helt magiskt!

Välkomna till vikingahallen sa speakern "chippen" och välkomnade bortalaget in på banan. Sen när vi gav oss ut i korridoren såg vi att det redan var nedsläckt och vi kunde höra Robbans mästerverk, 10, 9, 8, 7, och oj här stog ju maskotarna och dom var redo u kör vi.,

Matchen startade i en mäktig fart mål där mål här, mål, avblåsning, byte, mål, kontring, publiken klappade. Det var en go känsla i laget och vi kunde släppa in vem som helst på banan, vi bollade upp varandra och spelade in till m6. Idag var det roligt att spela, vi liksom gick för det hela vägen, alla drog sitt strå till stacken.
Madde räddade straffarna och Elin stog för murarbetet under hela matchen. Stor eloge till båda målvakterna i denna match!

I andra halvlek kör vi på, vi spelar helt enligt vår repetoar, det mesta funkar och vi kan inkassera första hemma segern för iår. Jag bjöd i vanlig ordning på en faceplant så nu har jag fått en söt liten blåtira på höger ögat. Publiken var som alltid strålande, ni är super!

Vem ska jag lyfta, vem ska jag hylla?

I dagens inlägg blir det inget mindre än hela laget, från sista man på bänken till första kvinna på planen. Idag är det roligt att vara damlagsspelare i Skånela IF, vi följde planen efter punkt och prickar.
All tid vi lagt på försvarsträning och anfallsträning visar vi idag att vi verkligen snappat upp vad vi pysslat med! BIG CREDD!

Vi hälsar Matte Ryd välkommen hem från sin tripp i Kenya.
Grattis div2 damerna som också tog 2 poäng igår i Vallentuna där jag fick göra in debut som ass coach. Ja Fanny du gjorde också debut fast som frukt ansvarig :)
Riktigt skönt att inkassera 4 friska poäng denna helg.

Till Matilda: Karin byter in mig för att jag ska lägga straffen, som vi tror att vi blivit tilldelade och jag går ut på planen men får tvärvända då domaren pekar på frikastlinjen, jag ger honom en konstig blick eftersom enligt mitt kunnande så var det en straff.. Och när jag kommer tillbaka till bänken så frågar Matilda varför de inte blev straff och det enda jag får ur mig är "tomte"
Hade ni hört hade ni förstått :D

Slutresultat: 31-25

Ni som kanske missat herrarnas segertåg så komer jag med en liten notis, Grattis till herrarna som ångar på i allsvenskan, Örjans majbrasa börjar bli riktigt fin! :)

Over and out
/Sarah "blåtiran", "faceplant" Fransson

inför matchen i helgen

Hej på er!

Inför helgens div1 match då.
Känslan i laget är naggande god, härlig fart och kämpa inställningen är på topp. Vi kommer till hallen för att visa publiken att dom ska koma tillbaka, vi visade oss inte från vår bästa sida sist ni var ner men på söndag vänder vi på steken.

Vi hälsar er alltså välkommna till helgens damfight, vi Skånela tar emot Borlänge som ryktas komma med ett starkt lag. Jag har aldrig mött Boelänge, men är helt inställd på fight, fight, fight. Dom kommer att vara starka i varje individuell situation.

Vi ses i Borgen!!!

//Frasse

Torsdagsträningar när dom är som bäst!

Ni vet när det går sådär bra, man känner att allt flyter. Du skulle kunna jonglera med 9 bollar samtidigt om du bara fick chansen. Även om en passning kommer på fötterna eller om du får hoppa och sträcka ut full längd så fångar du bollen utan att det blir ett tekniskt fel.

Lite så kände jag igår på träningen, det mesta gick, jag gjorde till och med mål på träningen. Senaste tiden har det varit lite motigt det känns som att det inte riktigt har fungerat, alla bitar har liksom inte varit på plats men på något sätt kändes det som att det vände igår på väg till träningen.

Jag låg i soffan och kollade på mitt absoluta favorit program, Scrubs. Jag låg och tänkte gud va jobbigt med träning, först Ingses mördar fys som hon dessutom lagt inomhus. Va skönt kanske du tänker? Ja absolut var det skönt att slippa gå ut i rusket och behöva klä på sig massor med kläder, MEN! Men med stora bokstäver, man vet ju om att Ingses fys inomhus blir minst dubbelt så jobbig eftersom det är ännu mindre yta än utomhus och som vi svettades tjing pax duscha fyra gånger efter detta pass! Jag torkade benen med pappers servetter när vi skulle strecha Vican kunde inte behålla sin tröja på för att det var för varmt. Mycket credd till fysexperten som får än att ta ut sig så in i norden.
Men jag på med träningskläderna slängde upp väskan på axeln (Ja Miranda väskan var packad och medtagen till jobbet men var hemma i tid så kunde chilla lite) och i med musik i öronen och det liksom bara vände! :)

Till handbollen då, jo det kändes riktigt bra idag, vi hade bra GO i laget och härligt tempo hela träningen. Fanns många ljusglimtar denna träning men dom får ni se på lördag och söndag då lagen spelar sina matcher i respektive serie.

Och här kommer en rejäl passning till laget: RIKTIGT GRYMT JOBBAT DESSA TVÅ VECKOR!


lite egna funderingar igen! VARNING FÖR LÅNG TEXT!

Vad säger man till en av sina spelare när man ser att det inte funkar? När det värker i knät och hon inte kan köra fullt ut? När man ser att hon verkligen vill, men smärtan tar över.. När läkarna säger vi gör ingenting åt den här skadan, du får träna rehab och bygga upp, du kommer kunna få ett skydd som kanske hjälper, hjälper det inte så kan vi kanske ge en kortison spruta men då blir till att sitta still i 3 veckor och inte idrotta..

Jag själv har opererat främre korsbandet i båda knäna. Jag känner till rehab tiden på en korsbands operation som läkarna rekommenderar, jag fyllde 15 år 4 februari 2005 dagen efter alltså 5 februari 2005 ska vi spela sista matchen på dag 1 i SM steg 4. Matchen är igång och vi är med i matchen i andra halvlek har vi chans att rycka jag går som v9 får order om en ”rulle start” min kant satsar och jag får bollen och stegar förbi min spelare och i samma skede som jag ska passa bollen så känner jag den där otroliga smärtan i knät som inte går att beskriva, det gör så fruktansvärt ont att passningen till m9 inte flyttade sig mer än ett par cm och jag blir liggande.. Dom lindar mitt knä men jag kände att det var något som inte stämde men jag var 15 år och handbollen var en alldeles för stor del av mitt liv för att jag skulle kunna tro att något gått sönder. Tränaren sa åt mig att det blir inga fler matcher för din del den här helgen, jag skulle få sitta på läktaren resten av steg 4.

Efter denna helg så fick mamma köra in mig till sjukhuset för en MR (=Magnet röntgen) och sen skulle vi vänta på att Christer på sjukhuset i Norrtälje skulle höra av sig när han fått bilderna.. Som jag väntade det gick en det gick två det gick sju dagar och jag tjatade på pappa att dom inte hade hört av sig och min pappa sa att ”Sarah jag kan inte trolla fram bilderna” då förstog jag inte vad som skulle ta sån tid, men efter elva dagar så ringde Dr. Christer till pappa och meddelade beskedet om att mitt korsband var av och det var ett faktum. Vad innebar det här? Korsband av, kan jag spela, om jag bara spelar lite? Vad ska man göra? Juste operation hade någon pratat om, ska jag operera mig? Nej jag skulle spela handboll. Sagt och gjort så låg jag på operations bordet 24 maj 2005 sen började den riktiga resan från skade tillfället fram till operation tränade jag på gymmet 4 dagar i veckan med cykling, uppbyggnadsträning av lår och knä muskler och även en hel del bänkpress också :)

Från att ha tränat 4 pass på gymmet varje vecka till att ligga i soffan 24 timmar om dygnet var en omställning för mig. Men att ens stödja på benet kändes omöjligt till en början skulle jag lära mig gå på nytt? Att hamna på mage i sängen var en katastrof, en morgon ringde jag mamma som för övrigt var på jobbet och så sa jag ”jag ligger på mage och jag kommer inte här ifrån” nej men Sarah jag kan inte göra något åt det svarar hon och skrattade lite lätt. ”men hallå jag kan inte vända på mig” så det var en av mina egna rehab övningar i sängen att lära mig att vända på mig från mage till rygg (det har jag förresten även tränat med syrrans barn och han är bara så bra på det nu.) Åter till träningen, mitt första besök hos sjukgymnasten bestod av att ställa in motions cykeln och prova att cykla. Efter första passet så sa min sjukgymnast ”ja det här ser ju bra ut” Bra sa jag? Jag kan ju inte ens trampa ett helt varv, vad är det för fel på mitt knä? Då svarade min sjukgymnast skrattandes ”Men lilla du, du vet om att du just blivit av med en sena från baksida lår och att dom precis bildat ett nytt korsband i ditt knä för bara 3 veckor sen?
Så kul tyckte jag att det var…

Samtidigt som jag påbörjade rehab tiden så fortsatte spelare som är födda samma år som jag att träna och vara på träningsläger med distriktslaget och just Sverigecupen var mitt mål, jag skulle rehaba, springa och vara i form till januari 2006 då turneringen gick av stapeln. Som jag tränade..
När dom andra tränade handboll tre pass i veckan så tränade jag styrke träning med min kropp som belastning. Hör och häpna i November 2005 gjorde jag mina första minuter på planen igen. En av ledarna satt på en rad upp på läktaren i Vikingahallen och sa till huvudtränaren ”plocka av Sarah nu, nu har hon spelat 5 minuter som vi kom överens om.” Han gjorde det inte till en början men jag fick spelade totalt 7 minuter denna match och det var så kul, jag ville fortsätta men kanske var det klokt att plocka av mig i tid. Men den dagen skulle inte bli min comeback, ett litet bakslag väntade mig. Skulle det gå åt helvete nu tänkte jag, en vecka ledigt från tränandet då knät svullnat litegrann, sen på det igen sen ringde min distrikts tränare mig någon gång i december och sa du är uttagen välkommen med på bussen som tar oss till Katrineholm i januari. Efter alla dessa timmar på gymmet, i hallen, med lagen som jag spelade med då. Jag hade blivit uttagen! Vi slog ut Göteborg i kvartsfinalen men fick se oss slagna av starta Östergötland, men vi hade gjort det bra! Upplands F-90 en tid jag aldrig kommer glömma! Och nu var det dags att ta tag i klubbhandbollen på riktigt jag flyttade till Rosersberg nu skulle jag testa mina vingar!

År 2006 i maj då hade det gått precis ett år sen jag opererade mig och då skulle jag testas på egen hand, min tränare kastade ut mig i mil spåret jag skulle springa milen på tid. Nu mina vänner ska ni få glädjande besked! När klockan stog på 50 minuter blankt ramlade jag in över mållinjen jag hade nått mitt mål. Jag var starkt igen!

Trodde jag…

Gång nr 2 var på ”hemmaplan” Kolsta hallen i Märsta, 1 april 2007. Vilket skämt tänkte jag först. Sista seriematchen innan TeamSportia slutspelet, tror vi möter GT/76 som dom hette då. Jag som då var M9 ska växla upp min V9 som sen ska sätta mig i skott läge trodde jag… När jag lite slarvigt sätter i en satsning mot GT försvaret och ska växla så vrider jag överkroppen och sen kommer en spelare och ger mig en lätt knuff. Eftersom jag har kroppen vriden ”bakåt” och fötterna framåt och sen kommer knuffen från sidan slits även korsbandet av här. Smärtan den här gången var likadan, ont på exakt samma ställe. Jag kände igen smärtan så bra att det var inget att snacka om mamma fick köra mig till sjukhuset ännu en gång, än en gång fick jag beskedet att ditt främre korsband är av.

Det kan inte vara möjligt, hur kan jag ha en sån otur? Varför händer det mig? Jag vill ju spela handboll jag gör det ca 6-7 pass i veckan varför händer detta mig?

Ja då var vi där igen då, jag ringer tillbaka till Dr. Mats denna gång, han var/är min operations läkare (blev skickad till honom när jag pratat med Dr. Christer också) får en ny tid för operation.. upp på det där operations bordet igen, vips så hade jag ett nytt korsband i höger knä och nu var det dags för rehab igen. Samma procedur igen, rehab 8 månader och denna gång var det riktigt motigt att ta sig igenom denna rehab, många kvällar efter träningstid som man fått hålla tårarna borta för att inte bryta ihop helt. Men jag kämpade på och snart (läs ett år senare) var jag tillbaka på banan igen.

Att dra ett korsband behöver inte alltid vara så avancerat, det som hände här i steg 4, 5 februari 2005 var att jag när jag sätter i steg i sättningen så ”fastnar” vänster benet i golvet och jag hamnar på något sätt i ett utsträck läge med hela benet och sen kommer smärtan. Det känns som om du skulle dra i en gummisnodd enda tills den går sönder. Kan känna känslan än idag.

Det är inte alltid lätt att var ung och utsättas för den här typen av skada, du känner av den varje dag, du måste träna, träna, träna för att knät ska orka hela tiden. 6 år har gått sen första korsbandet och jag har fortfarande ont emellanåt, värst är det på höst och vinter tid. Kylan gör att det smärtar ordentligt i knäna.

Åter till inlednings texten, hur gör man då för att inspirera denna unga tjej som just nu har det motigt med en knä skada? Hur gjorde dom med mig? Varför gjorde dom så? Är det individ anpassat det också som med mycket annat i den här sporten?

Det ska jag ta mig en funderare på.

Hoppas ni haft en trevlig läsning!

//S.F


landslags äventyr!

Bloggen har haft en liten paus!
Inte skrivit på hela måndagen hör och häpna..

Men här kommer lite halv färsk info;

Landslaget U-17 killar tog i förra veckoslutet hand om första platsen i ScandiBerico nere i Danmark. Tidigare skrev jag också om att Skånela hade två representanter som enligt rapporterna har skött sig galant, Rimbo har även med en spelare som också ska ha gått väldigt bra under helgen! Kul att vi har med tre upplänningar i U-17 truppen.

De blågula landslagets resultat.
 
Spanien 25-24
Norge 32-17
Danmark 30-21
Portugal 32-19
Brasilien 33-16

Bara att lyfta på hatten för er insats grabbar!

//Frasse

lördags match!

Så hade vi ännu en borta match, Gökstens BK och Eskilstuna/Torshälla skulle intas för slakt.
Vi avslutade bussresan med den nu mer traditionella frågesporten "Håkans frågor" eftersom vi snålat med buss så åkte vi på två håll, en svängde förbi stora staden Stockholm och den andra tog vägen förbi fina Sigtuna.
Idag hade Håkan höjt ribban rejält och nu bör vi komma pålasta till matchen om vi ska ha någon chans i fortsättningen.
Den som vann dagens tävling fick dock avgöras i hallen eftersom vi hade två spelare på samma poäng, och hur den skulle avgöras sen.... Här vik ihop frågepappret till ett flygplan sen ska vi se vem som får sitt flygplan att flyga längst vinner. Dom två ettorna hade skrapat ihop 5 tappra på poäng vardera, jag själv och Madde så vi åt det sista och vek sedan ihop ett flygplan.
Jag körde på den klassiska dagis flygplanen medans Madde avancerade lite och gjorde ett krigsflygplan redan här kände jag ju att det var lite kört eftersom mitt plan blev så stort och skulle säkert inte få rätt luft under vingarna.. Jaja så valde Johan att gammal e äldst och så lånade vi en del av Vassundas 97-99 tjejers uppvärmning det tackar vi i damlaget för såklart! och så kastade jag iväg mitt flyg och Madde ramlar ihop och dör av skratt jag hade skickat iväg flygplanet som tvärvände och åkte nästan bakåt de hamnade ca en meter framför oss, men kul jaja grattis Madde tänkte jag då. Hon skickar iväg sitt krigsflyg som på samma sätt som mitt vänder tillbaka och hamnar ungefär tio centimeter ifrån vår startlinje och då kan jag säga att vi skrattade ljudligt.
Alltså är jag fortfarande ledare av frågesporten, eftersom jag vann senast när vi åkte till Arbrå, dock ska också Lollo med sina fyra poäng och vinnare i bil Stora Stockholm ha ett streck i protokollet.
Till matchen då, självklart lyckas vi få matchen dit vi inte vill ha den.. Vi spelar odisciplinerat och följer inte riktigt planen här räddar Elin oss kvar i matchen ett antal gånger.. Med några briljanta räddningar efter varandra så lyckas vi dra dit bollen och efter 20 minuter har vi gjort hela tre mål lyft på hatten för oss INTE.
Dock lyckas stänga lite bakåt och komma ikapp mål mossigt mycket tack vare bra pass till en knottrande Miranda. Dock ska ni andra fas 1 spelare också ha credd som springer :)
Andra halvlek då kommer vi ut som ett helt annat lag och drar dit bollen men på tok för mycket slarv med dåliga passningar osv.. Även mycket credd i denna halvlek till Elin som stoppar det mesta. Vet inte vad räddningsprocenten landade på men mycket bra match där.
slutligen vinner vi med 17-19 och två måls vinster håller i sig.
Matchens lirare: Konstrings starka Miranda Larsson.
Målskyttar kommer när Håkan lagt in det!
Som avslutning så vill jag tacka vassundas F 97-99 med ledare och föräldrar som klappar tackten hela matchen!
Så passar jag på att önska lycka till i usm steg 2 :)
//Frasse

vardagsmys!



Såhär mysigt har vi det i f-95 när Janne och Greger går igenom försvarspelet på den moderna prylen iPad.

Janne överraskar alltid med att visa upp något spännande i teknikens värld, kommer ni ihåg när jag skrev om att vi i en timout i Lindköping fick instruktioner via hans iPhone 3 och dessutom gjrode vi mål på den kombinationen.

/S.F


torsdag!

Efter en dag med jobb på hemmaplan och en 5km runda var jag rätt så nöjd igår när jag skulle lägga mig för lite kvalitets sömn... Men så startade jag skype med Bella och då var det såklart kört, vi skypade ja typ till kl 22.30 vad hände med att få kvalitets sömn typ 8 timmar innan man ska upp till jobbet.
Men skrapade ihop 6,5 timme tror jag eftersom jag av någon anledning vaknade 01.35 inatt och trodde det var dags att gå till jobbet...

Ja till det väsentliga då!!

Div1
Damerna har match i helgen, denna gång i Ellfolk arena i Eskilstuna, förra året hade vi varit i Ellfolk två matchtillfällen innan vi åkte dit en tredje gång för att spela seriematchen där men i år har vi inte provat på detta lag som försäsongsmotstånd.

Det jag kan dra mig till minnes av senast vi mötte just Göksten är att dom har gula matchströjor och dom är ett lag som spelar tills domarn blåser och springer tills det är slut på sula i skon. Dom har ett bra uppstyrt anfalls spel med många individuella stjärnor som vi kommer att få se upp med, i år vet jag dock om innan att jag inte ska gå på dom "kalla isärdragen".. (Ja jag vet Janne att jag alltid har gjort det och kommer kanske gå dit någon gång under matchen men tränar iaf på att inte göra det).

Dom har två duktiga målvakter och det gäller att vi drar dit bollen ordentligt och diciplinerat.

Div2
På lördag tar vi emot Strand på hemmaplan, har inte mött dom på ett par år, men att möta ett lag från norr vet vi ju alla att det är som att spela på lotto. Samma med dessa tjejer jag tror stenhårt på att dom här kommer springa så länge dom orkar och även spela en del smuggelhandboll. Håll i tills domarn blåser och låt dig inte luras av "kalla isärdrag"

Tyvärr kan jag inte så mycket om Strand och kommer därför inte heller spekulera i vilka spelare dom har eller så utan låter lördags eftermiddagen utvisa mig om hur de spelar!

Ikväll väntar sista passet innan matcherna i helgen. Hoppas på lite matchspel och kanske lite kontringar vem vet kanske får vi skjuta ordentligt så vi ställt in siktet. Det är vad jag hoppas på! :)

Här bjuds på lite gamla bilder!



//Frasse

ung ledare

Såhär tycker jag.

Jag spelar ju själv i damlaget vilket gör "ung ledar" rollen jätte spännande. Jag har som bekant satt mig in i rollen som ledare i f-95 laget vilket är hel spännande. Jag känner igen mig i många utav tjejerna, man kan se frustrationen i anfalls spelet när det inte funkar och även när det skiter sig bakåt men också den glädjen som sprids bland tjejerna när det går bra. När man spelar upp den för dagen starkaste skytten eller när ett genombrott tillsammans med m6an lyckas. Att stå på sidan är helt plötsligt jätte jobbigt. Man kan inte själv kasta sig in mellan 1 & 2 och sen få en straff med sig. I detta läge ska jag på ett pedagogiskt sätt förska förklara för tjejerna att behålla lugnet och visa att vi har rutinen. När det står lika och matchen ska avgöras då gäller det att hålla huvudet kallt som ledare. Jag står ju bakom Janne, Greger & Robban så hittills har jag inte ställt inför något sånt där läskigt val att sätta in rätt spelare i rätt situation men antar att dagen kommer inom kort.

I det här laget finns det så många olika personligheter och det är rätt så häftigt att stå på sidan och titta på tjejerna hur man agerar i olika situationer, och jag jämför alltid det med hur jag hade agerat eller tror att jag skulle agera i samma situation. Man ser hur viktigt det egentligen är att man kommer förberedd till träningen, både ätit, sovit ja men ni vet. Tittar man på det här laget så ser man många talangfulla tjejer som har otroligt höga krav på sig själv och vill ha nya utmaningar varje gång vi ses i hallen. Det här med höga krav är alltid på gott och ont, en del spelare pressar sig själva så pass att spelet låser sig vilket inte är till någon nytta, men hur kan man som ledare påverka dessa tjejer och få dom att prestera 100% och lyckas bli av med den där pressade känslan? 

Jag hade chansen att se dam matchen i söndags från bänken och då kopplade jag på lite ledar roll under tiden och tänkte hur hade jag tänkt som ledare här? vem skulle jag ställa in på banan, hur hade jag agerat.. Rätt häftig känsla när jag tänker efter.

Att vara ledare för ett ungdomslag av den här kalibern det är roligt, inspirerande, jobbigt, häftigt & krävande. Att vara ledare är inte bara att gå ner till träningen och sen åka hem, jag tänker nog lika mycket på 95 laget som jag tänker på min egen insats i damlaget. Dessa tjejer kommer garanterat spela i Skånelas damlag inom ett par år, då helt plötsligt står vi på samma planhalva i sama match dräkt tillsammans.

Jag hjälper även till i f-00 där vi är många ledare, blandat unga och några med fler år på nacken. Här är det lite annorlunda, här måste jag försöka sätta mig in i deras sätt att tänka. Till skillnad från 95 gruppen så är -00 gruppen såklart 5 år yngre men dom vill fortfarande ha den här leken när dom kommer till hallen, man vill prata om vad man gjort i skolan. Om man gör mål på träning så är det jätte kul men missar man två passningar kan man lika gärna sätta sig på sidan och säga att man har ont i ett knä eller liknande. Kontrasterna är stora med andra ord. Men här får jag möjligheten att ventilera ledar rollen med andra som är precis i samma situation som jag, för här är vi 5 unga ledare tror jag och vi kan hela tiden luta oss tillbaka på Patrik, Göran & Mankan det är skönt i 95 laget är jag där för att utvecklas som ledare/tränare på en högre nivå då måste man vara på tå hela tiden i den här gruppen kan jag ibland bara stanna till och titta på tjejerna och så ler jag stort för hur söta är dom inte när dom verkligen försöker kasta sig in på ett kant skott för att dom har sett någon äldre spelare har gjort det? Att kunna komma ner på deras träninga känns minst lika viktigt eftersom det ger än så mycket själv att få se dessa små krabater som verkligen försöker och vill! NI ÄR HÄFTIGA!

Hörde följande när jag var ner på -00 träning i förra veckan:
"men asså jag såg hur hon hoppade in och kastade sig långt in i målgården och sen gjorde hon mål så vill jag också göra" 
Juste ni kantspelare som spelade dam matchen söndagen den 16/10 sträck på er små tjejerna tittar på er.
Inte förrns nu har jag insett vad vi i damlaget är förebilder för de yngre, förut tänkte jag alltid ja men såklart att damlaget är viktigt som förebilder absolut men nu när man hör hur tjejerna pratar så förstår jag hur viktig min roll som damlagspelare blir (ja nu pratar jag bara om mig själv och mina roller).

Att vara ledare passar inte alla, men man bör prova på det!

Vi ses i Vikingahallen!









//Frasse


tidningen!

I veckans upplaga (tidningen, inte på webben) av SBMT kan ni läsa om vår tränare som uttalar sig i tidningen om laget och säsongen!

läs och tyck till ni också! :)
Trevlig läsning mina vänner




//Frasse


Inställning

Skadorna som drabbat damlandslaget är ett par stycken här kan ni läsa om Gulldén som endå hoppas på ett VM i Brasilien.

http://alltomhandboll.nu/arkiv/gullden-hoppas-pa-vm

Härlig inställning tycker jag! :)

//Frasse


nya landslagsspelare!

GRATTIS hälsar jag här från bloggen till dom två grabbarna som blivit uttagna till Zanottis landslag. Just nu befinner dom sig i Kolding och ska spela Scandiberico!

Stort lycka till under turneringen!

//Frasse

vi gick på grund

Gårdagens match, här gick vi lite på grund redan i första halvlek då vi låter VästeråsIrsta ta en rejält tag om taktpinnen och föra matchen dit dom vill ha den.. Vi kommer inte riktigt åt dom bakåt och får inte igång vårt i annat fall briljanta kontringsspel.

Första halvleken kommer vi inte riktigt till helt enkelt.. Men i andra lyfter sig spelarna som är på banan och publiken hjälper oss enda fram till en kvittering och vi är med i matchen igen. Med ett rejält fotfel på en straff i slutminutrarna som domarna missade och VästeråsIrsta ta ledningen igen.. Efter det tar vi en time out när det återstår 40 sek, tyvärr tappar man bollen och VästeråsIrsta passar på att kontra in ett till mål och vinner matchen med två bollar..

Tråkigt att vi inte kan ta med en poäng från denna match..

Men jag lyfter hatten för er!! Ni! Den härliga publiken som stöttar oss in i det sista. Jag hoppas vi ses på nästa hemma match!

Målskyttar:
Elin Ståhl 8, Josefin Ekwall 5, Miranda Larsson 3, Sara Klysing 2, Matilda Lundin 2, Fanny Blanck 1 och Louise Wallmo 1
/F

Då vankas det helg..

Som rubriken lyder så vankas det helg och två matcher ska spelas.

Riktigt bra fart på träningen igårkväll, först krigade vi rejält ute i skogen med vår nye zoombie tränare. En hel del springa upp för en töntigt liten backe men oj vad det kändes i benen när man hade med sig alla som var med på ryggen (dock inte samtidigt som tur var)

Efter lite härlig träning i den friska luften så kastade vi oss in i hallen och hade en enligt mig väldigt bra träning, bra fart, härligt go i laget. Sen att team grönt överlistade allt sitt motstånd även fast man blev en man kort när Elin Ståhl värvades till team svart precis innan match start gjorde ju så att vi protesterade, men vi lyckades hitta flyt och vi fick verkligen spelet att funka. bra jobbat team grönt!

På lördagen spelar div2 laget match borta mot Westermalm i Västertorps hallen.

På söndagen dpelar div1 sin hemma premiär mot VI (VästeråsIrsta)

Kom ner till hallen och stötta oss!

//Frasse


grå och trött torsdag

Idag är det en sån där dag då det bara är att springa även fast man helst vill ligga under en filt och och kolla på film.

Grått och trist dessutom är det kallt. Bara att dra på löparskorna på med alla kläderna och köra så länge Ingse orkar skrika på oss! ;)

//Frasse

..


Damerna spelar i helgen

I helgen väntar en efterlängtad hemma premiär i borgen.

Laget som varit igång med seriespel sen den 17 september och har spelat två fighter (Spåret i brännkyrka hallen & Arbrå i Bollnäs sporthall). Båda matcherna har man lyckats överlista sitt motstånd och tagit två poäng med sig hem till metropolen Märsta.

På söndag vankas "hemmapremiär" då vi tar emot VI (VästeråsIrsta) och jag hoppas att det är några som orkar sig ner till hallen för att se lite damhandboll som avslutning på helgen och starten på en ny vecka! :)

Hoppas att jag ska hinna med och skriva ihop en "inför matchen" text! :)

Vi ses i hallen!



//Frasse


rafflande slut på helgen

Vilken match, 700 personer hade kommit till hallen för att se hemmalaget slåss om dagens två poäng.

Skånela sonen Iris Ganibegovic fick stora applåder när Chippen presenterade honom på line upen inför matchen.

Det var toppmöte i herrarnas allsvenska, ettan möter tvåan. Och på läktarna hördes det långa vägar vilket lag man höll på. En match med mycket tuffa tag från båda lagen.

Hemmalaget ledde som mest med åtta bollar men O/V Helsingborg gav inte upp, plötsligt fick jag tillbaka känslan från vår match igår. Man blev mer rädd att förlora än att verkligen döda matchen och vinna. Ingen klev fram och tog ansvaret man skickade iväg bollen till lagkompisen och hoppades att han skulle göra jobbet.

Efter många om och men så kvitterade O/V och vi fick höra slutsignalen ljuda i vår borg, endast ett kryss tänkte jag direkt efter matchen, om några dagar kanske vi kan vara nöjd med ett kryss mot just detta motstånd med tanke på att herrlaget är nykomlingar i denna serie, vad vet jag!

28-28 blev slutresultatet.

/Frasse

USM STEG 3 A-FLICK

Samtidigt som jag bussade upp till norrland och hämtade poäng så drog mina -95 tjejer igång med USM hemma i vikingahallen. Efter min match ringde jag febrilt för att kolla hur det gått..

"vi torskade med mycket, ERping gjorde 30 mål på oss och vi fick inte tag på dom alls i andra halvlek"

Vad är det du säger tänkte jag? jag var helt inställd på en vinst i inledningsmatchen och sen skulle vi spela av andra matchen men ICKE!

Jag kom till hallen runt 18 tiden och när det är SM i vikingahallen brukar man kunna känna det i luften inne i hallen, men jag kunde bara känna lite avslagen känsla av SM.. Det är riktigt tråkigt när det bara är en dag det blir inget arrangemang runt deet hela vilket gör att man inte riktigt får den där känslan i kroppen.. Men jag fick lite mat som jag smaskade i mig och sen var det på med overallen och försöka hjälpa tjejerna att komma igång.. Det är inte det lättaste med ett gäng tjejer som alla taggar på olika vis.

Uppvärmningen såg inte helt laddad ut, men jag var runt och pratade med alla spelare tror/hoppas jag hann med alla :)

När man kommer från sin egen match sådär direkt efter sitter liksom vinst känslan kvar i kläderna så jag drog på mig min overallsjacka såklart..

Och vilken kanon start de blev, 2-0 blev 2-1 och nu började vi faktiskt jobba tillsammans bakåt och spela upp våra skyttar i läget. Om vi inte sköt så passade vi in till m6 som var helt fri eller så slog vi ut kanon passningar till kanterna. Kul att se tjejer. Vinst blev det och säkrat avancemang till Steg tre senare i höst/vinter.

En olycklig knä skada på för dagen väldigt duktig Moa Corse som stog emot de flesta skotten. Hon gjorde många bra och kvalificerade räddningar innan några sekunder före paus då hon faller ihop när knät viker sig. Eftersom jag inte är någon specialist men har dragit två korsband själv så befarar jag att det är något mer allvarligt än en "stukning" men vi inväntar svar i veckan!

En spelare som jag vill lyfta i dagens match är Paulina Glimmerud, helt orädd kliver du in i närkamperna.. Med den energi du genomför matchen idag kommer du att gå långt tjejen. Du kastar dig in mellan 1 & 2, du blir in växlad i banan och drar dit bollen, försvarsmässigt är du där varje gång täcker ett underarmskott och jobbar bra över zonerna! Du imponerade på mig idag!







Annars vill jag såklart höja ett varningsfinger för hela laget som i sista matchen tar tag i den direkt och dödar den så fort man bara kan. NI ÄR BÄST TJEJER!

//Frasse


4 poäng till damerna

Då ska vi summera gårdagen..

Samling 8.45 för avfärd mot norrland.. Alla på plats förutom Vickan som ringer och säger "men Frasse sen när började man få betala för att stå vid vikingahallen?"

Sen var vi påväg, busschaffissen drog ner vämen på minusgrader hela gänget somnade en stund och vaknade sedan när det var dags för den traditions enliga frågesporten. Såklart kommer många bra/roliga uttalanden under denna tid när vi svarar på frågorna..
Vinnare i dagens frågesport var ingen mindre än jag själv, på andra plats kom tränaren, och tredjeplatsen var delad på tre spelare tror jag men att minnas vilka det var är inte alltid så lätt ;)

Matchen då, en uppvärmning som var riktigt bra. Det var en go känsla i kropparna och energin sprutade och smittade av sig på varandra! Att deras "bortalags inspring" inte var av någon större hög klass gör ju inget eftersom vi tog kommandot direkt i matchen.. Även om vi bytte mål med varandra till en början så kändes det aldrig som att vi skulle släppa taget! Vi krigade bakåt i första halvlek Madde tog det mesta som lyckades komma förbi den röda muren! 

I andra halvlek händer något vi gör vårat 19 mål, resultat tavlan visar 9-19 då tar arbrå time out, en lyckad sådan eftersom vi blir stressade och tappar mycket boll, skjuter deras målvakt bra och får dessutom inte in dom där bra träffarna i försvaret längre.. Om man summerar detta så väljer vi att ta med oss första 40 minutrarna av denna match som kan gå till historien som dom bästa spelade 40 minutrar sista 20 tar vi lärdom av helt enkelt!

slutresultat: 22-24

spelare som bör nämnas efter denna fight:

Miranda Larsson är en spelare som det verkligen lyser idag, det smäller i varje närkamp och man ser hur hon hela tiden ligger ett steg före motståndet! Rktigt kul att se dig spela idag!

Madelene Gustafsson Många gånger fick du tag i bollar som var avgörande för matchen! bra kämpat

Tyvärr har jag inte fått någon info om div 2 matchen så där får ni läsa Janne/Håkans referat på hemsidan, men vi vann även den fighten och har återigen hämtat full pott av poäng i halgen!




//Frasse




Lollo har tryckt ner några rader!

Hej alla glada och mindre glada!

Imorgon lördag är det match mot Arbrå och Frasse bad mig skriva något som hon kunde publicera här på bloggen. Så jag får väll göra ett försök.

Statusen på laget ska man verkligen inte klaga på, sista träningen innan match gick bra och allt runt och i laget känns prima ballerina. Resan till Arbrå känns lång om jag ska vara ärlig, men det är alltid kul med lite road trips!

Måste ju utse min favorit inför mötet också, men den blir svår att säga eftersom att jag inte har koll på något av lagen i denna serie. Arbrå eller Bollnäs det är väll samma sak? Såna fall så tror jag det är lite mer av en bandy stad än vad den är en handbolls stad. Så jag tror på Skånela seger, så klart!

Heja Skånela!

Jag tackar Lollo för några härliga rader! :)

//Frasse


JOHAN SPEKULERAR!

Inför helgens fighter så tror jag att vi har goda förutsättningar att plocka två poäng i båda matcherna. Veckan fick en dålig start med lite halv dåliga träningar i inledningen men under torsdagen kunde man se stora förändringar, tur att det var åt det bra hållet ur Skånela ögon sett!

Div1 åker som bekant upp till Bollnäs för att ta sig an hemma starka Arbrå, vi åker upp med full trupp som går för vinst. I Arbrå målet står Märsta kändisen Lina Landin som flyttat hem och spelar nu med Arbrå. 


Div2 stannar på hemmaplan och inväntar HK71 som lämnar Uppsala för spel i vikingahallen, här har vi också fullt mannskap som alla vill visa vem som är starkast i upplands distriktet.

Status i laget, ni som kommer ser vilka som spelar helt enkelt! :D Ingen nämnd ingen glömd.


Jag kommer att åka på Div1 matchen men önskar tjejerna på hemmaplan ett stort lycka till!

//Johan

Nya lagbilden



VAD GÖR VI? NU KÖR VI!


Ingse fys när den är som bäst..

Jag har ont i låren, efter gårdagens hej vad vi springer i trappor, rakt, hoppar på ett ben, hoppar på två ben, studsar lite till och sen lite fler knäböj och till det lägger vi till massor med skratt och go känsla i i den tappra grupp som kämpar på torsdagar..

Sen skjutsas vi in i hallen och där säger Matte "japp då kör vi kontringar" det var som ett slag i ansiktet, när vi en kvart tidigare skojat om just denna mening.

"Vad tror ni tjejer? kommer dom säga nu kör vi kontringar eller tror vi dom är lite snälla" och klart vi hade rätt!

Bra fart var det på dagens pass, äntligen lite fight när vi ställde upp oss för att spela.

Att ta sig ur sängen var ett litet mission idag faktiskt, höll på att försova mig också!

Senare i eftermiddag så väntar några ord från olika personer inför helgens drabbningar!

//Frasse


skånela if

Herrarna förväntar sig publik fest i Vikingahallen så se till att lyfta på rumporna på med supporter tröjorna och ta er till BORGEN! Man gör väl inte en handbolls spelare besviken?

Halvtid har vi i veckan, onsdag som är den lediga dagen från träning är just idag. Och det ska göras mycket för en del och dom som inte har något för sig slänger sig nog på soffan efter jobb/skola.

Själv har jag hunnit med att skicka Ingse till min bil besiktning snäll som hon är studsar hon upp och är på plats till klockan 07.00 hon ringer mig och säger är du säker på att det är vid gamla besiktningen i märsta? njaa jaa aa nej jag är inte säker... Jag kollar bokningen säger jag.. Och till min stora förvåning läser jag "din besiktningstid onsdag den 12 oktober" my gooood... tänkte jag och säger det till Ingse och hon avslutar samtalet med, okej hejdå.. haha huir ska jag nu gott göra henne när hon dessutom måste ta sig in till stan med SJ?

HMMMM!!???! Förslag någon?

På återseende

//Frasse

torsk..

Jao, det gick sig inte för f-95, vi fick se oss besegrade efter 50 minuters spel..
Vi kommer inte riktigt till så som vi vill göra i anfalls spelet, försvarsmässigt är vi där många gånger men också allt för många gånger hamnar vi på 6 meters linjen.. Men det kommer nu har vi spelat in oss ordentligt och det såg tip top bra ut på träningen igår.

Damlaget då, jo det vankas två fajter till helgen, Div1 åker till bollnäs sporthall och tar sig an Arbrå och Div2 tar sig an uppsalla laget Hk71 hemma i vikingahallen.

Herrlaget spelar också hemma i vikingahallen, och som jag förstått det så blir det lite av en "seriefinal" redan nu till helgen då man möter O/V Helsingborg! 

Kom till hallen och stötta alla föreningens lag i helgen! :)

//Frasse 

f-95

Idag ska vi se till att piska GT/Söder på hemmaplan,

alltså.. mina 95 brudar ska ta sig an ett av seriens bättre lag dagen till ära. Vi gör det i vikingahallen och hoppas på lite publik, nu startar uppladdningen för sm på riktigt! :)

//Frasse

JOHAN SPEKULERAR!

Kul att man ser när man kommer hem att inlägget inte publicerats, men här kommer Johans första spekulation!

"Jag tror att det blir lite nerver inför hemmapremiären i vikingahallen :) På pappret så är vi det bättre laget men men... i slutändan så står vi där som segrare och jag själv har klarat av min första hemmapremiär"

/Johan "the material" Ledin

Till nästa match ska jag be Johan gå lite mer på djupet men här har ni den första spekulationen och jag hoppas vi ses i vikingahallen.

//Frasse

match lördag.

Halloj kompisar!

2 fina pinnar till Örjans fina majbrasa tog grabbarna med sig hem från Göteborg idag, kul!

javisst, vi div 2 damer ville inte vara sämre och slog Ludvika på hemmaplan. Skön seger efter många tekniska fel från vår sida, men efter att vi läst av motståndarna i halvlek så kändes alridg segern hotad. Att vi dessutom har möjligheten att lufta båda målvakterna känns också riktigt bra. 

Matchen då...
Startade riktigt bra, väldigt skön start om jag får säga det själv. 5-0 hinner vi göra innan Ludvika hittar hål på Madde som startade bra hon också.. Sen kommer den klassiska Skånela dippen, vi gör slarviga misstag bakåt och har det emellanåt tufft framåt, då vi spelar svårare än vad vi behöver...

Med facit i hand så var nog segern aldrig hotad, men om vi skulle ta och minska ner tekniska fel och spela ett rakare, enklare och mer diciplinerat spel så tror jag vi kan stänga matcherna tidigare än vad vi kunnat göra nu i inledning av denna säsong. 

Mycket cred till Patrice Wallmo (född 1996) som blir inbytt på en straff och räddar den och returen går till Ludvikaspelaren som hoppas in och Patrice räddar igen. Patrice som också får stå sista 15 minuterna av matchen, mycket bra inhopp! FLER SÅNNA! 
Madde får också med beröm godkänt då hon vissa stunder briljerar mellan stolparna.

Spelare som är värda att nämnas är helt klart 10 mål skytten Emma Fernis (som också är född 1996) som gjorde sin debut som a-lags spelare, kul med en bra start på målskörden.
Anna Enger-Sällberg sträck på dig, efter en veckas träning av "bryta passning" så visar du helt klart att du har annamat tränarnas instruktioner. När du bryter deras anfall och sen kontrar hoppas på fel fot och drar dit bollen NERE och hela bänken står och jublar, det är stort!!

Annars så får alla spelarna beröm av mig, att genomföra en match mot ett lag från dalarna som älskar att spela smuggel och vi är heta på gröten är inte lätt alla gånger.. Men vi fixade det, GRYMT!

DAGENS HISS
MATCHTRÖJORNA, HELT KLART EN 10 POÄNGARE!

DAGENS DISS
MÅSTE MAN DISSA NÄR MAN VINNER?





Skånelas damer 2011/2012


//FRASSE


RSS 2.0