Tisdag

Gårdagens fotografering blev inställd, 
lagfotograferingen är framflyttad till den 6/12 19.40 med matchoverallen på.

JSM laget hade erövrat tiden på banan så vi övriga hade individuell träning, ikväll däremot är det löpning och handbollsträning igen.

De va väldigt va kyligt det varit senaste veckan, hoppas på lite varmare snart så att man kan göra snögubbar och snöänglar såklart. Varför inte ett snöbollskrig? :D
Nu är det bara hård träning som gäller, matchuppehåll till 6e januari... Mycket löpning och mycket styrka ska det bli, tillsammans med herrarna en del och tillsammans med Ingse en del. Jag tror december kommer bli väldigt skoj! och hoppas va i trim tills all julmat ska ätas :)

Vill också önska alla spelare som är iväg på juniorelitcupen, fsm & jsm nu i december stort LYCKA TILL!

//Frasse

bortamatch bortamatch.

Irsta HF stog för motståndet idag hemma i deras "Entré C hall"
Trevande första halvlek med dåligt fokus i anfalls spelet, försvarsspelet var dock snäppet bättre och vi kunde därför hålla jämna steg med hemmalaget. Vi startade matchen med vårt 3-2-1 och kändes som att vi hade bra koll på deras starkaste spelare, ramona krigade på i vanlig ordning och bella styrde ordentligt så vi stog rätt placerade iprincip hela matchen! Emelie gör en strålande insats och släpper endast in 6 bollar i första halvlek. (GRYMT) Vi liksom drogs ner i deras otroligt låga tempo och tappade därför lite av vårat spel men in i omkl'dningsrummet i pausen och Anders + Janne jagade på oss och triggade nog igång en hel del skottarmar och stegisättningar  för i andra halvlek så känns det som att vi på något sätt knäcker koden och kan spela lite mer vårat spel.. Emelie räddar två straffar(!) Och som jag trodde jag hade hjälpt henne genom att peka vilken hörn jag trodde dom skulle skjuta i så visar det sig att hon inte ens har sätt mig!? HAHA!
Efter att vi fått spelet att stämma och börjat gå mot mål ordentligt så känns det som att matchen var vunnen precis då tittar jag upp på klockan och det har endast gått 12.23 i andra halvlek vilket betyder mycket tid kvar och dom började kontra på ett konstigt sätt, tryckte på ordentligt i andra fas där vi inte riktigt var med.. Men vi löser det med ett grymt försvarsjobb från Bella, Miranda och Ramona (vår egen slagpåse) 
Till Frida vill jag också ge min kontring som jag genomförde sent i andra halvlek :) Den var liksom till dig :) (Jag kontrar aldrig och gör jag det blir det stor uppståndelse i laget :D) Mycket beröm ska ges till hela laget som allihop kämpar oss in i matchen, Jennie till och med "knorrar" in ett kantläge sånt gillar vi! :)

Slutresultat 14-20

Sarah Fransson 8(2), Jennie Johansson 3, Miranda Larsson 3, Sara Klysing 2, My Pettersson 2, Jessica Karlsson 1, Sofia Lydén 1

Den glädje och energi som strålar om oss i andra halvlek hoppas jag vi tar med oss till nästa match som förresten inte är förrens 6 januari då vi tar emot Irsta HF på hemmaplan. 


Trevlig helg på er, nu blir det 18 årsfest :)


//#8 Frasse


utelöpning

Då hade vi averkat ett utepass till med Ingse!

Vi (jag iaf) hade hoppats på lite mer snö men fick nöja oss med de lilla som lagt sig på backen och springa i blåsten istället ! :) vi höll till på lilla gräsplätten utanför vikingahallen. Vi körde mest två och två, fick lite tips att när man springer ska man ta med armarna så går det bättre (för vissa är det självklart för andra är det inte det.) häcklöpningsteknik (vissa mer bra än andra.) Det var boxning, bära på ryggen, snabba fötter i trappan, skottkärra och gång med mycket RUUUMPA!
Många röda kinder när vi kom in i hallen, och visst kände man av benen under handbollspasset.

Vi ser fram emot nästa pass! :D


träning ger färdighet! :)  

Ikväll väntar sortering av returburkar som alla ungdomslag hämtar in från hela Märsta och delar av Sigtuna. Samling 18.30 vikingahallen.






//FRASSE #8


MATCHREFERAT

Bättre sent än aldrig som man brukar säga. NU kommer referat från söndagens hemmamatch mot RP! ENJOY!

Det var en match som bortalaget tog greppet om från start. Vi hamnade i ett underläge 1-5 innan vi vaknade till liv. Vårat 3-2-1 försvar denna dag fungerade inte som vi ville så vi gick ner på 6-0 och gjorde då att vi gick till ledning 9-7. Anfallsspelet blev bättre och försvaret blev bättre ju längre in i matchen vi kom. Halvtidsresultatet skrevs till 14-14, vilket var välförtjänt.

Andra halvlek går vi in med en helt annan vilja. Försvarsspelet och Emelies målvaktsspel var brilliant. Vi tog en tre måls ledning som vi höll in till den 20e matchminuten i andra halvleken. Sen krigar sig RP ikapp och det är jämt med ett upp eller ett ner resterande tiden av matchen. Matchen slutar rättvist oavgjort, 25-25. Surt enligt mig då det kändes som att vi skulle slagit detta motstånd.

Det kändes som att vi inte var riktigt på topp idag och att vi gick mestadels på halvfart. (Inte en enda förstafas kontring under hela matchen) Jag vet att man inte ska klaga på domaren, men denna dag fick vi inte mycket med oss tyvärr. Men ett poäng är bättre än noll! Nu är det ny träningsvecka och redan på lördag väntar bortamatch mot tabelltrean Irsta.

Anna #12

kända ansikten kommer tillbaka

Som lovat skulle vi presentera Sara Klysing och Kajsa Him-Jensen

Kajsa Him-Jensen
Spelade med Skånelas f-88, stark m6a en riktigt fighter i försvaret. Hört att många som fostrades i det laget har härlig inställning till försvarsspel (men de e kanske bara något jag hört?) Tillbaka efter ett par års frånvaro i vikingahallen. Ska bli kul att se vad hon kan tillföra i laget, rutin och krigarinställning hoppas jag få se mycket av! :)


Sara Klysing
Testade vingarna till Westermalm för ca 6månaders medverkan i det laget sen tyckte hon att hon saknade oss och Skånela för mycket så tillbaka i vikingahallen har vi nu v6an som tar otroligt mycket klister när hon spelar, men det är vi ju vana vid sen förra året ellerhur Pegon? (Pegon som förövrigt gick direkt till Ewa på kansliet och hämtade ut en ny stor klisterburk när han hörde att Sara skulle komma och träna igen.)
Sara kom till Skånela under förra säsongen då under ledning av Karin Nilsson, tidigare har hon spelat i Hallby där hon också gick på handbollsgymnasium (Jönköping)

En liten presentation av tjejerna!
För mer info kom ner till hallen när vi spelar! :)

//Frasse

2av4 möjliga poäng

precis som rubriken, i helgen tog vi 2 av 4 möjliga poäng, var ruskigt nära att få med oss poäng hem från lidingö som ni kan läsa om i Emelies inlägg tidigare!

Arbrå matchen då, värre första halvlek har vi nog inte haft denna säsong... Det var inte mycket som stämde och vi gjorde det svårt i alla beslut. Som tur var spelade Emelie stabilt bakåt och halvtids siffrorna var endast 9-12 till bortalaget. I halvtid tog Anders sitt lag till omkädningsrummet och skakade lite vett i spelarna och tror många förstog att de va dags att lämna balklänningen i omklädningsrummet och ta på det svettiga blåstället, för i andra minimerade vi de tekniska felen och började komma i fart och vi kunde lira upp varandra. Tror vi vann inledningen av andra halvlek med 5-0 skön start men så skulle vi såklart ha en liten svacka då Arbrå var ikapp och till och med om tror jag. Sen kommer ännu ett sånt där berömt ryck då vi har flow i spelet. Dom går ut och punktar och försöker störa spelet men då kliver äntligen våra ytternior fram och jobbar tillsammans med våra m6or (Frida & Miranda) + att våra kanter(Jennie & Klysing) tas med i spelet och vi jobbar med lite rullespel som ger utdelning. Hilda kommer in och gör det riktigt bra, speedar på laget och går upp och skjuter över sin försvarare som står och halvsover, i försvars spelet så styr hon tillsammans med sin andra trea mycket bra!

Emelie ska ha cred, som dessutom på ett straffkast tog fram sitt ess, "dom gungande armarna" inte många som gör mål på Emelie när hon psykar ner än enda ner i skosulorna. ;) Bra draaaco!

Sen tycker jag hela laget ska ha beröm som kämpar sig tillbaka i matchen och med lite vinnarskalle så vinner vi faktist en match som ser ut att ha runnit ut i sanden redan i första halvlek!



Vi har även inlett denna vecka med träning med Niklas och f94 var med och körde på handbollspasset. Roligt med mycket folk men kanske var ett par för mycket ;) ikväll är de på med löparskorna och handboll efter det!

Under den här veckan ska vi få en presentation på två tjejer som har tillkommit nu senaste månaden!

Sara Klysing - känd från förra säsongen (tidigare, Hallby&Westermalm)
Kajsa Him-Jensen - känd från skånelas f88 (Stark m6a)



Tändvätska!!

Hejsan!
Det här blir mitt allra första blogginlägg och jag vet inte hur detta ska sluta, men någon gång måste vara den första, inte sant?

Förlusten igår mot Lidingö, med slutresultatet 35-34, grämer mig lite grann fortfarande och att se att jag som målvakt har släppt in 35 bollar på 60 min är som en kniv i bröstet. Jag börjar att tänka på att vilka bollar jag kunde ha tagit, vad jag kunde ha gjort bättre. Kanske skulle jag ha varit mer fokuserad vid vissa situationer, haft mer mod i kroppen och sprungit fram till den bollen som tog en studs innan den hamnade i den kontrande lidingötjejens händer, för att vi idag skulle kunna se på ett helt annat slutresultat.

Det är lätt att se tillbaka på en match och tänka på de misstagen och de mindre bra sakerna man har gjort och kanske svårare att se framåt och tänka: "Nästa match då jävlar ska jag vara helt superfokuserad och modigast i alla situationer!". När jag däremot satt i omklädningsrummet efter matchen och tänkte på detta, tankar som även cirkulerar runt i mitt huvud nu, så tror jag att vi som lag inte har svårt alls att tänka framåt igen. Att efteråt kunna se gårdagens förlust som tändvätska och sedan resa agg och se framåt.

Ja hade en otroligt bra känsla igår både innan och under nästan hela matchen, (förutom typ de sista sekundrarna då jag inte fick tag i bolljäveln), och jag trodde på oss alla att vi kunde krossa detta lag. När jag stod i målet och studsa runt och försökte rädda lite bollar, kändes jag att vi som lag trodde på varanda och vi individuellt trodde på oss själva. Vad jag menar med tro är tron om att vi hade kapaciteten att krossa och att vi ville det dessutom. Att vi även litade på spelaren brevid och vice versa.

Vi kämpade oss igenom hela den där nedrans matchen som bokstavligen gick i vågor. Ibland ledde vi med fem bollar ibland ledde dem, men vi gav aldrig upp. Vi lät dem inte ta ett grepp om matchen som vi inte kunna slita oss ur. Den viljan och styrkan i laget var så himla roligt att se och vara en del av att jag inte riktigt vet vad ja ska skriva, (jag bör nog inte skriva så mycket mer det här börjar ju bli aplångt!)

Den här Lidingömatchen är bara TÄNDVÄTSKA inför dagens match som vi ska bränna upp, krossa och vinna med vår vilja, glädje och tron på varandra.

Jag tänkte sluta med världens töntigaste bild på vår hjälte Harry! TAGGA BRUDAR!!!!!


STORA TJEJEN HÄR

HEJ MINA FINA TJEJER!
Saknar er jättejättemycket! Känns supersurt att aldrig bli riktigt frisk, men nu äntligen är jag på bättringsvägen.
Hoppas att jag är fit for fight på måndag för att mysa med er!
Kommer sitta hemma imorgon och hålla tummarna för oss mot Lidingö. Ville gärna följa med, men eftersom jag har blivit en stor tjej ska jag nu firas utav släkten!
Kommer istället på söndag!
MUCHO LÖV TILL ER MINA BRUDAR!
/ Rebecca #92

vattengympa och matchförberedande träning

I onsdags bar det av på vattengympa i Sigtuna. Några sjukdomar och andra föhinder gjorde att vi inte var fullt manskap men vi som var där, gjorde det bra och vi ser fram emot nästa vattengympa pass.

Igår torsdag: Matchförberedande pass, första 30min kontrings övningar och sen matchspel mot p-95 tack för hjälpen igen grabbar. Såg riktigt bra ut framförallt med försvarsspelet vilket är kul såhär inför helgens två fighter! 

Ikväll väntar Idoltittande och uppladdning inför helgen. För er som inte har kikat på ett uppdaterat matchschema så har vi två fighter i helgen.

Lördag; Lidingö-Skånela Gångsätrahallen 13.00
Söndag; Skånela - Arbrå vikingahallen 15.00  

Har man ingenting att göra så åk till lidingö och kolla på match om inte annat,
hoppas vi ses i vikinga på söndag.


UTEFYS MED INGSE

Jag tycker rubriken säger det mesta. Igår bytte vi ut Anders röst på fysen mot Ingses (Mirandas mamma!) Det blev fys i den vackra men blöta snön. Det blev allt från boxning, gång (med RUUUUMPA!), snabba steg, utfallsgång, enbenshopp, jämfotahopp, Charlie Chaplin gång, snabba rusher, några snygga vurpor och mycket annat. Vi var nog många som var trötta och blöta efteråt. Men ett stort tack till Ingse för den roliga och jobbiga fysen och vi hoppas att hon vill komma igen!

På inneträning hände sen något riktigt roligt. För er som sett "Ha det så kul på restaurangen" så kommer ni fatta det här. Anders skulle förklara en övning och börjar mitt i allt säga: "och..... OCH" Jag lägger upp videon så kommer ni förstå vad jag menar. Från 0:19 så börjar det! (vi omogna tjejer som avgudar den här videon fick oss ett gott skratt)

 

Ikväll väntar vattengympa i Sigtuna med hela laget!


Hejsan hoppsan

Det här är första gången jag skriver ett blogginlägg, men nån gång lär ju vara den första. :)
Har ju varit skadad i axeln rätt länge men är nu på väg tillbaka och axeln känns riktigt bra nu faktiskt. Tyvärr så missar jag både handbollsträningen och den efterlängtade löpträningen med Mirandas mamma Ingse på grund av att jag fått ont i slämsäckarna runt hälsenan, så idag får jag köra på med min rehab.
Men jag hoppas ni andra springer på och köttar så vi är på topp inför de två kommande seriematcherna i helgen där vi möter Lidingö SK och Arbrå HK.
Vi ses i Vikingahallen ;)
/ Elise #6

uppland-upplands väsby

Här kommer en snillen spekulerar igen.

Miranda sitter inför upplandsträningen och pratar med mig och Madde om allt och inget, Miranda blir tyst ett tag medans jag och Madde pladdrar vidare. Sen säger Miranda;

Miranda: Men hallå?
jag&Madde: ja?
Miranda: Asså vårat lag heter ju "upplandslaget"
jag&Madde: aa?
Miranda: ja men BSK är ju inte med här och dom bor ju i Upplands väsby, det ligger ju liksom i stockholmslän.
jag&Madde: nej de har du rätt i..
Miranda: Konstigt att dom heter Upplands väsby  då tycker jag..


höstlov?

Liksom spelarna och matcherna så tog bloggen lite höstlov!

Det har varit blandade skurar, några har tränat rehab, några flög till solen, andra tog extra jobb, några vet jag tog en vecka med bara "chill"/ta det lugnt vecka, vissa hade precis som vanligt jobb, jobb, träning, träning.
Ikväll drar vi igång igen och förberedelserna för nästkommande helg som innebär två fighter där vi möter Lidingö i Gångsätrahallen på lördag och på söndag gästar Arbrå oss i Vikingahallen. Mer info kommer i veckan.

RSS 2.0