Inte mycket men lite för tunga..

Efter ca tio timmars sömn i sträck så är känslan endå att vi gjorde en bra match trots förlust siffrorna 32-28.
Önnered som spelade sin premiär i årets upplaga av damallsvenskan gjorde en bra insats och visade att man hade en del rutin i såna är matcher!

Skånela som lag då,
Jo men jag tycker att vi gör en riktigt bra match och framförallt bakåt då vi står upp och krigar i 60 minuter. Framåt ser de lovande ut, lite många tekniska fel i vissa perioder men vi gör det bra!

Unga Filippa Sarenbrant som helt klart får godkänt den här matchen hade ställt in siktet till denna afton och prickade rätt hela 11 gånger. Detta är en spelare på tillväxt som ser och lär varje träning & match och henne kommer vi helt klart få se mer av.
En annan spelare som sliter konstant och manar på tjejerna är kaptenen/försvarsgeneralen therese eriksson som hittade rätt bakom öhk målvakten fyra gånger igår.

Min spontana känsla var att hade vi fortsatt i andra halvlek med lite varierande försvarsspel så hade vi kanske fått lite mer fördel i kontringsspelet. Men ni går endå med beröm godkänt av mig som satt på läktaren!

Idag väntas finbesök av Eskilstuna klubben Guif för herrarna 16.00 fyrishov!

/frasse


Önnered-Skånela


Svart som natten!

Ja är har det varit tyst som i kyrkan, inte riktigt okej kan jag tycka.... Men sånt som händer

Imorgon väntas match och borta premiär. 06.30 samlas vi gör avfärd mot sydligare breddgrader och öhk-hallen.

Det har sett riktigt bra ut på träningarna i veckan och det ska bli spännande att se vad vi går för på bortaplan iår.

Laget dras med lite skador och sjukdomar som härjar såhär i hösttider men tycker endå vi kan åka iväg med en intakt trupp!
Dock höjer jag ett varningsfinger för en spelare som ser ut att trivas i uniformen och spelar ut sitt register i den rödsvarta munderingen och spelaren jag pratar om är såklart "hemvändaren" Josefin Karlström som jag hoppas på mycket denna säsong!

Uppställning, avfärd .. ZzZzzzZzz

/Frasse


veckolunken

Träningen har rullat på, veckan har gått i en rasande fart med ett pittstopp i Uppsala under onsdagkvällen..
 
Herrarna spelade sin andra hemma match i Fyrishov och kvällen till ära hade vi regerande svenska mästarna på besök i Uppsala.
Det blev torsk med ett par bollar (10) och visst ser man att killarna sliter för sina första poäng i elitserien.
 
Imorgon fredag eget träningspass blir nog ett par meter i löparskorna för min del, till helgen vankas steg 1 i jsm också, känns konstigt ingen bevakning alls från min sida..? Tänkte prata med någon av de ansvariga för laget under morgondagen och hoppas på att få en fräsch status på tjejerna inför helgen.
 
Skånela har hemma steg i vikingahallen vilket alltid brukar sluta med en trevlig tillställning. Kanske man glider ner och ser någon match?!
 
matchschema och tider finner du på www.skanela.se klicka dig vidare in på juniorernas hemsida om man inte annonserat på startsidan.
 
//Frasse

Premiär stog på schemat!

Premiärdags och visst var det spännande att se tjejerna komma ut på planen i sina nya overaller och nya skor snörade på fötterna!

Till matchen då,
Ledorden inför matchen var att få stopp på dom bakåt för att lyckas med vårat spel framåt.
Våra treor jobbade hårt i mittblocket, bra snack och äntligen fick vi se de aggressiva försvarsspelet som vi tränat på. Framåt då, vi missade lite onödigt mycket där i början och siffrorna hade kunnat vara större redan efter 10 minuter.

Tjejerna gjorde det mycket bra och vi vinner som ett lag!
Andra halvlek hamnade vi i en liten dipp och Skara hade chansen att krypa närmare och de gjorde dom men tjejerna redde upp det hela och Elin i mål fick tag på ett par viktiga skott i slutet!

Vem ska hyllas?
Som sagt en riktig lagseger i gårdagens match men finns alltid några ljusglimtar. Jag vill nämna några, Josefin Karlström som är hemvändare från Nacka klubben skuru, vilket driv, vilken insats kul att se dig på banan igen (korsbandsskadad, första matchen sen mars 2011) Fanny B som ansvarsfullt styr i anfallsspelet och faktiskt tar några av sina lägen som skapas.

Kul att se att kanspelarna tar för sig igår gjorde vi 12 "renodlade" kantmål och det var väl typ lika många som vi gjorde totalt på kanten förra året! :)
Credd till er!

Elva plus mål och serieledning, skånelas damer ser fram emot fler hemma matcher med all denna publik! (220 personer bevittnade vinsten igår)

Matchens lirare Fanny Blanck

/Frasse


Skånela IF-Skara HF

Första matchen iår, första hemma matchen borgen, första matchen med nya skorna, första matchen med nya tröjorna (förhoppningsvis)
 
Det mesta är nytt, spelare, tröjor, skor, inspringningslåt... You name it.
 
Jag satte mig med damernas lagkapten en sväng och ställde några snabba frågor inför lördagens hemmapremiär.
 
Therese Eriksson
Höger/vänstehänt: Höger
Position: M6/9M
Moderklubb: Sollentuna
 
Hur känns det inför seriepremiären?
Det är en häftig känsla, både spännande, förväntansfull och det finns en längtan att få dra igång på riktigt i hela laget. Vi har tränat nu hela sommaren och fortsatt fram till nu och nu lägger vi i nästa växel. Nu är det dags att få möda förför all tid vi lagt på spåret, löparbanan och allt annat vi pysslat med.
 
Känner du till motståndet som kommer på lördag?
Jag har inte stenkoll på dom men jag har helt klart sett dom och även mött dom någon gång tidigare. Men all info får vi under veckan så det ska inte vara några problem.
 
Kan Skånela stäla upp med full trupp?
Både ja och nej, vi har lite småskador som härjar i truppen. Både Elin Ståhl och du ("Frasse") är ju halvt långtidsskadade och sen har man alltid lite små ont här och var efter en tuff försäsong.
Men vi som kommer och är kallade till match kommer göra vårt för att vinna den här matchen men vi är ett iprincip nytt lag, många nya spelare utifrån ska spelas in i laget.
 
Om du bara fick berätta hur du kände just nu vad skulle du säga då?
Det är jätte kul att vara tillbaka i Skånela och vikingahallen. Vårat unga lag ser jag bara som en styrka tjejerna tränar på gymnasiet och har mycket handboll i sig, det kommer ge resultat under säsongen. Så kort och gott så känns det bra. Det var sju år sen sist jag var här och spelade i den röda tröjan med 4 år i Spanien och 3 år i Örebro hoppas jag kunna bidra med rutin och ett härligt go!
 
Nyckel till vinst: Jag tror att kan vi hålla tätt bakåt och får chansen att kontra så vinner vi matchen. Det är så vi sätt framgångar på försäsongen så vi kör vidare på det. "full fart framåt håll tätt bakåt" säger du alltså lite klyschigt! ;)
 
Slutresultat: 25-21
Nu kör vi!
 
Min spontana känsla från vår lilla pratstund är att lagkaptenen ser ljust på framtiden, vi har yngre spelare som kommer på tillväxt och nu börjar vi hitta/forma en stomme i laget vilket är mycket viktigt. Dagsform tja.. som T nämner så har man en del skador och sjukdomar som härjar men man tror på sitt spelarmaterial och ser inte detta som ett problem och förhoppningsvis är hela gänget tillbaka igen fullt påpälsade med massor av handbollsenergi.
 
Jag tackar för pratstunden och önskar mina tjejer ett stort lycka till, nu åker vi!
 
Lördag 15/9 15.00 Vikingahallen
 
//Frasse
 
 

först ja, sen nej

Hur ska man förklara, för er som inte var där känns det enkelt.. Man var bäst enda fram till sista tio minuter då man tappar matchen helt och låter hammarby kliva igenom lite hursom helst..
 
Vi får lite oturliga utvisningar men det är inget jag vill skylla på, mer att dom kom lite olägligt med betoning på olägligt.
Killarna kändes taggade, rätt inställning och siktet inställt på de flesta spelare. Man hade matchen man var där! återigen långt in i andra hade man en ganska go känsla i kroppen och byggde upp förhoppningar om att det var lite små klart.. Men bollen e rund och det gäller att vara bäst när det gäller.
 
Spelarna då, Jesper får av mig helt klart godkänt han tar det ansvar han ska göra och sätter dit bollarna när han får dom, Daniel i målet får också godkänt då han tar det han ska och ibland överraskar med en räddning som han kanske inte borde ta. Robin tillsammans med Viktor tar stort ansvar bakåt och gör det riktigt bra, även om Robin får rött (3 utvisningar) så tycker jag det visar på bra inställning och viljan att vinna matchen. Crippa gör det bra matchen igenom så han får också helt klart godkänt. Men sen skulle jag helt klart vilja se en uppryckning från resterande spelare, ni, vi, alla vet vad ni kan och nu är premiären över så bort med nervositeten, nu är ni i handbollens finrum och det gäller att ta för sig från början.
 
Slutresultat: 28-29
 
Fyrishov var stort, mycket och maffigt inte riktigt som våran "borg" men det fungerade.
Saknade dock annonseringen av speakern om dam matchen på lördag så här kommer den.
 
Skånela IF-Skara HF VIKINGAHALLEN lördag 15 september kl 15.00
 
Kan vi höja publiksiffran på damsidan också?
 
 
//Frasse

Rödvita Skånela, packa mot mitten

Välkomna till finrummet grabbar!


vad har vi gjort?

Nu är alla spelare presenterade här på bloggen så nu fortsätter vi vidare in på säsongen!
Allsvenskan..... Allsvenskan.... Ni hörde rätt Skånelas damer kvalade i våras till sig en plats i damallsvenskan.
 
Jag var och är riktigt imponerad av tjejernas prestation. Att göra det här har varit ett långsiktigt mål för mig, för de andra och för föreningen.. Jag själv missade kalaset på banan pga denna ruskigt irriterande korsbandsskadan jag ådrog mig den 16 januari hemma mot GT Söder... Men vilken glädje, vilken pärs, vilka svettiga timmar i hallen, på läktaren osv osv...
 
Till allsvenskan tog vi ju oss, och vilken vår/sommar det har varit.. Vi har tränat, tränat, tränat och tränat. Vi har fått hit nya spelare vi har fått hit hemvändare och vi har skolat om Janne Nilsson till damtränare.
Damlaget har alltså sysslat med en del olika grejer hela vägen fram till nu, och nu hoppas vi kunna ge er i publiken en härlig fest varje gång du väljer att gå på damhandboll i kommunen.
 
Det här var en kortis om damlaget!
 
//Frasse
 
 

lite försenat inlägg.

jag har ju lovat er ett inlägg från självaste lagkaptenen och visst ska ni få det. Men det tar jag när vi närmar oss helgen såklart.

Nu småblickar vi lite framåt.. tänkte inte skriva så mycket ang herrarnas elitseriepremiär, ni vet vart ni ska infinna er onsdagen den 12 sept kl 19.00

Jag hoppas och tror att ni kommer göra ett bra avtryck i premiären och med det stöd som kommer från läktarplats kan jag inte se annat än att det blir en mäktig match!

Lycka till!
Och till er som ska dit, kom i tid och klappa för guds skull händerna! (Fyrishov Uppsala matchstart 19.00)

Que sera sera, vi håller på skånela!

//Frasse

intressant läsning

Hur ska det gå för herrarna på onsdag?
Läs Spiggens spekulationer inför första omgången i elitserien!
 
http://www4.idrottonline.se/SkanelaIF-Handboll/Nyheter/EgnaNyheter/Tredagarkvar-Spiggenspekulerar/
 
//Frasse

Nu startar nedräkningen!

6 dagar kvar till seriepremiären mot skara hf och till kvällen väntar intervju med årets lagkapten och hemvändare Therese Eriksson!

Återkommer!

//Frasse


En till från de yngre ledet..

Född -95 spelintelligens utan dess like.. Den här spelaren har jag följt på nära håll i lite mer än ett år. Jag hoppas vi får se mycket av henne denna säsong.

Håller till på mitt9 i anfallsspelet och gör det riktigt bra. Men!! Det gäller att ta för sig och visa att man vill och kan!

Vill, våga, tro är mina ledord till dig!

Välkommen till damlaget Emma Jansson!

//Frasse


En rimbo bo

Ja fram till idag är hon rimbo bo. Nu går Flyttlasset till Märsta!

Lina wessberg är vänsterhänt och höger 6a. Har inte sett henne så mycket men en vänsterhänt är alltid en vänsterhänt!

//Frasse


en presentation är väl på sin plats..

 född 96 och har hållit till i skånelas f-94 de senaste åren.
 
Kommer från rosersbergs handbollsklubb från början. Ung talang som man hoppas på mycket, har dragits med en skada senaste året vilket inte har gynnat henne i sitt spel vi hoppas att försäsongen har gjort sitt och att armbågen är på sin plats för att orka med en ny säsong. 
 
Emma Fernis håller till nere på högerkanten och göra ofta mål och är kontringsstark.
 
Välkommen till damerna nu kör vi!
 
//Frasse

då hade jag ett resultat

Herrarnas första match i turneringen slutade med förlust mot allsvenska Önnered. Önnered spelade ett bra försvarsspel men enligt hemsidan var det en bra match ur många synvinklar! :)
 
Slutresultat 28-26
 
//Frasse

RSS 2.0