Den ständiga tvåan!


FOTO: SANDRA JANSSON




Ja så kan vi kalla det,
Skånelas junior tjejer (som också spelade final i ungdoms sm förra året) fick se silvermedaljen hängas runt halsen på dem även iår.. Man kämpade men orkade inte riktigt hela vägen men om vi tittar tillbaka (som jag kommer att göra här på bloggen) på lördagskvällen så har jag full förståelse, vilken urladdning, vilken match!


Fick rapporter om att första matchen mot Kärra HF inte var någon hitt, tjejerna kom inte upp i nivå alls.. Man blev utskåpad av Göteborgslaget.. 36-19 var ett faktum men tjejerna var långt ifrån nöjda.
Lite mat i magen och snart började uppladdningen inför matchen mot Spårvägen från Stockholm, ett Spårvägen som vi mötte förra veckan i sista seriematchen i div 1Ö.
Här klaffade spelet lite bättre, man fick bättre tag på dom bakåt och vi fick ett par viktiga målvaktsräddningar och vi kunde gå som segrare ur striden vilket i sig var väldigt viktig ifall man ville nå semifinal, hem och sova var det som stog på schemat nu för att få ut maximalt av tjejerna kommande dag.



Här startade min och flizanp´s resa ner till Norrköping, vi startade vid 8.00 tiden på lördagsmorgonen.
Pigga och glada satte vi oss i den silvriga faran som skulle ta oss ner till Norrköping.
Lite hemliga åkte vi ner, ingen visste att vi skulle dyka upp och så kom vi fram tillslut och anslöt till den redan tillresta supporterskaran. Och vilken match vi kom ner till, Önnered-Skånela vilken fart bra kontrinsspel från Märstalaget bra tryck i andra fasen. Häftig match! Pricken över i var väl att den var så pass jämn, så fort något utav lagen gjorde mål så svarade motståndarna med att göra mål dom också. Tidigt i andra halvlek så drabbas Fanny av sin tredje 2minuters utvisning vilket innebär rött kort och man får se resterande del av matchen från läktaren.. Jag tänkte lite fort, "ojoj, försvars dirigenten, rött kort nu redan?" Det skulle bli tufft men man slet på ordentligt och kunde sen rycka åt sig en stabil ledning och vinna med 23-29. SEMIFINAL var ett faktum.


FOTO: VIKTOR LJUNGSTRÖM

Konstaterande: semifinal 1-3 år yngre än några av lagen. Man stog alltså som 1 av 4 lag som återstod som sämst kunde man alltså bli 4 (på USM språk delad 3) skulle man vara här? hur kommer det sig att man lyckas på det här viset? vi ska ju inte ens tala om "Dagges" framfart den senaste veckan.. Jag hörde någon säga, "Dagge du borde ju spela på hästar eller köpa en trisslott"

Det blev lång vila efter 11.00 matchen mot Önnered, för semifinalen var först 19.45 på lördagskvällen supporterskaran fördrev tiden med att shoppa, sitta i solen, titta på landskamp, äta middag och lite sånt smått och gott medans spelartruppen vilade upp sig ordentligt på hotellrummet. Motståndet för kvällen var VästeråsIrsta. Även dom har vi mött i stora drag i serien, där också VästeråsIrsta har tagit 4 av 4 poäng av oss.. Vi slöt upp på läktaren och det var riktigt skön stämning inför matchen, go känsla i kroppen när laget kom in i hallen och man låter som värst!

Och som det skulle bli..... Jämn tillställning lagen låg 1 eller 2 mål före och så gick man ikapp, så såg matchen ut Madde gjorde väl sina bästa 50 minuter i detta SM eller? Räddning efter räddning, kast på kontring you name it.
När 50 minuter hade gått så stog det 20-20 sen fick vi se 2x5 minuter förlängning och där var det också lika 24-24 så publiken bjöds på 2x5min till och här bjöds vi på ännu ett lika resultat och vi kunde vänta oss en shootout.

Hela shootouten kan du se här

Hela kalaset slutade alltså med en röd seger, och planen anfölls av de tillresta Skånela fansen som hejat, svettats, varit nervösa, låtit osv. En final väntade oss!


FOTO: VIKTOR LJUNGSTRÖM

IFK Tumba - Skånela IF i en JSM final, heja Stockholm!

Finalen, ja tyvärr orkade inte laget stå upp fullt ut under den tredje speldagen.. Matchen kändes nästan körd när vi hade 4-0 på tavlan! I paus hade vi 15-5 och slutresultatet skrevs till 25-16.

Men jag kan inte säga annat än att jag är SÅ JÄVLA STOLT ÖVER ER TJEJER! Ni gör det så himla bra när ni väl lägger manken till och kör fullt ut!!




Det är med tårar i ögonen jag fått ner detta på prent, har försökt till 100% fått med känslor och beskrivit så ni fått en inblick i hur det var, men det är inte lätt ska ni veta!

Jag lyfter på hatten för er tjejer ni gör mig STOLT!


FOTO: VIKTOR LJUNGSTRÖM


FOTO: VIKTOR LJUNGSTRÖM

Årets upplaga av AllstarTeam:
MV: Hanna Daglund, VästeråsIrsta, V6: Andrea Johansson, Tumba, M6: Miranda Larsson, Skånela, H6: Daniela Gustin, Kärra, 9M: Julia Eriksson, Kärra, 9M: Sofia Wiberg, Tumba, 9M: Amanda Sundberg, Sävehof, MVP: Sandra Eriksson, Tumba  


FOTO: VIKTOR LJUNGSTRÖM


Kommentarer
Postat av: Dubbelhakan

Fin text du fick ihop till sist! :-)

2012-03-27 @ 22:30:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0