semester mitt i försäsongen!

som rubriken... Jag kommer att vara borta på semester i två veckor (som jag kallar det "rehab resa" för foten) Så här kommer det nog inte uppdateras på ett tag!

Jag ska ragga ihop lite färsk info så ni får det senaste innan jag sticker iväg :)


rapport från lägret

Javisst, nu har vi varit igång lördag och söndag och full fart har det varit enda sen vi samlades vid 9 tiden i går morse (lördag). Det har varit allt från freesbe uppvärmningar till bygga puzzle upp och ner. Vi genomförde 4 pass under lördagen och tre pass under söndagen... Lagom trötta kroppar och huvuden vill jag lova.-




Massor med Ingse fys blev det, både backe, plant, pinnar!




Matilda spexar under ett av dom tunga fyspassen.



Klysing ordnade så att Jesus tittade på oss en stund!

Lag Elin A tog hem totalvinsten i lördagens olika tävlingar/sammarbetsövningar grattis till dom. Lag duka av/på 1 och lag duka av/på 2 skötte sig exemplariskt under båda dagarna. Förövrigt så var maten kanon god, team ledarna hade fixat jätte fint med grönsaker potatis sallad, grillat kött, lax och korv.. Fanns nog någonting till alla hungriga magar som under hela eftermiddagen pysslat med teambuilding ute på näsudden. (tjing pax inte sova vid ett fönster aa jo tjena huset var typ 8 kantigt och hade fönster överallt)





Vi har ett nytt LR (Lagrekord) på att få in så många vindruvor i munnen som möjligt utan att varken spy eller spotta ut. Som några vet så ligger det en riktigt gräslig bild ute på FB.. Och rekord innehavaren är självaste bloggaren... Matilda gjorde ett försök till att slå rekordet och kom upp i fina (läs blöta) 16 vindruvor på samma gång sen hamnade Madde i sitt esse och Matilda tappade fokuset ;) Alla utbröt i ett asgarv! :D

Vi hann med ett coopertest på lördagen också. Vi vet ju hur kul det så nu har jag nämt det men mer än så blir det inte :D

Tjejerna innan starten.


Tjejerna efter målgång.



Kommer garanterat att komma lite små berättelser eller "kommer ni ihåg" saker upp under bloggandets gång men nu vet ni vad vi pysslat med i helgen!

//Frasse

till helgen vankas träningsläger.

som rubriken lyder, så ska laget ha träningsläger i helgen..

schemat ser ut som följer:

Till helgen är det dags för Uppstarts- och träningsläger.

Vi samlas i Vikingahallen ombytta och klara för träning 09:00.

Preliminärt schema enligt följande:

Lördag
09:00-11:00 Träningspass 1
11:15-11:45 Lunch
11:45-12:45 Föreläsning/genomgång
13:00-15:00 Träningspass 2
                   Avresa förläggning OBS! Hårdförläggning
                   Teambuilding
                   Middag

Söndag
08:00           Frukost
09:00-11:00 Träningspass 3
11:15-11:45 Lunch
13:00-15:00 Träningspass 4
15:00-15:30 Avslut

För oss tjejer så hittar man en liten packlista på hemsidan www.skanela.se - lag - damer - titta till vänster så ser ni nyheten om träninglägret!

/Frasse


dagens otur!




höjden av otur är när man på träningen drar ett skott i stolpen och skjuter igen och träffar stolpen!


lång helg med mycket innehåll!

Hej allihopa!

I helgen var de alltså dags för tränarkursen jag blivit anmäld till. (ungdomssymposiet i Märsta) en mycket lärorik kurs, där man fick småtips och lite nya övningar. När man sitter och lyssnar på Tomas Rydé dras man liksom med och man vill bara höra mera, när han berättar om olika situationer i hans tränarkarriär.. Häftigt, om ni har möjlighet att gå på någon av hans föreläsningar så gör det!

Vi fick mycket instruktioner och nya övningar, målvakts passet var också riktigt bra där vi fick lära oss hur man ska tänka när man instruerar en målvakt och inte bara ropa "släpp" "följ med" och sucka när målvakten inte hinner dit.. Alla andra passen med fystränare Micke och M6 rtäningen med Fritzon och vi ska inte tala om Per Jilséns skott träning. Ja jo men jag är nöjd med helgen och som sat har fått mycket nya trix som jag ska köra på mina 95 tjejer.

Samtidigt i grannkommunen så hade mina tjejer (F-95) träningsläger i nya Rosershallen, tyvärr måste jag säga att dessa två grejer krockade för hade väldigt gärna varit med mina tjejer denna helg... Men man får se det såhär nu kanske jag jag kan lära dom någonting istället för att bara vara clown ;) Men smet ifrån så jag kunde vara med på matcherna på söndagen. NI ÄR BÄST!

Till damlaget då, denna vecka tränar vi alla dagar utom onsdag hejja rehab ! :) för till helgen är det träningsläger på hemmaplan, med hårdförlägning och regnkläder ska med! Vad nu det kan innebära...


//Frasse



Emellanåt kan man sakna de här!


Årets upplaga av ledare!

Robert Söderberg

Har tidigare tränat många lag och har gjort det i många år. Jag tror att jag träffade honom första gången som 12 åring då tränade och spelade jag med årgången födda 1989, då mötte vi Westermalms IF varje år och då stog han där och coachade deras ´89 tjejer. Sen dess har jag inte sett så mycket av honom men enligt många kunnare så har han handboll i sig och vet vad han gör. För Skånela IF är han ny, vilket jag tror bara är positivt.

Robban är huvudansvarig för det här kalaset och att Robban gillar handboll går det inte att ta miste på, han är i hallen nästan varje dag, vilket vi tycker är väldigt positivt.

WELCOME!

Karin Sundstedt

Kommer att ha huvudansvar för U-laget, ”Sunkan” har tillsammans med Dagge och Robin tränat föreningens 94 tjejer men i år tagit klivet med tjejerna upp i dam verksamheten. Karin kommer också att vara med vid a-lags matcherna och ha hand om SM laget. Eftersom vi är endast en trupp som spelar i två serier så kommer vi självklart se Karin på träningarna också! :D

Karin har själv spelat handboll i både Skånela och Spårvägen, men har nu lagt skorna på hyllan och satsar på tränar karriären.

Welcome to us!

Ingse Björkman

Snabba fötter, snabbare, högre knän, fortare, du ser inte klok ut när du gör sådär..

Precis just så låter det för det mesta på Ingse´s träningar. Hon kommer alltid till hallen med energi pumpen full laddad och det smittar av sig på oss alla. Ingse håller alltså koll på vår fysiska status, nu när man står på sidan så ser man att träningen verkligen har börjat ge resultat bra jobbat tjejer!

Ingse har en bakrund som friidrottare och fotbolls spelare men inte hindrar de henne till att leda oss damer mot högre höjder!

Du var ju med redan förra året men säger ändå VÄLKOMMEN till damlaget :)

Janne Ståhl

Har ansvar om det administrativa. Janne är lagledare och damansvarig. Kommer från gamla 94 laget. Janne kommer ni nog se en hel del i hallen. Frågar du något så får du garanterat ett svar.

Välkommen till debut året i damlaget.

Håkan Wallmo

Kommer att hänga efter Janne så dom kommer att ha full koll på allt administrativt. Håkan har förövrigt ett väldigt sinne för analys och statistik, vill du inte bli analyserad eller statistikiserad så lämna hemligheterna hemma ;) Håkan kommer även att ha hand om utbildningar i föreningen så behöver du lära dig massera eller tejpa så kalla på Håkan!

Välkommen till din första säsong i damlaget.

Per – Erik Gustavsson

The head of the head på matrial biten. Killen vi alltid kan lita på. I år kan vi säga att Pegon är rutinerad, han har varit med ett tag nu så han vet vad som krävs och vad han kan kräva.. I år kommer han att ha med sig Johan och lära upp honom. (Pegon lova att inte visa honom alla trick, vi vill köra lite med Johan också, precis som vi fick/får göra med dig). Jag säger kul att du fortsatte i år också och välkommen till det fem näst kommande åren! :D

Johan Ledin

Nytt ansikte i dam sektionen, ska gå som ”Pegons” högra hand denna säsong för att se och lära damhandboll, fråga ”Pegon” han vet att det inte är så lätt som man tror. Johan har själv spelat ishockey, fotboll och innebandy. Jag vet inte men jag tror inte riktigt att han har koll på hur många som ska masseras och tejpas och tas hand om men vi lär väl få se en och annan värkande tumme, rygg, axel på honom efter att han masserat upp oss hela bunten. Vårt förråd har han lagt beslag på, det är knappt så man får komma in där nu när både han och Pegon pysslar där inne, men å andra sidan så vet han ju också om att ställer han krav kommer ju vi också göra det. Jag menar rena bollar, fyllda vattenflaskor, nytvättade västar det är ju bara några av sakerna som vi kommer att kräva!

Välkommen till damlaget Johan! :D

Bilder på dessa sköna prickar kommer upp vartefter jag hittar någon på dom! Kan bli så att ni får vänta tills porträtt bilderna är tagna! :D



VÄLKOMMNA TILL DAMLAGET SÄSONGEN 2011/2012

//frasse


VIKTIGA DATUM!

Då var det dags för ännu lite ny info.
Jag tänkte jag skulle meddela lite olika datum och tider som kan vara bra att ha uppskrivna i kalendern..

DAMERNA            
FREDAG 2/9 SKÅNELA - HELLTON 20.20 VIKINGAHALLEN
LÖRDAG 3/9 NACKA - SKÅNELA 12.00 NACKABOLLHALL
  NACKA - SKÅNELA 17.15 NACKABOLLHALL
SÖNDAG 4/9 SKÅNELA - TYRESÖ 16.15 VIKINGAHALLEN
SÖNDAG 11/9 RIMBO - SKÅNELA 10.15 SPARBANKSHALLEN
  RIMBO - SKÅNELA 11.30 SPARBANKSHALLEN
             
HERRARNA            
ONSDAG 24/8 TUMBA - SKÅNELA 19.00 IDROTTSHUSET 
FREDAG 2/9 TRÄNINGSTURNERING, ÅTERKOMMER MED TIDER


Såhär kommer det se ut på ett ungefär, jag hoppas kunna leverera resultat här på bloggen, dock är jag bortrest på en rehab resa under tiden vi i damlaget spelar träningsmatcher.. Hoppas komma tillbaka i bra form efter den.

Återkommer med exakta tider på herrarnas träningsturnering men se nu till att boka in dom här datumen, det är alltid roligare att spela inför en läktare med folk på! :)

//Frasse


yes 100-0 till mig

Idag hade vi lite genomgång på barnfilmer, som jag kanske tidigare nämt så älskar ju Bella Lotta på Bråkmakargatan och jag och Jessica också.. Men idag hängde också några 94 tjejer på och kastade sig in i barnfilmernas värld och vi skulle lista ut vad alla hette i Karlsson på taket och efter mycket funderade fram och tillbaka så valde jag att googla detta när jag kom hem..

Madde har hävdat hela kvällen att "Lillebror" inte heter Svante i filmen även fast jag överbevisade henne, men jag stog på mig och hittade detta klipp, och sedär ja gammal är äldst eller vad säger man, visst hade jag rätt! och nu vet vi också att kompisarna heter Krister och Gunilla. wiiie :) älska barn filmer! :)



Godkväll mina vänner!

//Frasse

Statistiken säger allt!


Då ska vi klara ut det här! Grattis till oss!

Nytt läsarrekord i i söndags, 92 unika läsare och 153 sidvisningar!

/Frasse


Sådärja!






Ja lite deppigt fick det vara!

Men nu till nya utmaningar!

Igår kämpade tjejerna på ordentligt! Ni är BÄST! ikväll är det dags igen, först Ingse sen Robban och Karin.. Själv håller jag mig i rehab hörnan, så stark som jag ska bli nu hoj hoj håll i er där ute. När sedan foten är redo för ett par springturer så tar jag hjälp en specialist som kommer göra mig till nästa Micke Mattsson för er som inte vet vem det är så är det en fystränare jag haft under ett par år han är/var multisportare och älskade att springa, både backe, långt och intervaller på löparbanan. Japp så då kommer jag bli lika bra som han till slut är min plan (okej allt är ju relativt så att säga) HAHA

Imorgon är det träningsledigt, men inte helt fel att gå ut och springa av sig lite om man känner för det.

torsdag väntar sko provning med Team Sportia och sen ingsefys + handboll.

Fredag: Bara handboll om jag förstått det rätt!

//frasse


Hoppas att Pegon och Johan byter ut våra fula rosa vattenflaskor jag gillade dom gråa!
 

 


om du lämnade mig nu.

Att kastas runt bland olika människor, att få olika besked varje dag, att ha ont, att veta att varje dag så kommer vi närmare seriepremiären.. Att se tjejerna studsa omkring i hallen jaga bollarna, täcka skott, kasta sig efter returerna. Usch det var inte såhär mina planer såg ut för försäsongen.. All kämpa och slit innan måndagen i maj känns ju rejält meningslöst!

Men men hoppas att denna behandling ska hjälpa mig att bli frisk i foten just nu ligger saker och ting i risk zonen!
Kämpa på nu tjejer, ni är bäst bäst bäst! :)

HATA SKADOR!

//F

Sarah Frasse Fransson

Nu tar vi initiativet i egna händer! Matilda och Madeleine här...

Frasse kommer ursprungligen från Rimbo, hon är idag 21 år gammal och under dom åren har hon varit engagerad i huvudsakligen Rimbo, Rosersberg och Skånela. Som liten började hon sina första kasst  i Rimbo, och gick sedan vidare med mycket handboll i kroppen till Roserberg IK, där hon utvecklade dels hennes handboll och ledarkunskaper.
Idag har hon en fot inblandad i F-95 i Skånela IF där hon kommer stå på bänken och skrika! Hon har ett brinnande hjärta för handbollen samtidigt som hon jobbar på heltid.
Hennes position är M9 och lagkapten ( i fjol) och hennes starka sidor är hennes öga för spelet och vassa skott.
Förra säsongen hade hon mest närvaro i laget med 95%.. Där visar hon verkligen att hon har ett hjärta för handbollen.
Sarah är även en go tjej både på och utanför planen som kommer vara ett stort hot mot motståndarna denna säsong..



Vi tackar för oss!


slösöndag

Nu är jag nästan klar med alla spelar presentationer, någon spelare som återstår men har inte skickat in några svar till mig så nu går jag vidare och tar tag i ledar frågorna, vilket i sig inte är det lättaste.. Men jag jobbar på det så snart kan vi se den första presentationen.

Kommande vecka går vi på för fullt, måndag, tisdag, torsdag, fredag ska bli kul (för dom som kan träna iaf). Ska bli kul att se alla som är sugna på handboll, själv blir det rehab ett tag till. Men ett besök hos Mats är bokat imorgon måndag!

Herrarna förlorade sin match mot Follo i fredagskväll men tog istället revansch mot Silwing igår mitt på dagen. Snart börjar matcherna dra igång ordentligt för en del lag så då kan spendera massor med timmar i hallen, vilket vi handbolls nördar älskar :)

På återseende!

/F

slutsemestrat för en del.

Gårdagens träning var det mesta som vanligt, Ingse var tillbaka från semestern och hon körde fys med brudarna, uppskattades såklart! Miranda var tillbaka från samma semester och allt hon varit på med landslaget, skönt!

Nästan alla var på träningen förutom ett fåtal som jobbade men nästa vecka hoppas jag att alla kan komma :) skulle va kul att se hela truppen där samtidigt.

Efter fysen gick vi in i hallen och väntades det träning, kanterna fick lite tips av Astrid "Asse" Nilsson om hur man ska ha skott armen, hur man gör steg i sättningen och viktigt med kropps fint. På andra sidan höll Karin i träningen och lagets 9 meter tränade på en kombination som såg helt okej ut efter 45 minuters tränande!

Som alltid på Ingses fys så är vi hög röda i ansiktet men alltid ett leende på läpparna.. Det tycker jag är bra betyg till tränaren.












Ikväll är det träningsledigt, men herrlaget spelar träningsmatch mot norska laget Follo. Har du inget annat att göra en fredagkväll så kom och ladda upp inför helgen med oss i vikingahallen, stora delar av damlaget har redan tjinpaxat bästa platserna men annars är det onumrerade platser i hela vikingahallen! :)

Matchstart: 17.30
Plats: Vikingahallen
Lag: Skånela - Follo
Publik: ryktas om upp emot en 1.000 pers så var i tid.

Ha en trevlig fredag, själv ska jag dunka musik på kontoret hela dagen!


/frasse


U-19 VM herrar

U-19 VM          
           
10-aug   21.00 Sverige - Bahrein 02.00 svensk tid
12-aug   17.00 Sverige - Croatia  22.00 svensk tid
13-aug   19.00 Serbien - Sverige 00.00 svensk tid
15-aug   16.00 Slovenien - Sverige 21.00 svensk tid

Under måndagen flög Viktor och hans landslag ner till Argentina för att ta sig an U-19 VM här ovanför ser ni matcherna och lite längre ner kan ni se vilka som åkte för att spela.

        antal landskamper antal mål
Henrik Nordlander  IFK Kristianstad     10 0
Anton Hellberg IFK Skövde HK   18 0
Andreas Berg  Kärra HF   27 97
Hampus Wanne HK Aranäs   17 36
Sebastian Nygren  Ystads IF HF   26 45
Alexander Morsten   Djurgårdens IF HF   24 42
Gustaf Thulin    Ystads IF HF   17 20
Daniel Pettersson Eskilstuna Guif    25 99
Johannes Johnsson Åhus Handboll   22 18
Robert Månsson IK Sävehof    8 9
Jim Gottfridsson Ystads IF HF   32 157
Helge Freiman   Eskilstuna Guif   25 37
Anton Blickhammar IK Sävehof    19 34
Linus Persson  OV Helsingborg   9 27
Philip Stenmalm HK Drott   10 12
Viktor Östlund Skånela IF   28 65


Viktor Östlund, Skånela IF
Bild lånad på facebook, fotograf, Sandra Jansson Ögonblick.

//Frasse


My Pettersson

1. Moderklubb Vassunda if
2. Födelse år 1993
3. Vänster/höger hänt höger hänt
4. Siffra på ryggen 15
5. Position 9 meter
6. Förebild

En 9 meters spelare med en skottarm likt en kanon, kan säga att jag hade inte valt att stå i vägen när hon avlossar sina skott. My startade sin karriär i Vassunda IF och har sedan dess speladat i Slånela och Rimbo. Tyvärr stoppade hennes knä och fot henne förra året men i år hoppas vi på en skadefri säsong och många mål

3 snabba med My Pettersson

Makaroner/Pytt i panna
Skidresa/solresa
Skvallertidning/Sportdelen i kvällstidningen



//Frasse


Elin Gustafsson

1. Moderklubb - Skånela IF
2. Födelse år - 1994
3. Vänster/höger hänt - högerhänt
4. Siffra på ryggen - 19 men kanske byter till 14 (vuxen poäng)
5. Position - V6
6. Favorit skämtkompis - FRANSBALLANS

Allas våran Elin, lång och spänstig v6a som till hösten kommer att ha en formkurva som pekar uppåt om jag inte har helt fel. Elin tar alltid till sig det tränarna säger och det är kul att titta på en sån spelare som verkligen försöker få till upphoppet eller steg i sättningen. Men det mest intressanta är nog att lyssna när hon spekulerar och eller frågor om saker som vi precis fått svar på!

3 snabba med Elin Gustafsson

Makaroner/Pytt i panna
Skidresa/solresa
Skvallertidning/Sportdelen i kvällstidningen



//FRANSBALLANS


Emma Fernis

1. Moderklubb - Rosersbergs IK
2. Födelse år - 1996
3. Vänster/höger hänt - Vänster hänt
4. Siffra på ryggen- 18
5. Position- H6
6. Förebild

För er som har lite små koll på handbollsvärlden har säkert sett denna speedade teknikkunniga höger6an. Emma kommer från Rosersbergs IK men har sedan några år tillbaka spelat med föreningens framgångsrika 94 tjejer, att hon är två år yngre än de andra tjejerna ser man inte röken av på banan att hon dessutom tog en plats i finalstegets all star team bevisar bara vilken kunskap hon besitter. Sugen på att se rolig handboll här har du möjligheten att få se både flippar och knorrar.

3 snabba med Emma Fernis
Makaroner/Pytt i panna
Skidresa/solresa
Skvallertidning
/Sportdelen i kvällstidningen



//FRASSE


tester!

Hej hallå, ännu ett möte avklarat med laget. Nu är vi igång känns det som. Ordinarie träningstider är på plats, kläder börjat provas och testerna igång.
Igår startade vi testerna med följande; Dips, Brutalbänk, Idioten, Beep, Tresteg. Tycker att testerna genomfördes mycket bra och nu jobbar vi mot högre höjder! Fortsättningen med testerna sker i veckan tror jag då ska vi göra resterande test, vet inte exakt vilka det blir ännu.

Så ser det ut i damlaget just nu. Återkommer när det kommer upp smaskig info! :)

//Frasse

Nytt utseende!

Javisst, ni ser så rätt.. Äntligen har Madde fått lite ledig tid från allt jobbande och solande så hon hade tid att göra en ny look! :)

Idag spelade herrarna match mot Tyrold, dom spelade en match med tre halvlekar och matchen slutade med vinst tror jag. Kändes ganska överlägsna ett tag!

//Frasse

Riks 2an & 4an.

Ja då var det dags igen då. Riks helgen är här, hoppas ni har tränat ordentligt :)
Vi har fem spelare som åker på riks 4 och två spelare som åker på riks 2, veteranerna (riks 4) gör sitt sista riks läger nu till helgen medans dom andra chipparna har två läger kvar. Förhoppningsvis kommer vi se dessa spelare i landslagströjan framöver.

handbolls förbundet har tagit ut följande spelare från Skånela,

LAG NAMN POSITION
F-95 STEPHANIE FORSS H6
F-94 ELIN STÅHL H9
  JOSEFIN EKWALL 9M
P-95 VIKTOR ERICSSON 9M
P-94 VIKTOR BERGSTRÖM-BJERVNER MV
  ERIK KARELIUS M6
  JESPER FILÉN V6


Det kommer att genomföras ca 5 tränings pass, tester, ett matchpass och utanför det är det också en all star match.

Frasse på bloggen önskar er alla jätte stort lycka till!


Isabella Engström

1. Moderklubb - Tyresö HF
2. Födelse år - 1991
3. Vänster/höger hänt - Höger
4. Siffra på ryggen - 21
5. Position - 9 meter
6. Förebild - vet inte .. har inte haft någon :O

Isabella som kom från Tyresö HF till Rosersbergs IK, innan hon gled över kommungränsen och hamnade i Skånela. En väldigt spelintelligent spelare som oftast väljer rätt i svåra situationerna. Bella är en stark försvarsspelare vilket gör det väldigt enkelt att spela bredvid henne, bara att lyda order som jag brukar säga. Framåt är hon en duktig skytt och genombrotts spelare. Det bästa som finns som M9a är att spela fram Bella i hennes favorit läge på höger 9 där får hon stega bäst hon vill och lurar de flesta försvarsspelare :D. Hoppas att hon kan få vara fri från skador denna säsong då blir detta ett ess i tränare Robbans rockärm!  

3 snabba med Isabella Engström
Makaroner/Pytt i panna
Skidresa/solresa
Skvallertidning/Sportdelen i kvällstidningen 
 


Trevlig läsning!
//Frasse


serien ligger ute.

ÅRETS DIV 1 ÖSTRA
     
IK BOLTON   NY FÖR I ÅR
SKÅNELA IF    
GT SÖDER    
ÅKERSBERGA HK   NY FÖR I ÅR
BORLÄNGE HK   NY FÖR I ÅR
LIDINGÖ SK    
ARBRÅ HK    
GÖKSTENS BK    
IRSTA HF    
RP IF LINDKÖPING    
HK SPÅRET    
HF TYRESÖFLICKORNA   NY FÖR I ÅR

Damernas seriepremiär är lagd i Brännkyrkahallen mot HK Spåret. 12.30 lördagen den 17 september.
Kan förekomma ändringar i programmet under den närmsta tiden men håll utkik, antingen besöker du
www.skanela.se - Lag - Damerna - Serie & resultat - Div 1 östra eller handboll.info - tävling - serier & resultat - Div 1 östra.

Lagets hemmapremiär ligger i omgång 2 då möter vi HF Tyresöflickorna hemma i borgen söndag kl. 15.00.


Äntligen lite läsvärt! div 2 serien ligger inte ute ännu men kommer att blogga om den serien också eftersom det är vårat u-lag som förövrigt tränar med oss = det finns bara en träningstrupp så självklart kommer ni kunna läsa om dom här också! :) Så fort jag vet nått så återkommer jag :)

//Frasse


Det närmar sig med stormsteg :)


Bild lånad av Sandra Jansson, Ögonblick.


första handbollsträningen

Så var veckan igång igen..

I måndags så genomförde damerna den första handbolls träningen för denna säsong. Det var en fartfylld och rolig träning, på uppvärmningen kunde man se många "försäsongs passningar" man verkligen kände hur våra armar inte riktigt var vana med kaströrelsen men efter uppvärmningen så var alla på banan igen. Till och med långa kontringspass gick hem!

Tänk er att se ett utsläpp av kossorna när dom ska ut på grönbete så såg vi ut alla ville köra och det var bra energi i gruppen som dessutom fick avsluta passet med två måls spel :) wiiiiiiie! Hur bra var inte det?
Många nya spelare som man ska lära känna med tajming och passningar men det kommer så småningom :) Jag är helt klart nöjd med första passet och det lät som de flesta var hel nöjda och trötta för....

...igår var det dags igen ombytta och klara 18.30 för boll pass nr2, jag kände verkligen av gårdagens träning och foten tackade för sig redan efter att jag tittat på hopprepet som var uppvärmningen för dagen. Men tjejerna kämpade på och Robban såg ut att njuta av att verkligen vara igång med handbollen!

Nu väntar två veckor med handboll (v.31 och v.32) sen kommer det att läggas till ett par pass till i veckan och en läger helg, för att en vecka senare spela våra första träningsmatcher tillsammans. 3-4 september kommer vi att spela matcher två stycken i Vikingahallen och en i Nackabollhall, mer info finns på vår hemsida www.skanela.se sen klickar ni in er på damernas sida! :)


//Frasse


 

RSS 2.0