter

Samuel Johannesson, Kroppskultur UF

Niklas Kraft, IFK Ystad HK

Renny Svennberg, HK Aranäs

Tobias Thulin, Redbergslids IK

V6

Jesper Filén, Skånela IF

Fredrik Gustavsson, Eskilstuna Guif

Viktor Hallén, Tyresö IF

H6

Alexander Björklund, IFK Skövde HK

Sebastian Karlsson, IK Sävehof

Johan Lundgren, Rimbo HK

M6

Erik Karelius, Skånela IF

Adam Lilja, Lugi HF

Viktor Rhodin, IK Sävehof

9 meter

Daniel Ekman, Eskilstuna Guif

Niclas Fingren, HK Aranäs

David Florander, IK Sävehof

Andreas Halvarsson, Hammarby IF HF

Felix Kasch, Lugi HF

Jesper Konradsson, Alingsås HK

Henrik Olsson, IFK Tumba HK 

Daniel Tollin, Kärra HF

Pontus Zetterman, Redbergslids IK

Jonathan Wilthorn, Lugi HF

Scandiberico går sedan av stapeln i Kolding den 18-22 oktober. Jag önskar er båda stort lycka till!


Frågestund :D inför premiärerna

Frasse frågar:
Fanny, Hur känns det såhär dagen innen seriepremiären?
Dagen innan såhär känns det väldigt bra, klart man är lite spänd eftersom att det är första seriematchen med det nya laget, men det kommer gå hur bra som helst!

Hur tycker du att stämningen i laget är?
stämningen i laget tycker jag är jätte bra, vi har kommit varandra väldigt nära på så kort tid! vi har kul ihop :):)

Så till den stora frågan, vem gör första målet?
första målet tror jag Miranda Larsson gör!

Tack för snabba svar sånt gillar vi! :)

Jag ställde några frågor till Jossan "the bomber" Ekwall också!

Hej Jossan!
Hur känns det att spela borta match i seriepremiären med a-laget? 
Jag tycker det ska bli skönt om man får säga så:D:D jag tror att det är en bra start inte allt för långt bort och inte för nära heller lagom långt. jag känner att det kommer blir en bra premiär :D:D

Vem tror du drar på sig den första två minutaren för året?
jag tror att det händer något oväntat och att elin g får första :):)

Vilka vinner matchen i Brännkyrkahallen på lördag?
Jag tror att vi står som segrare på lördag eftermiddag.

Tack också till dig Jossan för att du svarade på frågorna!




//Frasse



Må bästa lag vinna!


oväntade besked...

Mina brudar har kämpat på bra denna försäsong och hållit i ordentligt. Det ser riktigt bra ut, brudarna har trummat på ordentligt nu när jag varit borta och mycket har hänt.. tro mig!! TILLSAMMANS ÄR VI STARKAST!

En bomb nådde mig i måndags, ett sms plingade till när jag stog i receptionen fyra flyg timmar hemifrån.. "Per-Erik Gustavsson" stog det.. Pegon? nu? men han vet ju att jag är i Turkiet..
På sms fick jag beskedet att allas våran Pegon skulle sluta, lägga ner verksamheten, inte fylla min vattenflaska till hösten, inte vara med oss tjejer och snacka och skratta, men jag förstår dig... Tur var väl att det kom på sms..

För mig kom nästa bomb när jag landat på arlanda sovit några timmar och telefonen ringer, då får jag också veta att damernas huvudtränare Robban också kastat in handduken.. Vad som hänt är jag inte insatt i, vill man ha detaljer eller har frågor så vänd er till ledningen.

Men jag kommer sakna er grabbar, synd att vi inte fick lära känna dig Robban mer, Och Pegon du vet att du finns i alla damernas hjärtan! Vi kommer sakna dig så in i norden, ingen är som du PEGON, du är en av oss! 

nu är det upp till Johan att han lär sig snabbt och att du Pegon ger honom de förutsättningar han behöver.. Johan Du vet att vi, årets upplaga av damer backar dig till 110% och vi är väldigt glada över att du kör vidare.
 



Jag kommer sakna dig Pegon!
//Frasse


Seriepremiär!

Jo men visst, till helgen vankas seriepremiär!

Damer A spelar i Stockholms området, Brännkyrka hallen och Spårvägen väntar.
Damer U åker upp till hälsingland och tar sig an Alfta.

Det här blir en spännande start efter en spektakulär försäng och många tvära kast. Nu kör vi. In med näven så kör vi!

Idag kan det vara så att det kommer en intervju inför båda matcherna! :)




//Frasse


boka om genast!

Läste en nyhet om att Tyresöflickorna dragit sig ur årets upplaga av div1 östra. Bara att stryka den matchen i kalendrarna och boka om hemmaprremiären  till 16one oktober istället!!




Tillsammans är vi starkast! Kämpa bruuuuudar!

//Frasse


turkiet rapport!

Här kommer soliga hälsningar från Turkiet!4

Enligt snabba rapporter från facebook har damlaget visat framfötterna i träningsmatcherna.. Exakta resultat har jag inte fått men två vinster och ett kryss. Bra jobbat tjejer!

Nu har jag bara fem dagar kvar i solen, och nu har väl resan tillbaka till innanför gult startat kan man säga.. Två dagar utan voltaren och foten har inget ont alls.. HEJJA HEJJA!

Mer rapporter kommer ni få när jag kommer hem då jag snackat närmare med spelare/ledare om matcherna!

På återseende mina trogna läsare! :)


Jag tänkte vara lite elak och lägga upp lite sommar bilder här ifårn turkiet men kom just på att det är ju min handbollsblogg :D

//solbränd fransson


RSS 2.0