Säsongens första intervju!

Miranda ser Scandiberico från läktarplats.

Skånelaiten, linjespelaren, Sveriges lagkapten och kontrings starka Miranda Larsson kommer att titta på helgens turnering från läktarplats, nej hon är inte petad, jo hon har tränat försäsong/löpning så hon orkar, läktarplatsen beror helt på en olycklig skada som linjespelaren drog på sig nere i katrineholm för snart 2 månader sen (17 april). Jag har pratat en del med Miranda och hon säger såhär:

Vad var det som hände när du drog på dig skadan?
Det var sista träningen på riks 3 och Miranda skulle göra ett genombrott, hon skrattar och säger "redan där fattar man att det kunde sluta illa". Men hon kämpade på och tog sig förbi sin försvarare och hamnar i ett friläge då får hon en knuff i ryggen (som förövrigt inte är tillåtet i sporten) och hon landar sedan med armbågen helt i utsträckt läge. Den knakade till åt fel håll (en såkallad översträckning)

Spelade du vidare?
Linjespelaren fick lämna planen direkt då armbågen såg ut att vara ur led, "så inget snack om saken bara att avbryta träningen" säger Miranda själv!

Hur gick ni tillväga?
Det har varit mycket problem, långa väntetider på röntgen och svar. Det tog närmare 5 veckor för att få reda på vad som var felet, så den svenska sjukvården är inget Miranda ger höga betyg. Men nu har hon fått alla svar, ledbandet var av men är nu färdigläkt.

Enligt uppgift så fick du expert hjälp nere i Göteborg under gymnasiesm, stämmer detta? Vad gjordes i Göteborg?
-
Ja det stämmer, jag var nere i Göteborg och träffade landslagsläkaren Ulf som tappade ur armbågen på vätska så att svullnaden skulle lägga sig.

Hur känns att sitta bredvid och titta på när du är van att springa på varje boll och göra allt mellan 5 & 10 mål per match?
Egentligen vill man inte ens ställa denna fråga (får man ens ställa den om man själv är spelare?) men kanske att läsarna vill veta?
Miranda säger själv såhär. - "Det suger rejält, särskilt när man är i hallen och alla spelar handboll. Men under onsdags träningen fick jag känna på bollen igen och den lyckan går inte att beskriva!"

Under onsdagkvällen på lagets träning kunde vi efter att fröken Larsson varit inne hos landslags läkaren och bänt  ut armen igen se henne springa och studsa, skjuta och göra mål. Det är den Miranda vi känner igen, det är den Miranda vi vill se i höst. Lycka till med rehaben som återstår och jag hoppas att du snart är tillbaka och kan träna fullt ut snart. Fysiskt har väl Miranda inte tappat så mycket under rehab tiden hon är garanterat långt före mig i spåret dessutom ;)

Lycka till i helgen!

/Frasse



Elin Ståhl, Miranda Larsson, Josefin Ekwall

Fotograf: En vild gissning, Ingse Björkman!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0