arbrå - skånela

Det behövdes en halvlek för bortalaget att komma in i matchen, men i andra halvlek var man det bättre laget...

 

Matchinledningen hade annars stora likheter med senaste matchen mot Irsta - bra försvars och målvaktsspel men Skånela hade fruktansvärt svårt att göra mål. En stor del i det hade Arbrå's målvakt, Emma Hillgren, som stundtals var rena väggen.

När Madelene Hildén gör sitt och bortalagets 3:e mål så har det gått 21:20 och hemmalaget har gjort 9 mål. Målkrampen fortsätter hela första halvleken och bortalaget mäktar endast med att göra 7 mål. De 5 första gör Madelene Hildén, de två sista målen gör Jessica Karlsson repektive Sara Klysing under halvlekens sista 90 sekunder... Arbrå har då lyckats väl med sitt kontrings- och kantspel och ledde rättvist med 13-7.

Skånelas halvtidspaus handlade mycket om avslutsstrategi och tempot i uppspelen. Alla var rörande överens om att ösa på i uppspelen och sätta dit bollen...

 

Andra halvlek börjar bra och bortalaget gör 2-0 (trots en 2 minutersutvisning) på de inledande 3 och en halv minutrarna. Men Arbrå fortsätter att streta emot och efter 8:36 leder man med 16-11.

Bortalaget kryper dock närmare och när Madelene Hildén med reduceringsmålet 18-16 gör sitt 9:e mål, så finner Arbrå coachen det för gott att ta sin time out. Arbrå gör förvisso 19-16 direkt efter time outen, men sen är det faktiskt Skånela som verkar ha fått mest ut av sin time out... 19-16 (15:07) förvandlas på dryga 6 minuter till 19-22 (ledningsmålet 19-20 sätter "hemvändaren" Sophie Lif efter 18:35). Skånela drar sedan på sig en 2 minutersutvisning, vilken Arbrå vinner med 2-0 (21-22 med 6 minuter kvar att spela). Men de nästkommande 3 och en halv minutrarna vinner bortalaget med 4-0 (21-26 efter 28:54) och matchen är avgjord.

Ramona Stegfors avslutar målskyttet med 22-27 och 22-28 under matchens sista halvminut, vilket även innebär att Skånela vinner andra halvlek med 21-9 (!!!).

 

Efter en mycket jobbig första halvlek så slås man så här i efterhand av hur fokuserad och taggad stämning som ändå rådde hos bortalaget.

Ett grymt försvars och målvaktsspel , full fart i upppspelen och ett betydligt mer begåvat skytte under andra halvlek är den avgörande faktorn denna eftermiddag i Bollnäs.

Till matchens lirare i bortalaget utses Madelene Hildén, vilket känns helt rikitgt (11 mål framåt och ett outtröttligt slit i mittförsvaret). Men det är fler som kan nämnas, tex Kajsa Him-Jensen och Isabella Engström för sitt försvarsarbete, Ramona Stegfors och Sara Klysing för sina vardera 5 mål i andra halvlek och sitt utomordentliga försvarsspel i zon 2, Jennie Johansson för sina 3 fullträffar från h6 i andra halvlek och Sophie Lif för ledningsmålet...

 

Målskyttar i Skånela IF:

Madelene Hildén 11(3), Sara Klysing 6, Ramona Stegfors 5, Jennie Johansson 3, Jessica Karlsson 1, Isabella Engström 1, Sophie Lif 1


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0