hk spåret - skånela if

28-32

I skrivande stund är jag just hemkommen från matchen. En match där vi kör på ordentligt från början dock håller spåret jämna steg med oss, vi får tag på dom bra bakåt och Elin stoppar bollarna som på något sätt passerar försvaret som håller relavtivt tätt. Vi gör många ganska enkla mål framåt och använder oss bra av alla spelarna på banan. I halvtid har en fem måls ledning som känns helt okej! Anders pratade om att fortsätta köra och inte slappna av och tycka att man är bäst på något vis bara för att vi leder med fem. Så vi in och kör Jossan kommer igång ordentligt med sitt skytte och får ett par fina lägen som hon verkligen utnyttjar! BRA JOSSAN! Idag presenterar vi en ny chip som vi tog med oss, Elin "G" Gustafsson som presenterade sig fint i damlaget genom att stänka dit en rökare från v6 positionen! Elin sköter sig exemplariskt när hon är på banan, mycket kul att se! I slutet av andra halvlek så dyker de upp någon konstig måltorka från vår sida, vi slappnar av lite... lite för mycket kan jag tycka men tur vi ledde ordentligt och att matchen inte var fem minuter längre (citerade just Anders ord bokstavligen.) Slutresultatet skrevs till 28-32 och två poäng med hem i bagaget! :)

Matchens lirare: MIRANDA LARSSON 

Målskyttar i Skånela:
Miranda Larsson 9, Madelene Hildén 6, Josefin Ekwall 5, Sarah Fransson 4, Jessica Karlsson 2, Jennie Johansson 2, Sara Klysing 2, Elin Gustafsson 1, Sofia Lydén 1.

Införde precis en egen variant här på bloggen och det är "Frasses guldstjärna" som idag går till Jossan "the bomber" Ekwall som idag fortsätter ta för sig och bokstavligen BOMBAR in målen bakom hk spårets målvakt!

Vi tackar även våran härliga publik (läs aningens få till mängden) som följer oss i hall efter hall, match efter match. Kul att ni är några som tittar på oss, vi hoppas att fler hittar ner till vikingahallen MÄRSTA på söndag då både damerna och herrarna spelar! 14.15 respektive 16.00 .



FOTO: SANDRA JANSSON
//FRASSE

skytteligan 1+4+9+11+23+5+7+11+25=massor med siffror!?

Skånelas damer har producerat 494 mål såhär långt i serien och då återstår som mågna redan vet 3 fighter (spåret på söndag, avesta om en vecka och gt söder borta onsdagen efter) och många fler mål som ska göras! Veckans alla "artiklar" ligger nu ute och jag hoppas att ni får/fått en trevlig läsning! :)

TOP TRE SÄSONGEN 2010/2011 SÅHÄR LÅNGT:



#3 MIRANDA LARSSON
117MÅL



#8 SARAH FRANSSON
107MÅL



#14 MADELENE HILDÉN
87MÅL



4. #2 Jennie Johansson  72mål
5. #25 Ramona Stegfors  60mål
6. #21 Isabella Engström  32mål
7. #15 My Pettersson  27mål
8. #17 Sara Klysing  26mål
9. #7 Jessica Karlsson  16mål
10. #13 Sofia Lydén  12mål
11. #9 Kajsa Him-Jensen  7mål
12. #11 Frida Enger-Sällberg  4mål
      #19 Karin Mattsson  4mål
      #17 Malin Hasselhuhn  4mål
13. #19 Josefin Ekwall  3mål
14. #15 Elin Boström  2mål
       #15 Liv Najjar  2mål
15. #1 Elin Agerskov  1mål
      #6 Elise Hedlund  1mål
      #13 Astrid Nilsson  1mål
      #6 Victoria Törnby  1mål
      #17 Sophie Lif  1mål




Totalt antal mål blev enligt siffrorna ovan 587st eftersom träningsmatcherna på försäsongen är med räknade, tas bort eller inte!? det är spelade matcher och dom som gjort mål i dessa matcher ska SJÄLVKLART få dessa mål presenterade också! 
Ganska bra spridning på skyttet enligt min egna åsikt, säga vad man vill om skytteligor osv här ser vi klart och tydligt att det är tillsammans vi producerar och framförallt PRESTERAR!


OBS! Alla siffror är tagna från matchprotokollen.



                                                          SKÅNELADAM 2010/2011




godnatt //Frasse


hipp hipp hurra hurra hurra hurra

..För det är ingen vanlig dag för det är Ramonas 19 års dag hurra hurra hurra!

Grattis säger vi till Ramona Stegfors som fyller 19 år idag, tyvärr med armen i ett stort gips, men på bättringsvägen hoppas vi :)








Bild lånad från ramonas facebook!

//Frasse


fredag hela veckan?

Fredag idag, ledigt från kollektiva handbollen, uppladdning inför matchen börjar idag!

På söndag är det HK Spåret som står för motståndet, en fight att ta sig an borta i brännkyrka hallen, har tyvärr inte stenkoll på vilka som spelar med div1 laget men förutsätter att dom kommer med ett formstarkt lag precis som i höstas.. matchen slutade 28-34 när vi hade dom på besök i borgen, alla är vi sugna på revanch!

Återkommer med referat efter helgen, ikväll väntas en uppdatering på skytteliga och utvisningsliga som utlovat! :)

//Frasse

gratuleras!

Damernas blogg får gratulera vår stjärna Miranda Larsson, som ska äventyra i Vitryssland med landslaget! Stort Grattis till dig tjejen och lycka till, du är bäst!

Noterbart; Skånelas Elin Ståhl står som reserv!

Bild lånad från www.skanela.se
bilden är tagen av Sandra Jansson!

//Frasse

veckans intervju, check!

Hej!
Veckans intervju är med löptränare Ingse! Trevlig läsning!

- Berätta lite om dig själv och ditt brinnande intresse för snabba fötter!
Jag har hängt med 94:orna ett tag. I början var det fotboll och friidrotts träningar också men kände efter ett tag att jag bara flängde runt så det bidde till att slå av på takten.

Snabba fötter är härligt, sånt gillar jag.

- Hur ser du på damlagets fysiska status?
Den är verkligen hullerombuller ;)


- Berätta lite om ditt sätt att tänka, löpning på små ytor kontra lång löpning?
Varierade övningar på liten yta bidrar till att effektivisera löpning, oavsett nivå och vana. Löpskolning handlar om övningar som kompletterar vanlig löpträning.
Att förbättra teknik och effektivisera löpsteget.Att kunna öka till max nästan från stillastående och att hitta konsten att kunna återhämta sig snabbt.

Långlöpning - bara vanlig långlöpning tycker jag att man gör själv och för att det är ruskigt skönt.

- Var hittar du din inspiration till träningarna?
Inspiration - det finns överallt :) Ideer finns det gott om.

- Det här visste vi inte om Ingse Björkman?
Vill verkligen lära mig busvissla!!






//FRASSE

Måndag!

Under denna vecka väntas följande

Intervju med vår alldeles egna(och 94 tjejerna + alla andras som hon haft/har) Ingse "löptränare" Björkman
Uppdaterad skytteliga/Utvisningsliga
Lite bilder
Något inlägg om statusen i laget
Sen ska vi se om vi kan få till ett inlägg med en annan. Jag jobbar hårt för det!


Här får ni lite sköna bilder från gårdagens match :D















Foto: Sandra Jansson, Ögonblick


//Frasse


Skånela-Göksten

Skånelas represantations lag levererar, vi gratulerar herrarna till 9onde raka segern!

Till vår match, det var som att vända på en hand. Idag spelar vi för varandra och framförallt som ett lag!
Göksten startade bäst, och det var lite trögt att göra mål. 9-9 i halvtid visar vilket bra målvaktsspel det bjöds på i första halvlek. Vi har vår klassiska dipp, dock i första halvlek denna match, sen rullar det bara på och vi tar över matchen ju längre den varar! Skönt att inkassera två poäng på söndagseftermiddagen. Skönt att vårat kontringsspel kommer igång ganska ordentligt. Miranda får göra ett par sköna löpningar och sätta dit bollen bakom Gökstens målvakt. Hilda hade en bra eftermiddag hon också, förutom sina spelmål så fick hon dra två skott från hela banan då Göksten spelade med en "väst-spelare". En spelare vi hoppas få se mer av i damlaget är ju såklart, Jossan "junior" Ekwall som gjorde sin debut i div1 och gjorde det med besked, kul att se att hon tar för sig ordentligt på banan. Bakåt som framåt, hon flyttar inte på sig för fem öre när brottas med Gösktens 9meters spelare och framåt visar hon sitt giftiga skott både i luften och från golvet! Stort tack för hjälpen vi hoppas på fler matcher i damtröjan!

 
Josefin "junior" Ekwall

Emelie är med i matchen som vanligt, och limmar ett par bollar och någon spektakulär räddning här och var, som alltid går hon av planen med högt betyg! Jag kan sitta här och nämna alla i laget men jag gör det enkelt för mig och ger hela laget mycket väl godkänt efter den här matchen, vi gjorde ett rejält lyft och hoppas att den härliga publiken återvänder till nästa hemma match som också är den sista i borgen för iår. slutresultatet blev 24-17
och till matchens lirare utsågs... Trumvirvel..... Allas våran #3 Miranda Larsson!

Målskyttar i Skånela:
Madelene Hildén 6, Miranda Larsson 5, Jennie Johansson 4, Josefin Ekvall 3, Sarah Fransson 2(1), Sofia Lydén 2, Sara Klysing 2.

Det är inte alla 16åringar som blundar när dom skjuter på målvakten som spelar i det lag som håller till i toppen av div1 men våran Miranda för allt för lite spänning :) 



Krya på dig R.S 

ALLA BILDER ÄR TAGNA AV SANDRA JANSSON!

//FRASSE 


En tung avslutning...

Den fysiska smärtan gör inte lika ont som den psykiska, det är något jag ständigt får bekräftat. Att bryta armen gjorde ont, fruktansvärt ont, men att veta att det läker med tiden gör att det går att acceptera. Men om inte tiden räcker till, hur accepterar man det då? Det är den smärtan som gör ondare. Att behöva lämna den här säsongen och laget på det här viset var inte vad jag hade planerat. Jag är faktiskt inte klar. Men efter gips i fyra veckor är säsongen färdigspelad, serieresultatet fastställt och då finns det ingenting jag hade kunnat bidra med för lagets framgång. Jag kan röra fingrarna igen, det blir bättre det blir det, men det ändrar inte det faktum att det är över för mig. Det jag lärde mig av det här är att ta vara på det jag har och inte ta allt för givet, för plötsligt kan det vara förlorat. Det gick på mindre än en sekund och nu missar jag så mycket mer än så. Tack för allt stöd tjejer och vi får inte glömma hur nära det faktiskt var att ta 2 poäng från serieledarna igen. Jag är en stolt nummer 25 och nu ska det köttas och slitas!

VINN RESTEN NU BRUDAR - JAG KOMMER GARANTERAT ATT VARA ERT BIGGEST FAN!




/ Ramona


födelsedagsbarn!

Idag gratulerar damerna, SARA KLYSING på 21årsdagen!


Bild; lånad från saras facebook
//FRASSE


gustavsberg-skånela

hej hallå!

tråkig avslutning på denna tisdag.. Vi kom till Gustavsbergs idrottsplats lagom innan matchen, några med bil andra med tunnelbana/buss. En som vanligt intensiv promenad, och sen in i omklädningsrummet för lite massage och tejpning. Uppladdningen var bra var en skön stämning och så blåstes matchen igång och vi höll jämna steg med hemma laget. Vartannat mål gjordes och det kändes som att vi kunde hänga på serieledarna. "Gurra" gör ett litet ryck innan paus och leder med 4 bollar i halvtid. Snacket var positivt, och Anders manade på oss att bara köra på släpp alla hämningar och KÖR, men glöm inte att sortera ut äggen säger Janne, inte alla ägg i samma korg!!

Andra halvlek startar och vi trycker på rätt bra men kommer inte riktigt ikapp, men då händer något, vi får träff på deras bombskyttar (bokstavligen talat så var dom som bomber) och vi får iväg bollen på fas ett kontringar och vi knaprar in målmässigt. Just precis i vårt härliga flyt händer något vi inte räknat med i vår plan... Ramona har full koll på m6 i ett hemspring och jag har koll på spelaren som kommer i en dundrande fart jag backar en aning och linjespelaren får till det på något vis att ramona kolliderar med mig, hör ett knak och ett konstigt ljud kommer från ramona.. Ajajajaj tänker jag. Troligtvis en fraktur i underarmsbenet (rätta mig om jag har fel) vi alla tänker på dig tjejen!
Matchen fortsätter, och vi försöker ånga på deras storskyttar är grymt duktiga och vi orkar inte riktigt knyta ihop säcken. Matchen slutar 30-28 till hemma laget.

"Vi lagar maten, dukar fram tallrickar bestick och glas, serverar alltihop men vi sätter oss inte ner och äter"
så kan man sammanfatta dagens insats!

Positivt att ta med från matchen är att vi springer iaf enda tills domarn blåser. Bra fightat tjejer



//FRASSE


GRATTIS BRUDAR!

STEG FEM PÅ HEMMAPLAN!

steget före steget alla vill spela

STORT GRATTIS TILL STEG 5 BRUDAR!

Göteborg, Kungsbacka och Aranäs är nu ett minne blott, öh nej? Det är så aktuellt som det kan bli. Jag säger stort grattis till tjejerna ännu en gång, som har uppfyllt sina drömmar, ett steg fem som vi ännu inte vet vart det kommer att avgöras väntar för detta framgångsrika skånela lag.

Hur gick det till, vem gjorde vad, varför just ni/vi?
Dessa frågor kommer att besvaras av tjejerna själva, jag såg det från läktarn men dom upplevde det på banan och den känslan kan jag inte beskriva, tyvärr! (mina erfarenheter från steget före steget är tyvärr förlust i alla semi off matcher jag spelat..) Men att fullkomligen krossa Eksjö (trots nervösa domare), Skövde, spela en jämn match mot Gurra och sen utklassa Guif det är stort! Sträck på er brudar! 

Skånelas damer önskar er stort lycka till i steg fem som förhoppningsvis blir på hemmaplan :)










Damerna då, javisst nu har vi haft spel ledig helg men ikväll sticker vi till Gustavsberg och möter serieledarna.. Hur det går vet vi först vid 20.00 tiden ikväll, men jag hoppas på en fartfylld fight :)

Läget i laget:
Bella var tillbaka och tränade lite lätt igår. KUL!
My får inte riktigt ordning på knän/ben men hoppas det ordnar sig.
Elise var riktigt i stöten igår, näst inpå ostoppbar ellerhur Emelie?
Frida var sjuk igår.

Sen verkar nog alla va på banan. Tanken är att vi ska passera alla köer in till stan och hinna ut till Gustavsberg i tid ikväll och sen åker vi hem med två sköna poäng :)






Nu är det fredagsmys....

Fredag hela dagen. :)

Idag bär det av, många förväntningar, många nervösa handbolls tjejer, i helgen gäller det, vinst är det enda som räknas, ni ska ha kul, mot göteborg, snöiga motorvägar, långa köer..

Detta kan spegla en handbollshelg nere i göteborg.
I helgen vankas nämligen A ungdoms sm (f&p 94) Skånela har lag med i båda klasserna, och båda lagen är på plats i göteborg. F-94 Kungsbacka P-94 Önnered. 
Steg 4, steget före steget alla vill uppleva, steget före steget som många hoppas på att få spela, steget före steget då man bara är 8 lag kvar från hela Sverige, det här steget är det steget då det bara är vinst som räknas!



Här har vi tjejernas grupp (A) det ser lovande ut för en semi off.

GRUPP 4 A GRUPP 4 B  
Arrangör: HK Aranäs Arrangör: HK Aranäs  
Skånela IF HK Aranäs  
Eksjö BK Norrköpings Kvinnliga IK Semi - Off
Skövde HF Eskilstuna GUIF  
Gustavsbergs IF HK Irsta HF



Bild lånad/hämtad från Maddes facebook

Har inte stenkoll på dessa tjejer men jag vet att våra skånelaiter är taggade till tänderna och är redo att slåss för varje poäng! Enligt uppgift har formen sett riktigt bra ut på många utav spelarna.

Jag fick tag på två av tjejerna som åker ner till göteborg i eftermiddag och här svarar dom på några frågor.

Hej Madde!
(Madde spelar i Skånelas 94a tjejer, vaktar buren medans dom andra gör mål! Här kommer hennes svar)

Känner ni till motståndet väl?
Nej inte riktigt, Eller Gustavsberg har vi mött ett antal gånger så dom vet vi hur man ska spela mot.. Skövde mötte vi första året i Steg fyra, då vi vann, kommer inte alls ihåg hur dom spelar, eller om dom kommer med något nytt, det väntas och se. Alla sägs vara bra, men kommer vi upp i nivå är det nog ingen fara.

Det (oväntade) snöovädret som dragit in, förändrar det era förberedelser på något sätt?
Jag har inte hunnit tänka på vädret än.. just nu är det bara att tänka på hur man ska prestera där nere, allt annat få busschaffören fixa, så Nej jag tror inte det är någon större fara!

Vad säger ni i ringen precis innan match?
Ett.. Två.. Tre... BRUNKARGÄNGET!!

Berätta något om laget som vi andra inte vet om?
Det här var en riktigt svår fråga... Dom flesta vet nog att vi har en grym sammanhållning i laget, men något speciellt som ni inte vet om har vi nog inte...
Har vi något så berättar vi det inte! hahah :)

Vilket lag möter ni i en eventuell final i steg 5 om någon månad?
Svår fråga, Men kärra skulle jag nog hoppas på.. Dom är nog det starkaste laget just nu med många bra spelare, vi förlorade mot dom i Partillefinalen med 1 boll, så det skulle nog bli en grymt rolig final ifall vi mötte dom, jag vill ha revansch...

Hej Elin G!
(Elin spelar V6a i det framgånsrika 94a laget! Såhär svarar hon)

Hur ser statusen ut i laget?
Det är många som har blivit lite små sjuka denna vecka men det är klart att vi är mer taggade än någonsin. Bra tränade och bra fokus. Nu är det bara att köra! 

Hur känns gruppen i sm?
Alla lag som är kvar är ju bra. Så vi försöker väl att låta bli att tänka så mycket utan bara köra på. Men vi måste kriga.

Vad har ni för mål med sm?
Att komma till steg fem såklart!! Det har vi aldrig gjort tidigare så nu jäklar är det dags!

Kommer ni att hoppa runt i ring och sjunga att ni gått till steg fem på söndag vid 18 tiden?
Haha, det är klart ni kommer. Om ni spärrar upp öronen lite extra kanske ni hör oss ;)

Tack för mig





Bild lånad från Maddes facebook!

Kanske skriver 94a tjejerna historia på söndag vem vet? Tjejerna är inställda på det iaf!

//Frasse (som förövrigt beger sig till göteborg tidigt lördagmorgon, för att bevaka steg 4 -2011)






 

 

 


Miranda "Hello Kitty" Larsson

1. Berätta lite om dig själv och hur du hamnade i Skånela IF
Jag heter Miranda Larsson, jag är född 1994 och bor i Sigtuna med pappa och Märsta med mamma. Jag började spela handboll av en riktig slump. När jag var 9 år höll jag på med friidrott, Mia och Dagge Lundin var och kolla när Sigtunakampen höll på som är en friidrottstävling och där sprang jag 800m och efteråt kom dom fram och sa åt mig att jag skulle börja spela handboll i Skånela och sedan dess har jag varit fast.

2. Vilken position har du?
Jag är mitt 6

3. Vilket tröjnummer har du?
Nummer 3 i landslaget och damlaget.
Nummer 14 i A-flick.

4. Hur är det att spela i damlaget?
Jag var så nervös i början av säsong men alla i laget har tagit hand om mig super bra så jag trivs med brudarna.

5. Är det stor skillnad på damernas div. 1 och den serie du spelar/spelade i med f-94?
Ja för i år med 94orna möter vi 94/95 lag och vissa lag är bra medan andra är riktigt dåliga medan i div.1 finns det nästan bara bra lag som alla kämpar om en plats i allsvenskan.

6. Vad är damlagets främsta styrka och svaghet?
Styrka – Vi har individuellt riktigt bra och tekniska spelare
Svaghet – Vi har haft lite för mycket upp och ner gångar under seriens gång.

7. Landslaget då, hur känns det att representera dom svenska blå gula färgerna?
Helt underbart, att sätta på sig matchtröjan för första gången är en magisk känsla som jag aldrig kommer att glömma.

8. Är uttagningen för EM – kvalet klart? Hur ser du på era chanser i ett eventuellt EM?
Det är inte officiellt ännu, några spelare är klara och andra inte. Vissa har varit med från första landskampen medan vissa har blivit utbytta, 95orna har ju en chans att komma med så vi får se om någon av dom tar en plats.
Våra chanser för EM är svåra att svara på när man inte riktigt vet truppen ännu men vi som dom flesta svenska juniorlandslag började med förluster men jag tror efter lite träning och matcher tillsammans kan bli riktigt farliga.

9. Vad är din främsta styrka på planen?
Min snabbhet.

10. Det här visste ni inte om Miranda Larsson?
Att jag kan stå på händer!!









Allas våran Miranda Larsson


onsdag, halva veckan!

Med lite distans till helgens match så har vi sprungit sprungit och sprungit på träningarna.. ;) Träningsvärken har verkligen anslutit sig till gruppen ;)

Ledig helg väntar i helgen och enligt uppgift så åker klubbens 94 tjejer iväg på usm steg 4 till Sveriges framsida Göteborg, därför kommer det att komma en intervju med Miranda som åker med och slåss om de 8 platserna till steg 5. Intervjun märkte jag efteråt är dock lite mer neutral inte jätte mycket fokus på sm... Men men en intervju kommer i vilket fall :)

Är det någon som har något förslag på vad som vill läsas om här på bloggen? emellanåt så får jag faktiskt lite bloggtorka... :)


Bjuder på den här i väntan på svar från Miranda Larsson :)



Foto; Sandra Jansson

//FRASSE


söndag..

Gick inte riktigt som vi tänkt oss.... Något hände?, vad hände?, varför hände det?
Det är frågor vi ställer oss. En mer utförlig rapport kommer under dagen eller imorgon.

//Frasse

gameday!

Hello alla! :D

Idag är matchdag, Skånela - Stockholmspolisen. 14.15 i Vikingahallen.

Kom dit och stötta damerna från läktarplats! :)

//FRASSE





Världens bästa Pegon svarar såhär

Här ställs Pegon mot väggen! Trevlig läsning!

-       Vilken position har du i laget?
Materialare, Massör och clown.

-      
Om du skulle vara Anders för en träning, hur skulle den träningen se ut?
Stenhård uppvärmning och sedan fotboll.        

-      
Vad gör du en handbollsledig helg?
Vad är det för något? ( slöar).

-      
Om du fick ta med hela laget till ett annat land, vilket land skulle du välja?
Spanien. (en riktig äventyrs resa).

-      
Skriv något som du inte tror att många vet om dig.
Jag har jobbat på Stockholms slott.

-       Tar ni steget upp i Allsvenskan iår?
Inte själva, men vi krigar hela vägen.

-       Under försäsongen för ett år sen sägs det att du sprutade på Becca stämmer det, utveckla det lite?
Det får tolkas som man vill, bara Becca och jag vet vad som hände.



Allas våran Pär-Erik "Pegon" Gustavsson

//FRASSE


Jag ställde tränare Anders mot väggen.

Hej idag kommer en liten intervju med Anders. Trevlig läsning!

-       Vad kräver du av tjejerna resten av säsongen? 
Kravet är att inte betrakta sitt handbollspelande som något som är knutet till en säsong. Det kommer nya matcher, träningar, månader och säsonger - inget tar slut bara för att en säsong är till ända.

-       Vad anser du är lagets starkaste, respektive svagaste sida?  
Starkaste:  vi är som bäst när vi trycker på. Svagaste: vi är glömska...

-       Vilka/vilken spelare tycker du har gjort främst utveckling i år?   
Elin Agerskov - när säsongen startade kunde hon knappt ta ett löpsteg...

-       Hur tycker du att det fungerar med allting runtomkring damlaget? 
Det närmast omkring laget har funkat jättebra. Ser inget som funkat mindra bra, men allt kan bli bättre. 

-       Tar ni steget upp i Allsvenskan iår? 
Vi kommer göra allt i vår makt för att ta oss dit, men vi kommer inte lyckas av egen kraft!

 

Anders Ericsson

Fem snabba med Anders (fet markerad är det som gäller)

Tv soffan – Vikingahallen  (omöjligt att svara på - bägge svaren innebär att välja bort ett beroende) 
Vatten      – Kaffe
Fisk          – Pizza
Mallorca
   – Åre
Jeans        – Overalls byxor

//Frasse


för det är ingen vanlig dag hurra hurra hurra

GRATTIS "HILDA" PÅ FÖDELSEDAGEN
ÖNSKAR DAMERNA!



Foto; Sandra Jansson
(Klicka på bilden för att se fler av Sandras foton)


onsdag 2a februari

Ett litet försenat inlägg än vad som lovades.

Veckorna som gått;
V.4 Laget har tränat på ordentligt senaste två veckor efter den tunga förlusten mot Lidingö. Det startade med intervall löpning med Ingse förra tisdagen vi har väl aldrig skrattat så mycket under ett löp pass men tränade nog lika mycket magmuskler som lårmuskler :) Ingse du får 10 av 10 poäng :)
Sen löpte veckan på och vi kom igång ordentligt i uppspels fasen i vårt spel, lite nya idéer och varianter och man kände att nu är vi tillbaka på banan. Dags för match mot Westermalm borta i Sjöstadshallen, en trög match där vi inte riktigt kommer igång och flertalet gånger kan Westermalm göra alldeles för enkla mål på oss, men matchen slutar med vinst 22-30 dock utan att vi imponerade, Emelie Malm är den spelare som kommer undan med ett starkt GODKÄNT.
V.5 Måndagen startade som jag hoppats med mycket springa och skjuta, Anders hade laddat upp med mycket bra kontringsövningar och vi fortsatte nöta på uppspel, och vi fick till det ganska bra tillslut, tisdagen inleddes med inomhus fys á la Anders uppe i korridoren i A-hallen sen ner på banan för att möta p-96 i en träningsmatch som jag enligt uppgift vet slutade exakt lika. Tack igen grabbar för moståndet och lycka till i steg 4 i helgen, vi hejjar på er!

En liten intervju som lovat :)

Hej Kajsa!

Berätta gärna lite om dig själv och vem du är?

Jag är en 22-årig tjej som är born and raised i Märsta och har spelat i Skånela sedan handbollsskolan. (Med ett par uppehåll). Jag jobbar som speditör och bor tillsammans med min hockeyspelande pojkvän.


Hur ser läget ut i truppen (skador/formen)?

Dom flesta i laget är mer eller mindre skadade ;) Formen är bra och alla kämpar för att bli bättre.

Hur ser en vecka ut för damerna (träningsmässigt/uppladdning)?

En vecka med damerna innehåller mycket skratt, svett och gurkburkar... Nej, men vi har tre gemensamma pass där vi styrketränar, löptränar och spelar handboll. Vi har även lagt till "Fredagspasset" med ett motto som lyder "lite bättre, lite snyggare" ;)


Hur förbereder ni er för nästa match, Stockholmspolisen hemma 6 februari?

Vi tränar på som vanligt och försöker att inte lägga alltför stor vikt vid motståndet, utan fokuserar på att spela vårat spel. Håller vi oss till det kan vi vinna mot alla lag i serien.

”Det här visste du inte om Kajsa Him-Jensen! :D

Att jag har skrämmande dåligt lokalsinne.


FEM SNABBA
Vikingahallen
- Pinbackshallen ( Men det finns hjärta i pinnbacken också ;)
Försvar - Anfall
Handbolls vm - Halv åtta hos mig
Köttbullar - Kyckling
Adidas
– Nike ( För att mina handbollsskor just nu är av detta märke )

//Frasse


RSS 2.0